kerma

86 Recensionen

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Recensioner (86)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Brasserie Le Havre franska

Sattumalta ei paikkaan eksy, kun on tuo remontti meneillään ulkona. Sisäänkäyntiä piti hieman hakea. Se ei meitä haitannut, koska tiesimme mihin oli matka.

Päädyimme molemmat valitsemaan salaatti- ja keittolounaan a'la buffet. Valinta ei ollut mitenkään huono. Sekä salaatit, että keitot, vaikuttavat paikan päällä tehdyiltä ja vielä tuoreista raaka-aineista. Ruoan suhteen ei todella ole mitään valittamista, vaikka mennäänkin normaalin lounassetelihinnan yläpuolelle. Kokemus oli sen arvoinen. Tarjolla olisi ollut myös päivän annoksia, mutta niitä täytyy kokeilla joku toinen kerta.

Tila on itsessään niin viihtyisä, että sinne voisi tulla vaikka huonommankin ruoan perässä. Epäilen tästä tulevan itselleni paikka, jossa tulee käytyä lounaalla säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta varmasti menen uudelleen.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 15.05.2014
Betyg: 1

Restaurant: Sasso nord italieniskt

Sunnuntaiateria tuli nautittua kolmen sukupolven ydinperheen kanssa jo hyvän aikaa sitten. Jäi arvostelu kirjoittamatta, vaikka pidimme kovasti paikasta, ruoasta ja palvelusta. Kun tasokasta ruokaa saa hintaan 37e / 4 ruokalajia, on hinta kohdallaan. Henkilökunta huomioi erittäin hyvin mukana olleen 2-vuotiaan. Näin ollen myös naapuripöytien kokemus varmasti säilyi hyvänä. Ikävä kyllä kaikkien ruokien suhteen ei ole tarkkoja muistikuvia, mutta sen verran jäi mieleen, että risotto oli erityisen hyvää.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 37€ Tillagt: 05.07.2015
Betyg: 2

Restaurant: Ravintola Mr. Lau

Lounas on suosittu ja syystäkin. Vastaavia buffet-pöytiä saa toki muualtakin, mutta ne ovat harvinaisia. Yleensä myös kalliimpia. Sisustus on varsin omaperäinen, mutta jotenkin positiivisella tavalla. Täällä tulee käytyä varsin usein, jos satun olemaan lounasaikaan lähistöllä.

Samaan hintaan, tai euron alle, voi mennä syömään jotain sen tasoista, mitä kenenkään ei pitäisi syödä. Siksi Lau on varsin usein se valinta.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 12.09.2015
Betyg: 5

Restaurant: Lyon

Illallinen ennen oopperaa. Lyonissa on tullut käytyä suhteellisen säännöllisesti noin kerran vuodessa. Milloinkaan ei ole tullut mitään mainittavia pettymyksiä ja erityisellä ilolla on saanut päästä maistamaan juomavalikoiman harvinaisempia anteja. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että uudet tuulet puhaltavat positiivisella tavalla.

Tilasimme seuralaisen kanssa Gobbas Gårdin kasvisannoksen puoliksi ennen varsinaista kolmen ruokalaijin yllätysmenua. Tuottaja on meille entuudestaan tuttu ja halusimme tästä syystä kokeilla annosta erikseen. Jo ennen tätä "alku-alkuruokaa" saimme nauttia keittiön ensimmäisen tervehdyksen. Se oli makumaailmaltaan suhteellisen mieto ja tarkoituksena oli juuri varmistua makuaistin tason asettamisesta. Varsinainen annos sisälsi mielenkiintoisen makuista perunaa ja härkäpapua kiinnostavalla tavalla valmistettuna. Voi suositella myös itseni kaltaisille paatuneille lihansyöjille. Osaavissa käsissä tavallisilta kuulostavat raaka-aineet tulevat esiin aivan uudessa valossa.

Aterian ehdoton kohokohta oli varsinainen alkuruoka. Se koostui lautasesta, jossa oli pohjalla ankanmaksaa. Sen päällä oli ymmärtääkseni vadelmasta tehty liemi. Ankanmaksaan oli upotettu taidokkaasti leikatuista ja kypsennetyistä punajuurisiivuista tehty "käpy". Näiden kävynlehtien välissä oli jotain pistaasin tapaista pähkinää. Annoksessa oli aivan kaikki kohdallaan. Maut, tekstuuri, ym. ei oikein mitään negatiivista pysty keksimään. No ehkä se, että se ei ollut mitenkään pieni, mutta itseäni se ei haitannut. Alussa vaikeinta oli upottaa ruokailuvälineet niin tavattoman kauniiseen annokseen.

