itara

49 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (49)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Sushi Bar Rice Garden sushia

All day sushi buffet. Lounas hiukan edullisempi kuin ilta-aikaan, mukaan saa setin kybällä. Biittien lisäksi tarjolla on hyvä valikoima muita itäakselin ruokia: nuudeliwokkeja, kanavartaita, uppopaistettuja kanoja/sikoja jne.

Paikan sushi maistuu minun suussani yhdentekevältä. Ei mitään erityistä valittamista, muttei kiittämistäkään. Jos haluat ahmia massun täyteen, mikäs siinä, mutta makuelämykset pitää hakea muualta. Muut safkat keskitason yläpuolen jees -osastoa.

Palvelu ystävällistä. Erittäin tilava ja siisti ravintolasali, mukaan mahtuu hyvin skidivaunujen kanssa. Syöttötuoleja löytyy.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 25.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Sushi Forest 寿司の森 sushi bar

Sushi Forest on viime vuoden kuluessa muodostunut minulle luottopaikaksi sushinälkään Kallio-Sörnäis-seudulla. Arvostan erityisesti kookasta ja monipuolista 16 palan lounassettiä (n. 11 €), mutta myös ilta-aikaan tarjottavaa yllätyssettiä (Get Lucky 14 kpl / 12 €). Lohen ystäville on tarjolla monenlaisia kombosettejä.

Annokset kootaan todella tilauksesta ja kuten "Uusi kantis" kirjoitti aiemmin, biitit on muotoiltu käsin. Riisissä on makua ja henk.koht. pidän sen koostumuksesta. Onko sitten oikeaoppista, sitä en osaa sanoa, koska alhaisena plebeijinä en ole kalibroinut makuaistiani Japanissa.

Taso ei ole kuitenkaan täysin horjumaton. Olettaisin tämän johtuvan siitä, että paikka on yhden ihmisen yritys: hänkin varmaan joskus käyttää tuuraajaa sairastumisen tms. takia.

Joka tapauksessa, jos olet tienoolla, Sushi Forest on varmempi valinta kuin kilpailijansa. Ravintolasali on sushimestaksi poikkeuksellisen tilava: skidivaunujen kanssa mahtuu varmasti sisään ja syöttötuolia löytyy.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 25.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Obelix pihvipaikka

Lounaan myönteisiä puolia olivat poikkeuksellisen rikas salaattipöytä, joka lähenteli jo ruotsinlaivan buffaosastoa, ja lämpimissä vaihtoehtojen määrä.

Sitten taas.. harva lämmin sapuska paranee noutopöydässä seisomisesta. Tarjonta vastaa tyypillistä suomalaista pikkukaupunkilounaspaikkaa eli turha odottaa erityisiä kulinaarisia nautintoja. Varaudu vaatimattomaan makumaailmaan kuten kinkkusalamikiusaus ja pakastepussista kaadettuihin lisäkekasviksiin.

Jos olisin ollut fiksu, olisin koonnut päivän pödyn pelkästään salaattitarpeista.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 05.05.2016
Arvosana: 4

Ravintola: Mala A la carte, buffet

Paikan vetonaula on sushibuffet, joka saa pöydät täyttymään ja väen tungeksimaan. Joillekin siis maistuu, allekirjoitaneelle vaan ei.

Tarjolla on omituinen suomi- tai thaiversio: Riisiä kaikenmaailman pöperrysten kanssa, höysteitä käytetty äärettömän säästeliäästi ja palat leikattu niin maan pieniksi, että hädin tuskin sushiksi tunnistaa - rullat tarjotaan viiden millin siivuina.

Jos mielesi tekee sushilounasta, älä anna paikan kansansuosion hämätä, vaan etsiydy johonkin oikeaan alan mestaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 05.05.2016
Arvosana: 0

Ravintola: HO`s FOOD kiinalaista

Paikan lounas on Helsingin mittakaavassa erityislaatuinen. Noutopöydästä löytyy laaja valikoima erilaisia kastikkeita, nyyttejä ja friteerattua kalaakin, kaikki kiertää niin nopeasti että laatu pysyy hyvänä. Erityiskiitos rapeista friteeratuista, aivan fantastista. Muut kinukkilat kalpenevat - miksi mennä muualle, kun voi syödä täällä?

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 05.05.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Kolmon3n modernia kotiruokaa

Kolmonen on sen tyyppinen ravintola, joita toivoisi olevan enemmänkin. Ruokaa laitetaan tosi yrityksellä, raaka-aineet ovat mielenkiintoisia, valikoiman vaihtoehdot vaihtelevat arkisesta hienostuneeseen, ja paikan kokonaisuudessa ruoka on pääasiassa. Täällä ei pönötetä, vaikka kaikki hoituu tasaisen ammattitaitoisesti.

Ystäväni ovat addiktoituneet paikan burgereihin niin, että palaamme säännöllisesti, mutta minun makuuni burgeri on jotenkin yksitotinen: briossileipä on rapea ja rasvainen, pihvi on muhevan rasvainen, ranskalaiset rapeita ja rasvaisia. Pidän toki rapeasta ja rasvasta, mutta silti.. Listalta löytyy toki muutakin ja kala-annoksia voi kiittää, olemmehan rannikkokaupungissa. Jälkiruokasekameteli on joka kerta ollut erilainen, se on ollut mukava yllätys.

Hinnat ovat mielestäni hiukan korkeahkot, mutta pitkän kaavan vaihtoehdossa, maistelumenussa, kokonaisuus tasoittuu.

Kaiken kaikkiaan kannatettava establishmentti. Ilta-aikaan pöytävaraus voi olla suositeltava juttu!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 30€ Lisätty: 05.05.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Spice Garden intialaista

Paikka näyttää ulospäin tavalliselta lähiökuppilalta ja sisälläkin on vielä vähän jäätäviä turkkilaispitserian viboja. Eron tekevät kuitenkin täydet pöydät ja telkkarista raikaava ulkomaan viihde. Vielä hinnastoa tavatessa vähän jänskättää, koska hintataso on perusnepalilaista korkeampi. Ajattelee, että menee syteen tai saveen..

Mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun saa tarjottimen eteensä, huomaa että nyt onkin spessu kyseessä! Ruoka on rakkaudella laitettu erinomaisista raaka-aineista ja maut taivaallisia.

Edellinen kommentoija irvi, etteivät kehujat tunne kunnon intialaisia, mutta Spice Garden pesee Helsingin peruspaikat mennen tullen. Tämä paikka on helmi. Suosittelisin jopa matkustamaan perille ihan vain tätä varten.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 18.02.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Panimoravintola Plevna panimoravintola

Päätin tasapainottaa pitkää matkapäivää nauttimalla tukevan aterian oikein kaupungin omassa panimoravintolassa. Ajattelin, että se joka arvostaa olutnautintoja, arvostaa varmasti niiden ohella ruokaan liittyviä aromeja ja nyansseja ja toki vielä kunnon saksalaismeininkiä. Tilasin siis makkarapannun, jonka kuvaus kuulostaa aivan fantastiselta: pitäisi olla ties mitä spessua erikoismakkaraa, mikäs sen parempaa?

Pettymys oli melkoinen. Bulkkia mitä bulkkia. Hinnat katossa. En voi suositella. Mutta jos tykkäät Fransmannista, tykkäät varmaan tästäkin.

Humalalla maustettua simaa pidin mielenkiintoisena erikoisuutena. Lasten vappujuomaan on saatu uutta vääntöä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 19€ Lisätty: 25.07.2014
Arvosana: 2

Ravintola: Swagath intialaista ruokaa

Lounasbuffa runsas ja kelpo mättöä. Maut monipuolisia, löytyi sekä vahvaa että mietoa makua. Mielestäni tarjonta oli perusnepalilaisten/intialaisten keskivertoakselin yläpuolella. Friteeratut jututkin olivat oikeasti rapeita (niitä paistettiin pienemmissä erissä) eivätkä mitään pesusieniä. Erikoismaininta maukkaista kasvisvaihtoehdoista. Tästä pöydästä löytyisi ruuat vähän sekalaisemmallekin joukolle.

Ravintolasali oli miellyttävän siisti ja henkilökunta erittäin ystävällistä.

Turvallinen ja varma vaihtoehto, jos sattuu Tampereelle lounasaikaan. Suosittelen ja menen kernaasti uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 25.07.2014
Arvosana: 1

Ravintola: China Flavor kiinalaista

Tämä paikka vaikuttaa päällepäin tusinaostarikinukkilalta, mutta useamman vuoden kokemuksella toimittaa tasaista laatua todella edulliseen hintaan. Take awayn aleprossa lienee parhaita.

Siitä vain käymään listaa läpi. Itse olen miedompien soossien ystävä ja valitsen useimmiten kanaa tai possua. Koskaan ei ole ollut liian suolaista lihaa tai kastikeklimppejä tai muutakaan nurisemista. Puoliso on tulisen ystävä ja sellaiseksi merkityt saa kyllä itselle hien pintaan. Mustapippurilastike on myös aika tuima elämys.

Dimsum/dumplings-osastolla on hauskoja ylläreitä!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 31.07.2014
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Seuraajat (1)


Listat

Kirjanmerkit


Suosikit