Köket är öppet

Ravintola Wanha Fiskari

Betyg 3.5 / 5

Recensioner (18)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Kala-salaattipöytä monipuolinen. Rapsakaksi paistetut graavilohisiivut mielenkiintoinen erikoisuus. Varsinainen graavilohi ei ihan raikasta. Lohikeitto ok.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 23.09.2015
Betyg: 0

Kala-salaattipöytä lohikeiton ja kahvin/kakun kanssa eli lounasaikaan(klo 11-15).
Kaikki maut olivat hyviä, salaattiaineet olivat tuoreita hyvänmakuisia vaikka söimme klo 14 aikaan eli keittiöstä tuli koko ajan täydennystä.
Salaattipöydässä oli lukuisia komponentteja jotka olivat kaikki hyviä.Lohikeitto oli maistuva,tarpeeksi suolainen helteisenä +30c päivänä.Muutenkin mielestäni on muistettava että suola on tärkein mauste! sanovat gourmet kokit.Osa seurueestamme söi päivän kalan joka oli kuhaa hyvällä kastikkeella ja uusilla perunoilla,todellä hyvä annos myös itse maistettuna!Söimme ulkona terassilla ,sisällä oli kuitenkin mukava tunnelma pianistin soittaessa elävää musiikkia mm Sinatran My Way.
Todellinen kalaravintola! Suosittelen!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 20€ Tillagt: 22.07.2014
Betyg: 0

Hyvä alkupalapöytä salaatteineen ja kalaruokineen. Lohikeitto muuten hyvä, mutta pilattu liialla suolalla. Mainittuamme asiasta, tarjoilija maistoi itse keittoa ja totesi sen olevan OK. Yleensä ravintoloissa osataan kyllä nykyään saada ruoka maistumaan ilman tökkösuolaustakin. Loppupäivän sitten janottikin...

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 20€ Tillagt: 10.07.2014
Betyg: 0
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 28.04.2014
Betyg: 0

Kuulin kaveriltani tästä paikasta, joka kehui ruokaa. Päätimme sitten kokeilla kun olimme paikkakunnalla. Erinomainen ruoka ja tunnelma. Palvelukin toimi hyvin. Täytyy käydä toistekin.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 30€ Tillagt: 06.02.2014
Betyg: 0

Perinteikäs kalaravintola. Ravintolan loistokkuus on jäänyt menneisyyteen sillä nykyisin ravintola on ollut hyvinkin tyhjillään sielä vierailtaessa. Suosittu paikka kestittää vieraita. Miljöö on kohtuu viihtyisä ja palvelu hyvää, mutta ateriat ovat kalliita.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 30€ Tillagt: 07.01.2014
Betyg: 0

Kyseessä oli ensimmäinen kertamme ravintolassa ja olimme suositellusti tehneet pöytävarauksen etukäteen. Saapuessamme ravintolaan olimme ihmeissämme kun sali olikin tyhjä. Illallisemme aikana molempiin kulmapöytiin tuli tosin seurueet. Meidät ohjattiin pöytään joka oli katettu kahdelle kauniisti kangasliinoin, vaikka viereisissä pöydissä olikin oletettavasti lounasservetit.

Aperitiiveja tilatessamme tarjoilija kertoi että hänellä olisi shamppanjaa myynnissä 18 euron hintaan pienessä pullossa, todellisuudessa juoma olikin kuohuviiniä. Lasillisen kuohuvaa halutessa löytyi onneksi parikin piccolo-pullovaihtoehtoa joista valita.

Alkuruoalle valitsimme viinejä pitkään koska tarjoiljasta ei saanut tukea, kolme hänen suosittelemaansa viiniä olivat kaikki "hyviä viinejä".

Alkuruokana nautimme sienirisoton ja jättirapuja. Sienirisottoa odottelimme kuolaten, ihanaa kermaisen täyteläistä valuvaa puuroa ja maukkaita sieniä. Risotto olikin hyvin koossa pysyvä kakku joka kaipasi reilusti lisämausteita. Jättiravut olivat hyviä mutta öljyssä valmiiksi kastettu leipä ei oikein sopinut rapujen mausteisen öljyn dippaamiseen. Valkosipuli maistui öljyssä kyllä mutta chilin maku oli hyvin laimea.

Pääruoaksi söimme pippuripihviä ja kuhaa. Pääruoat tuotiin pöytäämme jo ennen kuin edes alkuruokalautasia oli korjattu pois. Samoin pääruokaviinejä saimme odotella tovin vaikka ruoat olivatkin jo nautittavana.

Pippuripihvin kastike oli aivan kylmää ja "lohkeavaa" joten palautimme annoksen keittiöön. Pihvin kypsyys oli hyvä mutta yllätys oli suuri että kerran jo paloiteltu ja osittain syöty pihvi oli nostettu uuden kuuman kastikkeen päälle. Emme siis saaneet pitkän odottelun aikana uutta annosta vaan uuden kastikkeen. Kuha oli maukasta, tosin suolaa piti myös nyt lisätä, mutta se onkin makuasia.

Suomenkielisessä listassa ei ollut mainittu mätihipuista mistään, tosin netistä maininta löytyy ja englannin ja venäjän kielisistä käännöksistä. Asetetaanko asiakkaat eriarvoiseen asemaan kun mätiä saavat vain ulkomaan elävät?

Jälkiruoaksi otimme karpaloita & kinuskia ja räiskäleitä. Karpalo-annoksessa ravintolakate oli nostettu huippuunsa koska eihän annoksessa ole edes mitään pilaantuvaa osaa vaikka annoksia ei menisi. Ja vähempikin määrä kuin puoli litraa happamia marjoja riittäisi. Räiskäleet olivat perusvarmoja, ei wau-efektiä mutta ei suurta pettymystäkään.

Jäimme aterian aikana kaipaamaan leipää tai edes mahdollisuutta tilata sitä erikseen. Emme tienneet kuinka toimia.

Jälkiruokien seuraan tarjotut cappuccinot olivat hyviä ja maukkauta.

Illallisen kruunuksi tilasimme skotlantilaista single malt viskiä ja tarjoilija toi pöytään nähtäväksi pullon Chivas Regal -viskiä joka on sekoiteviski. Tunne tuotteesi!

Ruoka oli siinä, sitten muutama sananen palvelusta.

Tarjoilu voisi olla lämminhenkisempää ja palvelevampaa. Tarjoilijalla oli kiire kun vip-pöydissä oli seurueet ja yksin selviäminen näytti mahdottomalta. Pariskunnan kohdalla olisi miellyttävää jos tilatut annokset muistettaisiin pöytään tuotaessa, koska kaikki kuitenkin paperille kirjoitettiin. Tarjoilija voisi rohkeasti tulla lähemmäs asiakasta, nyt huomasimme että aina kun hän otti tilauksen, hän astui askeleen kaksi taaemmas.

Annoksia saliin toi ilmeisesti uusi työntekijä tai harjoittelija, hihattomassa raitapaidassa ja kumihanskat kädessään. Ei ehkä kuulu tyyliin näyttäytyä näin salissa!? Kun tämä ko. nainen sai annokset vietyä kulmapöytään, kulki hän pöytämme ohi käsivarteen niistäen oikein koko varren mitalta. Olipa kokemus, vau. Emme osanneet odottaa. Samoin pitäisi kiinnittää huomiota jalkojen nostoon kävellessä, laahaavaa suhinaa riitti koko illaksi.

Viineissä tarjoilijan tulisi parantaa tietämystään koska ainakin me, "tavikset", kaipaamme apua viinin valinnassa. Kaikki viinit eivät sentään voi olla "hyviä viinejä" varsinkaan kaikkien ruokien kanssa.

Laskumme loppusumma oli lähes 200 euroa joten jäimme kaipaamaan sitä viimeistä silausta ja palvelualttiutta, joskus jopa suosittelevampaa myyntityyliä.

Miljöönä sali oli ihan rauhallinen ja siisti, ikä ei näkynyt vaan kaikki oli kunnossa. Astiat ja aterimet olivat tyylikkäitä ja lasien etsauksista plussa pienenä nyanssina (tosin pitäisi muistaa kääntää logo asiakkaaseen päin) akvaariot olivat siistit ja toivat pehmeyttä. Valaistus oli erittäin voimakas, ehkä tunnelmalliseen iltaan olisi sopinut himmeämpi valaistus.

Kiinnittäkää huomiota viestilippujen sanomaan joita katossa roikkuu, mieleemme jäi ettei viesti ollut järkevä mutta naureskelimme että lipuista osa oli merkitykseltään jopa pelottavia. Muistelemme että olisi ollut jokin "rutto laivassa, älä tule lähemmäs" tai muu tämän tyylinen ilmaus.

Uskoisin että viilauksin iltaan saadaan kuhinaa, Kotkassa tarjonta on kuitenkin aika kapeaa joten kaikki vaihtoehdot ovat tervetulleita ja mieleisiä. Toivon, että voisimme nauttia seuraavan kerran hieman enemmän.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 58€ Tillagt: 12.09.2013
Betyg: 0

Hinta on hirveä ruokaan ja paikkaan nähden. Fiskari on jo aikaa sitten parhaat päivänsä nähnyt pimeä ja tuhruisen tuntuinen paikka.
Tarjoilija ei sattunut viime kerralla olemaan parhaasta päästä, sillä emme saaneet häneltä ollenkaan menuta ja ruokavaihtoehdoksi ilmoitettiin vain yksi liha- ja kala-annos. Kun tiedustelin muita vaihtoehtoja, niin vastaus oli vain tuhahdus, että on siellä jotain pastaakin... Kävin hakemassa toisen tarjoilijan, joka sitten suoriutui tehtävästtän hiukan paremmin, mutta tunnelma oli jo pilattu.
Joskus olen parhaan pihvini tässä paikassa syönyt, mutta aina on jäänyt silti ylihinnoittelun maku ja tunne siitä että olen henkilökunnankin kanssa itseäni paremmassa seurassa -anteeksi, että vaivaan Teitä tulemalla asiakkaaksi... Käynnit rajoittuvat enää pakollisiiin, muiden maksamiin aterioihin.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 40€ Tillagt: 12.09.2013
Betyg: 0

Alkuruokana metsäsienirisotto. Oikein onnistunut, pehmeää tattia, kermaa jne. Hymyilytti jopa, niin sopusuhtainen annos.

Pääruokana ankkaa. Suurimmaksi osaksi varsin mallikellpoinen, parista kohtaa oli jäänyt vähän sitkeäksi. Lisukkeet aika tavanomaiset.

Palvelu oli todella asiantuntevaa, ystävällistä ja huomioon ottavaa. Ilman muuta jos Kotkassa käyn, tulisin tänne takaisin.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 21.07.2013
Betyg: 0

Runsas lounas salaatteineen,lohikeittoineen sekä vielä pääruoka, kaikki loistavaa tuoretta lähiruokaa, kalaruoat erittäin hyviä.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 30€ Tillagt: 08.07.2013
Betyg: 0

Gemenskap

Bilder

Fans (1)

Dessa användare har markerat restaurangen som favorit

De som är intresserade (2)


Läge

Ruotsinsalmenkatu 1, 48100 Kotka - Route
052186585
http://www.wanhafiskari.fi/

Options