Keskibyroo

10 Recensionen

Badges

Blog link

Recensioner (10)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Happy Garden

Hinta-laatusuhteltaan loistavaa noutokiinalaista.
Muutaman viime kuukauden aikana on tullut koluttua Happy Gardenin kasvisruokalista lähes kokonaan läpi. Erityisesti marinoitu kuivattu tofu curry-, satay- tai seesamkastikkeessa on noussut omaksi suosikiksi. Fine dining -tasolle ei mennä, mutta ruoka on aina hintaansa nähden huippuhyvää. Edes hot hot -annokset eivät ole tuntuneet ainakaan omaan suuhun liian tulisilta.
Palvelu on ystävällistä ja sujuvaa. Muu asiakaskunta voi olla sijainnista johtuen välillä melko sekalaista, mutta tavallisesti tunnelma on viihtyisä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 8€ Tillagt: 07.07.2014
Betyg: 2

Restaurant: Sivuraide Kurvi pizza

Sivuraiteen Jättipizza + litran tuoppi -combo on melko klassinen darrapäivän pelastaja. Valitettavasti pizzat eivät ole mitenkään erikoisia. Otan yleensä Kokin vege -pizzan, joka on juuri sellainen, millaista peruskebabpizzeriasta odottaa saavansa: melko mauton, iso ja rasvainen. Tomaattikastikkeeseen ei ole juurikaan panostettu.

Asiakaskunta on normaalia Kurvin mörkökansaa ja henkilökunta ystävällistä, joskin yleensä vähän väsähtänyttä.

Sivuraiteen pizza-olutyhdistelmä ajaa asiansa ja paikka on legendaarinen, mutta parempaa pizzaa saa jos kävelee korttelin verran Mäkikuplaan.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 6€ Tillagt: 12.01.2013
Betyg: 2

Restaurant: Thai O'Cha

Maukasta currya ja wokkia.

Muutaman kerran olen käynyt O chassa lounaalla, ja pääruoat saavat kerrassaan erinomaisen arvosanan. Kookospohjaiset curryt ovat mukavan makeita ja chili antaa potkua riittävästi. Pääruoista on tarjoilla usein useampi muunnelma (possulla, kanalla, naudalla tai tofulla).

Alku- ja jälkiruoat eivät tehneet yhtä lähtemätöntä vaikutelmaa, tosin alkukeitto on ollut aina hyvää.

Paikka on siisti mutta pienehkö, joten lounasaikaan voi pöydän saaminen viedä vähän aikaa.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 03.12.2013
Betyg: 0

Restaurant: Ravintola Mäkikupla

Kurvin paras peruslätty.

Mäkikuplan Vegtar -pizza on paras kasvispizza, johon olen Sörnäisten metroaseman ympäristössä törmännyt. Täytteet ja maku ovat kohdallaan, vaikka gourmet-tasolle ei mennäkään. Tavallisesti tämän lajin kebabpizzeria/kaljakuppiloissa ruoka on rasvaista aaltopahvia, mutta Mäkikupla erottuu massasta edukseen.

Tunnelma on sitten mitä on, paikkaan laskeudutaan sijainnin takia kuin kellariin, asiakaskunta on ajankohdasta riippuen kantamörköjä, darranparantelijoita ja satunnaisia vierailijoita. Ilmapiiri on hieman vinksahtanut, mutta samaan aikaan oudon kiehtova.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 7€ Tillagt: 12.01.2013
Betyg: 2

Kulmavuorenkadun ravintolat ovat tehneet lähiaikoina ryhtiliikkeen, ja vetojuhtana toimii Kombo. Konsepti, jossa päivisin saa kunnon lounasta, ja illat maistellaan tapaksia ja viinejä toimii hienosti. Viinilista on huolella valittu, luomu- ja pientuottajapainotteinen.

Tunnelma on epäformaali ja palvelu on erinomaista. Pitäjäpariskunta kuskaa pöytään pieniä herkkuja jatkuvalla syötöllä, ja lämmin kesäilta hurahtaa ohitse kuin huomaamatta.

Asiakaskunta on Sörkan peruskarvanaamaan verrattuna astetta tyylikkäämpää, mutta tapakselle kehtaa kyllä poiketa myös tavallisessa farkut+t-paitayhdistelmässsä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 12€ Tillagt: 26.05.2013
Betyg: 2

Putte's tekee keskustan parhaan pizzan HV -asenteella, ja on tietoinen siitä.

Gourmet-tason Quattro formaggi- ja Fungi-pizzat tuodaan pöytään valtaisan rucolavuoren peittelemänä. Mitä taas ei peitellä on tylyn kasuaali newyorkilaisasenne, mikä on yksi paikan ehdottomista tunnelmanluojista. Jos hintataso tuntuu nihkeältä, voi vapaasti yrittää löytää parempaa pizzaa tusinakebabpizzerioista.

Paikan tunnelma on enemmän baari- kuin ravintolapainotteinen, musiikki on lujalla ja juoma maistuu ajoittain tiskin molemmin puolin. Lapsiperheiden kannattaa etsiä nallen nakkilautanen jostain muualta.

Jos pidät hyvästä pizza-olut -kombosta baariympäristössä, et juokse alepizzojen perässä, etkä säikähdä pilke silmäkulmassa viljellystä tylytyksestä, Putte's on sinun paikkasi.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 11€ Tillagt: 29.05.2013
Betyg: 0

Restaurant: Tuk Tuk

Astetta parempi, sympaattinen thaimaalaisravintola Kallion hämykulmilla. Normaaliin thai-ravintolaan verrattuna kaikkeen on panostettu hiukan enemmän: sisustus, palvelu, ruuan esillepano ja maistuvuus.

Oma annos oli tofua vihreässä currykookoskastikkeessa. Lista lupasi tulisuutta, ja sitä myös sai. Kastike oli herkkua, ja tofu sopivan rapeaksi paistettua. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja ympäristö viihtyisä. Pieni paikka oli melko täynnä, mutta pöydän sai lauantai-illasta huolimatta.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 14€ Tillagt: 05.01.2013
Betyg: 1

Restaurant: Bambu

Avara ja viihtyisä lounaspaikka.
Kasvissyöjä on yleensä suhsipaikassa paitsiossa, mutta Bambun valikoimasta löytyi kurkku- ja mangomakirulla sekä kananmunasushi. Sushi ja misokeitto olivat hyviä. Plussaa misokeiton OG-tyylistä, vaikka merilevä ei suomalaiseen suuhun yleensä heittämällä istu.

Henkilökunta oli reipasta ja kertoi menuvaihtoehdoista auliisti. Ravintola on tosi avara ja siististi sisustettu, mutta sopii paremmin lounas- kuin illallispaikaksi. Tunnelma on vähän ketjuravintolamainen; ruoka tilataan tehdään tiskiltä, sohvista tulee mieleen ABC-ruokalat ja tilatessa kysytään bonuskorttia.

Tulen varmaan toistekin, mutta en suosittele fine dining -sushihifistelijöille.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 8€ Tillagt: 12.01.2013
Betyg: 0

Restaurant: Fafa's Sörkka

Hyviä falafeleja toimivalla konseptilla.

Menu on rakennettu ajatuksella falafelin ympärille, laatuun on panostettu. Listalta ehdoton suosikkini on 8,5 euron halloumi-pitafalafel. Myös muut falafelannokset vetävät normaalia kebabpizzeriafalefelia niin rumasti pataan, että jugurttikastike roiskuu.

Kurvin Fafa'siin kannattaa tulla ruuan takia, paikka on usein täynnä, ahtaahko ja pystybaarimainen. Henkilökunta on selvästi uutta, ja hakee vielä jouhevuutta palvelussa.

Kerran olen kääntynyt ovelta takaisin, kun paikka on ollut kiinni viikonlopun falafelien loppumisen takia. Toivottavasti särmät hioutuvat ajan myötä, ruoka on jo nyt herkullista.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 9€ Tillagt: 05.01.2013
Betyg: 0

Restaurant: Kahvila Sävy kaffebar

Herkullista kahvia ja maukasta syötävää. Sävystä on tullut nopeasti kantakahvilani. Tunnelma on rento, henkilökunta supersympaattista ja hinta-laatusuhde kohdallaan. Vaikka Sävyssä suurin paino on kahvihifistelyllä, teet ja purtavat ovat maukkaita, vaikka valikoima on niukka. Erikoismainintana mainio aamiainen ja rapeaa munakoisoa sisältävä lounasleipä. Kilpailee Helsingin parhaan latten tittelistä Good Life Coffeen ja La Torrefazionen kanssa.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 7€ Tillagt: 05.01.2013
Betyg: 0


Bilder


Followers