Sator
8 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (8)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Nimensä mukaisesti ihana. Rauhallinen keidas keskellä Helsinkiä, tosin pienen koukkauksen päässä. Harmi jo etukäteen että jää rakentamisen jalkoihin. Tätä Helsinki (ja varsinkin muu Suomi) kaipaisi lisää!
Laadukas ja huolella ilmapiiriltään mietitty paikka. Kaikki raaka-aineet olivat hyviä, ja valikoima oli maltettu pitää suppeana. Miinus tulee aivan liian suolaisesta lammaskebabista, oli periaatteessa maustettu muuten OK. Lammaslautanen 15€, olisin itse arvioinut 13€ arvoiseksi.
Aivan täydellinen pikku paratiisi! Pieni hirsirakennukseen tehty kahvila ja sen aurinkoinen sisäpiha vanhalla puutaloalueella, yrttipuutarha ja kukkia, perhosia ja TUNNELMAA! Sisällä seinillä taidetta ja ulkona myös. Valtavan hyvä palvelu ja rajoittamaton santsikahvimäärä. Söin "suolaisen munkin" (itse tehtyyn munkkitaikinaan tehty piirakka, jossa oli kasviksia, minisuolakurkkua, majoneesia ja kananmunaa) ja silli-tillipiirakkaa, seuralainen söi juustosämylän (oikeastaan minipatonki, sekin itse tehty paikan päällä). Tarjoilijaneiti oli todella avulias (ja nätti), samoin kuin kahvilan emäntä. Ideaalitilanteessa aloittaisin jokaisen aamuni täällä.
Lauantai-illan kulinaarihetki paremman puoliskon kanssa.
Nautimme alkupalaksi katkarapualkupalan, joka omasta mielestäni oli erittäin maukas. Seuralainen ei tykännyt briossista koska hänen mielestään se oli turhan raskas osa alkupalaa. Omaan makuuni se oli sopiva pieni wau-elämys.
Pääruokana karitsa oli monipuolinen, joskin taas aika raskas kokonaisuus. Lihat oli kypsennetty omaan makuuni täydellisesti, seuralainen valitti että suolaa oli liikaa hänen makuunsa.
Jälkiruoka, mango ja jogurtti yllätti positiivisesti monipuolisuudellaan.
Palvelu oli alusta lopuun saakka aktiivista, välittävää, riittävän välitöntä ja huomaavaista. Viineistä sai keskustella ja maistaa ilman erityisempää hienostelua.
Lopputulemana: illallinen oli erittäin hyvä ja hintansa väärti.
Söimme kana- ja pork belly -burritot, molemmat erinomaisia.
Merkittävä hyvyyden osatekijä on tapa, jolla burriton täytteet "pilkahtelevat" esiin eri haukkauksilla. Välillä suuhun tulee mehevää lihaa, välillä täyteläistä riisiä, välillä taas herkullista guacamolea. Maut olivat hyvin tasapainossa ja annos hyvinkin riittävän kokoinen.
Tunnelma ravintolassa oli puuhakkaan rento, porukkaa lappoi koko ajan sisään ja ulos.
Erittäin klassinen, Espan miljöötä täydentävä kahvila. Paikkoja eurooppalaiseen tapaan myös ulkona rivissä. Valtavat korvapuustit, appelsiinilla maustettuja suklaamuffinsseja, hyvää limettijuustokakkua. Ko. setti, limu, tavallinen kahvi ja tee kustansivat n. 25 euroa.
Söimme kolme ruokalajia lauantaina klo 19. Tila oli sisustukseltaan jopa hieman mauttoman oloinen ja takahuoneessa huriseva tuuletus ja kaikuisa tila tekivät seurustelusta vaikeata. Pöytä oli valmiiksi katettu (ruokalistat, kynttilä, vesi laseissa). Palvelu oli erinomaisen kohteliasta ja riittävän aktiivista. En tiedä, oliko hitaus tahallista, mutta ruuat tulivat melkoisella viiveellä; tosin se jätti aikaa seurustelulle. Itse ruuat olivat erinomaisia. Oma alkuruokani (etanat) oli hieman vähäsuolainen mutta aivan peruspätevä annos. Pääruoka, poronpotka, oli erittäin hyvä mutta ehkä hieman mitäänsanomaton. Jälkiruoka, mustikka-creme brulee oli maistuva. Viinit olivat kohtuuhintaisia.
Kävimme sunnuntaiajelulla Porvoossa ja muistin vanhastaan laadukkaan Cabriole -kahvilan joten piipahdimme syömässä lounassämpylät.
"Sämpylä" osoittautui lähes lounaan veroiseksi, hyvin kasvis-, hedelmä- ja pähkinäpitoiseksi kokonaisuudeksi. Raaka-aineet olivat tuoreita ja suutuntuma erittäin raikas. Katkarapusämpylän täyte tuli erillisessä astiassa.
Paikan tunnelmaa korosti paitsi yltäkylläinen suolaisten ja makeiden leivonnaisten valikoima, myös historiallisen rakennuksen kaari-ikkunat ja taideteokset. Tunnelman kruunasi jazzahtava pianonsoitto livenä. Kahviakin sai santsata. Ainoa miinus tulee tyyriihköstä ruuasta, mutta kokonaisuus korvaa menetetyt pennoset. Kannattaa käydä, jos pistäytyy Porvoossa.