Unknown

Pizzarium

Rating 3.4 / 5

Reviews (12)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.07.2017
Rating: 0

Parasta pikapizzaa Helsingissä.

Olen lukenut Pizzariumista paljon hyvää, joten lauantai-iltapäivän kävelylenkin kaartaessa Aleksille, oli hyvä tilaisuus poiketa katsastamaan paikka. Ja kyllä kannatti!

Vitriinissä oli tarjolla toistakymmentä erilaista pizzaa, joten valinnanvaraa riitti. Valitsimme peruna-mozzarella-, herkkusieni-tryffeliöljy-, lohi- ja emmental-tuoremakkara-slicet, jotka käytettiin uunin kautta ennen tarjoilua. Pizzojen kylkeen vielä Arancini-pallo (joka oli ihan turha, sillä pizzat olivat sen verran tuhteja) ja Coke Zero.

Pizzat olivat koostumukseltaan varsin tiiviitä, eli ne oli helppo syödä käsin. Pohja oli parasta mahdollista A-luokkaa, rapsakka ja maukas, täytteet laadukkaita, maut oli helppo erottaa toisistaan. Kokonaisuus hipoi täydellisyyttä!

Henkilökunta oli todella ystävällistä, he esittelivät koko pizzavalikoiman meille ensikertalaisille kaikessa rauhassa, jotta osasimme tehdä oikeat valinnat lukuisten vaihtoehtojen joukosta. Ja mikä parasta, syötyämme pizzamme, henkilökunta maistatti meillä vielä syötyämme tilaamamme pizzat peperonipizzaa, joka tilausvaiheessa katosi edestämme parempiin suihin!

Pizzariumista jäi hyvä fiilis; tuote on hyvä, hinta-laatu-suhde on kohdillaan ja henkilökunta oli mukavaa. Tänne on tultava toistekin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 23.07.2016
Rating: 0

Rapea ja kuohkea ja maukas pohja. Hauskoja täytekomboja.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 10.06.2016
Rating: 2

Pizzarium on erikoistunut aitoon roomalaiseen levypizzaan, joka on kehitetty viime vuosisadalla kiireisille ikuisen kaupungin käyskentelijöille, jotka eivät ehtineet istua pöytään tilaamaan ja odottamaan. Nykypäivän meininki ei juuri kalpene 1950-luvun Roomalle tässä mielessä, sillä kiirettä pitää edelleen.

Näistä pizzoista saa muuten turhaan etsiä esim. ananaksen kaltaisia pyhäinhäväistyksiä ja lopputuote syödään autenttisesti käsin. Ravintolan pizzojen jujuna on taikina, jota kohotetaan kolme vuorokautta. "Se siitä fast foodista!", huudatte. Mutta älkääpäs nyt vielä pelästykö. Homma toimii nimittäin sillä tavalla, että valitaan valmiit pizzaslaissit vitriinistä, minkä jälkeen ne lämmitetään nopeasti uunissa. Parin minuutin kuluttua ne tuodaan pöytään ja ei muuta kuin (käsin) ääntä kohti.

Nopea vilkaisu tiskin laajaan valikoimaan aiheuttaa useimmille meistä päänraavintaa. Kaikki vaihtoehdot näyttävät enemmän tai vieläkin enemmän herkullisilta. Jos silmä ei erota kaikkia raaka-aineita, voi niistä toki kysyä. Kahdella eri käyntikerralla päädyin eri vaihtoehtoihin. Pizzojen nimet eivät sinänsä jääneet muistiin, eikä sillä ole niin väliäkään. Sen sijaan väliä on sillä, että jokainen maistamastani neljästä slaissista oli taivaallisen makuista: laadukkaat raaka-aineet ja mainio pohja yhdistyvät upeisiin makukokonaisuuksiin. Aika usein vähemmän (raaka-aineita) on enemmän (laatua)! Kaiken lisäksi mielestäni pizzat ovat kohtuullisen miellyttävästi hinnoiteltu (3,90 €/kpl). En oikein osaa toivoa pizzaltani enempää.

On hienoa, että kynnystä hyvään pizzaan on madallettu tuomalla ne asiakkaiden kävelyreittien luo ostoskeskuksiin. Onhan shoppailijoillakin oikeus artesaanipizzaansa, eikö vain?

”Pizzarium ei ole mikä tahansa pizzapaikka, vaan kahden pizzanrakastajan toteutunut unelma”, sanotaan ravintolan nettisivuilla. Minä lisään, että se on myös meidän tavallisten pizzanrakastajien todeksi muuttunut unelma!

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 25.01.2016
Rating: 1

Valitsin vitriinistä laajasta, herkullisen näköisestä valikoimasta pari erilaista; Genovese ja Pugliese. Pizzapalat laitettiin pieneksi hetkeksi uuniin lämpeämään.

Kummassakin palassa oli rapsakka pohja, täytteitä oli riittävästi ja makuyhdistelmät olivat palanssissa. Genovesen sopivan suolainen ja mieto pestokastike ei peittänyt alleen muita makuja. Pugliesen sipulit olivat ottaneet hyvin paistopintaa. Hyviä molemmat.

Pizzan nauttiminen sormin, tarjottimelta paperipalasten päältä oli rasvaista puuhaa. Ei sinänsä haitannut, mutta tarjolla olleet servietit voisivat olla tästä syystä isompia ja paperi laadultaan imukykyisempää.

Itse olen kaivannut pizzaravintolaa, josta saa erimakuisia ja nopeasti lämmintä pientä/suurta syötävää - paikan päällä haukattavaksi tai vaikka mukaan kotiin vietäväksi. Tulee ehdottomasti poikettua toistenkin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 05.10.2015
Rating: -1

Not as good as the original (in Turku), but still among the best fast food joints in Hki. True pizza lovers should go to Pompei, fornitaly or pjazza.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 4€ Added: 28.09.2015
Rating: 0

Edelliselle kommentoijalle tiedoksi, että Fornitaly hakkaa kevyesti Pizzariumin

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.09.2015
Rating: -4

Helsingin parhaat pizzat. Rapea maukas pohja, herkulliset ja laadukkaat täytteet.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 26.09.2015
Rating: -1

Odotukset olivat suuret,joutui pettymään. Maultaan samaa tasoa kuin olisi yläasteella köksäntunnilla vääntänyt pizzaa. Toisen slaissin pizzapohja oli ehkä liiankin pehmeän taikinamainen ja taas toisen oli ylikuivan rapea jonka takia koko pizza hajosi käsiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 23.09.2015
Rating: 0

What's with inveenting the word 'slais' - it's 'slice' or 'pala pizzasta' - please stop screwing up the Finnish language!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 21.09.2015
Rating: -3

Community

Images

Fans (3)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Aleksanterinkatu 9, 00170 Helsinki - Route
http://www.pizzarium.fi/

Options