Donjohnsson
47 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (45)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Lohi oli aivan kauheaa. Jotain kirjolohta joka jätti etovan hajun riisiin. En rehellisesti sanottuna ole syönyt näin kamalaa sushia ikinä. Kikkomanin pussi soija. Kaupan valkoista majoneesia ruiskuteltu sinnetänne. Riisi ei ollut kiinteää ja tasaista vaan ilmavaa ja epämääräistä. Rullat murtuivat puikoissa. Suosittelen ravintolalle vaikka pizzoihin siirtymistä. Tilaus woltin kautta joten asiakaspalveluun en ota knataa.
Floppi!
Vanhana ravintolana ja joskus ihan säädyllisen keittiönkin omanneena kävimme illallistamassa Königissä. Baaripuoli oli syönyt lisää ruokailijoiden tilaa ja voisivat muuttaa tässä vaiheessa loputkin ruokapuolesta yökerhoksi koska ruokaravintolaksi Königistä ei enää ole. Kaikki istuimien verhoilut ja muut kulahtaneet jo aikaa sitten. S-ketju mädännyttänyt nekin vähät ravintolan rippeet mitä tästä paikasta oli jäljellä. Chico's tyylisesti muoviset painetut ruokalistat eivät ole omiaan nostamaan ravintolan profiilia.
Sokkotestissä en varmasti olisi erottanut jos alkuruuaksi tarjottujen "etanat tomaattikastikkeessa" tilalla olisi ollut pyyhekumi ketsupilla. Taso oli aikalailla sama.
Pääruuan vasikanposki oli yllättävänkin hyvä ja tässä tapauksessa myös ruokaisa. Tätä kokemusta pelastikin hieman tämä pääruuan liha.
Muuten pääruokakaan ei juuri imarrellut. Samassa syssyssä oli jotain valkeaa kastiketta sekaisin tomaattikastikkeen kanssa, ehkä lanttua?, jotain vihreää, kukkakaalia jne.. eli sillisalaatti oli kova ja runsas.
Jälkiruoka kuullosti hyvältä mutta siihen se sitten jäikin. Valkosuklaa pannacotta lakkojen kera. Lähes varmasti pannacotta oli teollisesti tuotettu (Lidl?) jostain muotista lautaselle kaadettu nökäre joka ei maistunut miltään. Lakkoja oli ympärillä mutta sulatetuista lakoista tullut lilluva hieman lakan makuinen vesi ei mieltä ylentänyt vaan lautasta piti kallistaa vastakkaiseen suuntaan jotta vettä ei tulisi mauttoman pannacotan mukana lusikkaan.
Tarjoilijat olivat kokeneempia baarin kuin ravintolan puolella. Viineistä ei tiedetty mitään, ei nimiä, ehdotuksia ei mitään. Tilattu Riesling muistettiin oikein kun laskettiin sormella monennella rivillä se viini oli siinä listassa.
Jälkiruuan kanssa tilattu kahvi tuotiin pöytään yksinään 10 minuuttia ennen jälkiruokaa. Tarjoilijat olivat kyllä mukavia mutta eivät juurikaan perustaneet ruokaravintolasta mitään.
En suosittele kenellekkään mutta ravintoloitsijalle suosittelen baarijakkaroita ruokapöytien tilalle.
Näköalat ja historia ovat jo kokemisen arvoinen. Haikaranpesä ei ole yrittänyt olla ajan hermolla vaihtelemalla sisustusta kokoajan ja toivon että remontinkin jälkeen vanhaa kunnioitetaan. Se on osa paikan henkeä. Näköalat huimat. Lounas on hintava. Olen useaan otteeseen käynyt täällä lounaalla. Alkuruoka ei jätä ikinä kylmäksi. Todella laaja valikoima, tuoretta ja laadukasta. Kuitenkin joka kerta pääruoka kokee mahalaskun. On hauska todeta tämä fakta paikkaansapitäväksi joka ikinen kerta. Kuinka se voikin olla niin. Ehkä pääkokin vahvuuksiin ei vain yksinkertaisesti kuulu pääruuat. Perus possua ja muuta. Ei todellakaan nyt puhuta huonosta lämpimästä ruuasta mutta aina niin loistavan alkuruuan jälkeen odotukset tulevat kolinalla alas kun ruuan taso on aikalailla perus lounasravintolan (9e/hlö) tasoa. Jälkiruoka taas nostaa tasoa hieman mutta jokakerta ontuva pääruoka ärsyttää. Palvelu on ollut aina kohdillaan eikä siitä ole ikävää sanottavaa. Hinnasta huolimatta vähintään kerran koettava tämän ravintolan miljöö, mikäli pysyy nyt uudelleen aukaisun jälkeen ennallaan.
Kiistämättä suomen paras kreikkalainen salaatti.
Piilossa haukilahden ja westendin välimaastossa vanhaan pukukoppiin tehty kahvila oli allekirjoittaneelle täysin uusi tuttavuus vaikka ravintola on toiminut paikalla jo kolme kesää. Kyse on pienestä kahvilasta jossa on sisällä 16 paikkaa ja ulkona suht mukavan kokoinen terassi. Kahvilan pitäjä on kreikkalainen mies vaimonsa ja tyttärensä kanssa. Näimme pienen artikkelin Länsiväylässä ja päätimme käydä kahvilla. Autolla ei ihan viereen pääse vaan kahvilaan pitää kävellä parisataa metriä. Paikalla päätimme kuitenkin ottaa kreikkalaiset salaatit kun sellaista tarjolla oli. Vaikken ole mikään suuri kreikkalaisen salaatin ystävä niin kokemus oli aikalailla tajunnan räjäyttävä. Kreikkalainen salaatti kreikkalaisen kokin tekemänä oli jotain joka antoi itselle aivan uuden käsityksen kyseiselle salaatille. Jos kyseinen salaatti on mieleen niin tällä ei voi pettyä. Koko oli iso, raaka-aineet tuoreita ja todella hyvia. Makua sekä kokoa salaatissa riitti ja hinta oli naurettavat 8euroa. Jälkiruuaksi oli perus jäätelöiden ohella tarjolla kreikkalaisia herkkuja. Itse otin Baklavan joka oli myös oikein maukas. "Ruokalistalla" oli myös mainittu Musaka mutta sitä oli kuulema tarjolla vain silloin tällöin. Kuulema loppuu nopeasti kun sitä tarjolla on. Musakaahan ei valmisteta annos kerrallaan sen työläyden takia eikä jälkilämmitettynä maistu kuulema enää miltään joten sitä tarjotaan lounas tyylillä. Omistaja kertoi pävittävänsä aina kahvilan facebook sivuille milloin tarjolla on jotain poikkeavaa. Esim huomenna, sunnuntaina oli kuulema grillaus päivä pihalla mikäli sää sallii.
Yhteenvetona voin sanoa että kyseessä nyt ei ole mikään ravintola vaan kahvila josta saa aina salaattia ja sillointällöin myös lämmintäruokaa. Salaatti itsessään jo oli ehdottomasti sen arvoinen että paikalle kannattaa vaivautua.
Omistjat olivat oikein ystävällisiä ja kun jouduin kesken salaatin työmisen nukuttamaan rattaissa lasta ulkopuolella tuli omistajan tytär tarjoutumaan rattaidentyöntäjäksi jotta saisin itse jatkaa syömistä.
Usean kerran ollut täällä syömässä. Aika perus huttua. Ei eroa Chicos/Amarillo linjasta mitenkään. Ruoka keskivertoa, ehkä hieman vielä huonompaa. Voi mennä jossei mitään muuta löydy lähistöltä mutta mm. Kino Tapiolan vieressä 200m päässä on monta hyvää ravintolaa.
Ala-arvoinen suoritus heti alkuun.
Juuri avatussa Luontokeskus Haltiassa on myös kahvila ravintola. Lounasta lounasaikaan ja iltaisin alacarte. Tilasimme lauantaiksi pöydän tiedoilla seitsemän aikuista ja kaksi vuoden ikäistä viettämässä syntymäpäivää.
Lopputulos on oikeinkin välttävä.
Meille varatuun pöytään oli sijoitettu yksi lasten istuin ja toisen saimme itse metsästää saavuttuamme paikalle.
Tarjoitilat olivat kaikki 20-25 vuotiaita eikä todennäköisesti kenelläkään minkäänasteista kokemusta ruokapuolen tarjoilusta.
Alkuun ei tarjottu nautittavaksi mitään vaikkakin myöhemmin huomasimme tarjolla olevan shampanjaa. Siihen olisimme kysyttäessä varmasti päätyneet.
Alkuruoka vaihtoehtoina oli vuohenjuustosalaatti tai lohikeitto. Kumpikin välttäviä. Lohikeitto oli kuiva eikä nestettä käytännössä ollut. Vuohenjuustosalaatissa oli kaikkea punasipulista purjoon ja siemenistä vihersalaattiin ja ruohosipuliin. Aikamoinen sekasotku eikä makukaan ollut mikään elämys. Pääruokina loistivat ylisuolainen kuha tai kuiva poronkäristys mauttomalla muussilla ilman käristyksen omaa nestettä. Kuhan ohella myös hinnat olivat suolaiset. Jälkiruokina olivat tarjolla yksi vaniljapallo suklaa / kinuski kastikkeella sekä purkkikermavaahdolla tai leipäjuusto (8.5e) parin lakan ja jonkin nesteen kanssa. Leipäjuusto oli jotain ihan K-Kaupasta ostettavaa jota oli revitty käsin pienemmiksi paloiksi.
Ensitilauksen yhteydessä kysyttiin mitä kukakin halusi juoda. Ei enää uudestaan tämän jälkeen joten esim viiniä emme saaneet tilattua kertaakaan kun emme sitä heti istuuduttuamme älynneet tilata. Tosin viereisessä tilassa olleeseen yksityistilaisuuteen kannettiin viinit meidän vieressämme olleesta puisesta kaapista. Eli huoneenlämpöistä viiniä?!? Edes punaviini ei saa olla huoneen lämpöistä. Uudessa ravintolassa viinikaappi ei olisi kova satsaus.
Jälkiruokatilauksen yhteydessä ei kysytty esim kahvin juojista mitään vai jouduimme menemään tiskiltä tilaamaan niitä erikseen.
Muutenkin kommunikointi oli hukassa. Kukaan ei kysynyt mitä mieltä olimme ruuasta tai mitään muutakaan. Virolainen tuppisuinen poika vain keräsi kipot pois.
Kahvi itsessään oli sekin vain lämmintä ja todennäköisesti ainakin tunnin vanhaa.
Leipäkori tyhjeni heti sen ilmestyttyä pöytään eikä sitä täytetty kertaakaan eikä tosin viety poiskaan. Myös yksi alkuruoka lohikeitoista unohtui korjata ja se oli siinä keskellä pöytää loppuun asti.
Kaikenkaikkiaan yhteenvetona:
Maku ei osunut kohdilleen missään ruuassa. Kaikki tarjottava oli ylihintaista. Tarjoilijat pihalla kuin lumiukot.
Suosittelen ravintolalle lämpimästi kokonaan "alacarte" listan pois jättämistä ja keskittymistä vain lounaaseen sekä sämpylän myyntiin vierailijoille.
Aiemmin Omatia ylistäneenä pitää hieman vetää sanoja takaisin.
Sunnuntaibrunssi oli kovin laimea ja viimeksi 6kk sitten hyvän brunssin nauttineena aika oli kullannut muistot. Tajonta pöydässä oli äärimmäisen suppea ja mielikuvitukseton Vihreä salaatti oli sitä itseään. Ei mitään muuta kuin salaatinlehtiä. Puoliraakaa lohta, Kuskusia, liian imelää lammasta, kohtalaista leipää jne.. Käytännössä yksikään pöydän antimista ei ollut omaan mieleeni. Osa ruuista toki makuasioita, mutta en nyt henkilönä ole kovin kriittinen tai nirso. Ehkäpä valitut tarjottavat olivat liian "joko/tai" mielpiteet jakavia ruokia ja tällöin riski tälläisistä arvosteluista kytee. Yleensä joukkoon pitäisi saada myös "sure shot"eja jotka maistuvat melkein kaikille. Jälkiruoka oli talon omaa jäätelöä joka oli hyvää, siitä pisteet. Ehdotettu ja valittu pullo Washingtonilaista Rieslingiä oli ylihinnoiteltu eikä mikään kielenkannat kirvoittava vaihtoehto.
Suosittelen hieman laajentamaan tarjontaa kun viikonloppubrunssit tuntuvat tekevän kuitenkin kauppansa tällä. Väkeä on aina viittävaille sali täysi joten ruokahävikkiä ei varmaankaan tulisi olemaan.
Legendaarinen Aulanko piti pintansa. Aiemminkin kerran käyneenä ruoka on perushyvää. Ei tavallista hotelli murkinaa vaan asteen parempaa. Myös Aulanko itsessään ruokailusaleineen ja miljöineen on legendaarinen joten Hämeenlinnassa vierailevalle suosittelen valitsemaan tämän ruokapaikaksi. Lounas oli 26e mutta otin vuohenjuusto kanaa ja oli hyvää.
Ylihehkutettu paikka.
Tilaamassamme 6 "ruokalajin" menussa vain yksi oli omaan mieleen ja loput vähän niin ja näin.
Ehdottomasti sanonta paljon melua tyhjästä on osuva tämän ravintolan kohdalla. Toki "hehkutetun" ravintolan kohdalla myös hinnat olivat suhteellisen suolaiset ruuan tasoon nähden.
Toki olihan se hienoa istua itsensä Steven Elopin vieressä mutta hieman väljempää olisi saanut olla. Valitettavasti istumapaikkojen=maksajien määrä menee viihtyisyyden ohi.
Positiivinen yllätys.
Alunperin lounasravintolaksi pääasiallisesti kaavailtu Promodo odottaa vielä löytämistään. Alueen yrityskomplekseista ei ole vielä kaikki valmistuneet mutta kun kaikki on valmista täällä on todennäköisesti niin paljon väkeä ettei sekaan mahdu. Ystäväni oli käynyt lounaalla ja kehui paikkaa. Menimme syömään lounasajan ulkopuolella ihan vain perus ruokailu mielellä, emme mitään kulinaristisia nautintoja metsästämään.
Yllätys oli oikein huikea. Kananpojanrintaa ja vuohenjuustoa oli hieno makuyhdistelmä. Röstiperunat ja jokin hollandaise kastikkeen tyylinen ratkaisu kruunasivat kokonaisuuden. Perus safka muuttuikin oikein hyväksi elämykseksi. Kyseessä ei ole mikään olo tyylinen hifistelypaikka mutta tyylissä ja olemuksessaan oli paljon potentiaalia.
Nyt ensimmäisen kommentin kirjoittajana uskon että tämä ravintola varmasti myöhemmin kirvoittaa useitakin kiittäviä arvosteluja. Myös palvelu pelasi ja oli ystävällistä. Tosin nyt asiakas määrä on vielä vähäinen. Suosittelen keskustan alueelta hyvää ruokaa etsivälle kokeilemaan nyt kun kiirettä ei juurikaan ole ja jokainen asiakas hoidetaan "ajan kanssa". Toivottavasti näin myös jatkossa.