Keittiö auki

Roster

fine dining
Arvosana 3.6 / 5

Arvostelut (12)

Rosterin avaus viime vuoden kesänä oli iso juttu. Ravintolan taustalla onkin taattua laatua aivan ravintoketjun äärimmäiseltä huipulta. Myös Rosterin tilukset kuuluvat Helsingin arvokkaimpiin. Onkin selvää, että oman elämänsä massipäälliköt ja turistit ovat saaneet uuden kiintopisteen Helsingin ravintolataivaalta. Me tavalliset tallaajatkin olemme kuitenkin myös lämpimästi tervetulleita Rosteriin.

Rosterin lounaalla lounassetelillä pääsee vasta alkuun, sillä neljän ruokalajin lounas kustantaa 34 euroa. Sillä toki saakin paljon enemmän kuin lähmityt buffet-astiat ja itsepalvelun tuoman morkkiksen.

Alkajaisiksi saimme höyryävää talon leipää, jolla sai kivasti taltutettua pahimman kärkinälän. Lounasmenun avasi sellainen annos, jota ei itse kuuna päivänä tilaisi eteensä: fenkolipiirakkaa, maa-artisokkakeittoa ja granaattiomenaa. Pidän maa-artisokasta, mutta enpä juuri fenkolista ja granaattiomenasta. Kokonaisuus oli kohtuullisen miellyttävä, mutta jäin väkisinkin odottamaan keittiön seuraavaa siirtoa. Sitä ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, sillä eteeni kannettiin tartaria, mallassipulia ja rakuunamajoneesia. Tartarien skaala on monenkirjava, ja tuntuu, että kahteen samanlaiseen tartariin ei ravintoloissa törmää. Rosterin versio ei kenties ollut klassisimmista päästä. Komean tartarkakun päällä oli keko herneenversoja. Liha oli keskikarkeaa jöötiä ja maukasta. Annos oli viimeaikaisista tartarannoksista keskimääräistä parempi, mutta ei uudesti syntynyt klassikko.

Pääruokana oli paahdettua lohta, kantarellikastiketta ja pikkelöityjä kantarelleja. Pelkistetty annos oli tyylikkään näköinen. Lohessa oli hyvä paistopinta ja sen maku oli oivallinen. Kantarellit pelasivat kaksoisroolinsa mainiosti, ja oli kiva huomata, että eri tavalla tehtynä ne todella maistuivat hyvin erilaisilta. Meitä ilahdutti myös keittiön tervehdyksenä tuotu vihreä salaatti, joka kevyen raikkaalla olemuksellaan monipuolisti pääruokakokemusta. Sitruuna-laventelikakku, melonisorbetti ja suolakaramelli päättivät paraatikelpoisen lounaskokonaisuuden. Kakun herkkä maku taisteli tasapuolisesti sorbetin ja suolakaramellin kanssa. Hyvä päätös, muttei kuitenkaan erityisen mieleenpainuva.

Rosterin miljöö on yksi Helsingin hienoimmista. Arvioisin, että se menee samaan aivan ylimpään segmenttiin Brondan ja Krog Roban kanssa. Moderni sisustus on tehty kullanvärisestä kuparipinnasta, mustasta verhoilusta, puupinnoista sekä pyöreistä takaseinän peileistä ja aidosti tyylikkäistä tauluista. Sisustuksessa on muutenkin särmää, esim. kullatut henkarit ja pääkalloseinäkoriste jäivät mieleen. Ehkä kuitenkin mieleenpainuvin ”yksityiskohta” oli liukuhihnamaisesti kahden kerroksen väliä suhaava viiniteline. Enpä ole sellaiseen missään muualla törmännyt! Näkymät kauppatorille, Espan alkupään tohinaan ja Havis Amandalle olivat luonnollisesti verrattomat. Palvelu oli todella sydämellistä lähes tyhjässä ravintolassa. Oli aikaa ja halua jutella ravintolasta ja annoksista.

Rosterin kantavaa teemaa ei ole sidottu maahan, vuodenaikaan tai sesonkiin. Paraatipaikka ja kohtuulliset hinnat yhdistettynä hyvään palveluun ja ruokien laatuun takaavat varmasti hienon tulevaisuuden Rosterille.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 34€ Lisätty: 09.09.2017
Arvosana: 0

Ravintolassa oli hyvin tilaa lauantai-iltapäivänä mutta tarjoilijalla tuntui silti olevan hieman kireä tunnelma. Pöytä johon meidät ohjattiin oli suorassa auringonpaisteessa ja itse tarjoilija ehdottikin samointein pöydän vaihtoa, kun ehdotukseen suostuimme niin väkinäinen hymy paistoi tarjoilijan kasvoilla. Ensivaikutelma oli tosiaan hieman vaikean oloinen.

Tässä vaiheessa tarjoilija vaihtuikin mukavaan nuoreen herraan, jolta palvelu sujui leppoisasti ja ystävällisesti. Otimme alkuun juomat ja tutustuimme viinilistaan, sovimme tarjoiljan kanssa, että tilaamme viinit vain pääruualle. Alkuruuaksi hummeriburgerit, erittäin maittavaa ja hummeria oli reilusti. Pääruoaksi otin pihviä ja medium rare oli toivomus mutta pöytään tupsahti enemmänkin medium - well done. Tässä vaiheessa huomasimme, että viinitilaustamme ei koskaan tultu edes ottamaan. Ja tarjoilijoita ei näkynyt koko salissa, lauantain "lounasaika" oli ilmeisesti juuri vaihtumassa pienen tauon myötä iltakattaukseen ja henkilökunta oli tosiaan kiven alla. En palauttele ruokia keittiöön tai rutise paikan päällä, kun äärimmäisissä tilanteissa ja tämä ei ollut sellainen.

Miljöö todella hieno ja ruuat aika reilun kokoisia sekä maittavia mutta palvelu tökkii pahasti. Tämän tasoisesta / hintaisesta ravintolasta odottaisi kyllä enemmän. En ajatellut toista kertaa mennä kokeilemaan, koska ystäväni kertoi samat palautteet aikaisemmin.

Suosittelen mielummin tutustumaan Bulevardin Werneriin, joka on myös uusi tuttavuus. Siellä toimi palvelu moitteetta ja ruoka vähintäänkin yhtä hyvää, vaikka olimmekin viikon kiireisimpään aikaan lauantaina-iltana. Tämä siis muutama viikko aikaisemmin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 16.03.2017
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 09.03.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Palvelu oli todella ammattitaitoista ja ystävällistä, viinitietämys ensiluokkaista. Ruoka oli hyvää ja annokset suuria.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 13.02.2017
Arvosana: 0

Kävimme syömässä LuxEat-menun ja yllätyimme positiivisesti. Rosterissa on tullut käytyä aiemminkin ja laatu on aina ollut hyvää. Hieman pelkäsimme, että tällainen edullisempi erikoismenu olisi todella pieni tai vähemmän panostettu, mutta eipäs ollutkaan. Jaettavat alkuruoat olivat aivan ihania ja runsaita! Väliruoka, jossa oli mustekalaa oli myös erittäin herkullista, mutta liemi jäi syömättä koska ei tarjottu lusikkaa tai leipää, jolla sen kauhaista. Mieluusti olisin herkutellut ruoan loppuun. Se oli sääli. Pääruokana oli härkää ja se oli aivan ihanaa ja riittävän kokoinen annos. Jälkiruoka oli hieman pettymys kuitenkin. Emme seuralaiseni kanssa pitäneet kumpikaan tällaisista pähkinäkakuista, joita todella usein menuissa tarjotaan. Oli kuivaa. Mieluummin vaikka mehevää porkkanakakkua tai vaikka jokin simppeli suussasulava omenapiiras. Kokonaisuudessaan menusta jäi hyvä mieli. Tarjoilu oli hyvää, hieman epätasalaatuista paikoin ja olisi ollut kiva jos yksi tarjoilija olisi pysynyt pidempään. Nyt tarjoilija vaihtui jatkuvasti. Hieman lisää henkilökohtaisuutta, niin avot! Tulen kyllä uudelleen, Roster on rento ja laadukas samaan aikaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 12.01.2017
Arvosana: 0

