jonesl

27 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (26)

Ravintola: Bistro Hopea Asiallinen ruokapaikka

Lauantai-iltapäivän loppupuolella kahden hengen lounaspysähdys. Listalta valikoitui naudan ulkofilepihvi (18€) pippurikastikkeella ja porsaanleike (15€) jollain toisella kastikkeella.

Lihat ja soosit olivat hyviä, pihvi täysin toiveiden mukaan paistettu. Kastikkeet olivat selkeästi samaa tavaraa, toiseen settiin oli lisätty pippuria mikä teki siitä pippuriversion. Maut kohdillaan mutta kastikkeet olisivat voineet olla paksumpia.

Lisukkeet jättivät toivomisen varaa. Perunat olivat keskivertoja mutta toisen annoksen uunikasvikset eivät sisältäneet muuta kuin munakoisoa ja kesäkurpitsaa.

Salaattipöytä ja leipää alkuruoaksi. Pientä petraamista ehdottaisin eli eineksien vaihtamista oikeaksi ruoaksi jolloin pisteet nousevat kohisten. Ja voita leivän kaveriksi, muovilevitteet joutaisivat jäädä historiaan.

Paikka on ok, ikkunasta näkee suurkaupungin vilinää. Palvelu oli asiallista ja ruoat tulivat nopeasti, hinnat kohdillaan ja pääasia eli pihvi oikein hyvä joten puutteista huolimatta vahva suositus paikalle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 22.11.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Pancho Villa texmex

Kahden hengen tankkaus lauantai-iltana. Ruoiksi valikoitui lehtipihvi ja possua parilla tapaa. Lisukkeiden kanssa oli vähän säätämistä koska emme halunneet perunoita vaan kasviksia ja toinen nekin ilman sipulia, mutta asia onnistui mistä iso plussa. Possuannostakin jouduttiin vielä säätämään toisen raaka-aineen oltua lopussa ja kas kummaa, sekin onnistui.

Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi ja palvelu pelasi. Mitä muuta voisi toivoa? Halvempia hintoja tietysti, reilun parin kympin annokset olivat siinä rajoilla, ovatko hl-suhteeltaan kakkosia vai kolmosia mutta päädyin kolmoseen.

Juomavalikoima oli suppea, siihen toivoisi parannusta. Joka tapauksessa positiivinen suoritus ja tulen varmasti avaamaan oven uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.09.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Pizza Pop - Kinnari pizzeria

Lyhyesti: Järvenpään paras pizzapaikka.

Täältä on tullut haettua harvakseltaan vuosien mittaan pizza tai pari mukaan, eikä ole tarvinnut pettyä koskaan, ei tälläkään kertaa. Pohja on hyvä, täytteet tuoreita ja maku kohdallaan.

Sisustus ja paikan henki ei houkuttele itseä jäämään pöytään istuskelemaan vaan vien ruoat mukanani. Paikasta kakkonen mutta henkilökunnan asenteesta ja palvelusta reilu nelonen ja lopputulemana kokemuskolmonen.

Hinta on siinä rajoilla, mielestäni se on kohdallaan laatuun nähden, tosin kyllä itsekin kaipaisin välillä reilumpaa täytemäärää. Rahalla kyllä saa lisätäytteitä, ei siinä mitään, mutta jokainen lisäys huonontaa h/l -suhdetta, valitettavasti.

Joka tapauksessa ehdottomasti Järvenpään paras pizzamesta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 02.07.2018
Arvosana: 0

Ravintola: Masala Indian Cuisine intialaista

Uudenmaan currypaikkojen kartoittaminen jatkui pienen tauon jäkeen Sipoossa. Neljän hengen seurueemme testasi meat thalin, vegetable thalin, butter chickenin ja palak panirin. Ruoka oli hyvää ja tuoretta, ja annokset katosivat lautasilta. Tosin jokaista annosta vaivasi melkoisen vaisu makumaailma. En tarkoita chilin puutetta, tulisuus on toinen asia vaan mausteisuuden vähäisyyttä.

Butter chicken oli eksoottinen, en ole koskaan nähnyt niin punaista kastiketta, enkä myöskään maistanut moista bc-annosta. Pohjalla oli tuttu maku, mutten saa päähäni mikä. Mielessä pyörii muutaman vuoden takainen kotiin jostain hankittu mausteseos, joka on tietysti loppunut, enkä pääse tarkistamaan asiaa. Kannattaa kokeilla, ei annos huono ollut vain erilainen.

Naan oli lämpimänä hyvää, jäähdyttyään toimi kastikkeen kaapimiseen oivallisesti.

