Stängd

Kotileipomo Eromanga

café
Betyg 3.3 / 5

Recensioner (13)

Erinomainen lihapiirakka. Rapea ja pehmeä samanaikaisesti. Takuulla tuoretta. Mutta jos haluat nakkeja, kurkkusalaattia ja muita lisukkeita lihiksen väliin niin not. Tämä ei ole snägäri vaan leipomokahvila. Tuunaa siis lihixesi kotona. Täällä saat mausteiksi sinappia ja ketsuppia, paperilautasella tarjottuna. Mutta hei se lihis oli tosi hyvä!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 2€ Tillagt: 14.07.2016
Betyg: 0

Eromangan lihapiirakalla on jonkinasteinen legendan asema. Sitä pidetään kaupungin parhaimpana ja leipomon kotisivujen mukaan lihikset ovat valloittaneet koko Suomen. Huomioiden edellä mainittu ja se, että olen viime aikoina riittävän usein Eromangan ohi kävellessäni kuolannut lihis & lihaliemi -kylttiä (4,40 €), että lopulta kyse oli vain siitä, milloin murtuisin ja menisin itse testaamaan kuulopuheiden todenperäisyyden.

Sain isohkon lihiksen kassalta kevyesti lämmitettynä. Lihaliemi herätti jo ennen tilausta mielenkiintoa minussa, joten oli pienimuotoinen pettymys, kun se tulikin jauheena kupin pohjalla. Sain ohjeeksi lisätä lämmintä vettä siihen. Lopputulos oli kuitenkin erittäin maukas ja sen tuoma makumaailma sopi lihiksen kylkeen kuin samppanja arkipäivään. Eli siis tosi hyvin. Lihapiirakka ei ollut syntisen rasvainen, mutta ei se terveysruoaksi välttämättä käy. Makumaailma oli simppeli, sillä mistään nuoruudesta tutusta snägärilihiksestä ”kaikilla täytteillä” ei tässä rotulihiksessä ollut kyse. Kokonaisuus oli ehyt, mutta ehkä se lopullinen tajunnanräjäyttävä isku jäi antamatta. Jotain jäi ehkä kuitenkin puuttumaan.

Leipomon sisustus on vahvasti kallellaan Kaurismäen Suomeen: pelkistettyä, ulkokuorella ei koreilla. Ruskean sävyt hallitsevat. Palvelu oli ystävällistä, mutta itsepalveluperiaate vallitsee Eromangassa: kertakäyttölautanen ja muut tavarat viedään itse pois ruokailun jälkeen.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 4€ Tillagt: 07.11.2015
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Vanhanajan meininkiä munkkipossuineen ja naapurikorttelien kanta-asiakkaineen. Ystävällinen palvelu heti aamutuimaan. Kaikki leipomotuotteet tulevat myyntiin omasta sisäpihalla sijaitsevasta leipomosta josta ennen niinä "hyvinä aikoina" myytiin lihiksiä suoraan luukusta koululaisille ja työläisille evääksi. Harmikseni konditoriatuotteita ei enää myydä mutta ne mitä leivotaan on herkkua. Lihapiirakalle ainakin pisteitä 5/5 tuhti piirakka kunnon täytteineen. Ainoana miinuksena oikeastaan muoviset aterimet ja käytössä olevat pahvilautaset.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 16.01.2015
Betyg: 1

Positiivisessa mielessä ei-aikaansa seuraava tunnelma kakkien trendietnisten ja roasteryiden vaihtohedoksi (ja erikoiskahvejakin saa nykyään jos haluaa). Asiakkaat ostavat enimmäkseen leipomuksia mukaan joten tilaa on yleensä hyvin. Ystävällinen palvelu, kantavat kahvin pöytään jos tarjotin tuntuu olevan täynnä. Pahvilautaset ja niille tarkoitettu roskis salin nurkassa rikkovat kyllä tunnelmaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 08.01.2015
Betyg: 1

"Perinteinen" kotileipomo pahvilautasilla ja suodatinkahvilla. Tympeä typy ei kuullut, ei oikein osaanut puhua tai sitten emme osanneet samaa kieltä, joten tilaaminen oli haasteellista. Olin saanut vihiä perinteisistä rasvaa tihkuvista moponsatulan kokoisista lihapiirakoista. Otin niitä kokeeksi ja tein pahan virheen: ajattelin juoda kahvit. Vain suodatinkahvia. Vain paria pullaa. Vitriinissä oli herkullisen näköistä mustikkapiirakkaa, mutta sitä myytiin vain koko pelti kerrallaan. Aika surkea oli kahvilan esitys. Positiivinen yllätys oli perinteiset leivonnaiset. Älä poikkea kahville, mutta osta lihapiirakoita.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 8€ Tillagt: 17.09.2013
Betyg: 0

Asiakaspalvelu oli loistavaa! Pisti vain silmään tympeä omistaja(ko?) hääräämässä kun tytöt tekivät töitä. Kahvilassa kamalan likaista, tunnelma meni pilalle. Ylihintaisia joulutuotteita.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 24.11.2011
Betyg: 0

Aamupalan jäätyä väliin kävin nappaamassa lihalevypalan ja kahvikupin töihin köpötellessä. Ovella oli mielessä joku etiäinen "jostain syystä tätä paikkaa piti välttää", ja kun laskun maksun aika tuli, muistin taas mikä se oli.

Paikka on toivottoman ylihinnoiteltu. Pieni lihalevynpala 3€ ja kahvikuppi 2€. Ei mitään tolkkua.

Sanottakoon kuitenkin että lihalevy oli tuore, kostea ja makoisa. Palvelu pelaa ihan ok, kassaneidit eivät tietenkään hinnoittelulle mitään voi.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 5€ Tillagt: 11.08.2010
Betyg: -2

Hienoa, että tällaisia leipomoita vielä on olemassa. laaja valikoima kaikenlaisia tuotteita.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 13.12.2009
Betyg: 1

Joskus tuli usein haettua duuniin aamiaiseksi lihalevypaloja - toimiva tuote. Jos lihiksistä pitää, niin täältä saa ihan hyvää kamaa. Paikan päällä aito tunnelma.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 13.10.2009
Betyg: 1

Ensimmäinen ostokseni Eromangalta oli 1979 kesätyöaamuina, suoraan leipomon ovelta haettuna, lihapiirakka ja possumunkki.

Vaikka vuodet ovat vierineet yllättävän nopeasti ja leipomon ovimyynti on siirtynyt vähän kolkon oloiseen kahvilaan, ei perusannos voisi olla mitenkään parempi:
lämmin lihapiirakka ja munkkipossu, niin taas jaksaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 18.09.2009
Betyg: 3

Gemenskap

Fans

Dessa användare har markerat restaurangen som favorit


Läge

Pohjoinen Makasiinikatu 6, 00130 Helsingfors - Route
09-639978
http://www.eromanga.fi