Keittiö auki

Thai Orchid Kamppi Thai-Viet Kitchen

thaimaalaista ja vietnam
Arvosana 3 / 5

Olemme erikoistuneet klassisen ja moderniin Thaimaalainen ja Vietnammilainen ruokaan. Orchid ravintola on sijoitettu sopivasti keskelle Helsinkiä, joten se on suosittu lounas- ja päivälliskohde paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden keskuudessa. Käytämme vain tuoreita elintarvikkeita ja vihanneksia sekä aitoja thaimaalaisia ja vietnammilaisia yrttejä ja mausteita.

Kokeillamme ja tarjoiluhenkilökunnallamme on pitkä kokemus ravintola-alalla. Kokkimme matkustavat säännöllisesti Thaimaahan hankkimaan uusia ideoita, inspiraatioita ja kulinaarisia taitoja. Tuloksena on valikoima, joka perustuu vanhaan perinteeseen ja moderneihin ruokiin. Hyvän ruuan ja juoman ohella pääset Thaimaan-visiitille sisustuksen ja rauhallisen ilmapiirin ympäröimänä. Pyrimme aina viimeisteltyyn ja erityisen hyvään makuelämykseen, josta jokainen vieraamme voi nauttia. Meillä viihtyy pidempään niin hyvien ystävien seurassa kuin liikelounaallakin.

A-oikeuksilla varustetussa ravintolassamme on mahdollista maistaa myös aitoa thaimaalaista Singha-olutta ja Mekong Wiskiä, joka on monelle ruokamatkalla Thaimaahan se piste iin päälle.

ORCHID THAI-VIET KITCHEN
Kamppi Food Court, Kamppikeskus E-taso
Urhokekkosenkatu 1, 00100 HKI
puh. 045 310 9228


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (58)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Monesti ohikulkeneena ensimmäistä kertaa syömään.
Alkuruoaksi papaya-salaattia ja kalakakkuja. Kalakakut ihan hyviä, papaya-salaatti taas aivan liian tulinen, mitään muuta makua ei tullut kuin chilin polte. Ehkä todella tulisen ystävälle nautinto, mutta itsellä meni yli ja kunnolla vaikken kohtuutulisuutta säikähdäkään.
Pääruoaksi phad thai tofulla. Siitä on aika erilaisiakin versioita ravintolasta riippuen. Orchidin version on yksi oudoimmista. Kasviksia siinä enemmän kuin yleensä, muuten maistuu tomaattikastikkeelta voimakkaasti ja tulee fiilis että syön phad thain ja pastan välimuotoa ja tuo ei toimi. Annoksen loppuunsyöminen on jopa vaikeaa, sen verran mauton kokonaisuus, paitsi että tomaattikastike tuntuu makuna.

Tilana Kampin Orchid aika pieni ja usein melko täynnä. Mikään tunnelmallinen paikka ei myöskään ole. Tarjoilu ihan normia, ei moittimista.

Hinnallisesti jos ruoka hyvää, en moittisi, mutta ei voi tällä kertaa parempiakaan arvosanoja antaa. Ehkä joku toinen ruokalaji olisi toiminut paremmin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.05.2017
Arvosana: 0

Ihan käypä lounaspaikka. Käydään 4 hengen porukalla pari kertaa kuussa ja taso on aina ollut keskivertoa parempi. Curryt ovat aina olleet hyviä. Salaateissa aikkaat maut. Palvelu.ok, vaikkakin kiireistä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 25.01.2017
Arvosana: 0

Olen käynyt lounaalla vähän turhan monta kertaa, en ymmärrä mihin tämän paikan suosio perustuu. Ainoa kehumisen arvoinen asia on kerran kuussa lounaslistalla olevat thaisalaatit. Jos hinta ei olisi 10 e ja annoksesta jäisi nälkä, ylistäisin enemmän. Olen syönyt lähes kaikki lounaslistan annokset läpi, kana on todella arveluttavaa, curryt eivät ole erikoisia, paljon parempia on muutaman sadan metrin säteellä saatavilla monestakin paikkaa. Jos olet joskus maistanut oikeaa thaicurryä, ei kannata vaivautua. Jos tietäisin jonkin toisen paikan, joka tarjoilisi tulista thaisalaattia, en varmasti kävisi enää koskaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 25.04.2016
Arvosana: 1
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 09.03.2016
Arvosana: 0