Siisti sisutus, ei kyllä kovinkaan persoonallinen, tarjoilu pelasi - tilaa oli, ei tarvinnut ryntäillä - ja kun ruoka oli jees, voin poiketa toisenkin kerran kulmille osuessani, kokonaisuus oli reilusti plussan puolella.

Miinuksena juomalistan heikkous ja hintataso. Pikkupullo Karhua melkein vitosen ja Tuborg(?) taisi olla kutosen arvoinen. Pahasti liikaa, sanoisin. Curryn kaverina voisi olla tarjolla huomattavasti maukkaampia olutvaihtoehtoja kuin bulkkilager. Hintataso oli muutenkin hivenen korkea, itse asiassa Helsingin ja Turun keskustassa saattaa selvitä halvemmalla! Yhdeksäntoista euron hinta on keskiarvo annoksistamme, ja mielestäni se on liikaa, valitan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 19€ Lisätty: 13.10.2017
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Ravintola Bihani Nummela nepalilainen

Ensimmäiseksi on pakko kyseenalaistaa aiemmat arviot, tämä ei ole viiden tähden ravintola, mutta ei kai kukaan anonyymeihin maksimipisteisiin uskokaan.

Asiaan. Lauantai-iltapäivä, neljän hengen seurueemme jatkoi Uudenmaan nepalilaisten kartoittamista. Tilaukseen viisi annosta: katkarapuja (Shrimp saag), tuorejuusto (Saag paneer), kalaa (Fish curry), broileria (Chicken korma) ja lammasta (Lamb kebab). Tilaaminen kävi sujuvasti ja ruoat saapuivat parissakymmenessä minuutissa. Reilun kokoiset annokset, näillä pärjää!

Entäpä maku? Annokset olivat kaikki asiallisia, suuret makuelämykset jäivät odottamaan seuraavaa paikkaa. Vaikka kuinka haluaisin kirjoittaa annoksista kauniita säkeitä, ei runosuoni lähde tämänkään paikan kohdalla laulamaan: perusnepalilaista perushinnalla peruspaikassa. Kala-annoksessa oli sipulia vaikkei moisesta listassa ollutkaan mainintaa ja se tietysti meni sipulia inhoavalle. Onneksi tarkoitus olikin kokeilla kaikkia, joten vahinko ei ollut suuri, mutta harmittava.

Osa ruokailijoista vaihtoi riisin kasviksiin ja tuttu nepalilaispaikkojen meno jatkui, lisukekasvikset ja salaatti olivat erittäin vaatimattomia. Pieni plussa siitä että herne-maissi-paprika oli paistettu voissa. Naan - no, sitä oli.

Kylmällä ilmalla kannattaa varoa pöytiä, joiden yläpuolella on ilmastoinnin tulot, niissä istutaan talvivaatteet päällä. Kapuaminen kolmanteen kerrokseen jäisiä ja todella liukkaita portaita pitkin lisäsi autenttisuutta! Luhtikäytävän toisessa päässä kylläkin on hissi mikäli vuorikiipeily ei ole oma juttu.

Mikäli kulmille osuu nälän yllättäessä on Bihani varteenotettava vaihtoehto - kovin kaukaa en kyllä lähtisi varta vasten ajamaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 05.02.2016
Arvosana: 3

Ravintola: Turun Upseerikerho

Kohtuullinen hintataso suhteellisen monipuolisella listalla houkutteli lauantaibrunssin kimppuun. Tankkaus onnistui mutta saattoi jäädä viimeiseksi kerraksi.

Mielestäni ravintolassa saa paikan päällä tehtyä ruokaa ja nyt niin ei käynyt: tarjolla oli eineksiä ja säilykkeitä. Kaikkia annoksia en maistanut, joten en sano koko show'n olleen tehdastekoinen mutta on ikävää saada purkkihedelmäsalaattia, pakastepiirakoita jne. Niitä saa halutessaan kotonakin.

Ruoat olivat tuoreita, eikä mauissa ollut mitään ihmeellistä. Mikään makumatka brunssi ei tietenkään ollut, mutten odottanutkaan. Pari mokaa oli kyllä käynyt: vihreä salaatti oli hukutettu järkyttävään majoneesiin ja munavoi ei ollut voita nähnytkään. Majoneesi erilliseen astiaan salaatin viereen ja munavoi pitää ehdottomasti tehdä voista eikä amorfisesta muovista.

Ruokasalissa on klinkkerilattia ja todella kova, kaikuva akustiikka. Puutuolien vetäminen lattiaa pitkin nostaa melun kuulosuojaintasolle, puhumattakaan huutavista lapsista. Suosittelen korvatulppia jos kuulon kanssa on ongelmia.

