Avautuu 11:00

Taivaanranta Lahti

ruokaravintola
Arvosana 4.4 / 5

Lahden ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Taivaanranta tarjoaa taivaallisia makuja niin lounaan, brunssin kuin á la carten parissa tyydyttäen vaativankin maun. Taivaanrannassa on panostettu kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisiin toimittajiin sekä luonnollisesti oman Teerenpeli Panimo ja Tislaamon palkittuihin tuotteisiin, joita käytetään myös osana ruoanvalmistusta.

Ravintola Taivaanrannan kellarissa sijaitsee alkuperäinen Teerenpelin tislaamon showroom, jossa tislataan Single Malt -viskiä ja giniä aidoilla Skotlannista mittatilaustyönä hankituilla pannutislaimilla. Pannut on hankittu Taivaanrantaan vuonna 2002, ensimmäisenä Suomessa. Showroomiin on vapaa pääsy kellaritilan ollessa vapaana.


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (36)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Palvelu oli laskun tuloon asti erinomaista, ystävällistä ja asiakkaan tarpeet poikkeuksellisen hyvin huomioonottavaa, erityisesti suomalaisen mittapuun mukaan. En ole ikinä joutunut lähettämään ruokaa kahta kertaa takaisin keittiöön, mutta homma hoidettiin ystävällisesti ja ilman takavuosien ravintoloiden vakiokommenttia "olet ensimmäinen ikinä, joka on reklamoinut". Tästä pisteet henkilökunnalle. Sen sijaan entrecote oli jänteistä ja liha hampaissa natisevaa, joko valmiiksi huonolaatuista tai mennyt pilalle valmistuksessa. Tilalle sain kalaa, joka tuli heti, koska se oli tehty valmiiksi odottamaan isoa seuruetta. Odottaessa se oli kuivunut. Uudelleen tilattu kala tuli sitten suoraan pannulta ja oli ok, ei gourmet-ruokaa mutta hyvää perustasoa. Samoin jälkiruuat ok. Vähän ihmetytti, kun juoduin maksamaan 80% huonon pihvin hinnasta, "koska siinä ei ollut vikaa". Se olisi tulkittu vialliseksi, jos olisin tilannut saman annoksen uudestaan, mutten uskaltanut koska arvelin ettei se siitä parane. Tässä kohtaa ravintolan olisi pitänyt kertoa asiakkaalle, että jos vaihdat ruokaa, joudut maksamaan edellisestä. Etenkin kun heille oli halvempaa vaihtaa pihvi uuden pihvin sijasta valmiiksi tehtyyn kuivuneeseen kalaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 30.01.2016
Arvosana: 0

Kaskimenu. Aluksi leipää luonnollisesti pöytään, joku oliiviöljyyrtti/balsamico mukana oli ihan hyvä.
Sitten savuporokanttarellikeitto. Njaah, vähän olisi enemmän savun ja kanttarellin makua kaivannut, kivan makuinen silti, mutta laimeahko. Näin jälkeenpäin ajateltuna Kaski teemaan sopisi ronskimpi savun ja metsän maku.
Seuraavana hirven lapaa, yllätyin kuin kaksi iso palaa lihaa, yhteensä varmaan +300g oli lautasella. Liha maukasta ja mureaa, tyrnivoi ei ehkä ollut omaan makuun. Suolaa ehkä lisää, toki makukysymys, käytän itse liikaa suolaa. Kannattaa pyytää varmuuden vuoksi suola pöytään. Kastikkeeseen ehkä pikkasen potkua olisi tarvittu, jotain uupui. Perunakroketti oli täydellinen, ei lisättävää. Pääruoka kyllä täyttävä.
Seuraavaksi pienehkö pala juustoa, maukasta vahvaa oli. Humalalla maustetut kirsikat oli jotain makuhermoja hivelevää, täydellistä..
Jälkiruoaksi vaihdoin suklaakakun jäätelöllä, joka olikin suklaista, todella suklaista hyvällä tavalla, ei ollut makeaa kuten yleensä pilataan moni suklaakakku liialla sokerilla. Isompi siivu ehkä olisi voinut olla, olen perso suklaalle. Mantelijäätelö oli kivanmakuista, erilaista.
Kaiken kaikkiaan ei täydellinen, mutta 45euroa kohtuullisen kattavasta makutaipaleesta oli sopiva hinta. Tarjoilu hyvä, ei liian nuoleskeleva ja tekopirteä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 23.09.2015
Arvosana: 0

ankkaa oli yrityksen tapahtumassa ja oli kyllä unohtunut uuniin parituntia liian pitkään. Oli niin palanutta ettei tosi en suosittele kenellekkään eikä yrityksestämme kukaan mene kyseiseen ravintolaan enää syömään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 38€ Lisätty: 09.03.2015
Arvosana: -1

Taso on vuosien saatossa laskenut, mutta hinnat nousseet. Tarjoilu hitaan puoleista ja ruoat keskitasoa. Melko usein tulee kyllä käytyä, kun vaihtoehtoja ei oikein ole.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 21.02.2015
Arvosana: 0

Lahden paras lounas-salaattipöytä lounaan alkuruokana. Lounasannokset tehdään vasta tilauksen jälkeen, joten ovat tuoreita. Tosin ei mikään 30min-ruokatauko-paikka. Miinusta siitä, että aina ei mahdu "lounasaikaan" lounaalle, mutta 12.30 jälkeen on yleensä jo tilaa.

Erikoisruokavaliot toteutettu aina lounaslistasta "huolimatta", eli vaikka lounaslista on lyhyt, niin kokki soveltaa jos joukossa on joku poikkeava. :)

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 02.10.2014 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Burgerit + laajat lisukkeet noutopöydästä olivat aivan loistavat. Ehkä parhaat hampparit mitä oon syönnykkään. Ens kerralla lapset mukaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 23€ Lisätty: 06.09.2014
Arvosana: 0

Kerrassaan surkea kokemus.
Alkupalat muuten mainiot, mutta pikkelöidyt kasvikset olivat mauttomia ja tarpeettoman kovia ja ilmeisesti pikkelöinti puuttui.
Pääruoka härän ulkofile oli vahvemmallekin miehelle todella haastava syötävä. Vaikeaa ja sitkeää leikata. Ryhmämme vanhion eläkeläinen jätti lihan syömättä, kun ei saanut sitä palasiksi. Myös pääruuan yhteydessä tarjotut juurekset(listalla lukee parsaa) olivat todella mauttomia ja haasteellisia leikata.
Jäliruoka oli maistuvaa, mutta kovin ihmeellinen fuusio sekoitus samassa sörsselissä suklaafudge, Hilma juusto sekä vadelmasorbetti.
Parhaat makuelämykset olivat naapurileipomon huippu hyvä leipä sekä oman panimon maukas lager.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 43€ Lisätty: 08.08.2014
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.09.2013 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Kävin lounaalla ja vaikka näytti olevan ruuhkaa, sain kuitenkin sujuvasti ruoan eteen. Itsetehty pasta oli plussaa ja täyttävää. Maut hyvät ja tuotteet sitä mitä listassa luvattiinkin. hyvä hyvä

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 19.09.2013 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 3

Oikein mainio. Toast skågen alkuun ja pääruoaksi kuhaa. Hyvät maut ja hyvä palvelu. kiittäen!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 05.08.2013
Arvosana: 3

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (1)


Sijainti

Rautatienkatu 13, 15110 Lahti - Reitti
0424 925 230
http://www.taivaanranta.com/

Vaihtoehtoisia ravintoloita