Pääruoka jäi tässä ateriassa selkeästi sivurooliin. Se oli kooltaan ehkä noin 1/3 alkuruoasta, mutta maultaan oikein toimiva. Ylikypsää nautaa, lehtikaalia, omenaa ja erittäin mainio liemi. Kaikki oli annoksessa balanssissa. Jos olisin jostain syystä tilannut vain pääruoan, niin nälkäisenä olisin varmasti poistunut.

Varsinainen jälkiruoka oli eräänlainen marjainen kuningatar-annos, jossa oli mustikkaa ja vadelmaa. Nämä yhdistettiin todella mainioon lakritsaan. Annos oli erittäin kaunis, sisältäen syötäviä kukkasia. Jälkiruoat eivät ole yleensä itselleni se juttu, joten en ole ehkä se paras antamaan arviota. Moitetta en pysty keksimään.

Väleissä tuli keittiöltä monenlaisia tervehdyksiä. Saimme niitä yhteentä neljä illallisen aikana. Tätä emme ole koskaan tainneet nähdä kolmen ruokalajin illallisen yhteydessä.

Jos jostain pitää sanoa jotain toivetta, niin itse haluan usein tutkia ruokalistan jo etukäteen. Nyt se ei vastannut sitä mikä oli vastassa paikanpäällä. Tämä on toki hieman ristiriitaista käytöstä, kun samanaikaisesti tilaa yllätysmenun. Kuten yleensä aina.

Henkilökunnalle voi antaa erityismaininnan hyvästä palvelusta. Suositukset juomien suhteen olivat onnistuneita ja muutenkin tulimme huomioiduiksi kiitettävästi.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 54€ Tillagt: 12.09.2015
Betyg: 2

Restaurant: Ravintola Mr. Lau

Paikka on ehkä yksi hämmentävin kiinalainen ravintola ikinä. Samalla paikalla on ollut aikaisemmin amerikkalainen ravintola, jonka tilalle tämä kiinalainen on tullut. Sisustus on edelleen amerikkalaistyylinen. Akvaariot ja vesiputoukset siis puuttuvat kokonaan!

Ruoka oli normaalia keskitasoa mitä voi odottaa tämäntyyppiseltä ravintolalta. Gourmeesta ei ole kyse, mutta ei sitä voi odottaakaan. Lounasbuffet on mielestäni varsin hyvä hinta/laatu-suhteeltaan. Valinnanvaraa riittää ja ruoka itsessään on ihan OK.

Täytynee joskus testata myös noita erillisiä annoksia, kun kerran täällä kovasti kehutaan.

Henkilökunta vaikutti ystävälliseltä, mutta palvelua on buffet-lounaalla vaikea arvioida.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 05.12.2012
Betyg: 4

Restaurant: Ravintola Mero Nepal

Ikävä kyllä, väsynein nepalilainen Suomessa tähän mennessä. Buffet tarjonta ei todellakaan ole se, mitä netissä kerrotaan. Lämpöhauteessa on jotain mitä olevat sattuneet tekemään. Lähinnä kastikkeita, jossa on jotain sattumia. Oikeasti eniten jännitin sitä, että mitä pakki tästä tuumaa. Tyhjä sali puhuu tietysti omaa kieltään.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 8€ Tillagt: 12.09.2015
Betyg: 0

Restaurant: FishMarket fisk restaurang

Mereneläviä syntymäpäivän kunniaksi ja samalla ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa. Ruoaksi riitti kahdelle erittäin hyvin Fishmarketin se parempi äyriäislautanen. Kaikkea mahdollista oli tarjolla ja kahdelle hengelle juuri sopiva määrä täyttääkseen, mutta ei kuitenkaan liikaa. Omat kokemukset ostereista ovat varsin vähäisiä, mutta täällä tulin nauttineeksi tähän mennessä parhaimmat. Äyriäisten syöminen on sotkuista, mutta sille ravintola ei oikein voi tehdä muuta, kuin tarjoilla riittävä määrä Savetteja. Näin myös tehtiin. Viinien suhteen täytyy sanoa, että olen erityisen tyytyväinen hinnoittelun osalta. Pullo shampanjaa saadaan nautittavaksi varsin kohtuulliseen hintaan. Ainakin siltä osin web-sivuilla mainostettu hinnoittelupolitiikka pitää paikkansa. Erityistä plussaa siitä, että kahvien tilaamisen jälkeen kuului ensin myllyn ääni, eikä pelkkä nappikoneen pihinä. Maku oli myös sen mukaista.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 05.07.2015
Betyg: 1

Restaurant: Pihka

Se parempi buffet-lounas. Jos haluat suunnilleen samaan työpaikan lounashintaan selvästi parempaa, niin Pihka on siihen oikea paikka. Varsin usein on tarjolla makuyhdistelmiä, joita ei ensiksi itse kokeilisi, mutta ovat kuitenkin toimivia. Jos olisi hieman lähempänä omaa työpaikkaa, niin tulisi käytyä usein.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 05.07.2015
Betyg: 0

Restaurant: Thai Food

Entranssi ja itse tila on hämmentävä. Ensin sitä katsoo ulkona mainosta, että Thai Food ja ovessa lukee Pizza Express. Jollen olisi nähnyt seuralaista sisällä odottamassa, olisin varmaankin lähtenyt kulman taakse etsimään oikeaa siisäänkäyntiä. Kyseessä on yksi iso sali ja kaksi avointa keittiötä. Konsepti on kieltämättä melko uniikki.

Itse ruokailutapahtuma oli mutkaton. Suomessa jo varsin tutuksi tullut Aasialainen buffet. Alkusalaatti oli muuten aika normaalia tavaraa, mutta tuoreesta ananaksesta on pakko antaa erityistä plussaa. Se ilahduttaa lähes aina ravintolaympäristössä. Salaatin lisäksi nautin itse alkuun myös hieman keittoa, jonka liemi oli mukavan maukasta.

Varsinaisen ruoan suhteen on parrasvaloihin nostettava kasvikset. Oman makukokemuksen ja aistinvaraisten havaintojen perusteella ne olivat kaikki tuoreita. Todella hämmentävää tällaisessa paikassa. En aivan heti muista vastaavaa kokemusta suomessa. Proteiinipuolella positiivisesti yllätti myös ankka (tai sitten maistoin jotain todella pahasti pieleen). Muitakin tarjolla olleita ruokia tuli maistettua, mutta eniten jäi mieleen ankka. Perinteistä fritti "jotain" ei ollut tarjolla, mutta kevyesti jauhotettua (ei leivitetty) ja fritattua kanaa oli. Aavistuksen pienen miinuksen voi kirjata sen kanssa tarjolla olleen valmis"thai"ketchupin kohdalla. Paikan kokin luulisi osaavan tehdä parempaa, kuin mitä lähikaupan purkista saa kaatamalla.

Kahvia ei kokonaisuuteen kuulunut, mutta tuohon hintaan (8,5 euroa) olin ilmankin enemmän kuin tyytyväinen. Viimeaikojen vähäisten kokemusten perusteella pohjois-leppävaaran parhaimmistoa.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 8€ Tillagt: 12.02.2014
Betyg: 3

Restaurant: KuuKuu

Myöhäinen lounas hieman kahden jälkeen. KuuKuussa on tullut käytyä syömässä muutamia kertoja. Nyt ensimmäistä kertaa lounaalla.

Vastaanotto oli mieluisa ja selkeän huomaavainen. Salissa oli muutama muu asiakas, mutta muutoin alkoi olla lounastarjoilu loppusuoralla. Listalta valikoin lehtipihvin perunoilla ja seuralainen tilasi vorschmackin, mikä kylläkin tietääkseni on nimensä perusteella alkuruoka. Ei siinä mitään, yleensä se on varma veto ja joskus tullut itsekin nautittua pääruokana.

Tarjoilija ehti tuoda leipää pöytään ennen kuin saimme varsinaiset annokset. Leipä on ilmeisesti heidän itsensä tekemää ja ihan hyvää perustasoa. Tällä tarkoitan tietysti isohkoa pykälää ylöspäin markettien "leipomista" leivistä. Huippusuorituksesta ei siis kyse, mutta oikein maukasta.

Jos jommankumman annoksesta jotain vähemmän positiivista haluaa mainita, niin vorschmack oli selvästi kuivempaa, kuin meidän molempien odotukset olivat. Maku oli kohdallaan, mutta koostumus oli erilainen, kuin mitä odotimme. Syömäni lehtipihvi oli mainosti paistettu ja sen päällä ollut runsaahko maustevoi toimivaa. Potut olivat myös asianmukaisesti valmistettu. Toki annoksien kuvauksessa ei mainittu mistään tuoreesta mitään, mutta jäin hieman kaipaamaan jotain salaatin tapaista. Nyt tulin syöneeksi perunaa ja naudanlihaa. Ehkä tämä tarve johtuu lähinnä siitä, että lounaalla olen niin tottunut syömään sen alkusalaatin. Mene ja tiedä.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 11€ Tillagt: 11.07.2013
Betyg: 1


Bilder


Followers

Following (1)