Olen tuolla lounastanut nyt pari vuotta satunnaisesti ja pari kertaa lounas ajan ulkopuolella. Aina ollut hyvaa ja maha tullut tayteen, mutta matkalla kertynyt virheitakin. Yksi seikka jonka olen huomannut on tulisuusasteiden suuri vaihtelevuus riippuen paivasta. Sama kahden chilin annos voi joskus olla todella mieto ja toisena kertana melkein liian tulinen.
Siita huolimatta (tai ehka osittain niiden vaihtelevuuksien takia) orchid on ehdottomasti lempi thai-ravintolani. Paikan curry annokset ovat aivan mielettoman hyvia ja tuliset nuudelit on taynna raikkaita aineiksia. Talvella suosittelen menuun perinne keittoja, joista yksi ISO kulhollinen varmasti tayttaa vatsan.

Jos vain sijainti ei olisi niin meluisella alueella voisi tulla myos illalliselle.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 04.01.2016
Arvosana: 0

Perustasoisia thai-viet-annoksia. Curry ei yllättänyt, mutta sitruunaruoho on silti aina virkistävää. Phad thai tofulla alkoi monotonisuuttaan kyllästyttää annoksen loppua kohti, mutta vei kyllä nälän.

Palvelu oli velttoa, kiinnostumatonta ja eleetöntä, mutta käytännöllistä, eikä laskua joutunut odottelemaan. Olettaisin, että kyse voi olla asiakaspalvelijakohtaisista eroista. Sijainti kauppakeskuksen läpikulkukerroksessa on hälyisä, mutta palvelee liikkujaa.

Suosisin Lönnrotinkadun Orchidia vähemmän hälyisenä paikkana, jossa on palvelu tavannut olla ystävällisempää ja annokset mielestäni tietyllä marginaalilla eloisamman makuisia. Ehkä sekään ravintola ei ole enää takavuosien tasolla ja skarppaamiseen on varaa. Vuosien varrella kaupunkiin on ilmaantunut saman nichen ravintoloita, jotka ohittavat aikaisemmin vaikuttaneen Orchidin. Toivon tietenkin, että pääsen vielä korjaamaan tätä fiilistä.

Ihan käypä paikka syödä nälkäänsä silti.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 02.12.2015
Arvosana: 0

Curryt oli hyvää keskitasoa, tosin vähän ylihinnoiteltuja, mikä tosin saattaa johtua keskeisestä sijainnista. Salaatti tai oikeastaan mikään vihreä jäi kokonaan annoksesta puuttumaan, esimerkiksi salaattipöytä olisi ajanut asian hyvin. Kahvia ei täällä todellakaan taas kannata tilata, saatiin elämäni varmaan pahimmat kahvit ravintolassa. En tiedä oliko päivän seisonutta suodatinkahvia vai jotakin purukahvia mutta niin pahaa ja haaleata ettei kumpikaan saanut kurkusta alas. Ruoan kanssa juotu inkivääriolut (alkoholiton limu nimestään huolimatta) taas oli todella hyvää, suosittelen!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 03.11.2015
Arvosana: 0

Punainen curry tofulla. Siisti paikka, melko paljon asiakkaita perjantaina neljän aikoihin .

Curry oli hyvää ja mausteista, kuten sen pitikin olla (kahden chilin kuva). Se sisälti pitkiä punaisen chilin paloja, jotka pystyi helposti jättämään syömättä jos niin halusi, ja samalla sai itsekin säädeltyä annoksen tulisuutta. Porkkanat maistuivat hiukan nuhjaantuneille, mikä oli pettymys. Iloinen yllätys puolestaan oli, että annoksessa oli paljon ja isoja paloja tofua - ja vaikka siihen oli käytetty maustamatonta tofua, kastikkeessa oli riittävästi potkua, että tofu sai makunsa siitä.

