Ei tietoa

Ultima

suomalainen
Arvosana 4.1 / 5

Valmistamme ruokaa, jossa raaka-aineet loistavat. Ultiman raaka-aineet ovat 90-prosenttisesti suomalaisia. Pyrimme hankkimaan kaiken mahdollisimman läheltä.


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa
Vegaaniruokaa
Liikuntaesteetön
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (2)

Excellent food. 5 course lunch with 2 optional side dishes (which we took). The atmosphere is experiemental but very professional. Emphasis on locally grown ingredients. Classic strong flavors like berries and venison. Didn't drink alcohol. Great bread and even better olive oil. Very reasonable value for one of the finest restaurants in Helsinki.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 60€ Lisätty: 06.02.2019
Arvosana: 0

Ammattitaitoista työkentelyä ja tasainen laatu kaikissa ruokalajeissa.

Päädyimme kuuden ruokalajin menuun. Pienenä miinuksena keittiö edellytti, että koko seurue valitsee samat ruuat. Itse tykkäsin eniten haukiannoksesta (alkuruoka) ja molemmista jälkiruuista. Myös kimchiä ja karitsaa kehuttiin seurueessamme. Mistään ei tullut suurta "wow" elämystä mutta kaikki olivat tasaisen hyviä. Talon leipä oli hyvää ja kuohkeaa.

Mielenkiintoista oli seurata keittiön työskentelyä, johon meidän pöydästä aivan keittiön vieressä avautui aitiopaikka: työskentely keittiössä oli ammattitaitoisen näköistä, rauhallista mutta tehokasta. Yrttiviljelmät seinillä sopivat hyvin tunnelmaan.

Viinit olivat varsin kalliita mutta listan edullisemmistakin (50-70e) löytyi hyviä vaihtehtoja.
Tarjoilija tunsi hyvin viininsä ja osasi kertoa erot. Alkuun valitsemamme Riesling sopi hyvin alkuruokien kanssa. Karitsalle sopi taas mainiosti Cabernet Franc rypäleestä tehty punaviini. Korkki korkkia ei jätetty pöytään kummassakaan viinissä vaan tarjoilija laittoi sen taskuunsa. Itse mielelläni aina tutkin ja haistelen ne. Ranskalainen jälkiruokaviinimme oli myös mainio valinta, ei liian makea ja kohtuuhintainen (8,5e lasi).

Lopuksi tilasimme vielä kahvia, joka tehtiin pöytään tuodulla kaasukeittimellä. Pannukahvi sai seistä lasipannussa pari minuuttia ennen tarjoilua. Kahvi oli aika laihaa mutta kaverini, joka joi useamman kupin, kertoi seuraavien kuppien olleen parempia.

Tasapainonen kokemus mutta vähän ylihinnoiteltu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 88€ Lisätty: 02.06.2018
Arvosana: 0

Yhteisö

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (0)


Sijainti

Eteläranta 16, 00130 Helsinki - Reitti
+358 300 472 341 (0,34€/min+pvm/mpm)
https://restaurant-ultima.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita