Suljettu nyt

Lumière Vin & Cuisine

ranskalaista brasserie
Arvosana 4.3 / 5

Ranskalaisen arkikeittiön herkkuja, s’il vous plaît. Lumièreen voit pysähtyä herkuttelemaan lounaalle, illalliselle, kahville tai viinilasilliselle. Löydät ravintolamme Tennispalatsin toisesta kerroksesta. Sydämellisesti tervetuloa.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (10)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Elokuvan nurkassa kätkössä loistava keidas. ..
Sattuma pakotti valitsemaan ravintolan Jaakonkadun läheltä. Jossa voisi keskustella asioista. Rohkeutta vaati ottaa lähin josta oli toivoa saada ruokaa: Finnkinon nurkista. Ajatus ei ole lupaava. Popcornit ja karkkimässytykset ja erilaisista astioista särvittävät sokerilitkut eivät istu hyvän ravintola-ajatuksen kylkeen.

Mutta tulimme, näimme ja voitimme. Kolme ruokalajia, kaksi lasia Madiranin ronskia valkoviiniä.

Ruokalajit taidolla ja mielikuvituksella tehtyjä. Pääruoan haukimurekkeeseen ylirakastunut kokki oli pannut ehkä aavistuksen liikaa suolaa, mutta se hänelle suotakoon. Taito ja tarkoitus tulivat perille.

Meitä palvellut henkilö osasi hoidella asiat tahdikkaasti ja täsmällisesti. Reilun kahden tunnin jälkeen ajatus yhdistää elokuvaan ravintolakäynti alkoi tuntua hyvältä.

Onneksi olkoon että tällainen aarre on päässyt syntymään. Sitä ei ole syytä pitää salaisuutena.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 52€ Lisätty: 23.01.2017
Arvosana: 0

Mukava ilta, maukkaat ruoat, ystävällinen henkilökunta sekä hyvä tunnelma, ravintola täynnä. Suosittelen lämpimästi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.01.2017
Arvosana: 0

Herää luonnollinen kysymys, mitä herkullisen laadukasta ranskalaista arkiruokaa tarjoava ravintola tekee popparin hajuisessa ja pelikoneiden kyllästämässä viihdeympäristössä. Tällaisissa ympyröissä on totuttu ennemmin mutustelemaan pepperonipizzaslaissia tai jonottamaan pehmistä. Tai niitä jättipoppareita. Joku tietysti äkkää kysyä vastakysymyksen: miksipä ei? Niinpä. Leffateatterikansalle paikka on helposti saavutettavissa, eivätkä kaikki halua syödä epäterveellisiä herkkuja. Tietenkään ravintola ei tarjoa luomuksiaan pelkästään elokuvissa kävijöille, vaan on avoin myös ns. korkeamman kulttuurin ystäville – jos tällainen lapsellinen vastakkainasettelu sallitaan. Onhan samassa kerroksessa myös uudistettu HAM eli Helsingin taidemuseo.

Kävin Lumièressä lounaalla. Kampin kauppakeskuksen välitön lähiympäristöhän on siitä surullista aluetta, että hyviä lounasspotteja joutuu miettimään oikein ajan kanssa. Onneksi tuli tämä ravintola mieleen. Tarjolla on erikokoisia ja erihintaisia lounassettejä, mutta itse päädyin ”Formule 2:een”, johon kuuluivat pääruoka, lisuke, jälkkäri ja tsuffe (13,5 €). Valitsin pääruoaksi Toulousen grillattua makkaraa, karamellisoitua sipulia ja dijon-kaalia, lisukkeeksi mansikka-sinihomejuustosalaattia ja jälkkäriksi polenta-sitruunakakkua vaniljatuorejuustolla. Pääruoka oli kaikessa hienostelemattomuudessaan erinomainen ja rustiikkisen rehellinen. Makupaletti oli harkittu. Raikas salaatti kävi oivasti alkupalasta laadukkaan juureen tehdyn leivän kera. Vielä kun muutaman suupalan kokoinen sitruunainen jälkiruoka osui yksiin makumieltymysteni kanssa, ei kokonaisuudesta ole varsinaisesti mitään nillitettävää.

Tarjoilija ojentaa lounasannokset suoraan vitriinistä lasipurkeissa, joista ne myös nautitaan. Nopeaa ja hauskaa. Palvelu on muutenkin ystävällistä ja homma selitetään ensikertalaiselle. Miljöö on valoisa ja avara. Isot ikkunat aukeavat Kampin hyörinään. Seuraavalla kerralla täytyy mennä ilta-aikaan ja maistella myös ravintolan itse maahantuomaa viinitarjontaa tai mennä kehutulle brunssille. Menkääpä tekin, esirippu on nostettu, s’il vous plaît.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 21.08.2016
Arvosana: 0

Utilitaristinen ja jopa ehkä vähän kolho mutta kuitenkin tavallaan oikeassa paikassa, koska Tennispalatsin kävijät saattavat oikeasti haluta myös tasokkaampaa ruokaa.

Ankankoipileipä oli oikein maukas ja hintataso oli oikea. Seuraavaksi pitää kokeilla täyttä illallista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 25.07.2016
Arvosana: 0

Laatutavaraa. Sijainti haaste.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 10.06.2016
Arvosana: 0

Excellent place in a wrong location. The concept is more or less a french brasserie - relaxed atmosphere, uncomplicated, decently priced food made and presented well with a glass of red if you want one, and full table service. Helsinki badly needs more places like this, especially considering that this one stays open on Sundays.

The problem is location. Lumiere is situated on a second floor of a cinema multiplex, which makes the place both invisible from the street level, and uninteresting to cinema goers (who'd rather grab a popcorn and soda before the movie, and go for some horrible junk afterwards). The result is that today, on a Sunday afternoon, there were as many customers as there was staff. This can't be good for business, so dear Lumiere, please do find yourself a new place in town (Karhupuisto perhaps?), we need you!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 07.03.2016
Arvosana: 1
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 06.02.2016
Arvosana: 0

Loistava lounaspaikka, kolme maittavaa ruokaljia runsaalla kympillä! Yksinkertaiset annokset mutta tehty aidolla innostuksella ranskalaista bistro-ruokaa kohtaan, niin hyvin kun se tuolla hinnalla ja näillä leveysasteilla on mahdollista.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 07.01.2016
Arvosana: 0

Ravintola oli yllätys positiivisessa merkissä. Paikka oli siisti ja siitä pääsee suoraan elokuviin. Eli ei tarvitse lähteä kauemmaksi syömään huipputason illallista tai sitten tyytyä huonoon pikaruokaan, jota Tennispalatsissa löytyy enemmän kuin tarpeeksi.
Toki vieressä vaelsi elokuvakansaa popcornien kanssa, ehkä jossain vaiheessa ravintola hankkii sermejä ym tuomaan hieman yksityisyyttä. Mutta toisaalta, kyseessä on selvästi konsepti, jossa tuodaan mahdollisuus nauttia gourmet tason ruokaa ennen elokuvaa tai elokuvan jälkeen, ja se on puuttunut täysin Tennispalatsista. Joten itse en sitä pitänyt puutteena.

Ruoka oli taivaallista, yksi parhaimmista ravintola-annoksista joita olemme saaneet Helsingissä. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja annokset tulivat nopeasti. Keittiömestari on oikealla alalla, ja tulemme käyttämään tätä ravintolaa uudestaan, varsinkin silloin kun menemme elokuviin, mutta myös muulloin.

Upea ruoka ja uusin Star Wars elokuva sen jälkeen, teki illastamme täydellisen. Kiitämme ravintolan henkilökuntaa

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 23€ Lisätty: 20.12.2015
Arvosana: 0

Ruokalista lupasi hyvää, ja ruoka onkin ihan hyvää. Fine Dining -paikka tämä ei ole, eikä edes Brasserie, mikä olisikin ollut hienoa. Keittiö toimii, mutta sali ei. Vuorossa ollut salihenkilökunta pelkäsi ilmeisesti kiirettä, ja pisti harvat asiakkaat surkeille paikoille keskelle salia vierekkäin istumaan. Leffaan vaeltava kansa kulki ohi popcorneineen. Todella outo kokemus. Paljon on salin puolella petrattavaa asiakaspalven parantamiseksi, jotta brasserien idea toteutuisi myös käytännössä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 24€ Lisätty: 12.11.2015
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

SALOMONKATU 15, 00100 Helsinki - Reitti
+358 50 465 5313
http://www.brasserielumiere.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita