Rantane

8 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (8)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Merimakasiini kalaravintola

Jos tarvitset oikein hyvää kalaravintolaa Helsingissä, täs siul o sellane. Lihaakin löytyy, jos seurueessa on joku, jolle ei maistu kala. Mutta voi jösses, kyllä sitä kalaa kannattaa ottaa! Alkuun äyriäisvati, jossa jos jonkinlaista simpukkaa ja rapua, pääruoaksi pöydässä syötiin simpukoita ja kuhaa. Ihan järkyttävän hyvää!

Tämä ravintola ei näytä ulospäin niin hyvältä kuin on, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Perinteinen, 80-lukulainen ulkoasu kätkee sisälleen raikkaat, jopa modernit annokset ja perinteiset maut.

Psst! Kannattaa kesällä tsekata myös ihanan aurinkoinen meriterassi, Hietsun tarkoin varjeltu salaisuus!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 30.10.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Gran Delicato Kalevankatu kreikkalainen kahvila

Gran Delicatossa on kaupungin parhaat ciabattat. Plussaa siitä, että palautetta on ilmeisesti kuunneltu, eikä leipä ole enää ihan niin kovan rapeaa kuin ennen: suulaki ei enää mene rapeasta leivästä rikki, mutta se on silti ihanan pureskeltavaa. Oma suosikki on ihanan muheva graviera-ciabatta (jolla lähtee muuten myös krapula).

Superhyvät kahvit, aina iloinen palvelu, tosi hyvä paikka treffeille/haastattelulle/lounaalle/aamiaiselle. Paljon kahden hengen pöytiä!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 30.10.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Bastardo italialainen

Söin lounaaksi rapeaa lohta ja hernerisottoa. Lohi oli ihanan rapeaksi käristetty, mutta valitettavasti täysin suolaton. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä osaan lisätä suolaa myös itse :)

Risotossa oli enemmän makua ja suolaa, mutta se olisi ehkä ollut jopa parempi ilman herneitä – pakasteestahan nuo nimittäin olivat, enää ei ole hernekausi. Olin iloisesti yllättynyt, että annoksessa oli mukana tuoretta kirsikkatomaattia, tuoretta basilikaa ja tosi paahdettua porkkanaa: kaikki ihania! Ongelmana vaan oli, etteivät annoksen eri elementit tuntuneet sopivan lainkaan yhteen. Plussaa, että lounaaseen kuului myös antipastipöytä, josta sai muutamaa erilaista salaattia.

Tunnelma Bastardossa oli tosi kiva, rento ja mutkaton, ja palvelu oli ystävällistä. Paljon porukkaa, paljon myös pöytiä varattuina. Ensi kerralla täytynee testata täällä pizza, se on ehkä paikan spesiaali?

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 30.10.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Emo eurooppalaisia makuja

Kävin yksin Emossa lounaalla. Palvelu oli loistavaa: minulle tarjottiin ikkunapaikkaa loungepuolelta, jotten joutuisi istumaan businesslounasta syövien porukoiden keskellä yksin. Minulle tarjottiin mahdollisuutta ottaa pienet kaadot viiniä, ja viinit maistatettiin, vaikka tilasin niitä vain vähän.

Söin kahden ruokalajin lounaan: alkuun pienehkö hirvitartar, joka oli sanalla sanoen mieletön (pehmeä, mutta riistainen, suomalaisen makuinen puolukoiden kera), ja pääruuaksi kasvislasagne, joka oli vielä tartariakin upeampi. Paras koskaan syömäni lasagne, ja lihatonkin vielä.

Viineineen lounas tuli maksamaan 50 euroa, joten ei sieltä ihan halvalla selviä, mutta tarkoituksena olikin mennä vähän paremmalle lounaalle, joten en ollut yllättynyt. Sairaan hyvä, menen takuulla toistekin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 35€ Lisätty: 30.10.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Strindberg ravintola

Strindberg on ehdoton luottopaikkani. Täältä ei ehkä saa uusimpia trendiruokia, mutta klassikoiden ystävälle tämä ravintola on nappivalinta. Laatu on tasaisesti korkea sekä annoksissa että palvelussa, ja tunnelma on Helsingin parhaimpia. Arvostan erityisesti kaiuttimista soivaa ysäriräppiä ja ruudullisia pöytäliinoja, jotka himmentävät onnistuneesti liikaa hienostelua. Kokemuksen maksimoinniksi tilaa alkuun kirjastobaarista cocktail, pyydä ikkunaloosipöytä ja tilaa Rydbergin pannu (oli sitä listalla tai ei, saat sen). Itse tilaan yleensä 3 ruokalajin menun.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 20.10.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Bites Vallila hampurilaisia

Täältä löytyy kaupungin paras burgeri (erityisesti Green Standard) höystettynä kaurismäkeläisellä tunnelmalla. Paikka on aina täynnä, mutta aina maagisesti löytyy tilaa (it must be magic). Huiput ranut ja superhyvä majo – ei mitään moitittavaa! Ei kevyen lounaan ystäville.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 07.09.2017
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Grön korkealaatuinen, luomu

Kaupungin innovatiivisimpia fine dining -ravintoloita, jota ei ole syyttä palkittu. Huippulaadukas, ystävällinen palvelu, muttei liikaa pokkurointia. Erityisen ihana tartar!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 06.09.2017
Arvosana: 3

Ravintola: Kannas suomalaista

Kiva kortteliravintola, jossa isot annokset ja takuuvarma rento meininki. Ei hienostelua, voi pysähtyä myös oluelle. (Ja torstaisin musavisaan!)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 06.09.2017
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit