Avautuu 10:00

Ravintola Aryana

Afganistanilaista
Arvosana 5 / 5

Silkkitien makuja Tampereen kupeessa Kangasalantien varressa. Suomen ensimmäinen ja ainoa Afganistanilainen ravintola jo 28 vuoden ajan. Tervetuloa!


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (21)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Afganistanin eksotiikkaa Pirkanmaalla! Erinomaisen monipuolinen lista, ystävällinen ja nopea palvelu, eksoottinen ja herkullinen salaattipöytä, joka kuuluu annoksiin. Ruoka maukasta, paljon vaihtoehtoja aikuisille ja lapsille, aurinkoinen terassi. Tänne kannattaa tulla kauempaakin. Maista: Aryanan tulinen kastike (salaattipöydästä) ja pihvi suklaakastikkeella.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 21.07.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Näennästä afgaaniruokaa kaukana silkkitien reitiltä.

Afganistanilaiseksi ravintolaksi itseään luonnehtiva Aryana on melkoinen kummajainen. Sen ruokalistaa leimaa osin mahdollisimman epäafganistanilainen tarjonta, kuten sianliha, liekitetyt pihvit, konjakki-kerma- ja ananas-kermakastikkeet, herkkusienet, jättikatkaravut, lohkoperunat ja pitsat. Eipä ole Lontoon, Berliinin ja Prahan afgaaniravintoloissa moista tullut eteen.

Höpsismin puolelle yltänyt salaattipöytä sisälsi jopa Figaro-tyylisiä espanjalaisia mustiksi värjättyjä teko-oliiveja ja jotain epämääräistä makaronisalaattia. Asiakaspalvelu oli hapuilevaa ja tietämätöntä, eivätkä ruokalistan afganistanilaisten ruokien annoskuvaukset vastanneet sitä, mitä eteensä sai.

Listan mukaan chana- eli kahviherneannokseen kuuluu "kikherneitä, tomaattia, inkivääriä ja pieniä bitteri meloneja, basmatiriisi". Ei näkynyt annoksessa "bitteri meloneja" eli suomeksi karvaskurkkuja, vaan keitettyjä kasviksia tyyliin perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa – ja kaiken huipuksi palsternakkaa. Inkiväärin maku ei erottunut, koska annos oli maustettu yksioikoisesti chilipippurilla. Ehkä kokki käyttänyt kuivattua inkivääriä, joka maistuu tuoreesta inkivääristä poiketen pistävälle. Ravintolan mainoslauseen "silkkitien mausteisten makujen sinfonia" oli tästä luomuksesta kaukana. Myönteistä oli juuri sopiva annoskoko, sillä enempää ei olisi jaksanut eikä viitsinytkään syödä.

Ruokalistan suurimmaksi ihmettelyn aiheeksi nousivat mantut, jotka eivät Aryanassa olekaan höyrytettyjä pastanyyttejä, kuten pitäisi, vaan tuorepastaa kahden vaihtoehtoisen kastikkeen kera. Eipä tietenkään kannata tehdä oikeita afgaanimantuja, kun asiakkaat eivät tiedä, millaisia niiden pitäisi olla. Vastaavasti joku ulkomaisiin turisteihin keskittynyt savolainen ravintola voisi tarjota kalakukon nimellä ruisleipää ja paistettuja muikkuja.

Juomaksi sai "lassia", jota Afganistanissa tosin kutsutaan dughiksi. Tarjoilija vastasi myöntävästi kysymykseen, onko juoma samanlaista kuin iranilainen dugh. Juoma paljastui kuitenkin makeaksi, mikä ei ole Iranissa eikä Afganistanissa tapana. "Lassin" olisi kuulemma saanut pyynnöstä myös suolaisena. Niin, tarjoilija kyllä väitti juoman olevan suolaista, kun sen piti olla samanlaista kuin Iranissa.

Kaiken kaikkiaan Aryana vaikutti näennäisafganistanilaiselta ravintolalta, jossa ei kummoisia makuelämyksiä saa. Paikan hyvä puoli oli taustamusiikin puuttuminen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 13€ Lisätty: 18.02.2016
Arvosana: 0

Erittäin Hyvää ja maukasta ruokaa, taattua laatua, hyvät raaka-aineet. . Rauhallinen ja tunnelmallinen, ripaus afganistanilaista sisustusta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 23.01.2016
Arvosana: 1

Oli maukasta, mutta ei liian mausteista ruokaa. Annos oli riittävä ja kauniisti laitettu esille. Miljöö oli ei suomalainen ja siten erilainen. Söin mausteisen kana-aterian. Seuralaiseni söi kanaa, joka oli taikinakuoren sisässä. Ei valittamista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 02.07.2014
Arvosana: 1

Kauniit, maukkaat annokset!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 17.11.2013 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: -3

Kävimme isänpäivänä aryanassa syömässä. Vaikka ravintola oli täynnä, palvelu oli nopeaa ja hyvää. Viiden hengen porukasta kaikki ottivat tarjoilijan suosittelemaa isänpäiväankkaa. En ole eläessäni saanut niin hyvää ankkaa, Suosittelen. Varmasti tulemme uudelleenkin!!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 17.11.2013
Arvosana: 1

Jos haluat nauttia tasokkaan itämaisen aterian alusta loppuun, sen löydät vain Aryanasta Kangasalla.
Tänne palaan aina Suomessa ollessani.
Suosittelen ORIENTAL <3

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 08.11.2013
Arvosana: -2

Vein ystäväni Helsingistä syömään paikalliseen Aryanaan eilen ilansuussa. Söin itse kalaa, koska sitä ei tule kotona laitettua, Aryana kab, lohta chilikastikkeessa oli loistava, mskiss! ainoa miinus lohen palojen pieni koko, ehkä fileenä olisi paremp. Ystäväni halusi Samosan, taikinakuoren sisälle leivottuna broileria, sipullia, chiliä ja pyyynnöstään sai lisäksi täytteeksi kasviksia, koska pelkäsi olevan liian raskas. Ystäväni, ronkeli sellainen. oli positiivisesti yllättynyt, jogurttikastike, kuulemma talon oma, kruunasi aterian. Palvelu ystävällistä kuten aina.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 08.11.2013
Arvosana: 3

Paikalliselta grilliltäkin saisi varmasti parempaa ruokaa. Tulipahan sekin kokeiltua ja ei tarvitse toistamiseen mennä!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 02.11.2013
Arvosana: -1

Lampaanfile olikin suikaletta ja lammas maistui vain parissa suikaleessa, kastike "kokkareista". Jäi negatiivinen muisto ko. paikasta, mutta muitakin ruokaravintoloita on!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 16.10.2013
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (1)


Sijainti

Lentolankuja 2, 36220 Kangasala - Reitti
(03) 379 2550
http://www.aryana.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita