Keittiö auki

Savoy

suomalaista
Arvosana 3.1 / 5

Vuonna 1937 avattu Ravintola Savoy on palvellut asiakkaitaan Helsingin kattojen yllä jo yli 70 vuoden ajan. Pitkälle kotimaiset raaka-aineet, Alvar ja Aino Aallon selkeälinjainen sisutus sekä ainutlaatuinen tunnelma ovat Savoyn valtteja.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (67)

Savoy pitää kokea ainakin kerran elämässä. Ja mitä parempaa seuraa, sen parempi tietysti. Vähän kuin olisi elokuvassa, mutta silti tässä ajassa. Muut maksoivat onneksi laskun, mutta kuten sanottu, hyvään ja hauskaan seuraan kannattaakin panostaa :D

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.06.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Harmiksemme pitkään odotettu vierailumme legendaariseen Savoyhin oli melko kova pettymys. Annokset olivat muutamista erinomaisista elementeistä huolimatta epätasapainoisia ja hajanaisia. Viinipaketti, joka sinällään oli tyylikäs, kärsi liian varmoista ja tylsistä valinnoista. Palvelu ja miljöö erinomaiset. Samalla rahalla millä Savoyssa saa neljä ruokalajia viineineen, saa monista muista huippupaikoista 9-12 ruokalajia juomineen. Räikeän ylihinnoiteltu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.06.2016
Arvosana: 0

Todella hyvä ruoka. Loistava palvelu. KIITOS

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 102€ Lisätty: 19.03.2016
Arvosana: 0

Savoy on jo instituutio, ja se näkyy kaikessa; tarjoilijoiden asuissa, sisustuksessa, astioissa, annosten esillelaitossa, kaikessa. Perinteinen ravintola onnistui hurmaamaan ensikävijän palvelullaan, joka oli huomioivaa ja ammatimaista. Ruoka ja viinit sinänsä eivät yllättäneet; takuuvarmaa tarjolla, mutta palvelusta ennenkaikkea jäi mahtava jälkitunnelma. Hintalaatu ei ehkä sinänsä täällä kohtaa omasta mielestäni, sillä kaupunki on täynnä loistavia kilpailijoita joissa selviää puolet edullisemmin samalla kattauksella. Mutta silti, olipa kokemus!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 125€ Lisätty: 19.02.2016
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 06.02.2016
Arvosana: 0

Jean -lounas Sibeliuksen vuosipäivänä. Alkuruokana ollut riistaterriini oli erinomaista. Pääruokana ollut grillattu siika oli huikean maukasta. Loistava kokonaisuus.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 08.12.2015
Arvosana: 0

Garden menu oli loistava.
Saimme aurinkoisena iltana paikat lasiterassilta ja lasilliset erinomaista talon sampanjaa antoivat lupauksen uhontumattomasta illasta. Ja se toteutui. Koko illasta ei lyötynyt ainoatakaan heikompaa lenkkiä. Heti alkuun vihreä yrtti-cazpacho ja sen perään porotartar ja kanttarellit veivät pitkälle. Paistettu ahven perunamuusilla ja kaalilla oli yksikertaisuudessaan ja puhtaine makuineen yksi illan kohokohta. Wagyu-härän kuve oli hyvää mutta siinä tuli mieleen että sen olisi voinut korvata kotimaisellakin, niin hienosti se oli valmistettu.
Palvelu oli hyvää ja viinit sopivat.
Hinta oli ehkä hiemen pitkä, mutta ei pahasti

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 102€ Lisätty: 13.07.2015
Arvosana: 0

Liiikelounas Savoyssa. Ravintolaan noustaan hissillä, henkilökunta opastaa peremmälle. Sisustuksessa ja tarjoilijain asuissa historian havinaa, Helsingin kattoarkkitehtuurin tutkimiseen näköalateknisesti oivat mahdollisuudet. Lautasliinat asetellaan syliin, muutenkin old school hyvän palvelun meininki.

Yllätyslounaan aluksi nautittiin ruohosipulisilpulla ryyditettyä sienikeittoa, joka oli rakenteeltaan ja maultaan erinomainen. Pääruoaksi tarjoiltiin paistettua siikaa perunasoseen ja beurre blancin kera; kala hienosti pariloitu, muusi täyteläistä ja lisukkeet (parsa, kukkakaali) menivät hyvin sivussa. Kastikkeessa olisi voinut olla hiukan enemmänkin makua. Jälkiruokasuklaiden ohessa tarjoillun teen kera sai hunajaa, jee. Erityishuomio muotoilluille kahvikupeille, jotka eivät kilisseet sekoitettaessa.

Klassikko, joka jokaisen tulisi käydä jossakin elämänsä vaiheessa kokemassa. Hinta/laatusuhde kohdallani hyvinkin kilpailukykyinen (ilmainen ateria).

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 11.06.2015
Arvosana: 2

Savoyn hunajaolut ja Vorsmack oli loistava kitupiikin lounasvalinta. Henkilökunnan salityöskentely on aistikasta ja huomaamatonta. Ruokakokemus verratuna odotuksiin oli +/-0. Esillepano ruskeille lautasille on ehkä Vorsmackin yhteydessä comme il faut mutta hämmentävä. Baristalla oli vapaapäivä espresson perustason perusteella. Klassinen paikka ja hieno tunnelma.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 25€ Lisätty: 11.06.2015
Arvosana: 0

Michelin tason ruokaa,hyvät puhtaat maut ja live pianisti loi loistavan kokonaisuuden nautinnolliseen iltaa. Palvelu hyvää. Ainoa miinus oli että annokset oli mielestäni liian suuria(varsinkin pääruoka joku kani hässäkkä), jolloin mielestäni aistikkuus ja herkkyys katoaa.Harva varmasti tulee vetäämään itseään ähkyyn tänne (worsmack ja bigmac on erikseen) :) Pienemmät annokset, muuten homma toimi joka osa-alueella!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 100€ Lisätty: 25.04.2015
Arvosana: -1


Sijainti

Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki - Reitti
+358 9 6128 5300
http://www.royalravintolat.com

Vaihtoehtoisia ravintoloita