Keittiö auki

Vaakon Nakki

Snagari
Arvosana 3.8 / 5

Vaakon Nakki on kaikkien grillien esi-isä. Nykyisellä paikallaan Pispalanharjulla vuodesta 1982 toiminut grilli on keskeinen suomalaisen grillikioskikulttuurin kivijalka.
Tamperelaisen pikaruokakulttuurin kansainvälistyessä on perinteisen suomalaisen grilliruoan tarjonta kaventunut. Vaakon Nakki on perinteisen kioskikulttuurin edelläkävijä Tampereella ja tärkeä osa tamperelaista ravitsemusperinnettä.


Arvostelut (19)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Vävymiehen suositus: ota makkaraperunat tuplamakkaralla! Juttuja olin kuullut riittävästi, ja nyt pääsin tutustumaan tähän snagariin ihan itse, vieläpä passelisti illan muuhun ohjelmaan saumattomasti nivoutuen.

Muutama aste pakkasta, hämmentävän kostea ilma. Kymmenisen minuuttia jonotusta. Palvelu on suuntautunut suoraviivaisesti tuotantoon: "Kerro nyt vaan se tilaus ensin ja sen jälkeen mä kyselen ne mausteet tähän paperille."

Viitisen minuuttia annoksen odottelua. Ja se annos toimii aivan helkkarin hyvin. Tämä on sitä samaa herkkua kuin 40 vuotta sitten Kurikassa. Tai Jämsässä, Outokummussa, Paraisilla. Näitä alkuperäisen valmistustavan nimiin vannovia luukkugrillejä ei taida olla enää kovin monta tässä maassa. Katoavaa kansanperinnettä suorastaan. Kiitos.

Seuraavalla kerralla otan jotain höyrystä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 17.12.2016
Arvosana: 0

Kasvishampurilainen.
Ei paha, muttei niin erityisen hyväkään. Hamppari ja ranskalaiset ainoat vegaaniset safkat, niin valinnan varaa ei ole turhan paljoa. Mutta perushyvät safkat, ystävällinen palvelu ja kiva maisema antavat tälle mestalle kyllä oman leimansa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 6€ Lisätty: 04.07.2014
Arvosana: 0

En kyllä tiedä parempaakaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 03.07.2014
Arvosana: -1

Munahampurilainen juustolla ja chilihodari! Nams nams! Reilusti täytettä ja maku aitoa grilliruokaa

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 06.03.2013
Arvosana: 0

Vaakko on loistava grilli, koska se on vain ja ainoastaan grilli. Siis ei pizzaa, kebabia tai wingsejä. Vain perinteisiä suomalaisia grilliannoksia, jotka tehdään hyvin.

Lihapullat ja makkara ovat hyvälaatuisia, ei mitään bulkkieineksiä. Kuumankoiran makkara on valtaisa, mutta munkki saisi olla hiukan isompi, niin syöminen olisi helpompaa. Kanalautasen kana oli todellinen yllätys: rapeaa, mureaa, pehmeää. Siis ei sellaista kuivaa ja tikkuista, mitä jopa monissa ravintoloissa tarjoillaan kovaan hintaan.

Annokset valmistuivat nopeasti, vaikka grillille oli koko ajan jonoa. Olimme aika riehakkaalla tuulella ja söimme roskiksen päällä jälkiruoaksi oman, synttäreiltä yli jääneen kakkumme. Ihana kioskintäti vain hymyili ja antoi meille puhtaat haarukat jälkiruoalle.

Aloin lähes harkita Pispalaan muuttamista tämän grillin vuoksi. Koko arvostelu ja kuvia blogissani:

http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-vaakon-nakki-on-barbaarin-paratiisi-tsekkaa-harskit-kuvat/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 25.02.2013
Arvosana: 1
     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 27.01.2013
Arvosana: 0

Pakko käydä. Vaakon nakki kuuluu ruokapaikkoihin, joissa jokaisen tamperelaisen ja turistinkin tulisi ainakin kerran käydä. Erittäin hyvää grilliruokaa nopeasti ja hyvällä palvelulla.

Sijainti ja ulkomuoto paikallahan ovat karuja, mutta ei tämän fiinimpää grilliltä tarvitse pyytää. Sisätiloja Vaakolla ei ole ja parkkipaikka voi aralle kuskille olla pelottava, mutta TKL kuskaa viereen. Kesällä loistava retkikohde keskustasta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 03.01.2013
Arvosana: 2

Saavuin jälleen Vaakon nakille ja niinkuin tuossa aiemmassa arvostelussani ajattelin seuraavalla kerralla maistella muita annoksia niin enkös kuitenkin sortunut Kuumaankoiraan... on se vaan niin hyvää!
Palvelu ystävällistä ja nopeaa.

14.9.2010
Pitihän sitä käydä täällä jo legendaarisen maineen saaneella Vaakon nakilla ja tottakai piti syödä Kuumakoira. Kuumakoira siis höyrymakkara sokerimunkin välissä, mausteet taisi olla sinappia, ketsuppia, sipulia ja kurkkusalaattia. Omaan makuuni maistui erittäin hyvältä. Mutta uskon ettei ole kyllä kaikkien makuun. Palvelu oli ystävällistä ja erittäin nopeaa, ainakin tuo kuumakoira tuli salaman nopeasti. Paikka oli...hmm.. Grilli :) ..pitää varmaan poiketa toiste ja maistella muitakin annoksia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 5€ Lisätty: 30.06.2012
Arvosana: 2

Ystävällinen henkilökunta, ihanat makkaraperunat ja kuuma koira. Kokeile juustokastiketta makkaraperunoihin - mahdottoman hyvää! Myös sinappi maistuu (melko väkevää on!), sitä saa ostaa myös pullossa kotiin. Alueen paras grilli ja tunnelmallisin toki myös :)

Sanna

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 03.05.2012
Arvosana: 1

Huh, minkä kokoset makkaraperunat! Lähti nälkä!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 13.01.2012
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (5)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Pispalan valtatie 37, 33250 Tampere - Reitti
http://www.vaakonnakki.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita