Unbekannt

Ravintola Bengol

Note 4 / 5

Bewertungen (2)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt

Länkkäri.
Räntäsade. Joulukuu. Arki-ilta. Ruokaseikkailu. Hullun hommaa.

Joskus elämässä on tehtävä jotain merkittävää. Yksi niistä tapahtumista koettiin tänä iltana, jolloin metro kuljetti seikkailunhaluiset ja nälkäiset kohti Mellunmäkeä. Siitä jalkautumalla kuljettiin vasten räntäsateista Vantaata. Seutulippu säästyi!

Reilun kilometrin taaperruksen jälkeen vastaan tulee pohjoisempi ostoskeskus, jouluvalot ikkunoissa. Ruokalista näyttää perinteiseltä pizza-kebab-paikalle. Leikkeet ja salaatit lisäksi. Samoin intialainen ruoka. Koska omistaja on ilmeisesti intialainen, ei itselläni ole kysymystäkään, mitä syön. Kana-vindaloo it is (12€). Seikkailijakumppani tilaa pizzan (8€).

Ruokia odotellessa voi tutustua monen värisiin lamppuihin, paikallisten kaljaihmisten tarinoihin, sekä chat-viihteeseen katonrajan tv-ruudulta. Asiakaskunnan keski-ikä on lähempänä kuuttakymmentä. Ruoka nautitaan lasista. Nuoremmat vetävät pizzaa.

Raita-soosi on mieto, pikantisti makea, kermaviilin maku tulee jopa hienostuneena esiin. Reunasalaattia ei ole uitettu kastikkeessa vaan sitruunanviipale on aseteltu päälle. Riisi on muotoiltu keoksi, sipulirouhepäällystys koristaa myös ajatuksena. Kana on maukasta, perunakuutiot tuntuvat suussa valitettavan pakastetuilta. Mutta mutta, itse vindaloo on jyrkkä ja aistikas. Jämäkkyydestä ei jää uupumaan, liiallinen miehinen ”tulisuus” on onneksi kateissa. Listalla luvatut mausteet tulevat (kerrankin) esiin muuten kuin substantiiveina. Inkiväärit ja korianterit ja kuminat ja mitkä lie lilluvat soosissa kokonaisina. Mielettömän onnistunut vedos. Annokseni ei sisällä naania, se olisi kustantanut pari euroo lisää. Ei hätää, ilman sitäkin kyseessä on mielekäs kokonaisuus. Kenties paras vindaloo-seteistäni ikinä.

Kaverin pizza oli kuumana kuuma, haalentuneena kuumuus oli mennyt myös mausta. Kinkku (jauho-) täytteenä ei kieltämättä ole paras valinta rauhalliseen mussutukseen. Kylmä sikajauho no good. Bengol good.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 12€ Hinzugefügt: 23.12.2011
Note 0

Liton ravintoloita olen kolannut Lahdessa ja Keravalla. Jäin koukkuun chicken vindaloon.
Toki Liton pitäisi olla keittiössä.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 8€ Hinzugefügt: 28.09.2011
Note -1

Community

Bilder

Leute, die sich für dieses Restaurant interessieren


Standort

Suunnistajankuja 2, 01280 Vantaa - Route
045 3257979
http://www.bengol.fi