axion
42 reviewsBadges
Blog link
Reviews (40)
These reviews don't affect the average
On tullut keväällä ja alkukesästä paikka muutamaan kertaan testattua sekä lounaalla että illallisella.
Perusongelmana on, että ruoka on vähän turhan kallista suhteessa laatuun. Näille kulmille odottaisi mieluummin vähän edullisempaa paikkaa, joka toimisi olohuoneen korvikkeena. Näillä hinnoilla tämä ei oikein toteudu.
Ruuan laatu on ollut vaihtelevaa: Välillä ihan jees, välillä on tullut huteja. Gruyere-burger on maistunut, vaikka kaupungista on tämän vuoden aikana alkanut saada jopa parempiakin burgereita (vrt. esim. Roslund, Midhill, jne.). Toisaalta vaikkapa kesäkuussa nautittu saltimbocca oli karmea kokemus: hyvää vasikanpaistia ei ollut nuijittu ollenkaan ja kypsennetty vain nopeasti, jolloin 3 cm:n paksuinen pihvi oli kuin purukumia. Käsittämätön versio ruokalajista, josta luulee tietävänsä mitä saa kun sitä tilaa.
Tarjoilu on ollut aina ihan hyvää, sisustus tylsän pelkistettyä (siis revitty kaikki Old Anchorin sisustukset pois ja jätetty muodikkaasti pinnat paljaiksi). Lounashintaan voisi minun puolestani sisällyttää kahvinkin.
Ketjuuntumisen merkkejä ilmassa. Maistelumenun ruoka oli moitteetonta, mutta Farangin ja naapurin Gaijinin kiertäneelle ei kovin yllätyksellistä. Ajatukset kulkivat rataa "kas, sieltä saapuvat simpukat samalla tavalla esiinlaitettuina kuin sisarravintoloissa", ja "ahh, tässähän on taas tämä herkullinen ylikypsä sokeripossu vähän eri lisukkeilla". Muutenkin konsepti toimii aivan samalla tavalla kuin naapurin aasialaisessa ahtaine pöytineen. Lautasta tai aterimia ei muuten sitten vaihdeta missään vaiheessa maistelumenuuta ennen jälkkäreitä, joten ne saa jo puolessa välissä sotkettua niin moniin eri makuihin, että häiritsee. Delux-viinipaketti oli pienoinen pettymys, cocktailit puolestaan erinomaisia.
Listalounas on yleensä ihan maukas, joskin annokset pienehköjä.
Wokkia puolestaan saa syödä varmasti mahansa täyteen.
Tomaattisissa kastikkeissa on usein sama tunnistettava maku (salviaa?), jota en kovin montaa kertaa viikossa jaksa, vaikka ihan hyvää onkin. Kerran oli lounaspossu raakaa, minkä huomasin pimeässä ravintolassa vasta puolessa välissä pihviä. Yleensä annosten laadussa ei ole moittimista.
Salaattipöytä on hyvä!
Helsingin ja ehkä koko maailman nautittavimmat kahvit.
Ei vähempää, eikä myöskään enempää. Älä siis odota pariisilaista kahvilakokemusta. Kahvi kouraan ja menoksi!
Maukkaat italiassa paahdetut pavut myös myynnissä kaikilla mahdollisilla jauhatuksilla (tai ilman jauhatusta). Koneitakin tietysti saa.
Ruoka on kummallakin visiitillä ollut kohtalaisen mitäänsanomatonta.
Alkuruoaksi tarjottu vihersalaatti oli juuri sitä: muutama salaatinlehti ja etikkaa. No oli siellä joku tomaatin palakin. Pihvi oli ihan syötävää, mutta tuli mieleen tämä "tekisin paremman itse kotona" -ajatus. Rydbergissä sama virsi.
Hinnasta ja kokemuksesta sen verran, että pakollinen käteisnarikkamaksu ruokaravintolassa ei oikein ole tätä päivää. Eikö maksun voi ottaa ruoan hinnassa?
Aivan mahtavaa ruokaa!
Poikkesimme hetken mielijohteesta iltapalalle syömään pääruoat ja kyllä kannatti. Ankka confit oli parasta ikinä. Kohtalaisen simppeliä ja hyvää! Samoin seuralainen hykerteli makrilliannoksensa kanssa tyytyväisyyttään. Aprikoosi-suklaajälkkäri oli myös mainio.
Tarjoilijat sekoilivat jonkin verran erityisesti naapuripöytien kanssa, mutta ei se menoa haitannut. Listan voisi tosin tuoda vähän nopeammin.
Testasin lounaspastan. Ravintola oli harmillisen tyhjillään käyntiajankohtanani, mutta toivottavasti se oli vain sattumaa, sillä parempaa kympin diili saa hakea.
Pisteet huoltsikkaruoasta hyvällä yrityksellä. Miinuspisteet mukiinmenevän raastepihvin kera tarjoilluista raaoista paistinperunoista ja majoneesista.
Mitä yksinkertaisempi ruoka, sitä parempaa se tuntuu Neronessa olevan. Pasta tomaattikastikkeessa on erinomaista. Yksinkertaisemmat pizzat ovat myös hyviä. Muuten on tullut huomattua samaa, mitä aiemmissakin arvosteluissa on tuotu ilmi, että raaka-aineet eivät välttämättä ole sieltä aivan laadukkaimmasta päästä. Tai ainakaan ne eivät aina ole autenttisen italialaisia. Hinnat ovat kuitenkin kohdillaan!
Kaksi kertaa uudestaan käytyäni täytyy korjata arvostelua vähän ylöspäin. Laatu on nimittäin parantunut (ainakin lounasajan ulkopuolella). Pihvit ovat olleet kertakaikkiaan hyviä ja sopivasti paistettua, leipä alkuaikoja parempaa, perunat rapeampia, jne. Miinusta tulee siitä, että burgerit ovat edelleen olleet kylmiä (pelkkä lämmin pihvi ei oikein riitä). Lisäksi yli puolen tunnin odotus tällaisessa paikassa on vain liikaa.