Ravitsemisliike Aisti
Ravitsemisliike Aisti on elokuussa 2015 avattu ravintola Tampereen Työväen Teatterin kulmalla (Hallituskatu 19). Maalaishenkinen teatteriravintola Aisti tarjoilee maukasta ruokaa mutkattoman palvelun kera, niin teatterikävijöille kuin myös kaikille maistuvan ruoan ystäville. Aistin ruokafilosofiassa korostuvat lähellä tuotetut, kauden puhtaat ja tuoreet raaka-aineet — teemalla uudet kujeet, vanhat tekijät.
Tervetuloa herkuttelemaan kaikilla Aisteilla!
Avoinna: ti–to 16–22, pe 16–23/24, la 12–23/24.
Asiakaskokemus
Arvostelut (9)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ala-arvoista palvelua harvinaisen ammattitaidottomalta tarjoilijalta.
Vaimon mielestä hänen ruokansa oli syömäkelvotonta. Hän maistoi sitä yhden kerran ja totesi, ettei voi syödä sitä. Tarjoilija ei kuitenkaan huomioinut koskematonta ruokaa millään tavalla. Ei kysynyt maistuiko kun pyysimme laskua tai huomioinut tilannetta muutenkaan mitenkään. Vei vain koskemattoman ruoan pois ja tokaisi, että hyvää illan jatkoa. Kello oli 13.30, eli keskellä kirkasta päivää.
Kolmatta kertaa emme tänne enää mene.
Alkuruoksi söin päivän keiton, joka oli kurpitsakeitto ja pääruoaksi päivän pihvi, joka oli hevosen lihaa. Kurpitsakeitosta pidin todella paljon ja myös sen lisukkeena tarjottu leipä oli erinomaista. Se tärkein, eli pääruoka ei ollut kuitenkaan kummoinen. Siitä tuli mieleen lähinnä huoltoaseman ruokala. Todella mauton ja laiha kokemus. Aijon kuitenkin käydä testaamassa ravintolaa vielä toistamiseen, josko pääruokakin olisi seuraavaksi alkuruoan tasolla.
TTT-klubin esityksestä pääsee kätevästi solahtamaan uuteen ravitsemisliike Aistiin.
Alkuruokana nautin parsaa graavilohen ja hollandaise kastikkeen kera: parsan kypsyys juuri oikea ja makuyhdistelmä taivaallinen. Pääruoaksi valitsi hevosen filettä anjovisvoilla ja punaviinikastikkeella maalais ranskalaisten kera ja täytyy sanoa, että pihvin liha oli ihan omaa luokkaansa, kypsyys pyydetty medium ja annos suorastaan suli suuhun. Tällä kertaa jälkkärille ei jäänyt tilaa, mutta Irish coffee, joka sekin oli hyvin tehty, maistui.
Käyntihetkellä (lauantai klo 16.20 -) oli runsaasti asiakkaita ja yleistunnelma oli hieman meluisa, mutta eipä tuo tahtia haitannut, kun kaikki muu, hyvää asiakaspalelua unohtamatta, toimi ihan kympisti. Varmasti teen uuden visiitin kesällä :-)
Torstainen illallinen.
Natalien tiloihin avautunut ravintola on maalaisittain sisustettu, harmaa puu hallitsee aavistuksen sekalaista yleisilmettä. Ravintola lähes tyhjä vierailuhetkellä.
Alkuruoaksi valikoitui normaalin listan ulkopuolelta varsin herkulliseksi osoittautunut blinikokonaisuus (jallumarinoitua lohta!), aperitiiviksi tarjoiltu omintakeisehko kuohu-Riesling meni sivussa mukavasti. Päivän kalana ollut kuha oli makuuni liian rapeaksi paistettu, plussana nahka, jota ei tarvinnut poistaa - lisukkeena olleet savukalaperunat erittäin ok ja suositusviinikin (Veltliner, luomu) verraten soveltuva. Jälkiruoaksi lusikoitu suklaata kolmella tapaa lähes liiankin tymäkkä setti, olisi kaivannut lisää hedelmää sivuun. Tee hyvää ja määrä riittävä.
Tarjoilu ystävällistä ja aitoa. Taustamusiikkina Suomi-iskelmän klassikoita vanhemmasta päästä, kovaa kamaa mutta sopisivat ehkä paremmin Tillikka-henkiseen paikkaan. Viinilista suppeahko (-), ruokalista myös (+). Sopii hyvin varttuneemman väen après-teatteri-ravintolaksi.
Hands down kaupungin paras hinta-laatusuhde.
Tampereen työväenteatterin vierestä, aivan Hämeenpuiston kulmalta, löytyy kaupungin ravintolamaailman piilotettu helmi.
Pääruokana astetta parempi woikkari suorastaan suli suussa ja erityisesti sen tryffelikreemi oli todellisen mestarin taidonnäyte. Annoksen savustettu ylikypsä härkä oli täydellisen mureaa ja alle piilotettu briossi yksinkertaisesti nerokas lisä annokseen. Annoksen mukana tullut punakaalisalaatti sopi myös loistavasti yhteen muiden makujen kanssa tuoden annosta täydentävää raikkautta muiden makujen rinnalle.
Seuralaiseni kasviskääryleet porkkana-voikastikkella ja alkuvehnällä olivat kuulemma aivan täydellisyyttä hipova mestariteos ja annos jollaisen itsekin valmistaisi, jos taidot vain lähellekään riittäisivät. Tässä ravintolassa kasvissyöjänkään ei todellakaan tarvinnut pettyä!
Artesaanijuuston kera tarjoiltu näkkileipä höstettynä karviaismarmeladilla yllätti aivan täydellisesti makujen täydellisyyttä hipovalla harmonialla. Paperilla yksinkertaisista raaka-aineista oli saatu koottua aivan taivaallinen yhdistelmä. Iso käsi keittiömestarille tästä kombinaatiosta!
Jälkiruoista erityisesti kruunun kakku hunajajäätelölla höystettynä oli suorastaan taivaallista. Sahramiuute teki tästä todella mieleenpainuvan elämyksen. Parempaa ei taatusti löydy koko Pirkanmaalta, tuskin koko Suomestakaan.
Punaviinipäärynä maustepippurijäätelön ja tiikerikakun kanssa tarjoiltuna jäi sekin vahvasti mieleen todella erityislaatuisena makuelämyksenä. Annoksen maut täydensivät kokonaisvaltaisesti toisiaan, minkään ainesosan ottamatta liikaa tilaa itselleen. Todella uniikki ja veden kielelle herauttava makunautinto!
Vielä kun kokonaisuuteen listätään loistava palvelu, niin itse en ainkaan keksi miten ravintolaelämystä voitaisiin enää parantaa.
Tulemme taatusti nautiskelemaan tämän ravintolahelmen antimista hymyssä suin uudestaankin!
Loistavat maut ja huippu palvelu. Viinitkin osuivat nappiin ruoille. Tullaan varmasti uudelleen. Terkuin 3xMikko ja Sami
Kävimme ensikertaa ja epäilemättä vielä monen monta kertaa uudestaan. Lista oli mitä mielenkiintoisin ja tuotti vaikeuksia päättää. Itse söin alkuruoksi tomaattirapukeittoa ja lohipastramia. Pääruoaksi kasviskääryleet ja jälkkäriksi lakritsivanukkaan (aivan ihana ja uniikki päätös illalle). Kaikki annokset oli tehty huolella ja maut mietitty viimeisen päälle. Hintakin oli kohdillaan. Menkää ihmeessä. Kiitokset myös ammattitaitoiselle henkilökunnalle!
Käytiin testaamassa tämä uutuuspaikka ja voi sanoa että kannatti.
Annokset tulivat nopeasti. Itse söin pauno_manulan aiemmin kommentoiman Woikkarin, jossa oli kyllä syömistä isompaankin nälkään. Ylikypsä härkä oli itsessäänkin todella hyvää ja lisukkeet sopivat erittäin mainiosti - yksi parhaista syömistäni ravintola-annoksista. Myös seuralaiseni porsaankylki oli maukasta.
Miljöö ei tosin aivan tehnyt oikeutta ruualle - pöytäkoristelu oli varsin askeettinen ja paikka vaikutti muutenkin olevan vielä vähän kehitysvaihessa. Myös soitettu musiikki ei parantanut kokemusta, mutta jos hyvä ruoka on sinulle tärkeintä on tämä ehdottomasti paikkasi!
Nautintoa aisteille.
Puolentoistakymmentä jäsentä muodostava seurueemme nautti myöhäisen illallisen teatterielämyksen jälkeen Itsenäisyyspäivää edeltävänä iltana. Aistit saivat vielä uuden elämyksen!
Eturuokani oli iso annos tiriseviä etanoita 12 e. Tavanomaisesta tarjoilusta poiketen etanat lepäsivät valkosipuliflanin päällä, jota ympäröi persiljaliemi. Kaunista. Hyvää, vaikka itse pidän "perinteisistä, tulikuumista" etanoista enemmän. Kasvisruokaystäväni kehuivat annoksen makuelämystä minuakin enemmän.
Pääruoka Woikkari oli hauska. Löytyihän sieltä myös se leivänpala. Savustettua ylikypsää härän entrecôtea, briossia, tryffelikreemiä & maalaislohkoperunoita (18 e). Mitä voisin sanoa: aivan taivaallisen hyvää - suosittelen erityisesti vanhan ajan maalasiruoan ystäville, sen verran tuhti annos oli. Ottamani kuva ei tee täysin oikeutta kauniille esillepanolle. Seurueessamme myös "Kasviskääryleitä, porkkana-voikastiketta & alkuvehnää" saivat ihastuneita huokauksia.
Jälkiruokani oli Punaviinipäärynää, tiikerikakkua & maustepippurijäätelöä (8 e). Vatsa oli jo aivan täynnä, mutta maku oli silti niin taivaallista. Tätä tarjoaisin mielelläni jouluna kotonakin, jos osaisin itse tehdä, vaan en osaa. Punaviiniä nautin 12 cl + 16 cl eli etanoiden kanssa omansa. Etana-punaviiniä olisin hieman listalle kaivannut, kun en ole valkoviinin erityinen ystävä.
Tarjoilu oli hienostunutta, vaikka nuori neiti oli mitä ilmeisemmin uransa alkumetreillä ja häntä taisi myös jännittää. Viinin kaato vaati hieman täydennyksiäkin. Gluteeniton-kömmähdys korjattiin nopeasti eikä henkilön eturuoasta peritty maksua virheen vuoksi ollenkaan. Tarjoilija katsoi hienostuneesti toisaalle, kun pankkikorttien tunnuslukuja naputeltiin. Ihastuttava tarjoilija, josta vielä tulee alansa huippu.
Suosittelisinko? Taatusti. Ja niin tekevät myös muut seurueemme jäsenet. Tänne tulemme toistekin.
Yhteisö
Kuvat
Kiinnostuneet (5)
Sijainti
032232040
https://aistiravintola.fi/
varaukset@aistiravintola.fi