Petteri100
7 reviewsBadges
Blog link
Reviews (7)
These reviews don't affect the average
Hain noutoruuan työpaikalle, hiiligrillattua lohifileetä ja paahdettua ruusukaalia.
Ruusukaali oli maukas, mutta lohi oli mennyt liikaa hiilen puolelle ja oli pinnaltaan kova ja kuiva. Kuvassa on puolikas fileetä. Lohi oli liian suolainen. Ateria vaatisi ehdottomasti makean palan jälkiruuaksi ja kahvin. Salaattiannos oli raikas ja runsas. Tumma ja vaalea leipä kuului annokseen.
Minua häiritsee se, ettei annokseen kuulu kertakäyttöaterimia eikä paperista serviettiä. Nämä olisivat tarpeen ruokailussa toimistopöydän ääressä. Onneksi toimistosta löytyi kertakäyttöhaarukka.
Söin "Maiale Al Pepe" porsaan sisäfilettä pippurikastikkeella ja ranskalaisilla perunoilla lauantaina 4. 5.19. Porsaan filee oli liian kuivaa, melkein puumaista ja osittain reunoiltaan musta. Pippurikastike ja lisukkeet pannulta olivat ok. Kokonaisuus oli välttävä makuelämys.
Söin "Maiale Al Pepe" porsaan sisäfilettä pippurikastikkeella ja ranskalaisilla perunoilla lauantaina 4. 5.19. Porsaan filee oli liian kuivaa, melkein puumaista ja osittain reunoiltaan musta. Pippurikastike ja lisukkeet pannulta olivat ok. Kokonaisuus oli välttävä makuelämys.
Valitsin torstaina 17.
1.19 klo 18:40 listalta annoksen "The Chicken", basilikalla ja vuohenjuustolla täytettyä kanafilettä, grillikasviksia, punaviinikastiketta ja hernecouscous. Odotin saavani mehukkaan kanafileen, jossa vuohenjuusto olisi osittain sulanut fileen sisään.
Kanan rintafile oli niin kuiva ja nurkistaan korppumainen, että normaali ruokailuveitsi tuskin leikkasi sitä. Vuohenjuusto oli lämmin mutta sulamaton. Lisukkeet olivat kohdallaan.
Tarjoilija selitti syyksi kuivuuteen sen, että kanafilee oli paahdettu grillissä, joka juuri oli kuumentunut tulikuumaksi illan käyttöä varten. Kanafileeni oli varmasti väärässä uunissa.
En ehtinyt jäädä vaatimaan uutta annosta enkä enää ihmettele vähäistä asiakkaiden määrää. Toisessa Ison Omenan ravintolassa oli niin täyttä, että tulin Retroon ruokailemaan. Ehkä olisi kannattanut jäädä ruuhkaiseen ravintolaan.
Söin päivällistä ulkomaisten asiakkaitteni kanssa keskiviikkona 16.
1.19. Valitsimme Menu Le Blasonin. Alkuruuan lohirilletti oli maukas lisä itse annosteltuna paahdetun leivän päälle, pikkelöity kurkku ja fenkoli toivat pirteän lisän. Päivän kalaksi minä valitsin kuhan, jota oli vielä kaksi viimeistä annosta jäljellä keittiössä. Vieraani valitsivat nieriän, jota tarjottiin kuhan loputtua. Kuha-annos herkkusienineen muistutti kuhasta Mannerheimin tapaan. Jotain erikoista oli kuitenkin maussa, joka mielestäni oli huono. Jälkiruuaksi menusta poiketen tilaamani vanilja/suklaa jäätelö auttoi hieman.
Miksi en palauttanut kuhaa keittiöön? Olin suositellut asiakkailleni tätä ravintolaa. Vieraani tulivat maista, joissa valittujen ravintoloiden ruuan laatu on kohdallaan. Mikäli isäntänä palauttaisin ruuan valitsemassani ravintolassa asiakkaitteni nähden, se osoittaisi minulta puuttuvan harkintakykyä ehkä muissakin asioissa.
Olinko tyhmä valitessani kalasta jäännösannoksen? Mielestäni kokin pitäisi kuitenkin varmistaa, että saliin menevä ruoka on varmasti kuranttia.
Ravintolassa oli panostettu paljon tyylikkääseen kattaukseen ja ystävälliseen palveluun. Sinne oli miellyttävä tulla. Ulkoiset puitteet olivat kunnossa. Oli harmi, että ruuasta löytyi heikko lenkki.
Juuri ennen teatteriesitystä kävin vaimon kanssa Fraklyssä lauantaina 12.
8.17. Tilaamani perinteinen pippuripihvi sipuli- ja yrttipedillä tuotiin juuri niin mureana ja mehevänä kuin vain odottaa saattoi. Tosin pippureita oli kastikkeessa vähemmän kuin muissa ravintoloissa, ehkä edukseen. Lihan maku pääsi esille eikä peittynyt pippureilla. Perunat lisukkeina tuotiin eri astiassa. Kokonaisuus oli kiitettävä.
Vaimon tilaamassa vuohenjuusto-kasvispaistoksessa oli liikaa paprikaa, jonka maku tuli läpi, siitä tuli hieman miinusta.
Ravintola oli siisti, palvelu toimi erinomaisesti ja paikka oli aivan mainio ajatellen teatterikäyntiä. Ehkä tulemme uudelleen.
Pistäydyin vaimon kanssa Popino Street Food kesäterassilla sunnuntaina 13.
8.17 iltapäivällä. Saimme vaaleaa leipää erittäin maukkaan valkosipulilevitteen kanssa. Tilaamani 200g härän pihvi medium paistettuna oli hieman sitkeä. Voimaa oli käytettävä sen leikkaamiseen hyvin pieniksi paloiksi että sen voi pureskella ja syödä. Maku oli yrttivoissa parsapedillä hyvä.
Vaimon tilaama ateria kaksi siikaa perunoiden ja juuresten päällä sai kiitokset.
Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Ehkä pistäydymme uudestaan maistamaan muitakin ruokia.