Kokonaisuutena sanoisin että brunssi on ok mahan täyttämiseen, yhdentoista euron hinnalla saa monipuolisen lounaan mikäli sodexoamica on kulinaarinen linjasi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 05.12.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Himalayan Kitchen

Sunnuntai-iltapäivän nälkään butter chicken ja kaverille chicken tikka masala. Annokset saapuivat suht nopeasti - asiakkaita oli yhteensä viisi - ja katosivat lautasilta samalla ripeydellä. Ruoka oli maistuvaa, ei siinä mitään, mutta ei kumpikaan annoksista ollut mitenkään erityishehkuttamisen arvoinen. Samat annokset ja samat maut ovat tulleet vastaan jokaisessa käymässäni nepalilaisessa, eroja on lähinnä annoskoossa ja naan-leivän maussa. Täällä annoskoko oli asiallinen ja naan keskivertoa.

Paikalle plussaa suomen kielen taidosta, allergeenien selvittäminen kävi helposti. Salitoiminta oli muutenkin sujuvaa ja paikka pidettiin siistinä.

Epäilemättä tulen avaamaan ravintolan oven toistekin, ruoka oli just hintansa arvoista, muttei tämäkään mikään fine dining -paikka ole feikkiarvosteluista huolimatta. Jännä juttu että joka puolella Suomea tämän tyylin paikat ovat maailman parhaita anonyymien tai yhden arvion kirjoittaneiden mielestä :-)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 24.11.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Il Colosseo pizza & burger

Colosseo oli avannut ovensa muutaman kuukauden tauon jälkeen ja pitihän paikka käydä testaamassa. Eikä kaduta yhtään, pizzat ovat edelleen aivan eri tasolla kuin kilpailijoilla. Itse asiassa kaikki annokset tehdään paikan päällä alusta loppuun ja kun raaka-aineet ovat erinomaisia niin tuloksena on loistoruokaa.

Miljöö ei valitettavasti nouse ruoan tasolle: sisutus kaipaisi säätämistä, pöydät pitäisi muistaa siivota, wc-tilat fiksata ja muutenkin skarpata salitoimintaa. Mainituista puutteista huolimatta kannattaa kurvata Colosseon kautta jos nälkä yllättää Kellokoskella.

Kannattaa huomata hivenen normaalista poikkeavat aukioloajat. Ja juu, vesi- tai limulinjalla pitää pärjätä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 24.11.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Cherif kebab pizzeria

Siis pizzaa ja leikkeitä, päivällä lounas, jota ei ole tullut testattua. Kolmen pizzatestikerran jälkeen sanoisin laadun olevan tasainen, muttei minkään erityishehkuttamisen arvoinen. Syötävää voisi olla enemmän ja tietty mauttomuus on vaivannut joka kerta; suolan puutetta, luulen.

Oluen ystävän ei kannata vaivautua paikalle, tarjolla on hanassa Karhua ja saa sitä tölkissäkin. Sama ongelma vaivaa Kelliksen kaikkia kolmea kuppilaa, valikoima on siinä.

Suosittu näyttää olevan ja siitäpä seuraakin paikan iso plussa: raaka-aineet kiertävät nopeasti ja laatu pysyy tasaisena.

Päivitys 07/2016: Nyt on testattu muutakin kuin pizzaa, eikä kokemus ruoan osalta parantunut, pikemminkin mentiin alaspäin. Irish coffeen tekemistä en ehkä olisi halunnut nähdä: pumpputermoksesta seissyttä kahvia, kaatoviskiä ja spraypullosta muovikiehkura päälle. Uh.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 06.07.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Base Camp nepalilainen

Sunnuntai-iltapäivä, neljä henkeä, neljä annosta: katkarapu, kala, tuorejuusto ja lammas ilmestyivät pöytään melkein tunnin odottelun jälkeen. Muitakin asiakkaita toki oli paikalla muttei ravintola ns. täyteen ammuttu ollut. Annokset olivat tasalaatuisia ja hävisivät lautasilta, mitään eeppisiä tarinoita niistä ei saa aikaan. Annoskoko oli pienehkö, isoon nälkään kannattaa ottaa kolme annosta kahdelle.

Osa ruokailijoista vaihtoi lisukeriisin kasviksiin, jotka olivat vaatimattomia, aivan kuten salaattikin. Naan sitä vastoin oli oikein hyvää!

Kokonaisuutena kokemus oli peruskauraa, mitään suitsutettavaa ruoassa tai miljöössä ei ollut. Tilauksien kanssa oli vähän ongelmia kun yhteistä kieltä ei tahtonut löytyä nuoren tarjoilijan kanssa, ja olikin hyvä kun kävin tiskillä selvittämässä tilauksen oikeellisuuden. Olin unohtaa, juomien hinnat olivat todella kovat, esim. nepalilainen kahvi maksoi 5€!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 05.02.2016
Arvosana: 1


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit