orangeapple

16 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (16)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Mitäpä tästä sen enempää itsestäänselvyyksiä kertomaan: maanmainiot kardemummaiset munkit ja mukava vanhanajan tunnelma ja huipulta kauniit näköalat. Vien tänne aina kaikki ulkomaiset ja myös kotimaiset vieraani, joille haluan esitellä kotikaupunkini parhaita puolia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2012
Arvosana: -1

Ravintola: Ohranjyvä olutravintola

Kolmen kokemuksen perusteella kesästä 2012 lähtien nykyinen Ohranjyvä on ruokapaikkana noussut omaksi suosikikseni Tampereella. Annokset (Pippuripihvi, Tornipihvi, Wieninleike) ovat aina olleet erinomaisia; erityismaininta Pippuripihvin kastikkeesta. Tornipihvi tosin ei ehkä ihan kattanut odotuksia jotka hinta sille asetti, eli noita kahta muuta suosittelen. Hinta/laatu todellakin kohtaa maun isoissa ja perinteisissä annoksissa. Henkilökunnalla ollut oikea asenne ja tyyli ainakin minulle ja seurueilleni. Joka kerta olen ruokaillut iltapäivällä, iltaisin saattaisi olla vähän turhan täyttä aterioimiselle, en ajatellut edes kokeilla. Makuja on toki monia, eikä tästä varmaan ruoan tahi miljöön takia kaikki nauti. Näiden kokemusten perusteella en toistaiseksi löydä mitään parannettavaa, toivottavasti pitävät lipun korkealla. Mielestäni kuitenkin parasta katetta rahalle Tampereen ravintoloissa tällä hetkellä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 27€ Lisätty: 25.10.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Don Taco meksikolaista pikaruokaa

"Tacopohjat" aivan erinomaisia, mutta lisäksi kovin odotuksin lataamani kastikkeet ainakin myytyinä komboina maistuivat kaikki vähän yhdentekeville -mikään maku ei oikein erottunut- ja tulisin oli täsmälleen yhtä tulinen kuin miedoinkin. Vähän pitkä odottelu täysin hiljaisena päivänä olisi myös pienellä pelisilmällä voitu kompensoida ruoan tarjoilemisella pöytään eikä huutelemalla sieltä kioskista noutamaan. Hintataso ja annoskoko erinomainen käytettyihin raaka-aineisiin suhteutettuna. Atmosfääri oli vähän kolkko siinä kojun edessä. Hyvää yritystä kuitenkin ja miinukset laitan alkukankeuden piikkiin, eli jos kastikkeet saadaan kohdalleen (määrä tai tasalaatuisuus tai mikäliekään, kunhan vaan se tulinen on tulinen ja mieto on mieto ja että maut erottuvat), niin pisteet nousevat korkeaksi kun ensi kesänä menen antamaan uuden mahdollisuuden!

edit. Näköjään muut arvostelijat olleet sooseihin tyytyväisiä, mutta minun kohdallani kävi ehkä joku kämmi kun en noin korkeita pisteitä voi antaa millään ilveellä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 26.09.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Marjon Burger pikaruokala / grilli

Laaja ruokalista, grilliruoaksi erittäin hyvää, annokset riittävät itselleni usein kahteenkin ruokailuun. Aikanaan ainakin oli kasvisruokailijalle Tampereen paras grillivaihtoehto, luulisin että on edelleenkin elleivät muut ole oleellisesti parantaneet. Välillä oli itsellä vuosien tauko Marjolla poikkeamisessa, mutta hän kyllä muisti, että mistä olin aiemmilla kerroilla pitänyt kun voivottelin valinnan vaikeutta massiivisen ruokalistan edessä =D Tunnelma (jakaa varmasti mielipiteitä) välittyy asiakkaisiin asti, tämä on käymisen arvoinen paikka silkan kalevalaisen elämyksen vuoksi, mutta ruokaankaan tuskin kukaan pettyy; mielestäni Tampereen grilleillä on taso yleisesti ottaen hieman laskenut vuosien varrella, mutta tämä paikka on jopa parantunut niiden 15 vuoden aikana, kun olen siellä käynyt. Päivityksenä: Pari käyntiä 2013 puolella, toisella kertaa pöperö oli oivaa, toisella kerralla kylmää. Hinnat myös nousseet, mutta niin varmaan kaikkialla.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.05.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Savoy suomalaista

Etukäteen tilattu syntymäpäiväillallinen lauantai-iltana. Etukäteistilauksista ei juuri tiedetty, alkudrinkeistä ei ollut tieto mennyt perille; palvelu auttamattoman hidasta, vaikkakin kaikki kunnia tarjoiluhenkilökunnan osaamiselle; hommasta vain puuttui se osaaja, jolla olisi ollut tilauksemme tarkasti tiedossa ja koko homma hanskassa (oli ollut ongelmia tiedonkulussa myyntipalvelun ja ravintolan välillä). Ruoka varsin hyvää, mesu kävi esittelemässä annokset, mutta tunnin odottelu jokaisen annoksen kohdalla ei kelpaa tällä hintatasolla. Myöhemmin palautteen jälkeen kompensaationa kahden hengen illallinen viineineen oli fiksu ele ravintolalta, mutta kuten moni tässä ketjussa on maininnut, aika on ajanut tästä paikasta ohi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 08.05.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Manhattan Steak House Tampere pihviravintola, grilli

Ei mitään gourmet'ia, mutta aina tietää mitä tulee saamaan. Päivän annos yleensä hinta/laatu-suhteeltaan hyvä. Vuosien varrella käynyt n. 15 kertaa, ja aina ottanut perunoiksi uuniperunat, joiden maustevoi on mainio. Toisaalta eräs ystäväni piti uuniperunoita kuvottavina; makuasioita, sanoisin. Suolaa käyttävät kaikessa paljon.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2012
Arvosana: 3

Ravintola: Ravintola Antika kreikkalainen ravintola

Olen käynyt Antikassa 80-luvulta lähtien n. kerran vuodessa, ja aikas samanlaisena on paikka pysynyt. Ruoasta ei oikein voi valittaa ja annokset ovat isoja, jos sillä on merkitystä. Kastikkeet erityisen hyviä ja persoonallisia. Itse on vaikea nykyisin löytää mitään omaan makuun sopivaa, joten käynnit varmaan harvenevat tulevaisuudessa. Palvelu on tinkimättömän samanlaista vuodesta toiseen: asiantuntevaa ja ystävällistä, vaikka ehkä hieman etäistä, mutta Nikos vetää omalla tyylillään. Tästä paikasta siis tuhteja ja hyviä annoksia, kesäisin upealla ja rauhallisella terassilla, mutta mitään modernia tai kokeellista turha odottaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 08.05.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Lotus Garden kiinalaista

JOstain syystä melkein joka kerta olen hieman pettynyt tässä ravintolassa ruoan makuun. Olipa kyse sitten friteeratuista lihapullista (!) tahi muusta, ei ole kaupungin kärjessä. Take away-hinnat hyviä, eli hinta/laatu kyllä kohtaavat. Ok paikka peruskinkkisapuskan hakemiseen, eikä odotteluaika ole koskaan ollut pitkä (onko se sitten hyvä vai huono asia, on eri kysymys).

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Veijon Kokkitykki kalaravintola

Hyvä valikoima kalaa; olin ensimmäistä kertaa asiakkaana ja pyysin myyjää suosittelemaan jotain, ja sain sellaisen sekoituksen, jossa oli maistiaista varmaan jokaisesta kalalaadusta, jota paikasta löytyy. En aivan pitänyt tällaisesta ilotulituksesta, mutta kaverini munakas oli erinomainen (mehevä ja maukas) ja muutenkin valikoima vaikutti hyvältä, menen varmasti uudestaan ja valitsen silloin mieleni mukaan kysymättä suosittelua.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Ravintola Saigon Mai thai/malesia/vietnam
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2012
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat