Frimodig
37 RecensionenVoimakkaita makuja ja rohkeita yhdistelmiä. Puolisolle saisi löytyä vegaanisia annoksia.
Badges
Blog link
Recensioner (35)
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Taste of Helsinki tapahtuman viimeisenä päivänä muutui sää sateiseksi mutta onneksi ruoka ei siitä kärsinyt.
Heti saapuessa tuli kokeiltua kampasimpukoita sekä Tamperelaiselta ravintola C:ltä että ravintola Carelialta.
C:n kampasimpukoiden osattiin kertoa olevan käsin poimittuja(!) ja annoksen hillitty makumaailma antoi hyvin kevyesti kylmäsavustettujen kampasimpukoiden oman maun tulla pääosaan.
Carelian näkemys oli taas aivan erilainen. Simpukat oli paistettu pähkinävoissa joka peitti allensa kaikki muut maut. Kummatkin olivat hyviä mutta pidän enemmän C:n lähestymistavasta jossa pääraaka-aine maistuu.
Seuraavaksi suuntasin Laitilan Beer Academy -olutmaisteluun jonne mahtui sataisena päivänä kaikki halukkaat. Puolituntinen maistelu ja opastus oli viihdyttävä ja informattivnen ja antoi hyviä ideoita ruuan ja oluen yhdistelemiseen.
Matkalla takaisin ruokien pariin tarttui mukaan muutamia herkullisia Petris Chocolate Roomin praliineja.
C.ssä jäi houkuttamaan hevonen jota tulikin seuraavaksi syötyä. Helonen on hyvää lihaa ja kuten kampasimpukissakin se myös maistui hevoselle ilman peittävää kastiketta. Mukana ollut pini raparperin pala oli ihan kiva lisuke mutta päälisukkeena kauratto(=kaura risotto) oli jo hieman tylsä.
Viimeisenä suuntasin Farangin tiskille hakemaan rapeaa possua, yhsen suosikkiannoksistani koskaan.
Possu lautasella ilman lisuketta sai hetken epäilemään mutta ensi puraisu muistutti että tämä on vain niin hyvää ettei mitään lisuketta jää kaipaamaan enemmänkin jäi halu käydä hakemassa heti perään samanlainen annos uudestaan.
Tässä sivussa tuli myös katsottua muutama kokkiteatterin show jossa kokit sekä kokkasivat ja tarinoivat.
Kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma ja jos ensi kerralla osuisi omalle kohdallekin kauniinpi päivä niin ei paljoa mukavammin voisi päivää viettää.
Kasvisruoka on tosin aliedustettuna. Edelleen odottelen gourmee kasvis tai jopa vegaani ravintolaa suomeen!
Hyvät Meksikolaisen ruuan perusmaut. Lounasannokset omasta mielestä sopivan kokoisia mutta ymmärrän että joku nälkäisempi voisi kaivata isompiakin annoksia.
Hyvää meksikolaista Turun sydämessä.
Turun reissulla tuli käytyä kokeilemassa ihan siltä pohjalta että oli etukäteen kuultu että paikasta saa fajitakset soijasuikaleilla.
Seuralainen tuon annoksen tilasikin ja pelkästään jättämällä ranskankerman pois tuli annoksesta hänelle soveltuvan vegaaninen.
Itse päädyin syömään Bistec de la Casan. Talon pihvi olikin onnistunut valinta sillä liha oli hyvää ja lisukkeet monipuoliset ja maukkaat.
Molemmat annokset olivat kookkaita ja hyvin maustettuja. Makumaailmassa ei mielestäni näkynyt pikkuhiljaa suomeen rantautuvan "oikean" meksikolaisen ruuan maku, mutta meillä päin perinteisempiä Tex-Mex makuja etsivä tuskin pettyy.
Valitettavasti pitää antaa pieni varoituksen sana sillä ravintolan eteisessä sijaitsevat vessat olivat epämiellyttävän ahtaita ja miesten vessa oli myös pahan hajuinen ja sen lattia tahmaisen likainen lauantai iltapäivällä. Eihän tuo suoraan ruokailuun vaikuta mutta oli hieman häiritsevää.
Ihan OK vegaaninen lounas.
Bistro Artesanasta saatujen hyvien kokemusten jälkeen tuli viimeinkin kokeiltua samalle paikalle avattu Veganissimo.
Lounalla ollut pippuriseitan oli ihan hyvän, joskin miedon, makuista mutta sille ja lisukkeena tarjotulle tummalle riisille ei ollut minkäänlaista kastiketta.
Salaatit olivat mielestäni aika Helsinkiläisten lounaspaikkojen keskitasoa joskin hieman paremmin kasvisproteiinin lähteitä kuten kikherneitä ja pähkinöitä.
Pelkästään lisäämällä kastikkeen kokonaisuudesta olisi nauttinut varmasti enemmän. Nyt jäi vähän harmittamaan koska olisivat niin helposti voineet suunnitella aterian paremmin.
Tämän yhden kokeilun pohjalta en menisi paikkaaerityisesti suosittelemaan ellei haussa ole juuri vegaaninen lounaspaikka Sörnäisten suunnalta. Pidempää tuskin kannattaa valitettavasti tulla.
Pienessä ja sympaattisessa paikassa on panostettu raaka-aineisiin ja niiden luovaan käyttöön ja se myös osataan tuoda esiin.
Raaka-ainelähtöisyys näkyy jo annosten nimissä joissa on lähes poikkeuksetta nimettynä annoksen kaksi pääraaka-ainetta.
Neljän ruokalajin illallisella olivat kaikki ruokalajit hyviä ja ainakin oma jälkiruokavalintani, suklaa & espresso, jopa poikkeuksellisen hyvää mutta ruokailukokemuksen paras osa oli henkilökunta, joka erityisen innokkaasti tuli esittelemään kaikki tarjotut annokset kertoen pitkästi niin raaka-aineiden alkuperästä, annosten inspiraation lähteistä ja valmistustavoista. Muutkin paikat voisivat ottaa oppia siitä miten kokeista välittynyt innostus omista luomuksistaan välittyy ruokailijoille.
Erityisesti kiitosta ansaitsevat myös ravintolan omalla juurella leivotut leivät.
Seurueen vegaani sai omat annoksensa hieman muunneltuina ja olivat kuulemma maukkaita paitsi että ainoana proteiininlähteenä kuhan tilalla tarjoiltu kikhernejauho-linssipihvi oli ilmeiseti hieman kuiva ja turhan suolainen.
Ihan kelvollinen texmex ravintola jossa poikkeuksellisen hyvät kasvis vaihoehdot myös vegaaneille.
Muutaman kerran käyneenä ei paikan ruoka ole keskimäärin ollut mitenkään poikkeuksellisen hyvää mutta aina ihan kelvollista ja kohtuu hintaista.
Vegaani tyttöystäväni on pitänyt omista annoksistaan enemmän ja jos haluaa keskustassa kelvollista vegaani ruokaa niin kannattaa tutustua.
Itse ravintola on usein iltaisin täynnä ja sekä perjantai iltaisin että lauantaisin ei oteta pöytävarauksia. Lisäksi salin rakenne on jotenkin sellainen että olen joka kerta kokenut sen epämielyttävän meluisana.
Pienessä ja sympaattisessa paikassa on panostettu raaka-aineisiin ja niiden luovaan käyttöön ja se myös osataan tuoda esiin.
Raaka-ainelähtöisyys näkyy jo annosten nimissä joissa on lähes poikkeuksetta nimettynä annoksen kaksi pääraaka-ainetta.
Neljän ruokalajin illallisella olivat kaikki ruokalajit hyviä ja ainakin oma jälkiruokavalintani, suklaa & espresso, jopa poikkeuksellisen hyvää mutta ruokailukokemuksen paras osa oli henkilökunta, joka erityisen innokkaasti tuli esittelemään kaikki tarjotut annokset kertoen pitkästi niin raaka-aineiden alkuperästä, annosten inspiraation lähteistä ja valmistustavoista. Muutkin paikat voisivat ottaa oppia siitä miten kokeista välittynyt innostus omista luomuksistaan välittyy ruokailijoille.
Erityisesti kiitosta ansaitsevat myös ravintolan omalla juurella leivotut leivät.
Seurueen vegaani sai omat annoksensa hieman muunneltuina ja olivat kuulemma maukkaita paitsi että ainoana proteiininlähteenä kuhan tilalla tarjoiltu kikhernejauho-linssipihvi oli ilmeiseti hieman kuiva ja turhan suolainen.
Sunnuntain vaihtuva kolmen ruokalajin menu on todella edullinen suhteessa laatuun.
Alkupalana tälllä kertaa ollut Pork Belly Yakiniku oli maukas ja ylikypsä liha suorastaan suli suussa.
Pääruoan Korelalainen Hot Pot karitsalla oli hieman tulisempi (mistä tarjoilija varoitti ennakkoon). Todellisuudessa pyörittiin Korealaisen ruuan vähemmän tulisessa päässä mutta maut olivat kohdallaan ja sekä liha, sienet ja kimchi maistuivat selkeästi erillisinä komponentteina eikä yhtenä samanmakuisena mössönä.
Jäkiruokana Sake Cherry oli aika perus tavaraa joskin mukana ollut sake hyytelö oli yllättävän kiva lisä perinteiseen sorbettiin ja valkosuklaavaahtoon.
Pöytätilauksen yhteydessä oltiin ilmoitettu että yksi ruokalijoista on vegaani ja kuten sisarravintola Farangissa olivat vegaaniset vaihtoehdot myös maukkaita ja ruokaisia. Huomioitavaa on että vegaanisuudesta, tai muustakin erikoisruokavaliosta, pitää ilmoittaa pöytävarauksen yhteydessä sillä ilman ennakkoilmoitusta yksikään menu ja hyvin harva listaruoka on valmiiksi vegaaninen.
Hyvää kebabia Kruunuhaassa.
Pizzaa en ole kokeillut mutta Iskender kastikkeineen on poikkeuksellisen hyvä ja rullakebab sisältää vähemmän suhteessa kastiketta mutta annoksella lähtee isompikin nälkä. Myös salaatit ovat annoksina sen verran isoja että voi jäädä pienempinälkäiseltä kesken.
Mukanavana lisänä pöydissa Suomessa harvemmin nähtyä Thaimaalaista Sriracha chilikastiketta, jota voin suositella lisättäväksi lähes mihin tahansa ruokaan, yum!
Hyvä peruskiinalainen oudolla Americana sisustuksella.
Ruoka on Helsingin kiinalaisten ravintoloiden standardi laatua tai jossain tapauksissa jopa vähän päälle.
Paikka on varsinkin terassikaudella myös olutkuppila ja usein suuri osa asiakkaista onkin selvästi vain juomassa.