akiat

17 Recensionen

Badges

Blog link

Recensioner (17)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Ravintola Fan

Tänään lounaalla Fanissa täysin sattumalta: eat. fi:n perusteella eksyimme paikalle, emmekä pettyneet! Erinomaista, mutkatonta asian fusion -ruokaa. Testissä naudanliha-bibimbap - ei aivan perinteinen malli, vaan mukana myös japanilaistyylistä makumaailmaa. Ainesosat aivan tuoreita ja laadukaita. Kimchiä tietysti kimchihulluna kaipaisin erillisenä side dishinä, mutta maistui erittäin hyvin näinkin. Palaamme ehdottomasti takaisin ja pian!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 28.07.2016
Betyg: 0

Restaurant: Chalupa Food Machete

Aina ripeää palvelua, hyvät perus meksikolaiset ruuat ja tyylikäs tila. Hyvin mielin täältä aina lähtenyt :)

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 18.11.2015
Betyg: -5

Restaurant: Bodo

Kiva lisä Kallion ja Helsingin etnisten ravintoloiden tarjontaan. Annokset täyttäviä ja maut tuovat mieleen Japanin reissun. Erityisesti Teriyaki Chicken toimii, seuralaisen chili ramen myös

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 18.11.2015
Betyg: 0

Restaurant: Kolmon3n

Hyvät raaka-aineet, välitön ja sympaattinen henkilökunta, sopivan simppeli mutta paremman tason ruoka. Juuri tämän tasoisia, hieman parempia illallisravintoloita, ei ole vielä ainakaan liikaa näillä kulmilla. Menemme uudelleen!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 30€ Tillagt: 24.05.2014
Betyg: 2

Restaurant: Kaskis nordisk

Turun paras ravintola.
Joo-o, pitihän se tänne päästä, eikä vähiten turkulaisten kavereiden ylimaallisesta hehkutuksesta johtuen. Tilasimme sitten porukalla koko kuuden ruokalajin menun viineineen.

Suomen parhaaksi en tituleeraa, Turun parhaaksi varmasti. Ottaen huomioon, että hinta on miltei samalla tasolla Helsingin Michelin-paikkojen kanssa, olettaisi sitä ruuan olevan sitten samoin sillä tasolla.

Kieltämättä illallisen tunnelma lässähtää helposti lämpimästä kesäsäästä huolimatta, jos pöytää joutuu odottamaan 45 minuuttia siitä, kun alkuperäinen varauksen aika oli. Puhumattakaan siitä, että pahoitteluja olisi kuulunut.

Ruuista skagenia voin todella suositella - ja miksei ruokaa muutenkin, sillä jopa kouluaikojen inhokki kesäkeitto maistui erinomaisen makoisalta. Muista tosin ei oikein jäänyt erityistä mielikuvaa. Ruualle viinipaketin mukaan sovitetut viinit eivät oikeastaan täydentäneet makupalettia suussa, kuten tapahtuu, kun viini osuu aivan nappiin.

Hyväähän ruoka on, mutta eipä niin hyvää, että jättäisi muut fine dining-paikat varjoonsa kun ne helsinkiläisetkin lasketaan. Miinusta tulee toki myös nälkäisenä odottelusta - ja erityisesti siitä, ettei sitä kukaan millään tavalla huomioinut. 45 min, c'mon.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 57€ Tillagt: 21.08.2014
Betyg: 1

Hauska pieni kuppila, josta saa parhaimmillaan erinomaista banh mi -patonkia ja vietnamilaisia kesärullia.

Ainoa miinus heti kättelyssä: Tilaukset valmistetaan usein vain yhden-kahden henkilön toimesta "suoraan nenän alla", joten mikäli satut useamman nälkäisen henkilön kanssa samaan aikaan ravintolaan, saatat joutua odottelemaan hetken.

Odotus ei haittaa enää lainkaan, kun ruoka tuodaan eteen ja ymmärtää huikean hinta-laatu-suhteen. Täällä kannattaa ehdottomasti tilata vain ja ainoastaan vietnamilaisia ruokia.

On a side note: Kuten usein etnisissä ruokapaikoissa, on täälläkin listan perusteella yritetty tehdä sitä mistä parhaiten elantoa saa - siksi listassa myös mozzarellapatongit ja sushit sun muut. Harmillista, sillä kaupungista muutenkin puuttuu kunnon vietnamilainen ravintola. Yritän tällä siis lähinnä sanoa, että tilaaja saa siis syyttää itseään, jos kuvittelee saavansa japanilaista sushia vietnamilaisesta ravintolasta.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 5€ Tillagt: 07.07.2014
Betyg: 0

Restaurant: Savoy finskt

Pääasia, eli ruoka on erinomaista. Söimme päivän menun, neljä ruokalajia, johon kuului lisäksi 3 erilaista keittiön tervehdystä/komplimenttia. Lempiannokseni menussa oli hieman yllättäen black angus -entrecotee, vaikka rasvainen liha ei yleensä juuri sytytä. Ehkä sekin kertoo osittain ravintolan laadukkuudesta. Toinen suosikkini oli hummeriannos grillatun parsan kera. Lisäksi ihastuimme porukalla aterialla tarjoiltuun talon tummaan siiderileipään.

Tunnelma oli välitön, vaikka tarjoilija välillä vaihtuikin. Lisäksi viinisuositukset osuivat osaavan sommelierin avustuksella nappiin siitä huolimatta, ettemme valinneet aterialle kuuluvia viinejä.

Suosittelen kokeilemista. Hinta saattaa tosin hieman kirpaista, mikäli itse tuon ilottelun maksaa. Harvoin neljän ruokalajin menu ilman viinejä on Helsingissä kuitenkaan kolminumeroinen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 110€ Tillagt: 24.05.2014
Betyg: 0

Kun ravintola avataan korttelin päähän kotiovesta, niin eipä siellä käymistä kauan voi viivytellä. Tutustuimme näin ensiksi Say Deliciousin lauantaibrunssiin. Brunssi oli sympaattinen sekoitus pohjoisafrikkalaisia ja perinteisiä suomalaisia makuja - couscoussalaatit, lihapullat ja pannarit iloisesti samassa pöydässä. Vaihdoimme sanasen omistajan kanssa ja hän kertoi, että kaikki, jopa pasta-annosten pastat, ovat itsetehtyjä. Anniskeluluvat tulossa pian, jonka jälkeen paikka on auki myös iltaisin. Brunssin perusteella voi odottaa rentoa ja rakkaudella tehtyä ruokaa myös listalle.

Perusbrunssin hinta 9 €, lämpimien kanssa 14 €.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 11.08.2013
Betyg: -2

Restaurant: Street Gastro

Loistava lisä kotikaupunginosan tarjontaan, edullista ja tuoretta. Käynyt jo 3 kertaa parin viikon sisään. Myös paikan tyyli on karuudessaan omaan makuuni erittäin onnistunut!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 20.12.2013
Betyg: 0

Restaurant: Oliva Verde italiensk

Kävin ystäväporukan kanssa illallisella. Listaa näkemättä omistaja (?) suositteli menua, johon kuului antipasto-lautanen, kana-gorgonzolapasta ja metsämarjasorbettia. Ravintolan sulkemisaika ehti mennä ohi (saavuimme myöhään), kun omistaja valmisteli meille esteettisesti upeat alkupalalautaset, joissa oli juustoa, kasviksia ja leikkeleitä. Pääruokana ollut pasta-annos oli erittäin iso ja sorbetti äärimmäisen hyvää, eri marjojen maut erottuivat luontevasti. Erittäin miellyttävä kokemus, menen varmasti takaisin!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 19.01.2013
Betyg: 1


Bilder


Followers

Followers (1)