Avautuu 15:00

Pikku-Vallila

korttelikapakka
Arvosana 1 / 5

Avoinna:
ma - to 15 - 01
pe 15 - 02
la 11 - 02
su 11 - 01

Keskellä puu-Vallilaa sijaitseva Pikku-Vallila on todellinen korttelikapakka: juomasta ja pikkupurtavasta nautitaan kuin kenen tahansa olohuoneessa.
Hinnat ovat edulliset, ja pieni nälkä lähtee toasteilla.
Kesällä baarissa on jopa pikkuruinen terassi: rivi tuoleja kadulla.


Arvostelut (15)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Paikassa olisi niin paljon potentiaalia, mutta astiat ovat törkyisiä, hinnat uskomattomia (pahanmakuinen kahvi 3e), vissylasi täynnä ihme nöyhtää ja yleisilme epämiellyttävä ja likainen. Harmi. :(

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 15.03.2016
Arvosana: 0

Tässä paikassa on tullut käytyä yksi kerta, ja se oli myös viimeinen. Palvelu oli todella surkeaa (jos sitä nyt voi edes palveluksi kutsua). Toisella henkilölle tuli "vain" ylihintainen kahvi eikä alkoholia, mahtoiko huonotuulisuus johtua siitä?

Asumme vieressä ja tässä voisi käydä vaikka viikottain, mutta mielummin kävelen Suvantoon jossa palvelu on ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 12.02.2016
Arvosana: -1

Ensimmäinen kertani Pikku-Vallilassa jäi myös viimeiseksi. Ilahduin ensin pienen paikan tunnelmasta ja hiljaisuudesta, vaikka vitosen oluen tilatessani palvelu olikin ynseää. Seurueessani oli ulkomaalaisia vieraita, jotka pohtivat mitä juoda.

Tulkatessani heille listoja hyökkäsi vihainen mies tiskin takaa ja huusi "DRINK YOU SOMETHING." Olin tästä hämmentynyt, sillä hän olisi vieraille huutamisen sijaan voinut keskustella kanssani asiallisesti ja suomeksi, sillä olin tilannut oman juomani suomen kielellä. Jätin olueni juomatta ja siirryimme muualle jatkamaan iltaa.

Jäi sellainen vaikutelma, ettei paikkaan ole kukaan tervetullut - paitsi jos sattuu olemaan lähitienoon asukas, joiden oluenjuonnilla koko paikka taitaa pysyäkin pystyssä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.04.2015
Arvosana: -1

Olen käynyt täällä aiemmin hyvinkin usein, mutta kesällä sain niin käsittämättömän huonon palvelukokemuksen paikasta, että enää en Pikku-Vallilaan mene. Olen kertonut tästä myös kaikille Helsingissä asuville ystävilleni, ja vastaavia kokemuksia on tullut muillekin. Sama näyttää koskevan myös aiempia arvostelijoita.

Kun kuumana kesäpäivänä astuimme sisään, joku mies istui takahuoneessa ja mulkoili meitä sieltä vihaisesti. Kysyimme vihaiselta mieheltä, onko hän myyjä. Ei vastausta. Aikamme hämmennyksissä seisottuamme mies kuitenkin vaivautui tuolilta ylös meitä "palvelemaan". Ystäväni kysyi eri oluita, ja vihainen mies viittoi sormellaan hanoihin. Hämmennyksen keskellä ajattelin, että tämä palvelutilanne saattaa viedä tovin, joten huikkasin ystävälleni, että tilatkoon hän ensin, käyn sillä välin nopeasti vessassa.

Tässä vaiheessa vihainen mies avasi ensimmäisen kerran suunsa ja HUUSI minulle: TILAAT ENSIN. Vastasin jopa aiempaa hämmentyneempänä, että käyn ensin vessassa, tilaan sitten lonkeron. Vihainen mies: ET MUUTEN MENE. Kysyin, että miksi en näin saisi tehdä. LIIAN PALJON VÄÄRINKÄYTÖKSIÄ.