Visiitti alkoi agressiivisella drinkkien myymisellä, josta osasimme kieltäytyä. Alkuruoat olivat itkettävän pieniä jopa fine dining -menoon. Myöskään maku ei vakuuttanut. Tämän jälkeen meidät unohdettiin vähintään tunniksi. Viini loppui ja kun pääruoat lopulta tulivat, ne olivat kylmenneet. Kylmien pääruokien kanssa aloimme sitten kysellä niille juomia. Pääruoat tarjouduttiin vaihtamaan mutta odotus oli jo käynyt piinaavaksi. Pääruoka olisi varmasti ollut maultaan ok. Tarjoilijan selitys oli että heillä on ollut tänäänkin kiirettä! Emme ottaneet jälkiruokia koska 2,5 h odottelua riitti. Lopuksi saimme hieman pahoitteluja mutta ei jäänyt hyvä maku paikasta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 16.10.2016
Arvosana: 1

Rosterinen sunnuntailounas. Vähän jäi mixed fiilikset tästä paikasta. Tarjoilu pelasi ja sisustus oli ihan OK. Menun jaettavat alkuruuat olivat ihan hyviä, ei mitään erikoista kuitenkaan. Pääruuaksi valitsimme karistsan niskaa. Lihan oli täysin vaaleaa ja sitä tarjoilijalle jälkeenpäin ihmettelinkin. Tarjoilija vakuutti lihan olleen karitsaa, epäilin sitä, koska ei edes maistunut karitsalta. Minä kuitenkin syön karitsanlihaa pari kertaa kuukaudessa ja vaaleaa se ei ole ollut koskaan. Lupasi viedä terveiset keittiölle, mutta palautetta emme enää saaneet. Jäin siis siihen käsitykseen, että söimme possua karitsana... Olkaapa tarkkoina.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 49€ Lisätty: 11.09.2016
Arvosana: 0

Meluisa, huono akustiikka. Haparoiva palvelu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.08.2016
Arvosana: 0

Kävimme arki-iltana syömässä. Juomalista oli kattava, cocktaileja ja viinejä löytyi montaa sorttia. Ruokalista oli sopivan mittainen, ja etenkin alkuruoat kuulostivat houkuttelevilta. Päädyimme pariin alkuruokaan ja pääruokiin. Parsa oli oikein hyvä valinta, pecorinomajoneesi ja ankka toivat annokseen täyteläistä makua. Ceviche oli epätyypillinen, sillä limettisen liemen sijaan kala olikin kermaisessa soosissa, mikä oli vähän erikoista. Molemmat alkuruoat sopivat hyvin myös jaettaviksi. Pääruoista possunleike tarjottiin uppomunan, hollandaisen ja tomaattisten papujen kanssa. Maut olivat hyviä, mutta annos oli papujen takia hieman liiankin tuhti. Mustekala kastikkeineen oli erinomaista, samoin lisukeperunat maistuivat. Jälkiruoille ei tämän jälkeen enää ollut tilaa, vaikka hyviltä kuulostivatkin. Tarjoilu oli erittäin rentoa ja jouhevaa. Pääsimme sisään ilman varaustakin, vaikka ravintola olikin lähes täynnä. Tänne mieluusti uudelleen, vaikka sunday roastille!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 40€ Lisätty: 13.08.2016
Arvosana: 0

Tunnelmallinen paikka, ruoka selkeää ja hyvää. Viinilistasta plussaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.08.2016
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet


Sijainti

Pohjoisesplanadi 17, 00100 Helsinki - Reitti
+358 9 6128 5850
http://rosterhelsinki.com