Avautuu 17:00

Istanbul Oriental

turkkilaista
Arvosana 3.8 / 5

Vuonna 1993 perustettu Ravintola Istanbul on tasokas kohtauspaikka maukkaan ruoan, hyvän palvelun ja tunnelman ystäville Oulun sydämessä Rotuaarilla. Listallamme kohtaavat aidot turkkilaiset reseptit ja kansainväliset vaikutteet. Maukkaimmat herkut kypsyvät meillä puuhiilien hehkussa. Ravintolamme on valittu Suomen siisteimmäksi ruokaravintolaksi vuonna 2007.


Arvostelut (36)

Suosituin annos Kuzu Shish oli melko perus lihaa kermakastikkeessa. Ei mikään kulinaristinen elämys, mutta virheetön. Jälkiruoka oli yksinkertaista, mutta hyvää.

Palvelu oli erinomaista. Vettä tuotiin pöytään lisää jatkuvasti.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 21.12.2017
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Erinomaista Turkkilaista. Maut ja raaka-aineet kohdallaan. Tunnelmaltaan tosi kiva.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 43€ Lisätty: 05.03.2016
Arvosana: -2

Ravintola Istanbul jäänyt ikävä kyllä käymättä moneen vuoteen.

Nyt ystävänpäivänä käynti kruunasi pitkän tauon raflassa... Vaikka paikka oli täynnä niin tarjoilu pelasi ensiluokkaisen mainiosti. Kukin ruokailija huomiointiin hyvin kunkin tarjoilijan osalta ja ruoka tuotiin pöytiin tasaiseen tahtiin ilman pitkiä odotusaikoja.

Hienoa oli huomata henkilökunnan organisoitu toiminta ja pöytien tilanne analyysi kaikessa kiireessä. Kaiken kaikkiaan hienoa toimintaa salin porukalta.

Ruoka itsessään oli kyllä todella mainio kokemus; Alkuruokana otimme etanapannut ja ne sekä talonleipä aloittivat ruokailun maittavissa merkeissä...parhaat etanapannut kaupungissa.
Pääruoaksi otin paljon kehutun pippuripihvin ja vaimo valitsi perinteisen Adanan. Kummatkin ruoat olivat maineensa veroiset !! Todellakin !! Suosittelen ottamaan pippuripihvin mediumina.

Kauniimpi puolisko ei jälkiruoalle enään toipunut, mutta itse kokeilin Sortolan jäätelöä ja oli kyllä hyvää..jäätelö suli suussa eikä ollut liian makeaa.

Ainakin tämän kertainen käynti täytti kaikki hyvän raflan odotuksemme tarjoilun ja kokkailun tasolla.

Pakko piakkoin tulla uudestaan syömään ja testaileen

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.03.2015
Arvosana: 1

Kävimme ensimmäistä kertaa syömässä ystävättäreni kanssa 14. 1.2015.

Ravintolan tunnelma, ruoka ja palvelu olivat todella loistokkaita. Parempaa ruokaa hakeville loistava paikka. Suosittelen lämpimästi!

Erityisen herkullista oli jälkiruokana minttusuklaa-kakku ja sen kanssa suositeltu vadelmaviini.

Palvelu oli todella huomaavaista ja ammattitaitoista.

Terveiset koko henkilökunnalle, tullaan varmasti uudestaan! :)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 56€ Lisätty: 17.01.2015
Arvosana: -1

Kaiken kaikkiaan oikeen maukasta ruokaa ja asiantuntevaa palvelua.

Kun tulin ravintolaan aulaan, minut huomattiin nopeasti, ja ohjattiin mukavaan pöytään. Tunnelma ravintolassa oli ihana, kynttilät paloivat joka pöydässä, ja musiikki oli Turkkilaiseen tunnelmaan sopivaa.

Kävin syömässä Ravintola Istanbulissa syksyn aikana, ja kokemus oli ehdottomasti sen arvoinen.

Alkupalana söin etanapannun talon tapaan, annos oli erittäin herkullinen talon tuoreleivän ja valkosipuli voin kera. Ruokaa ei pitänyt odottaa liian pitkään.

Pääruokana söin Kuzu Shish annoksen kasviksilla. Karitsan sisäfilee tuli mediumina pyytämättä, mikä on hyvä asia; sillä eihän karitsaa voi kuivana syödä. Liha oli ihanan murea ja maukas. Mukana tullut kastike myös maistui erittäin hyvin kasvisten ja lihan kera.

Jälkiruoaksi halusin kokeilla Sortolan halvajäätelöä. Makukokemus oli uskomaton, jäätelö ei ollut liian makeaa, muttei myöskän mautonta. Siinä maistoi selvästi halvan ja suklaan.

MIelestäni kokemus oli kaikenkaikkaan loistava. Olen käynyt aikaisemminkin syömässä ravintolassa, ja tulen käymään myös toistekin. Onhan ruoan hinta korkea, mutta ravintola onkin fine-dining tyylinen, ja ruoan laatu loistaa parhauttaan kun se on tuotu pöytään. Selvästi laadusta ei tingitä.

Tämän lisäksi palvelu oli mainiota, ruokaa ei tarvinnut odottaa liian pitkään, siitä huolimatta, että ravintolassa oli paljon muitakin asiakkaita. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja asiantuntevia, sekä antoivat loistavia vinkkejä ruokien valinnassa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 56€ Lisätty: 20.12.2014
Arvosana: -2

Ei hintansa tai maineensa väärtti. Ei enää yhtä hyvä kuin joskus. Talon meze pettymys. Hinta-laatu suhde todella pielessä. Palvelu ok.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 04.12.2014
Arvosana: 1

Tästä ravintolasta on sanottava, että tarjoilijat olivat todella ystävällisiä, mikä lämmitti hieman muuten kylmäksi jäänyttä ensimmäistä Istambul Oriental- kokemusta. Otin härän 200g pihvin pippurikastikkeella ja pariloiduilla kasviksilla, pihvin mediumina. Pihvi oli kuitenkin medium+, mikä harmitti hieman. Muuten annos oli ihan ookoo, mitä nyt kasviksista osa myös raakoja(?), eikä pippurikastike sinänsä mikään elämys ollut. Odotin kyllä paljon paljon enemmän ruoalta, josta kuitenkin maksoin kohtuullisen paljon. Lisäksi sellainen ikävä juttu kävi parin tunnin jälkeen, että mahani meni aivan sekaisin. :( En ota riskiä enää toista kertaa, eli en usko syöväni enää tässä ravintolassa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 53€ Lisätty: 28.09.2014
Arvosana: 1

Jos hakee hienompaa turkkilaista tai välimeren ruokaa, niin tämä ravintola on ehkä Oulun paras tätä varten. Paikka on fiini ja tunnelma myös. Ruoka on mielestäni hyvää ja hyvin aseteltua. Ravintola on Oulussa hieman keskiarvoa parempi ja palvelu on ystävällistä. Ravintola tähtää selvästi korkeammalle, kuin keskiarvoravintola Oulussa ja onnistuu mielestäni siinä ihan hyvin.

Paikkaa kuvastaa ehdottomasti sana tunnelmallinen tai romanttinen. Ja voinkin suositella sitä kaikille ravintolan ystäville ja romanttistaillallista hakeville.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 07.12.2013
Arvosana: 0

Kävimme isohkolla porukalla illastamassa yhdessä kabineteista. Todella tunnelmallinen ravintola ja palvelukin pääosin huomaavaista, MUTTA minun allergioitani ei huomioitu!! :(

Meille tarjottiin mezejä alkuruoaksi, jossa oli leipää ja jotain erinäisiä majoneesipohjaisia salaatteja/tahnoja, jotka sisälsivät suurinosa paprikaa tai chiliä, mitä en voi allergian vuoksi syödä.

Laskin, että 7:stä tuotteesta pystyin maistamaan vain kahta!! Kaiken lisäksi sain odotella ainakin vartin gluteenitonta leipää ja sekin oli semmonen 1 vaivainen pieni sämpylä!! Muilla oli korillinen leipää pöydässä!!

Sitten pääruoaksi otin pippuripihvin, missä oli ihan sopivasti kokoa, makua ja mureutta, mutta ei minkään näköistä kastiketta, paistettuja vihanneksia taisi olla kans ja taas tuotiin pieni vati, jossa oli uuniperunaa, kermaperunoita ja uunijuureksia ja ne piti jakaa 3 henkilön kanssa, joten annos oli aivan naurettavan pieni!!

Tulin vain todella, todella pahalle mielelle moisesta. Aivan ärsytti, kun tarjoilijat kävivät täyttämässä vesilasimme 10 minuutin välein, vaikka kannut olivat pöydissä, että olisimme kyllä itsekin voineet lasimme täyttää. Lähinnä tuli mieleen, että he yrittivät täyttää meidät vedellä, ettemme tajua kuinka pieniä annokset todellisuudessa olivat.

Jälkiruoaksi otin jäätelöannoksen, mistä tykkäsin kovasti mauan ja ulkonäön vuoksi.

Laitoin arvosteluun silti suosittelevani, koska tunnelma oli ihana ja henkilökunta avuliasta. Ruoka-allergisten kannattaa harkita tarkkaan, meneekö, jos kokee saman kuin minä. :(

Eivätkö olleet osanneet varautua (vaikka annoimme varaukset edellisenä päivänä) vai unohtuiko, että hyviin tapoihin kuuluu tarjota allergisille jotain allergisoivien tuotteiden tilalle? Ei ole kenenkään oma syy, että on allerginen jollekin niin hyvä asiakaspalvelija huomio myös heidät!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 70€ Lisätty: 16.10.2013
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 26.08.2013
Arvosana: 0

Yhteisö

Fanit (5)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Kauppurienkatu 11, 90100 Oulu - Reitti
(08) 3112 922
http://www.istanbuloriental.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita