Öffnet um 18:00

Savoy

Note 3.5 / 5

Kundenerfahrung

Child friendly
Vegetarian
Diät

Bewertungen (68)

Jotakin puuttuu, en oikein tiedä mitä. Edellisestä kerrasta on aikaa, voi olla toistakymmentä vuotta. Mikään ei näytä muuttuneen, mikä on hyvä asia. Palvelu vanhanaikaisen tyylikästä, miljöö rauhallinen ja tietenkin näkymä Espalle upea.

Otamme suositusmenyyt Savoyn ja Aallon. Kasvissyönti ei ole kahdeksanteen kerrokseen asti vielä yltänyt. Vaihtoehtoa emme tosin kysyneet ja jälkikasvuni saa Aallosta kala-alkuruoan kun lihaa ei syö mielellään.

Ruoka on hyvin ammattitaitoisesti valmistettu. Yksikään elementti ei petä, ellei hiukan liian suolaista vasikkacarpacciota lasketa. Maut sopivat toisiinsa ja asettelu on kaunis ja huolellinen, mutta konstailematon.

Mutta, kaikesta huolimatta ruoka ei yllätä eikä saa innostumaan. Ei tule himoa saada uudelleen lisää. Parin päivän päästä on jo melkein unohtanut mitä on syönyt. Jää vähän hämmentynyt olo, mutta ei varsinaisesti harmitakaan.

Toivottavasti Savoy löytää vielä punaisen langan, ehkä askel kohti perinteitä, annosten yksinkertaistaminen ja selkeiden vahvojen makujen esiin tuominen voisi auttaa. Olisi kuitenkin hyvä että tällaisia perinteisiä ravintoloita säilyisi kaiken trendipelleilyn keskellä.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 65€ Hinzugefügt: 19.10.2018
Note 0

Savoy pitää kokea ainakin kerran elämässä. Ja mitä parempaa seuraa, sen parempi tietysti. Vähän kuin olisi elokuvassa, mutta silti tässä ajassa. Muut maksoivat onneksi laskun, mutta kuten sanottu, hyvään ja hauskaan seuraan kannattaakin panostaa :D

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 20.06.2018
Note 0
Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt

Harmiksemme pitkään odotettu vierailumme legendaariseen Savoyhin oli melko kova pettymys. Annokset olivat muutamista erinomaisista elementeistä huolimatta epätasapainoisia ja hajanaisia. Viinipaketti, joka sinällään oli tyylikäs, kärsi liian varmoista ja tylsistä valinnoista. Palvelu ja miljöö erinomaiset. Samalla rahalla millä Savoyssa saa neljä ruokalajia viineineen, saa monista muista huippupaikoista 9-12 ruokalajia juomineen. Räikeän ylihinnoiteltu.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 24.06.2016
Note 0

Todella hyvä ruoka. Loistava palvelu. KIITOS

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 102€ Hinzugefügt: 19.03.2016
Note 0

Savoy on jo instituutio, ja se näkyy kaikessa; tarjoilijoiden asuissa, sisustuksessa, astioissa, annosten esillelaitossa, kaikessa. Perinteinen ravintola onnistui hurmaamaan ensikävijän palvelullaan, joka oli huomioivaa ja ammatimaista. Ruoka ja viinit sinänsä eivät yllättäneet; takuuvarmaa tarjolla, mutta palvelusta ennenkaikkea jäi mahtava jälkitunnelma. Hintalaatu ei ehkä sinänsä täällä kohtaa omasta mielestäni, sillä kaupunki on täynnä loistavia kilpailijoita joissa selviää puolet edullisemmin samalla kattauksella. Mutta silti, olipa kokemus!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 125€ Hinzugefügt: 19.02.2016
Note 0
     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 06.02.2016
Note 0

Jean -lounas Sibeliuksen vuosipäivänä. Alkuruokana ollut riistaterriini oli erinomaista. Pääruokana ollut grillattu siika oli huikean maukasta. Loistava kokonaisuus.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 08.12.2015
Note 0

Garden menu oli loistava.
Saimme aurinkoisena iltana paikat lasiterassilta ja lasilliset erinomaista talon sampanjaa antoivat lupauksen uhontumattomasta illasta. Ja se toteutui. Koko illasta ei lyötynyt ainoatakaan heikompaa lenkkiä. Heti alkuun vihreä yrtti-cazpacho ja sen perään porotartar ja kanttarellit veivät pitkälle. Paistettu ahven perunamuusilla ja kaalilla oli yksikertaisuudessaan ja puhtaine makuineen yksi illan kohokohta. Wagyu-härän kuve oli hyvää mutta siinä tuli mieleen että sen olisi voinut korvata kotimaisellakin, niin hienosti se oli valmistettu.
Palvelu oli hyvää ja viinit sopivat.
Hinta oli ehkä hiemen pitkä, mutta ei pahasti

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 102€ Hinzugefügt: 13.07.2015
Note 0

Liiikelounas Savoyssa. Ravintolaan noustaan hissillä, henkilökunta opastaa peremmälle. Sisustuksessa ja tarjoilijain asuissa historian havinaa, Helsingin kattoarkkitehtuurin tutkimiseen näköalateknisesti oivat mahdollisuudet. Lautasliinat asetellaan syliin, muutenkin old school hyvän palvelun meininki.

Yllätyslounaan aluksi nautittiin ruohosipulisilpulla ryyditettyä sienikeittoa, joka oli rakenteeltaan ja maultaan erinomainen. Pääruoaksi tarjoiltiin paistettua siikaa perunasoseen ja beurre blancin kera; kala hienosti pariloitu, muusi täyteläistä ja lisukkeet (parsa, kukkakaali) menivät hyvin sivussa. Kastikkeessa olisi voinut olla hiukan enemmänkin makua. Jälkiruokasuklaiden ohessa tarjoillun teen kera sai hunajaa, jee. Erityishuomio muotoilluille kahvikupeille, jotka eivät kilisseet sekoitettaessa.

Klassikko, joka jokaisen tulisi käydä jossakin elämänsä vaiheessa kokemassa. Hinta/laatusuhde kohdallani hyvinkin kilpailukykyinen (ilmainen ateria).

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Hinzugefügt: 11.06.2015
Note 2

Savoyn hunajaolut ja Vorsmack oli loistava kitupiikin lounasvalinta. Henkilökunnan salityöskentely on aistikasta ja huomaamatonta. Ruokakokemus verratuna odotuksiin oli +/-0. Esillepano ruskeille lautasille on ehkä Vorsmackin yhteydessä comme il faut mutta hämmentävä. Baristalla oli vapaapäivä espresson perustason perusteella. Klassinen paikka ja hieno tunnelma.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 25€ Hinzugefügt: 11.06.2015
Note 0


Standort

Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki - Route
+358 9 6128 5300
http://www.royalravintolat.com

Options