Riisiä oli melko pieni kuppi annoksen mukana. Minulle se riitti ja jäi hiukan jäljellekin, mutta moni suomalainen tuntuu syövän riisiä hyvinkin runsaasti thai- tai kiinalaisen annoksen kanssa, ja heistä se saattaa tuntua pienelle määrälle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 27.09.2015
Arvosana: 0

Kampin Orkidea.
Päivitys. Pariin kertaankin matkan varrelle osunut Orkidea on ehkä aavistuksen laskenut lounastasoltaan. Viimeisin otanta sisälsi nuudelit porsaalla sekä kana-curryn. Nuudelit olivat turhan nuhjuisia, makukokonaisuus ei muutenkaan täysosuma. Kaverin curry oli perinteisen makea, jotain selittämätöntä tasapaksuutta siinäkin.

* * *
Kauppakeskus-thaikku on vaihtunut lähemmäs Narinkkaa. Pieni kulma, ikkunat syöttävät ulospäin. Ruokakulma-ajatus toimii, helpottaen lounasjengin vertailumahdollisuuksia. Toisaalta, suljetumpi ja rauhallisempi meno sopisi paremmin tässä ruokameiningissä.

Alkupalojen tarjoilu lounashinnan päälle parilla eurolla on hyvä ajatus muuallekin toteutettavaksi. Tilaamme molempia tarjolla olevia. Pääruokia on listalla vissiin viisi päivässä. Tilaus ja maksu ennen safkaa tiskille. Kahvi ei näemmä kuulu hintaan.

Satay-kanavarras on kuulemma tässäkin toimipisteessä mahtava. Kurkku-punasipulisalaatti tuo mukavaa vastapainoa. Tom Yam -keitto on miellyttävässä tasapainossa. Tuoreet vihannekset ja jämäkkä liemi funkkaavat yhteen.

Oma naudanlihaviritelmä koostuu turhan selkeästi sipulista ja naudasta. Nauta on aina jollain tasolla virhe. Homma on valitettavan sitkeää, kuten niin usein näissä kuvioissa. Makua toki on, soosin pohja on tiukka. Kaverin vihreä kookos-curry kanalla on klassikko. Mausteet jäävät pitkäksi aikaa elämään kielelle. Freesiys paistaa ravintolan perusajatuksesta. Raaka-aineiden tuoreus on varmasti niin lähellä kuin se näin kaukana pelipaikoista mahdollista on.

Riittävää palvelua, vähän epäsiistit pöytäliinat. Ymmärrettäväähän se on. Siltikin, muutos buffet-Orchidista isosiskon suuntaan, on aivan onnistunut. (1.8.2012)

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 10.08.2015
Arvosana: 2

Lounaaksi Massaman Kai eli mietoa, haudutettua broileria vihannesten kanssa kookosmaitopohjaisessa liemessä. Siisti ja pienehkö tila on intiimi lounaspaikaksi, palvelu on hymytöntä ja eleetöntä. Ruoka saapuu nopeasti ja sitä on kunnon annos, kaikkea en edes jaksa syödä. Liemessä on broilerin lisäksi bataattia ja sipulia, päällä maapähkinärouhetta. Riisi on tuoksuvaa ja hyvin valmistettua jasmiiniriisiä. Broileria vaivaa asteittainen kuivuus ja mauttomuus, bataatti on jäänyt raa'ahkoksi. Sipuli turhankin rouskuvina, isoina paloina. Liemi on kuitenkin maukas ja sitä syö riisin kanssa mielellään. Annan paikalle uuden tilaisuuden, mutta tilaan ensi kerralla lounaslistan ulkopuolelta jotain muuta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 29.06.2015
Arvosana: 0


Sijainti

Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki - Reitti
+358453109228
http://www.thaimaalainenravintola.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita