Avautuu 12:00

Pikkubistro Kattila

rento laaturavintola
Arvosana 4.4 / 5

Helposti lähestyttävä pikkubistro Tampereen ydinkeskustassa, missä vallitsee mutkaton ja rento ilmapiiri. Luonnonmakuisia raaka-aineita käyttävän Kattila pöytiintarjoillusta lounaasta pääset nauttimaan ma -pe kello 11.00 -15.00. A la carte lista käytettävissä ma- pe kello 15.00 ja la kello 16.00-- Listalle on valikoitu sesongin parhaat maut ja ruokalista vaihtuu kolmen kuukauden välein. Menun ja viinien hinnoittelu on maltillinen. Lauantaisin tarjolla myös Kattilan suosittu kolmen ruokalajin brunner klo 12.00 - 16.00 Lämpimästi Tervetuloa!


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (48)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Kolmisen vuotta sitten ovensa avannut Kattila oli meikäläiselle tuntematon suuruus, kun se valikoitui Tampereen reissun lounasravintolaksi. Tai – kun tarkkoja ollaan – kyse ei ollut lounaasta, vaan lauantaisin klo 12–16 tarjoiltavasta brunnerista (20 €). Brunner on tietysti brunssin ja illallisen (dinner) välimuoto.

Malttamattomina kolkuttelimme muutaman muun nälän turruttaman kanssasielun kanssa bistron ovia. Ovet aukesivat kuitenkin sharpisti klo 12, eikä sekuntiakaan liian aikaisin. Meidät ohjattiin ulko-ovesta oikealle avautuvaan tilaan, jonka totesimme hyvinkin ihastuttavaksi.

Brunneriin kuuluu kolme ruokalajia. Alkuruoaksi eteemme kannettiin lehtikaali-myskikurpitsakeittoa, joka avasi tamperelaisen iltapäivän komeasti. Sen täyteläisen pehmeyden kanssa pystyi kilpailemaan vain sen herkullisuus. Kylkeen tuotiin vastaleivotut sämpylät. Pääruoan sai valita kahdesta vaihtoehdosta, jotka olivat joko pariloitua nieriää, tyrni beurre blanc ja kukkakaaligratiini tai karitsavorshmack, punajuurta, smetanaa ja perunapyrettä. Päädyin nieriään, jonka paistopinta paljastuikin täydelliseksi. Kukkakaaligratiini komppasi fisua hyvin, mutta kastike jäi vaatimattomammaksi.

Jälkiruoaksi tuotiin rättänä ja vuohenjuustojäätelöä. Tarjoilija kertoi minulle tietämättömälle, että rättänä on mustikkakukkoa. Se on siis perinteinen savolainen jälkiruokaherkku, jossa mustikkatäyte on ruistaikinan välissä. No niinpä tietysti, dah. Jälkiruoka paljastui suunmukaiseksi päätökseksi. Korkealaatuisesta menusta jäi erityisesti mieleen herkullinen alkukeitto, jota olisi toivonut saavansa lisää sekä taivaallisen pehmeä vuohenjuustojäätelö.

Kattila jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan. Hinta-laatusuhde ainakin brunnerin kohdalla hipoo troposfääriä.

Lisää arvosteluja osoitteessa https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 20€ Lisätty: 12.10.2017
Arvosana: 0

Jo toista vuotta yksi suosikkimestoista. Täällä ei tarvitse pettyä vaikka kävisi lounaalla pari-kolmekin kertaa viikossa. Palvelu on aina ystävällistä ja sujuvaa. Maukkaat lähiruoka-annokset ilmestyvät pöytään nopeasti ja listalta löytyy idearikkautta & vaihtoehtoja kaikille.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 31.05.2017
Arvosana: 0

Rauhallisena tiistai-iltana alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka-yhdistelmä viinilasin kera.

Alkuruoka (kasviskroketti) oli erittäin herkullista, joskin samalla melko makeaa ja siksi olisi voinut toimia melkein myös jälkiruokana. Pääruoka (nautaa) oli perushyvää, mutta ei mitään taivaallista. Tähän saattoi vaikuttaa sekin, että annos oli muokattu maidottomaksi. Jälkiruoka (raakakakku) oli ainakin riittävän iso pala ja sinällään ihan mielenkiintoista, joskaan minusta ei vielä mikään raakakakkujen ystävä tullut. Seuralainen kehui erityisesti fasaania.

Palvelu oli perustasolla, samoin viihtyisyys.

Lopuksi juotu kahvi oli seissyt keittimessä ties kuinka kauan ja oli suorastaan hirveää. Kannattanee pyytää erikoiskahveja, tosin vilkkaampina päivinä kahvin vaihtuvuuskin on varmaan suurempi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 23.03.2016
Arvosana: 1

Aikamoinen pettymys lounaan suhteen tänään. Ikävä kyllä paikka menetti muutaman asiakkaan tämän päivän takia. Menestystä jatkoon. Yleisilme ravintolassa hieman likainen ja lattia liukas.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 19.01.2016
Arvosana: -2

Lounas oli gourmeetasoa. Paikka viehättävä ja henkilökunta osaava. Tänne on pakko tulla uudelleen. Lieneekö Tampereen tasokkain lounas?

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 25.11.2015
Arvosana: 0

Mitähän lie ravintolassa tapahtunut? Aikaisemmin oli ravintolan annokset kuin taidetta ja nyt laatu on kyllä pahasti jäänyt siitä ja mennyt huonompaan suuntaan. Annoksissa aivan liikaa yrttejä koristeena peittämässä annoksia. Oli hieman pettymys kun odotukset olivat korkealla viime syksyn kannalta kun kävimme ja saimme kokea jotakin elämyksen ruoan suhteen. Tällä kertaa tämä jäi pahasti pettymykseksi.
Myös palvelun kannalta voisi parantaa. Ymmärrän kyllä että kiire on mutta silti ei saisi jättää asiakasta ns. oman onnensa nojaan. Ruoat ja tilatut juomat kyllä tuotiin mutta ei kysytty mitään ruoasta ja siitä että saisiko olla lisäää viiniä etc.. vasta jälkiruokien jälkeen kysyttiiin että maistuiko. Olisimme hieman odottaneet toisenlaista palvelua. Lisäksi laskua saimme odottaa aikas pitkään sen tilattuamme.
Onneksi tampereen ravintola skene on muuttunut ja tarjotaan on tullut muita kokeilemisen arvoisia ja pakko sanoa että tämä jäi hetkeksi kyllä pois niistä ravintoloista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 21.11.2015
Arvosana: 0

Valitsemani ruuat olivat todella hyviä, mutta miinusta tulee paikasta. Lattia oli niin liukas rasvasta, että ystävämme kaatui jo ravintolaan tullessa. Toinen asia oli kokkien hatut, minusta lippahatut ei suojaa tarpeeksi hiusten putoamiselta ruokaan. Kolmas asia oli yksi ja ainut vessa koko asiakaskunnalle, se ruuhkautui helposti. Ja viimeisenä huomasimme vesikannussassa viinikorkinpalasia jääpaloissa.
Mutta muuten ruoka oli hyvää, alkukeitto oli todella hyvää ja jälkiruuan juustot olivat yllättävän isoja.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 31.10.2015
Arvosana: 0

Alkuruokaetanat perushyviä, sen kanssa tarjotut sämpylät maistuivat köksänkirjan perussämpylöiltä. Pääruokana possunkylkiannos oli ihan ok, mutta kovin mielikuvitukseton. Talon punaviini halpislaatikkokamaa. Jälkiruoka suklaamarkiisi onnistunut. Palvelu loistavaa. Toivoisin vähän enemmän yritystä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 03.10.2015
Arvosana: 1

Herkullinen lounas kohtuu hinnalla pöytiin tarjoiltuna. Söin Luomu porsaanpotkkaa ja maalaisperunoita. Kastikkeen vaihto toiseen onnistui koska en välitä sienistä. Liha oli oikein maukasta ja mureaa ja kastike herkullista. Lohkoperunat maukkaita mutta selvästi lämmitettyjä jonka ymmärtää koska kyse oli lounaasta. Annokseen kuului myös pieni alkusalaatti sekä ravintolan itsensä tekemää leipää.
Myös seuralaisen jokikrapurisotto oli oikein hyvää.
Miljöö viehättävä ja henkilökunta ystävällistä. Tänne tullaan toistekin lounaalle!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 28.09.2015
Arvosana: 0

Kävimme herraseurueella vierailulla Helsingistä Tampereella. 8 hengen seurueemme nautti kukin kolme ruokajia hieman eri kokoonpanoilla. Ruoka oli aivan loistavaa, jopa ruokakriittisin kirurgimmekin oli täysin tyytyväinen. Viinivalikoima ei ole suuren suuri mutta aivan riittävä varsinkin kun oli niin hyviä ja kohtuuhintaisia. Näin osaavaa ja ystävällistä henkilökuntaa harvoin tapaa missään. Kannatti kyllä tulla Helsingistä Tampereelle, Kattilan sijainti on hyvä ja miljöö viihtyisä vanhoine kalusteineen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 26.08.2015
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Aleksis Kiven katu 13 / Hallituskatu 5, 33200 Tampere - Reitti
0400 552 512
http://www.pikkubistro.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita