LounasKissa

64 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (63)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Ehdottomasti 100x parempi, kuin viereinen vihreän kortin meksikolainen. Texmexiä, salaatteja ja hampurilaisia mehevillä lisäkkeillä.

Kasvishampurilainen on todella herkullinen, ja siinä hyvä tofupihvi, ei mitään väsynyttä juustoa pihviä esittämässä (kuten tosi monessa muussa burgerpaikassa mielikuvituksettomasti laitetaan vuohenjuusto "kasvishampurilaiseksi"). Ehdottomasti paras burgerpaikka kaupungissa, coleslaw on esimerkillisen hyvää.

Ruuat ovat hyviä ja mietittyjä, lista vaihtuu suht usein, ja tarjolla on monia vaihtoehtoja eri ruokavalioille. Miinuksena jonot ruuhka-aikaan, mutta tänne "kaikki" menevät syömään lauantaina, jos meksikolaista tahtovat. Aivan eri luokkaa, kuin muut meksikolaiset kaupungissa - ja siis hyvällä tavalla :)

Joku valitti sisustuksesta; se on ollut jo vuosikymmeniä sama. Jotkin asiat eivät muutu... se on kai se juttu tässä ravintolassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 08.04.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Liba's libanonilaista pikaruokaa

Lahden parhaat falafel-ateriat. Olen hakenut ruokaa mukaan useasti, eikä kertaakaan ole petytty. Paikan päällä tunnelma on aika hiljainen, ihmiset eivät ole tainneet oikein löytää sisäpihalla sijaitsevaa ravintolaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 08.04.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Fafa's Sörkka lähi-itä

Suomen parhaat falafelit. Ja hummus ensiluokkaista.

Pieni miinus paikan päällä ruokailun hankaluudesta; paikka usein täynnä, ja pöydät ovat pieniä ja hankala syödä korkeissa pöydissä. Kannattaa ottaa ruuat mukaan.

Mutta miksi paikka on kiinni sunnuntaisin!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 03.10.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Spaghetteria Mamma Maria italialaista

Paikkaa kehutaan usein Lahden parhaaksi, mutta en todellakaan allekirjoita sitä. Lounaspastat ovat aina veteliä ja kastikkeissa maut menneet sekaisin pitkästä seisottamisesta. Hehkutettu salaattikastikekin on ihan tavallinen itse tehty valkosipulikastike.

Laktoosivikaisten kannattaa uskoa, että pizzajuusto EI ole laktoositonta. Vaihtoehtoa edes hyla-juustoksi ei ole tarjottu. Ainoa vaihtoehto on ottaa pizza ilman juustoa.

Yleismainintana, paikassa on aina kaamea meteli. Salissa on tungettu liikaa asiakkaita liian lähekkäin, tuolista ei voi nousta kolauttamatta selän takana istuvaa takaraivoon. Akustiikka on huono, ja keittiön ilmanvaihto puskee rasvankäryn salin puolelle. Vaatteet haisevat aina, kun täältä lähtee.

Ei missään nimessä intiimi treffiravintola. Ennemminkin tulee mieleen koulun ruokala, tuntemattomat ihmiset tulevat aivan liian lähelle syömään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 06.10.2014
Arvosana: 4

Ravintola: Burger King Aleksanterinkatu Lahti hampurilaisravintola

Ketjuravintola. Mutta näistä se parempi ja mukavammalla paikalla, yläkerran ruokatilasta on kiva katsella kaupungin menoa syödessä :) ei vaivaa samanlainen teinien hengailu+kiroilu kuin lähintä mäkkäriä, eli mukavampi siksikin.

Useimmat tykkäävät, että hampurilaista voi tuunata itse lisätäytteillä. Muissa ketjupaikoissa ei voi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 09.07.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Trattoria italialaista

Lounaan taso vaihtelee ihan hyvästä täysin mauttomiin ja maustamattomiin ruokiin - eikä pöydissä ole edes suolasirottomia. Ja jos lyhyeltä listalta (2 lounashintaista ruokaa) ei löydy syötävää esim. allergian takia ja tilaa jotain muuta, niin kannattaa kysyä mitä tarkalleen on tulossa keittiöstä. Olen esimerkiksi kerran saanut allergian takia listan "ohi" pelkkiä keitetyjä vihanneksia kylmän mozzarellapalan päällä. En tiedä mikä ruoka se keittiön mielestä oli olevinaan. Ei ainakaan vastannut hinnaltaan muiden pihviä+perunamuusia, vaikka hinta oli kaikille sama.

ALLERGIAT: Allergiat pitää itse osata arvailla ja kysellä. Listalle on kuulemma liian vaikeaa allergeenit laittaa (vaikka lain mukaan niin pitäisi tehdä...) Bonuksena, keittiö voi esimerkiksi lisätä selleriä tai pähkinöitä mitään siitä ilmoittamatta lounaslistalla aina olleisiin ruokiin, joissa aineksia ei edellisellä kerralla ollut. Yllätyksen huomaa vasta pöydässä. Tarjoilijan sanoin, on ruokailijan omalla vastuulla muistaa kysyä joka kerta ruuasta onko siinä mitään mikä aiheuttaa allergiaa.

Selleriallergikkoa ei esimerkiksi varoitettu lounaan sipulikeiton sisältävän selleriä, vaikka allergiasta erikseen oli puhetta ruokia tilatessa - tarjoilija kehotti vaan hakemaan keittoa ja salaattia. Myöskään keiton nimilapussa ei mainittu allergeenejä, eli allergikot tosiaan omalla vastuulla. Lounaslistalla ei myöskään ole L-G-mainintoja yhdessäkään ruuassa, vaikka listan alapäässä lyhenteet on selitetty.

Plussaa kivasta ja kattavasta salaattipöydästä ja jälkiruokakahvista leivosten ja hedelmien kera. Ne ovat usein pelastaneet huonot pääruuat.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 09.07.2015
Arvosana: 1

Ravintola: Picnic lounasta

Perus-ketjukahvila. Mutta salaatit olivat hyviä, ja huoltoasemaa parempi taukopaikka, jos ajaa vitostietä Kuopion läpi. Kahvit kuskille ja kevyt lounas samasta paikasta.

Salaattiin kannattaa valita ainekset itse niin, että ruuan saa tilauksesta tehtynä. Tiskissä olevat salaatit olivat paljon pienempiä, kuin itse valitut salaatit, vaikka hinta sama.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 16.06.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Erika

Kulmapubi, pelkkää pubiruokaa, ranuja ja uppopaistettuja chilijuustojatikkuja. Ei siis ravintola, eikä missään nimessä lapsiystävällinen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 6€ Lisätty: 16.06.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Bus Burger Hampurilaisravintola

Tällä paikalla on jostain syystä kaksi nimeä (Bus Burger ja Pika-Kievari) ja siten kaksi erillistä arvostelusivua täällä eat.fi:ssä. Tässä se toinen, jossa on enemmän asiakasarvosteluita:

http://eat.fi/lahti/pika-kievari1

Pähkinänkuoressa: moni tykkää koska sisustukseen on panostettu. Paikka on usein täynnä, aina ei pääse syömään. Mutta ruoka on aika tavanomaista hampurilaista ja ranua, ja paikan siivous ei aina toimi, pöydät tahmeita ja nuhjuisia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 16.06.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Villikko

Kotoisa pieni kahvila, jossa ruoka on 10x terveellisempää kuin peruslounaspaikassa - ja mikä parasta, myös 10x peruslounasta maukkaampaa. :)

Eli herkullista vegeruokaa lounaaksi, ja kahveja sekä smoothieita/mehuja ja ihanaa raakasuklaata. Viikonloppuisin välillä brunsseja, niille kannattaa osallistua (facebookista bongaa parhaiten koska brunsseja on). Parin tunnin brunssiin tulee useita ruokalajeja ja ihan uusia makuja vanhallekin kasvissyöjälle.

Ruokaa, jota tehdessä on käytetty taitoa, ajatusta ja mielikuvitusta :)

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 16.06.2015
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit