Uusimmat arvostelut: Kotka

2 arvostelua

Ensivaikutelma ravintolasta oli hämyinen, kulunut ja likainen. Miljöö on ennemminkin vanha nuhjuinen baari kuin ravintola-tasoa.

Pöytiinohjausta ei ollut joten marssin itse vapaaseen pöytään. Muovitetut ruokalistat toimivat pöytäliinana. Hetken päästä tarjoilija tuo kannullisen kylmää vettä ja ottaa tilauksen vastaan.

Testiin lähtee a la cartesta Härkäpizza, "Härkää, paprikaa, punasipulia, jalapenoa, beanaisekastiketta".

Tarjoilija ohjaa salaattipöytään, josta löytyy perus vihersalaatti, porkkanaraaste, viipaloituja oliiveja, pastasalaatti jne. Mautonta ja hajutonta. Leipäkorissa kaupan halvinta einespatonkia joiden päällä pörräsi kourallinen kärpäsiä. Jäi leivät syömättä.

10 minuutin kuluttua pizza saapuu pöytään. Kokoa riittää eikä täytteissä ole kitsasteltu (henkilökohtaisesti suosin kyllä laatua enkä määrää). Härkä oli siivutettu slaisseiksi pitsan päälle, todennäköisesti saman listan lehtipihvin palasia. Suurinosa ylikypsiä, osassa oli juuri ja juuri häivähdys punaista. Melko mautonta ja hieman purkkamaista lihaa.

Paprikat, sipulit, jalapenot perustavaraa. Ongelmaksi muodostui bearnaisekastike. Täysin pussitavaraa, ja sitä oli pizzan päälle tuutattu todella paljon. Koko pizza ui teollisessa bearnaisekastikkeessa. Kaikki muut maut hautautuivat kastikkeen alle. Pohja oli samaa valmispakastetavaraa mitä karvakäsipizzerioissa, ja siitä tuli lötkö ja koko lautanen oli hetken syömisen jälkeen bearnaisemössöä.

Reilut puolet sain syötyä nälkääni (kaavittuani niin paljon kastiketta pois kuin mahdollista) ennenkuin iski rajat vastaan. Suhteellisen fiasko lätty, josta "less is more" hengellä saisi oikein syömäkelpoisen tapauksen. Pussibearnaise pois kokonaan, ja härkäsiivut medium-kypsyyteen.

Palvelu oli melko eleetöntä mutta reipasta, ei kuitenkaan epäystävällistä.

Näillä eväillä ei kuitenkaan jatkoon.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 17.10.2018
Arvosana: 0
1 arvostelu

Söin niin mahtavan hampurilaisannoksen että voin todellakin suositella muillekkin.
Hintalaatusuhde on erinomainen ja asiakaspalvelukokemus miellyttävä.
Aukioloajat sopivat minun päivä rytmiini.
Maisemat ja miljöö luksusluokkaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.10.2018
Arvosana: 0
2 arvostelua

Tarjolla on 5 annosta per päivä. 2 kasvisannosta sekä päivän liha tai kala annos hintaan 12 euroa, sekä viikon liha tai kala-annos hintaan 17 euroa. Otin päivän liha-annoksen 12 euron hintaan, joka oli tänään "Riistakäristystä, puolukkaa sekä perunamuhennosta".

Tilaus tiskiltä, sujui jouhevasti. Hintaan kuului salaatti-, keitto-, ja leipäpöytä, ruokajumana vesi, aterian jälkeen kahvi ja pikkumakeat. Keittona oli kasvis-nuudelikeittoa, en maistanut. Salaattipöytä oli peruskamaa. Perunasalaattia, paprikasuikaleita, marinoituja kurkkuviipaleita, papusalaattia muutamia mainitakseni. Pääosin mauttomia, mausteet unohdettu täysin. Perunasalaatti täysin suolaton. Ei mitään happoja, pippuria, vinaigrettea, tai muuta särmää mistään. Hajutonta ja tylsää.

Leipiä oli muutamaa eri sorttia, todennäköisesti itseleivottuja sillä sen verran maukkaita olivat. Hyvä sitko ja rapea kuori. Voi oli turhan kovaa, vaikea levittää.

Riistakäristys tarjoiltiin pöytään. Sopivan kokoinen annos varsinkin alkupalojen jälkeen, mutta ei kuitenkaan rekkamiehen nälkään. Harmillisesti annos oli vain haalean lämmin, ja lautasta oli hädintuskin lämmitetty. Lopputuloksena viimeiset haarukalliset olivat jo kylmiä.

Itse käristys oli maukasta, joskin hyvin kotiruokamainen. Hyvä suola ja sopivasti maustettu, liha ei ollut liian sitkeää. Puolukat olivat pakasteesta, vetisiä. Menivät siinä sivussa. "Perunamuhennos" taasen oli varsinainen pettymys. Liisterimäinen koostumus, mutta todennäköisesti tehty perunoista eikä jauheesta. Vaivattu, tai muhennettu, liian kauan. Kuitenkin maku oli kohdallaan siinäkin.

Aterian päätteeksi yllättävän kelpo kahvi pannusta. Kahvipöydän kupeessa oli niitä "pikkumakeita", käytännössä kaupan keksejä sekä jotain halpoja karkkeja. Jäi syömättä. Melko nolo setti, jättäisin itse keittiömestarina pois moiset, sillä Vausti on (ja haluaa olla) Kymenlaakson ainut laadukkaaksi luonnehdittava ravintola.

Palvelu oli melko eleetöntä, hieman kiireisen oloista. Ravintola oli noin puolillaan. Poistuessani ei kukaan sanonut näkemiin.

Perushyvä, kotiruokamainen lounas (pl. liisterimuusi). Silti epäilemättä Kymenlaakson parasta lounasta, sentään oikeaa ruokaa eikä mitään buffet-laarissa maannutta mössöä rekkamiehille. Hintaan nähden tarjonta oli kohdallaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 27.09.2018
Arvosana: 0