Kitchen is open

Ravintola Wanha Makasiini Bistro

restaurant
Rating 4.3 / 5

Customer experience

Vegetarian

Reviews (27)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Illastimme seuralaisen kanssa Wanhassa Makasiinissa noin kuudelta illalla. Terassilla ja sisätiloissa oli muitakin ruokailijoita, mutta kohtalaisen väljästi. Ruokalistat tuotiin nopeasti ja tilausprosessi oli muutenkin kivuton. Itse otin kolmen ruokalajin valmismenun, seauralainen tilasi listalta alku- ja pääruuan.

Alku- ja pääruuissa molemmissa kesti turhan kauan saapua. Alkuruuat olivat moitteetoman: jokirapuskågen ja etanat upposivat alta aikayksikön. Pääruuaksi oli karitsaa, jossa ei ainuttakaan moitetta, mutta seuralaisen naudan sisäfile paistettiin liian kypsäksi kahdesti (lähetimme ensimmäisen takaisin keittiöön), kun pyyntönä oli medium miinus. Ensimmäinen oli läpikypsä, toinen aivan hennosti vaaleanpunainen, mutta nälkä oli jo niin kova, että uutta ei malttanut enää odottaa. Muuten annos oli maukas ja toimiva.

Pisteet tarjoilijalle lohdutusjälkkäristä. Jälkiruuaksi söimme siis suklaakakkua vadelmakastikkeella ja suklaaganachella sekä sitruunapannacottan. Juuri sopivan kokoisia lopetuksia aterialle.

Koska hintaa kattaukselle kertyi kohtalaisen paljon, pitää uutta reissua Makasiiniin miettiä tarkkaan. Epätasalaatuinen ruoka jäi harmittamaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 25.05.2016
Rating: 0

Erinomainen "a la kotiruoka" Wallenbergin pihvi kanasta. Jälkiruoka (mascarponevaahtoa marsalasävyllä) myös mainio, joskaan ei kovin yllättävä.. Jälkkärikahvina kerrankin kunnollista ja todella maukasta espressoa eikä mitään "automaattimoskaa". Hyvä ja ystävällinen palvelu, mutta ei ehkä oikea paikka kiireisen aikataulun lounastajalle.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 22.03.2015
Rating: 0

Tilasin naudan maksa, se oli erittäin hyvä, siihen kuulu myös yrttinen aromivoi. Minun kumppani tilasi possunkylki ja oli erittäin hyvä myös.
Palvelu tuntuu hyvin ammattilaiselta.
Minusta se on paras ravintola Lappeenrannasa josta voi saada hyvä ruoka, hyvä palvelu ja kohtuu hintaan.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 23.01.2015
Rating: -1

Siisti, mutta sopivan rento paikka illastamiseen puolison, perheen tai ystävien kanssa. Ruoka on maukasta, annokset riittävän kokoisia (ei valtavia, mutta ei pieniäkään) ja palvelu enimmäkseen miellyttävää. Erityisruokavaliot huomioidaan hyvin. Suosittelen ehdottomasti pöytävarausta. Jos Jani on paikalla, pitää hän kyllä hyvän huolen vieraistaan!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 15.09.2014
Rating: 0

Pinaattiraviolia salvia-voikastikkeella. Olimme lauantaina alkuillasta isolla seurueella syömässä. Ravintolassa oli jonkin verran asiakkaita lisäksemme. Joustoa kasvavan seurueen ja pöydän jatkamisen suhteen löytyi mukavasti.

Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä, ja alkujuomat tuotiin nopeasti. Pääruoka odotutti itseään hiukan yllättävänkin kauan. Kasvissyöjälle löytyi useampi pääruokavaihtoehto, ja listalta löytyi heille myös menuehdotus.

Pinaattiravioli oli maukasta ja kastike yllätti erikoisella maullaan. Pidin yhdistelmästä. En oikein tiedä, mitä ruuassa tarkoitettiin yrttisalaatilla, ellei se sitten ollut ruuan päälle ripoteltu annos rucolaa ja muita voimakkaamman makuisia salaattiaineksia. En osaisi niitä kuitenkaan itsenäiseksi salaattiannokseksi tunnistaa. Joka tapauksessa ne toivat olennaisesti lisämakua annokseen, joka ilman niitä olisikin ollut hiukan pliisu. Puolikuivattu tomaatti tarkoitti muutamaa puolikuvaa tomaatinpuolikasta, jotka kyllä raikastivat annosta, mutta jäivät mielestäni hiukan sen kokoonpanosta ja mausta irtonaisiksi. Parmesanlastut ovat aina miellyttävä lisä pasta-annoksessa.

Paikka on yksi Lappeenrannan luottopaikkoja, mutta mielestäni annoksen hinta on kuitenkin melko korkea sen kokoonpanoon nähden.

Tällä kertaa paikka valikoitui siellä aiemmin olleen lasten leikkipaikan vuoksi, mutta tämä lapsiperheelle tärkeä palvelu olikin poistettu. Sen tilalla oli puuhavihko ja värikynät, joiden kanssa seurueen nuorimmalla riitti tekemistä. Lapsiystävälliseksi en kuitenkaan paikkaa uskaltaisi leikkitilan puutteen vuoksi nimetä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 08.06.2014
Rating: 0

Kerro kokemuksestasi. Anna rakentavaa palautetta.erään pääruoan, jota olisimme tilanneet , nimittäin ankkaa, se oli loppu, ja oli lauantai ilta. Ja yksi tilaamistamme annoksista oli hädin tuskin lämmin .ehkä emme palaa tähän ravintolaan, joka ylihinnottelee tarjoamansa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 28€ Added: 16.02.2014
Rating: 0

Reilun vuoden aikana olemme käyneet neljä kertaa syömässä. Joka kerta olemme ottaneet naudan sisäfilepihvin. Annos ollut aina eri nimillä, sekä höysteet ja kastike vaihdelleet, mutta sisäfilepihvi aina samanlainen. Joka kerta annokset ovat olleet parempia, kuin mihin Lappeenrannassa olemme yleensä tottuneet. Jos jollakin on pettymyksiä ollut, niin minun oli nyt pakko kertoa myös jotain positiivista. Annos tuli pöytään alle 15 minuutissa. Palvelu oli myös ihan normaalia asiakaspalvelua. Joku kirjoitti täällä paikan nuhruisuudesta. Se on makuasia. Minä taas jo edellisellä kerralla ihastelin sitä paikkaa väreineen ja tyylineen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 32€ Added: 08.12.2013
Rating: 0

Chevre-mansikkasalaatti hieman nuhjuinen samoten kuin koko paikan sisusta. Paistetut muikut menetteli, ei kuitenkaan mitään raikkaita makuja.Matkaa on vielä paljon gourmet-ravintolaksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 22.07.2013
Rating: 0

Ravintolan kesälistalla ollut "gourmet-burger" oli surkea. Revitty porsaanniska, jonka piti olla "BBQ" ei käytännössä maistunut miltään. Sämpylän piti olla"talon oma", mutta osoittautui muovissa säilytetyksi tukkuburgerkamalaksi sämpyläksi. Lisukkeena olleiden "maalaisranskalaisten" mausteita ei oltu edes sekoitettu vaan mausteseos oli heitetty perunoille epätasaisesti. ABC:llä ja hirveässä nälässä tästä olisi voinut maksaa kympin JOS muuta ei olisi ollut saatavilla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 15.07.2013
Rating: 0

4 kertaa käyneenä, täytyy myöntää, että joka kerta on menty huonompaan. Ruuat ovat olleet joka kerta maistuvia ja onnistuneita maultaan. Palvelussa ja hinta-laadussa on taas rutkasti parantamisen varaa.

Terassi kesäiltana puolillaan ja annosta joutuu odottamaan lähes tunnin verran. "Ruuhkasta" eli alimitoitetusta henkilökunnan määrästä ei mainittu etukäteen. Pasta-annos oli herkullisen makuinen, mutta jos 40-kiloinen nainen ei tule kylläiseksi 17e pastasta, niin kyllä ruuan olettaisi olevan jotenkin tajunnan räjäyttävää.

Tarjoilijat tai kokit eivät tiedä mausteseoksien ainesosia. Ruoka meni vaihtoon, kun sipuliallergiselle tuodaan sipulia sisältävä ruoka, vaikka nimeenomaan ruokaa tilattaessa tuosta erikseen mainittiin.

Aina jotain hyvääkin löytyy, eli pitsat ovat herkullisia, tosin pienehköjä. Myös reilu vuosi sitten karitsa oli loistavaa, ja tuolloin pasta-annoskin vastasi paremmin hintaa kooltaan.

Liian monen pettymyksen jälkeen en itse kyllä suosittele ravintolaa, mutta seuraksi voin pitsan lähteä syömään kauniiseen miljööseen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 05.07.2013
Rating: 0

Community

Images

Fans (2)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Satamatie 4, 53900 Lappeenranta - Route
0106668611
http://www.ravintolawanhamakasiini.fi

Options