Vihainen mies leimasi siis minut vessapummiksi ja käyttäytyi minua kohtaan käsittämättömän ala-arvoisesti ja hyökkäävästi. Olen kovin pahoillani, jos hänen vessaansa on luvatta käytetty, mutta minun vikani se ei ole ja hänen olisi pitänyt tajuta, että seisoin jo kassalla lompakko auki. Tätä kokemusta viisaampana en todellakaan jäänyt tilaamaan mitään, joten hän menetti maksavan asiakkaan.

Ihmettelen, miten tämä paikka voi olla pystyssä, ja miksi siellä on töissä tämän kaltainen ihminen. Erikoisinta tässä on se, että aiemmilla käynneilläni asiakaspalvelijana oli joku nuorempi tyyppi, joka on aina ollut tosi mukava ja leppoisa. Mutta en todellakaan voi tämän jälkeen enää kenellekään suositella tätä paikkaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 07.11.2014
Arvosana: 6

Kevään ensimmäinen terassipäivä. Aivan mahtavaa, olen asunut valkassa yli 30 vuotta ja minulle kevät alkaa täältä, helsingin paras terassi, tänne tuon savolaiset kaveretkin. Cheers.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 27.05.2014 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Olipa omituinen palvelukokemus. Astuin sisään Pikku-Vallilaan aikomuksenani tilata olut. Tervehdin tiskin takana olevaa miestä, joka nyökkäsi ja lähti saman tien pois. Kohta takahuoneesta ilmestyi toinen mies, joka seisoskeli ensin takahuoneen ja tiskin välissä, käveli sitten tiskin taakse seinille tuijotellen ja kävi välillä takahuoneen ovellakin seisomassa. Koska hän ei sanonut minulle mitään –esim. tervehtinyt tai kysynyt, mitä saisi olla– eikä muutenkaan näyttänyt henkilökuntaan kuuluvalta, oletin että hän on huoltomies, baarimikon sukulainen tai muu vastaava. Lopulta kun olimme aikamme seisoskelleet tiskin eri puolilla kävimme seuraavanlaisen keskustelun:

– Otatko sinä tilauksia?
– *epämääräistä mutinaa*
– Anteeksi mitä?
– Ei mitään.
– Niin että tilataanko sinulta, vai...?
– No kun en minä tiedä, mitä itse kukin haluaa.
– Niin, en siis ole vielä tilannut.
– Jaa jaa.
– Voin minä muuallekin mennä. Otatko sinä siis tilaukset vai et?
– No en kai minä tässä turhaankaan seiso.

Tämän jälkeen katsoin parhaaksi sanoa, että en viitsi jäädä ollenkaan jos asenne on tuollainen ja lähdin pois. Olut jäi juomatta, enkä taida kyllä kyseiseen kuppilaan enää palata tämän kokemuksen jälkeen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.07.2013
Arvosana: 8

Menimme kahden ystävän kanssa klo 17 aikoihin keskiviikkoiltana lähes tyhjään ravintola Pikku-Vallilaan. Ulkona oli muutamia asiakkaita ja sisällä yksi oluen ääressä.
Asetuimme pöytään ja kaverini menivät heti tiskille kahvin toivossa. Ynseä asiakaspalvelija ilmoitti, että kahvia saa viiveellä. Kavereilleni tämä sopi erittäin hyvin ja he maksoivat kahveistaan 3€/kpl. Minä käytin tällä välin WCtä ja sieltä palatessani tarjoilija tiedusteli mitä minulle saa olla. Sanoin, että mietin vielä hetken kiitos.

VIRHE!!!! Tarjoilija suuttui ja alkoi sättiä, että hän miettimiset tietää. '' Tämä on ravintola eikä mikään kerhohuone! Tuossa lukee, että WC on asiakkaille ja sinä käytät sitä vaikka et aio tilata mitään!''

Olen viimeksi käynyt kyseisessä paikassa paljon paremmalla menestyksellä pari vuotta sitten ja nyt olin aivan ällistynyt. Ilmeisesti tarjoilijaa ärsytti ettemme tilanneet alkoholia, mutta luulisi 3€ maksavista kahveista jäävän myös katetta. Lisäksi aioin ilman muuta tilata virvokkeen - olisihan minulla kahvin tippuessa aikaa tehdä päätökseni. Tilanne oli kuitenkin ahdistava ja tarjoilija todella epäystävällinen, joten selitin tilanteen ja tarjouduin maksamaan vessakäynnistä. Tuollaiseen paikkaan ei tee mieli jäädä viettämään aikaansa. Vessakäynnin hinnaksi ukko ilmoitti 2€ jonka luonnollisesti maksoin.

Meidän pyörähtämisemme Pikku-Vallilassa maksoi siis yhteensä 8€ ja emme saaneet vastineeksi kuin pahan mielen.

Paikan miljöö on tosi mukava ja on harmillista, että siellä hetken istuakseen olisi ostettava alkoholia ollakseen asiakas, jota edes siedetään. Minä en itse voi juoda alkoholia ja kaveritkaan eivät sitä seurassani solidaarisuudesta nauti.

Huono mieli ja emme enää palaa tähän paikkaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 3€ Lisätty: 15.05.2013
Arvosana: 5

Pikku-Vallilan fiilistä ei voita mikään! Paikka on pieni, joten ahdasta voi välillä olla, mutta sehän vaan lisää tunnelmaa. Kesällä kannattaa ehdottomasti katsastaa terassi. Hyvällä kelillä siinä vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Toastit ovat hyviä, mutta melko pieniä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 01.01.2012
Arvosana: 0

Omistaja heitti minut kahden kaverini kanssa ulos, koska yksi ystävistämme oli absolutisti ja ei täten ostanut tuoppia. Minä ja toinen kaverini ostimme kummatkin oluet, eli olimme maksavia asiakkaita. Kaikkien olisi siis pitäny ostaa jotai saadakseen jäädä. Paikka ei edes ollut täynnä, joten siitäkään ei kiikastanut. Todellinen pettymys ja töykeää palvelua.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 23.12.2011
Arvosana: 4

Puu.
Helsingin henkisen sydämen valintatilaisuudessa Puu- ja miksei Pikku-Vallilakin saavat varmasti ääniä puolelleen. Näissä maisemissa, tämä poikkeuksellisen tunnelmallinen pieni kulmakuppila on kerännyt asiakaskuntaa alueen ulkopuolisistakin.

Iltapäivä. Pitsiä ikkunoissa. Puurakennuksessa lattiat todella ovat puuta. Narskuu. Kivaa. Kantikset huutavat yksityiskohdat elämästään mitään salaamatta. Humalaiset nuokkuvat kotiinkantokunnossa. Onhan kello jo puoli neljä. Tiskin takana seisova mies ei vaikuta kovin puheliaalta asiakaspalvelijalta. Sellainen kuuluisi tähän paikkaan, mutta minä en vastaa työvoimasta. Kalja on hyvää ja kylmää, se on fakta. Menu sisältää toasteja tai ryynimakkaraa. Ota tai jätä. Toastit ovat naurettavan pienikokoisia hintaansa nähden (4,50€). Onneksi sentään varsin maittavia. Kuitenkin, kysyttäessä raaka-aineiden laatua ja kokin taitoja, tämänkaltaisen tarjonnan nostaminen viiden tai edes neljän tähden evääksi olisi herjausta omaa vatsaa kohtaan. Paahtoleipä muuttuu siitäkin huolimatta plusmerkkiseksi, miljöönsä vuoksi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 10.04.2011
Arvosana: 4


Sijainti

Vallilantie 19 C, 00510 Helsinki - Reitti
(09) 701 3737

Vaihtoehtoisia ravintoloita