Avautuu 11:30

Roster

casual dining
Arvosana 3.8 / 5

Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (18)

Yllätysmenun olisi toivonut olevan positiivinen yllätys, mutta tässä tapauksessa menu oli pettymys hintaansa nähden. Ehkä valinnat listalta olisivat olleet varmempia. Pyöreä pöytä oli viihtyisä ja ”Manta” oli huippumaisema Helsingissä. Ravintolan sijainti on yksi Helsingin parhaista. Palvelu oli leppoisaa ja luontevaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 59€ Lisätty: 12.06.2019
Arvosana: 0

Oli oikein hyvä setti työpaikan virkistyspäivän illalliseksi. Kekseliästä ja hyvää!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.06.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Huikea kasvismenu (4 ruokalajia) ja maistuva viinipaketti, mutta 130€/hlö tuntuu silti hieman liialliselta, etenkin kun ravintola oli tyylissään melko rento ja hälyinen. Tarjoilijat eivät kaikki puhu suomea.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.03.2018
Arvosana: 0

Söimme pääruoat listalta, possua ja pihviä. Annokset olivat kyllä riittävän kokoiset ja ammattitaitoisesti valmistetut, mutta ajatus- ja makumaailma oli kovin yksioikoinen. Ei mitään syytä käydä uudestaan, saman tasoista saa monesta paikasta kymppiä halvemmalla.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 28.12.2017
Arvosana: 0

Roster share menu toimi. Niinkin hyvin, että ravintolaan upposi noin 4 tuntia syömisen lisäksi jälkkäridrinkin merkeissä. Kaikki oli todella hyvää ja laadukasta, vatsassa olisi vain voinut olla enemmän tilaa. Myös palvelu toimi tässä kokonaisuudessa. Sisustus on kivan erilainen ja kultaisista yksityiskohdista tulee melko ylellinen fiilis.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 26.12.2017
Arvosana: 0

Vähän meluisa ravintola. Ruoka ja palvelu kuitenkin erinomaista.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 21.12.2017
Arvosana: 0

Rosterin avaus viime vuoden kesänä oli iso juttu. Ravintolan taustalla onkin taattua laatua aivan ravintoketjun äärimmäiseltä huipulta. Myös Rosterin tilukset kuuluvat Helsingin arvokkaimpiin. Onkin selvää, että oman elämänsä massipäälliköt ja turistit ovat saaneet uuden kiintopisteen Helsingin ravintolataivaalta. Me tavalliset tallaajatkin olemme kuitenkin myös lämpimästi tervetulleita Rosteriin.

Rosterin lounaalla lounassetelillä pääsee vasta alkuun, sillä neljän ruokalajin lounas kustantaa 34 euroa. Sillä toki saakin paljon enemmän kuin lähmityt buffet-astiat ja itsepalvelun tuoman morkkiksen.

Alkajaisiksi saimme höyryävää talon leipää, jolla sai kivasti taltutettua pahimman kärkinälän. Lounasmenun avasi sellainen annos, jota ei itse kuuna päivänä tilaisi eteensä: fenkolipiirakkaa, maa-artisokkakeittoa ja granaattiomenaa. Pidän maa-artisokasta, mutta enpä juuri fenkolista ja granaattiomenasta. Kokonaisuus oli kohtuullisen miellyttävä, mutta jäin väkisinkin odottamaan keittiön seuraavaa siirtoa. Sitä ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, sillä eteeni kannettiin tartaria, mallassipulia ja rakuunamajoneesia. Tartarien skaala on monenkirjava, ja tuntuu, että kahteen samanlaiseen tartariin ei ravintoloissa törmää. Rosterin versio ei kenties ollut klassisimmista päästä. Komean tartarkakun päällä oli keko herneenversoja. Liha oli keskikarkeaa jöötiä ja maukasta. Annos oli viimeaikaisista tartarannoksista keskimääräistä parempi, mutta ei uudesti syntynyt klassikko.

Pääruokana oli paahdettua lohta, kantarellikastiketta ja pikkelöityjä kantarelleja. Pelkistetty annos oli tyylikkään näköinen. Lohessa oli hyvä paistopinta ja sen maku oli oivallinen. Kantarellit pelasivat kaksoisroolinsa mainiosti, ja oli kiva huomata, että eri tavalla tehtynä ne todella maistuivat hyvin erilaisilta. Meitä ilahdutti myös keittiön tervehdyksenä tuotu vihreä salaatti, joka kevyen raikkaalla olemuksellaan monipuolisti pääruokakokemusta. Sitruuna-laventelikakku, melonisorbetti ja suolakaramelli päättivät paraatikelpoisen lounaskokonaisuuden. Kakun herkkä maku taisteli tasapuolisesti sorbetin ja suolakaramellin kanssa. Hyvä päätös, muttei kuitenkaan erityisen mieleenpainuva.

Rosterin miljöö on yksi Helsingin hienoimmista. Arvioisin, että se menee samaan aivan ylimpään segmenttiin Brondan ja Krog Roban kanssa. Moderni sisustus on tehty kullanvärisestä kuparipinnasta, mustasta verhoilusta, puupinnoista sekä pyöreistä takaseinän peileistä ja aidosti tyylikkäistä tauluista. Sisustuksessa on muutenkin särmää, esim. kullatut henkarit ja pääkalloseinäkoriste jäivät mieleen. Ehkä kuitenkin mieleenpainuvin ”yksityiskohta” oli liukuhihnamaisesti kahden kerroksen väliä suhaava viiniteline. Enpä ole sellaiseen missään muualla törmännyt! Näkymät kauppatorille, Espan alkupään tohinaan ja Havis Amandalle olivat luonnollisesti verrattomat. Palvelu oli todella sydämellistä lähes tyhjässä ravintolassa. Oli aikaa ja halua jutella ravintolasta ja annoksista.

Rosterin kantavaa teemaa ei ole sidottu maahan, vuodenaikaan tai sesonkiin. Paraatipaikka ja kohtuulliset hinnat yhdistettynä hyvään palveluun ja ruokien laatuun takaavat varmasti hienon tulevaisuuden Rosterille.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 34€ Lisätty: 09.09.2017
Arvosana: 0

Ravintolassa oli hyvin tilaa lauantai-iltapäivänä mutta tarjoilijalla tuntui silti olevan hieman kireä tunnelma. Pöytä johon meidät ohjattiin oli suorassa auringonpaisteessa ja itse tarjoilija ehdottikin samointein pöydän vaihtoa, kun ehdotukseen suostuimme niin väkinäinen hymy paistoi tarjoilijan kasvoilla. Ensivaikutelma oli tosiaan hieman vaikean oloinen.

Tässä vaiheessa tarjoilija vaihtuikin mukavaan nuoreen herraan, jolta palvelu sujui leppoisasti ja ystävällisesti. Otimme alkuun juomat ja tutustuimme viinilistaan, sovimme tarjoiljan kanssa, että tilaamme viinit vain pääruualle. Alkuruuaksi hummeriburgerit, erittäin maittavaa ja hummeria oli reilusti. Pääruoaksi otin pihviä ja medium rare oli toivomus mutta pöytään tupsahti enemmänkin medium - well done. Tässä vaiheessa huomasimme, että viinitilaustamme ei koskaan tultu edes ottamaan. Ja tarjoilijoita ei näkynyt koko salissa, lauantain "lounasaika" oli ilmeisesti juuri vaihtumassa pienen tauon myötä iltakattaukseen ja henkilökunta oli tosiaan kiven alla. En palauttele ruokia keittiöön tai rutise paikan päällä, kun äärimmäisissä tilanteissa ja tämä ei ollut sellainen.

Miljöö todella hieno ja ruuat aika reilun kokoisia sekä maittavia mutta palvelu tökkii pahasti. Tämän tasoisesta / hintaisesta ravintolasta odottaisi kyllä enemmän. En ajatellut toista kertaa mennä kokeilemaan, koska ystäväni kertoi samat palautteet aikaisemmin.

Suosittelen mielummin tutustumaan Bulevardin Werneriin, joka on myös uusi tuttavuus. Siellä toimi palvelu moitteetta ja ruoka vähintäänkin yhtä hyvää, vaikka olimmekin viikon kiireisimpään aikaan lauantaina-iltana. Tämä siis muutama viikko aikaisemmin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 16.03.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 09.03.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Palvelu oli todella ammattitaitoista ja ystävällistä, viinitietämys ensiluokkaista. Ruoka oli hyvää ja annokset suuria.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 13.02.2017
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (1)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (1)


Sijainti

Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki - Reitti
+358 50 462 2939
http://rosterhelsinki.com

Vaihtoehtoisia ravintoloita