hurjastin

87 reviews

Maun ja sopivan hinnan lisäksi arvostaa ympäristöä ja suosii siksi kasvis- ja kalapainotteista ruokaa. Himoitsee lisäksi makeita leivonnaisia.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (85)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Ravintola Kylä

Olemme iloisia kotikulmille avatusta ravintolasta. Tila oli isoine ikkunoineen valoisa ja pelkistetty. En pitänyt liian kolkkoma. Lista vaikutti erinomaiselta suomalaisine raaka-aineineen, luomua ja kasvista löytyy. Hinta kolmelle ruokalajille (pääruokana edullinen kasvisannos). Talon leipä oli ainakin omaan makuuni hieman liian tiivistä. Lisää sitkoa ja kuohkeutta tai ronskimmin näkkileipää. Alkuun otin siikachevicen, joka tarjoiltiin paksun, vaalean leipäviipaleen päällä ja yrttiöljyn kera. Kalassa maistui pääraaka-aine, mikä on hyvä asia. Öljy oli mielestäni aivan liian makeaa, varsinkin kun kala ei ollut erityisen sitrushappoista. Pääruoan munakoiso oli hieman pettymys. Odotin haudutettua ihanan pehmeäksi kypsynyttä munakoisia. Annoksessa oli (kieltämättä hauskasti) hyödynnetty koverrettua munakoisoa lieriöinä. Kenties kypsä munakoiso oli sekoitettu osaksi tomaatista, pinjansiemenistä ja parmesaanista tehtyä hyvin miedon makuista täytettä. Munakoiso tuntui kadonneen tai hukkuneen annoksesta kokonaan. Yrttinen kastike oli raikkaan maukas. Listassa luki kermaperunat ja tämä herätti ennakkoluuloja. Kyseessä oli kuitenkin maltillinen kakku kerrostettua perunaa. Tämä oli positiivinen yllätys. Jälkiruoaksi suklaata, joka oli runsas kolmen (vai neljän) suklaan annos: pehmeäksi jätettyä suklaakakkua, suklaajäätelöä, valkosuklaavanukasta sekä paahdettua valkosuklaata. Annoksesta löytyi kivasti eri rakenteita ja lopputulos oli hyvä, varmanpäälle pelattu kokonaisuus. Palvelu oli välitöntä ja ystävällistä.

Kahvia joku moitti, mutta seuralaiseni piti kahvia oikein hyvänä. Kokonaisuutena olemme iloisia, että lähellä kotia voi syödä hyvin. Listalla on sellaisia raaka-aineita ja kokonaisuuksia, että maisteltavaa riittää. Esillelaitto oli kaunis, maut kohdallaan mutta erityisiä makuelämyksiä emme kokeneet. Pientä viimeistelyä vielä ja ravintola on oikein mainio Tapiolan kylän lähiravintola.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 36€ Added: 29.03.2014
Rating: 0

Nappasin mukaan päivän leivän (7-viljan leipä) sekä joulupullan. Hinta ei päätä huimannut mutta kyllä laatukin oli melkoinen pettymys eat.fi:n arvioiden jälkeen. Pulla oli kuiva ja mauton, Leipä sen sijaan oli rakenteeltaan lähellä hyvää pehmeää pullaa. Ei mitään rapeutta, ei mitään makua. Kenties kaukkujen laatu on parempi? Niiden ulkonäkö oli ainakin houkutteleva.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 23.11.2013
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Lusikka

Päädyin kasvisruokaan, alkuun siis samettista kurpitsakeittoa ja pääruoaksi kesäkurpitsarisotto. Keiton mausteinen makumaailma toimi. Pinnalle olisin toivonut jotain rapeaa sinänsä ajankohtaisten suppilovahveroiden sijaan. Risotto oli konstailemattoman maukas. Seuralainen söi samaan hintaan alkuun jänistä ja pääruoaksi ankkaa. Raaka-aineita ja valmistustapoja ajatellen hinnat eivät ole ihan tasapainossa. Jälkiruoaksi omenaa, joanka seurana oli hyvin sopivia höysteitä. Ainoastaan kuivataut karpalot jäivät irrallisiksi, toivat tosin väriä annokseen. Uudessa paikassa omistajia tietysti kiinnostaa miten onnistuivat, ruoan maistuvuutta kyseltiinkin ahkerasti. Kokonaisuutena hintaluokassaan kelpo suoritus. Jos päättäisin ennakkoon mennä kasvislinjalla tai seurassa olisi tiukan linjan kasvisyöjä niin hinta-laatu -suhde pistää miettimään valikoituisiko tämä ravintola ko. illalle.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 36€ Added: 10.11.2013
Rating: 0

Restaurant: Kippo Iso Roba organic cafe

Mieto ja raikas jogurtti oli makuuni. Makuvariaatioita odotellessa, Plymouthissa tuli aikanaan vierailtua harva se päivä vastaavaa tuotetta eri versioina tarjoavassa paikassa.

Tuoreet mansikat ja mustikat (kesäaikaan) plussaa lisukevalikoimassa. Mietin suklaapalojen mielekkyyttä kylmän jugurtin lisukkeena. Maku katoaa täysin. Suklaakastike voisi olla maistuvampi mutta sopiiko Kipon konseptiin?

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.07.2011
Rating: 1

Lupaa olevansa wanhan ajan leipämyymälä josta tuoretta leipää edullisesti. Tarjonta onkin erittäin perinteistä ja sopuhintaista. Vaaleita leipiä (hinta noin 1.80-2 eur kpl) kokeiltu. Ei mitään erikoista, mutta on mukava hakea rapeakuorista leipää aamulla lähimyymälästä. Leivoksista testattu (hinnat n. 1,50-2,90 eur/kpl) suklaabrownie (itse tehdyt mokkapalat huikeasti parempia, ei tietoakaan brownien ihanan sitkeästä rakenteesta), kinuskileivos (ok, mutta perinteistäkin perinteisempi) ja perunaleivos (tuhtia tavaraa, yhdestä riittäisi kahdelle). Korvapuusteja pidin keskitasoisina. Yhteenveto: eihän tuoreita leipomotuotteita kertakaikkiaan voi moittia, vaikkea niissä mitään erityistä olisikaan. Leivokset yllätyksettömiä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 15.11.2009
Rating: 4

Restaurant: Zucchini vegetarian

Erittäin maittava lounas. Ruoka (kesäkurpitsatomaattivuokaa ja perunaporkkanasosetta, papuja sekä salaattia) annosteltiin valmiiksi lautaselle. Maut olivat kohdallaan, paremmin kuin monissa lounaspaikkojen kasvisruoissa. Olisin kuitenkin kaivannut annokseen jotain rapsakkaa rakennetta. Kaikki oli läpipehmeäksi kypsennettyä, salaattia lukuunottamatta tietysti.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 15.08.2012
Rating: 0

Restaurant: Korea House korean

Odotukset olivat korkealla ennakkoon luettujen arvosteluiden perusteella. Testikerran lounas, kasviksia ja tofua riisin kanssa ei kuitenkaan miellyttänyt. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni korealaisesta ruoasta joten en osaa ottaa kantaa miten edusti genreään. Itseäni ei kuitenkaan miellyttänyt paksun liisterimäinen kastike jossa pehmeäksi kypsennettyjä kasviksia ja sekaan pilkottua tofua. Ehkä täytyy antaa paikalle toinen mahdollisuus jossain vaiheessa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 23.02.2012
Rating: 1

Restaurant: Mange sud mediterranean

Diili, neljän ruokalajin menu kahdelle yhden hinnalla. Menu on tullut kuvattua edellisissä arvosteluissa. Gazpacho oli erittäin kaunis ja pehmeä koostumukseltaan ja mauiltaan. Meze lajitelma ei jälkikäteen muisteltuna herättänyt suuria intohimoja. Munakoiso oli makuuni aavistuksen liian makeaa. Palvelussa ei ollut moittimista muttei toisaalta mitään erityisen huikeaakaan. Kokonaisuutena kelpo suoritus viinipaketteineen. Harkittavaksi jää tuleeko käytyä uudelleen täydellä hinnalla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 27€ Added: 21.07.2012
Rating: 0

Muutaman lounaskokemuksen perusteella päällimmäinen tuntemus on paikan yleinen epäsiisti olemus. Useimmiten olen valinnut paistettua kalaa ja perunamuusia. Ruoka on aina ollut kohtuullista, vaikkakin melko rasvaista. Salaattipöytä on myös kohtuullinen ja salaattit pääosin tuoreen ja raikkaan oloisia. Ihmetystä herättää salaattilinjaston päässä olevat pienet kipot erilaisine asioineen (esim. maissi, jalapeno jne).

Hyvä että Pasilanseudulla on vaihtoehtoja Amicalle ja Sodexholle. Harvoin lähtisin silti 91.1:een omasta aloitteesta. Ronskia perunat-ja-leike -linjaa suosivat kollegat mielivät paikalle.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 9€ Added: 21.07.2012
Rating: 0

Restaurant: Shanghai Cowboy modern mexican

Banaani taco ja jälkkäriksi key lime pie. Annos oli iloiseksi yllätykseksi kohtuullisen kokoinen ja jätti tilaa jälkiruoalle. Tacon täytteenä olleet kasvikset raikkaita ja tuoreita. Annoksen nimessä mainittiin chili, oliko sitä? Jälkkäri oli tori raikas ja sopi mainiosti kesäiltaan aterian päätteeksi. Hintaansa nähden erittäin hyvä kokemus. Simppeli ja tyylikkään rosoinen sisustus.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 21.07.2012
Rating: 0


Images


Followers