Chef75
5 reviewsBadges
Blog link
Reviews (5)
These reviews don't affect the average
Manselainen yli hinnoiteltu pihviravintola –ketjun Helsingin sivukonttori, joka ridaa julkisuudessa Losissa asuvan tv –kokin maineella. Onneksi stadilaiset ovat sen verran fiksuja, ettei tuollainen uppoa tässä kivikylässä samalla tapaa kuin Mansessa. Ainakaan viime viikolla käydessäni tyypittämässä mestan paikalle ei ollut sattunut montaa muuta epäonnekasta paikan valinnan suhteen. Pihvi oli hyvä, mutta täysin ylihinnoiteltu. Muuta hyvää ei sitten paikasta tulekaan mieleen. Lähinnä tulee ajatus siitä, että tämän ketjupaikan omistava Restamax on ruokaravintoloiden uusi sedula. Investoidaan paljon seiniin ja todelliset tekijät unohdetaan. Lehtien palstoille päästään antamalla pieni vähemmistö osuus jollekin julkkikselle, joka käväisee paikalla avajaisviikolla. En siis tykkää ja onneksi meillä on paljon omistaja vetoisia loistavia safkapaikkoja täällä stadissa pilvin/pihvin pimein, esim. Yrjönkadulla oleva Kitchen & Co. Tuolla on myös loistava pihvi ja rahat riittävät vielä pihvin kanssa nautittavaan hyvään punaviiniin. Itse uskon, ettei Stefan’s Steakhouse jää kolmanneksi viritelmäksi lyhyen ajan sisällä tuossa liikepaikassa…
Keskiviikko illaksi paikassa oli yllättävän hyvä kuhina. Seurueemme testasi alkupaloiksi burgerit. Maultaan toimivat loistavasti molemmat versiot (possu & jauheliha). Isot pisteet itse tehdyistä jauhelihapihveistä, toisaalta tähän hintaan niiden tulee ollakin itse tehtyjä. Pienenä kritiikkinä annoksen koko, vaikka meitä olikin neljä jakamassa niitä! Hinta laatusuhteeltaan Colorado osoittautui pihvipuolella jopa yllätykseksi. Myös seurueemme tilaama lohi toimi ok. Ravintola lunastaa kyllä näillä pöperöillä johtajuuden casual -puolella, mutta vielä on kumminkin matkaa loistavaan suoritukseen. Jo nyt rahoille saa hyvää vastiketta paikasta varsinkin kun huomioi annoksien koot. Palvelu on omanlaistansa; kohtuullisen sujuvaa, mutta jollekin saattaa olla jopa liian rentoa. Tarjoilijat eivät ainakaan yritä briljeerata juomatuntemuksellaan, johon ehkä kannattaisi asteen verran jatkossa panostaa.
Jos palvelu voi olla liian ystävällistä, niin täällä se on niin. Itseäni alkaa aina jossakin vaiheessa iltaa ärsyttämään toden teolla tarjoilijan kysymykset noin 2,5 minuutin välein. Myös tarjoilijan istuminen asiakkaiden seuraksi ei ihan sovellu kulttuuriimme. Sinänsä HRC ei tuo kaupunkimme ruokaelämään mitään uutta. Ruoka on toiminut ihan ok joka kerta kun olen käynyt, eli kohtuullisen tasalaatuista. Parempaakin jenkkisafkaa saa kaupungistamme, mm. Santa Fe:stä ja Coloradosta. Jälkimmäisen vahvuutena on vielä kattavampi pihvilista. Osalle asiakkaita varmasti miinus on ainoastaan viroa ja englantia puhuva henkilökunta. Omasta mielestäni HRC Hki on paikka, jossa tulee käydä ainakin kerran.
Tätä aidompaa saa hakea tästä kivikylästä. Luokittelisin paikan seuraavien paikkojen joukkoon: Elite, Lehtovaara & Sea Horse. Näistä kumminkin korkeimmalle arvostaisin Kosmoksen. Ainut oikea paikka tässä kivikylässä nauttia ns. kunnon pitkälounas. Ruoka on erittäin tasalaatuista ja menu ei onneksi vaihdu joka vuosi! Paikasta voi bongata niin maamme teollisuuden johtajia kuin johtavia viihdetaiteilijoita sulassa sovussa.
Nyt voisi jo Sukulakin auttaa, vaikka en arvostakaan kaverin keittotaitoja Saarioisten valmisaterioita ylemmäksi! Karsea kokemus niin ruuan kuin palvelun suhteen! Ruokien tulo seurueellemme kesti toista tuntia, vaikka paikka oli puolityhjä. Ruokien saavuttua osa annoksista olivat jo täysin kylmiä. Hinnat olivat korkeat ja laatuun nähden suhteettoman kalliit. Huomaa, että paikkaa johtavat yökerhoäijät. Nyt johdon kannattaisi katsoa peiliin ja luopua suosiolla koko ruokaliiketoiminnasta. Ainoana plussana on terassi, jossa henkilökunta itse tupakoi ja antaa asiakkaiden tupakoida. Tämäkin taitaa olla kyllä määräyksien vastaista kun terassista on peitetty kaikki seinät…