Masuuu
10 arvosteluaKokonaisvaltainen, haluan lähteä ravintolasta hymyillen! Sitä ei siis saa aikaan mikään yksittäinen tekijä, vaan se on monien asioiden summa :)
Ansiomitalit
Blogi
Arvostelut (9)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintolassa oli odotettua perjantai-illan kuhinaa havaittavissa jo seitsemän aikoihin ravintolaan saapuessamme.
Päätimme aloittaa illan alkoholittomilla aperitiiveilla, jotka osoittautuivat aivan mansikka margaritan makuisiksi, nam!
Varsinaisia ruokalistoja jouduimme odottamaan kuitenkin kohtuuttoman kauan ja harmikseni alkoholitonta valkoviiniäkään ei löytynyt aterian seuraksi.
Alkuruoaksi tilaamamme chevichet olivat loistovalinta ja esillepano oli silmiä hivelevä. Parasta annoksessa olivat tiikeriravunpyrstöt.
Seuralaiseni kommentoi pääruoaksi tilaamaansa karitsaa "parhaaksi jota on ikinä syönyt" ja oma Salsa verde kastikkeessa kypsennetty siika ja mustekalapaistos olivat tosi hyviä. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain kasviksia annokseen.
Muina huomautuksina vesikannun olisi voinut jättää pöytään (kun lasien täyttämistä joutui odottelemaan) samaten kuin leipäkorinkin.
Ilmapiiri mukavan casual, kuitenkin trendikkään siisti. Taustamusiikki miellyttävää, aika ajoin hieman liian kovalla.
Lopuksi laskun mukana tulleet tikkarit olivat symppis pikku makea päätös aterialle.
Kaikki odotukseni kirkkaasti ohittanut elämys!
Odotin ennakkoon lukemieni arvosteluiden perusteella tasokasta -ei niin ihmeellistä- ravintolaa, mutta sain yllättyä täysin. Ei siis mikään ihme, että jopa tiistai-iltana käydessämme paikka oli yhtä ainoaa pöytää lukuunottamatta täynnä.
Valitsimme 4 ruokalajin yllätysmenun, joka alkoi keittiön (kielen mukanaansa vievällä) amousella. Sitä seurasi alkuruoka silakasta erinomaisine lisukkeineen, joka oli parasta saamaani. Sitten pääsi vuoroon mureaksi kypsennetty viljaporsas ja kampasimpukka.
Koko aterian ainoa asia, joka ei säväyttänyt oli pääruokaa (kyyhykyä) edeltänyt raikastaja.
Kermavanukas basilikaliemellä oli loistava laskeutuminen varsinaiseen jälkiruokaan, joka oli lakritsasta ja muista herkuista valmistettu kokonaisuus. Yllätykseksemme laskun kera tuotiin vielä pientä makeaa mm. keksiä, vaahtokarkki ja mustikkajuomaa. Kaikkien annosten ulkonäkö ruokki myös näköaistia. Täytyy antaa vielä lisäpisteitä talon omista leivistä: pehmeä ja maukas sisus ja rapsakka pinta tarjoiltuna kunnon voin kera. Henkilökunta reipasta, kohteliasta ja asiallista, sekä kiitos ahkerasta vesilasien täyttämisestä!
Äitienpäivä lounas sievässä (ja hauskan pienessä!
=intiimissä) Bistro 15:ssa osoittautui nappi valinnaksi ja kaikki tykkäsivät perheen pienimmistä isovanhempiin!
Lounasmenuun alkupalat, eli 4 antipastoa aloittivat ruokailun lupaavasti. Kielen mukanaan vievää :)
Olin seurueemme ainoa joka valitsi pääruokavaihtoehdoista paistetun siian ja olin tyytyväinen valintaani, vaikka muilta satelikin kehuja heidän valitsemastaan härän sisäfileepihveistään.
Jälkiruoaksi syömäni pannacotta lieni parasta syömääni ja se sai suklaakakun valinneetkin kateellisiksi.
Yhtä ainutta lautasta ei lähtenyt pöydästämme kuin se olisi nuoltu puhtaaksi.
Kiitokset vielä reippaasta ja asiantuntevasta tarjoilijattaresta ja maukkaasta leivästä. Vaikka sen kanssa tarjoiltu tahna olikin ihan ok, olisin kaivannut perus voita tm.
Kokemuksesta puuttui se jokin!
Tilaamani "Haudutettua kuningaskampelaa, mustekalaconfit ja valkosipulipyreetä" oli maukas, jokseenkin maku oli liian kermainen kastikkeen takia. Seuralaiseni valitteli samaa kermaisuutta hummerikeitossaan. "Tuntuu kuin söisi pelkkää kermaa" oli kommentti.
Myös ruokalistoihin tutustuessa tämän tasoisessa ravintolassa oli ISO ihmetys, että leivistä olisi pitänyt erikseen maksaa.
Koko käynnin parasta antia, lieni alkoholittomat aperitiivimme! Ihana passion-lime sekoitus, emme kuitenkaan kysynyt tarkemmin ainesosia.
Käyntikerralla (tiistai-iltana) oli lisäksemme vain kaksi paria joten oli kovin hiljaista.
Muutoin ravintolan sisustus oli erittäin miellyttävä ja kaunis. Palvelu ystävällistä.
Saamamme amouche, lohipyörykkä, oli maukas kastikkeineen ja rapsakkoine pintoineen(, mutta niin kuuma että suu paloi).
Alkuruoaksi tilaamani kalakvartetti oli oiva ruokahalun herättäjä ja seuralaiseni talvikurpitsakeittokin kuulemma oli hyvää.
Pääruoaksi saamani turskaa ja hummeria oli maukas annos, kuitenkin jokseenkin mieleenpainumaton. Lisä kiitosta loistavasta alkoholittomasta alkudrinkistä ja leivistä.
Käynnistä (tai siis viimeisimmästä) on jo aikaa, mutta ah niin mieleenpainuva kokemus.
Pääsimme vielä istumaan lämmitetyn terassin puolelle josta aukesi satumainen ja romanttinen näkymä hämyiselle lumisateiselle Esplanadille.
Alkuun joimme suomessa valmistettua kuusenkerkkä kuohujuomaa joka oli mitä mainioin uusi tuttavuus ja jota on tultu ostettua jälkeenkinpäin useasti. Palvelua saimme aina hymyssä suin ja mitä ammattitaitoisimmin.
Ruoka oli erittäin maukasta ja söisin sitä milloin hyvänsä uudestaan.
Michelin tähden voisi mielestäni palauttaa miettimättä kahta kertaa. Tällä hetkellä lempiravintolani <3