henrys

22 Bewertungen

Hinta, laatu, miljöö ja maha pitää täyttyä sopivalla yhdistelmällä.

Abzeichen

Blog link

Bewertungen (21)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt
Restaurant: St. Urho's Pub

Ruoka, juoma ja miljöö.
Urhon pubissa vuosia käyneenä, voin sanoa, että täällä on meininki kohdillaan. Tunnelma on loistava, ruoka on hyvää (kiitos Manalan keittiön) ja juomat tarvittaessa hyvinkin erityisiä. Olutvalikoima on suoraan sanottuna kiitettävä. Välillä vähän kirpaisee lompakkoa kun tilaa jotain spessumpaa juomaa mutta täällä voi olla kuivemminkin suin. Tunnelma saattaa olla toisinaan tiivis mutta jos porukka on hyvä, niin täällä viihtyy iltamyöhään asti.

Urhon miljöö on aivan erityinen siksi tänne päädytään uudestaan ja uudestaan. Kannattaa tulla nauttimaan seurasta koska musiikkia täällä ei kuule.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 12€ Hinzugefügt: 12.08.2012
Note 2

Hyvää ja paljon.
Natiivit asukkaat kertoivat minulle, että täältä saa hyvää ruokaa, paljon ruokaa ja kohtuullisella hinnalla - oikeassa oli paikallinen kansa. Olin erityisen tyytyväinen annoskokoon suhteessa hintaan koska nälkä oli käsinkosketeltava. En ole mikään suuri mausteisen (tulisen) ruuan ystävä ja olin yllättynyt miten paljon tämmöiselle pahvisuullekin löytyi vaihtoehtoja. Itselleni juuri sopivan mausteinen kanaruoka osoittautui hyväksi valinnaksi. Täällä tulen käymään jatkossakin.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 12.08.2012
Note -2

Restaurant: Base Camp

Tukikohdan leiri masun täyttäjäksi.
Synkkänä mutta vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämpimänä keskiviikkoiltana päätimme etsiä keskustan alueelta järkevän hintaista syöttölää. Keskiviikkona todella moni hyvä paikka sulkee ovensa jo klo 20 aikaan. Tilanne vaikutti masun täyttämisen kannalta epätoivoiselta. Kaikki pikaperushöttömättölät olivat poissa laskuista. Halusimme vähän parempaa ruokaa ja nälkä oli kova. Yllättäen muistimme, että Kluuvissa sijaitsee ravintola ja pikaisen tarkistuksen jälkeen havaitsimme, että olisi auki aina klo 23 asti - keskiviikkona. Base Camp on hiukan yllättävästä paikasta löytyvä nepalilainen ravintola, josta olen jo useamman kerran kävellyt ohi. Tällä kertaa emme kulkeneet ohi.

Ensivaikutelma ulkoapäin oli karu koska luulin, että paikka oli kiinni. Tämä johtui varmaankin suhteellisen synkästä ulko-ovesta ja tuulikaapista. Sisällä oli autiota, keskiviikko ei ole ravintolapäivä. Ulkomaalainen mutta suomea puhuva tarjoilija käveli vastaan puolessa välissä ravintolaa ja tervehti ystävällisesti. Tunnelma oli äärimmäisen rauhallinen ja taustalla soi teemaan sopiva pimpelipompeli-musiikki. Pöydässä oli sievästi esillä kaikki mitä ravintolan pöytään kuuluukin. Hämmentävin ylimääräisyys oli kuitenkin, ilmeisesti tarjoilijan kutsuun tarkoitettu Foursquare® -härpätin. En uskaltanut kokeilla, se olisi voinut vaikka toimiakin.

Tarjoilija toi pian meille alkupalaa ja dippiä, joka oli aika hyvää sössöä. Ruokalistalta tilasimme vain pääruokaa koska vatsan kurina tuntui jaloissa asti jo. Päädyin Lampaanlihapulliin, jotka oli maustettu mintulla, kuminalla, valkosipulilla ja kurkumalla - 15 euroa. Toinen osapuoli otti lammasta kypsennettynä valkosipuli-tomaatti-kermakastikkeessa, jossa oli kuminaa, korianterinsiemeniä ja chiliä - 17 euroa. Ruokalista oli äärimmäisen kattava ja sisälsi myös houkuttelevan kasvisruokalistan.

Annokset tulivat nopeasti mikä tietenkin johtui täysin tyhjästä ravintolasta. Ruoka oli erittäin hyvin sommiteltu lautaselle ja näytti herkulliselta. Ruuan yhteydessä olevat sörsselit olivat taivaallisen hyviä ja riisi oli erinomaisen hyvää. Kokonaisuudessaan erittäin maukas annos, jota oli juuri sopivasti tuhoamaan vaikertelevan nälän masusta. Itselleni jäi vielä tilaa mutta toinen osapuoli täyttyi palloksi. Ei ehkä kannata ihan näin nälkäisenä tulla syömään.

Kaikenkaikkiaan Base Camp oli äärimmäisen miellyttävä ruokailukokemus. Voin suositella paikkaa kaikille, jotka haluavat rauhallisen ja maittavan ruokailuhetken myöhään illalla. Ruuan hinta/laatusuhde oli vähintäänkin hyvä. Täällä on myös kattava kasvisruokalista, jota testaamme ensi kerralla.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 15€ Hinzugefügt: 15.11.2012
Note 0

Hyvää ruokaa ja hyvää palvelua!
Älkää antako paikan katukeittiömäisen ulkonäön hämätä. Täältä sai erittäin maukasta ruokaa ja leppoisaa palvelua. Ankkamunanuudelikeitto oli täyttävä kokonaisuus. Omistajapariskunta oli jännä sekoitus kuopiolaista lupsakkuutta ja ystävällistä thaimaalaisuutta.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 08.07.2012
Note 7

Restaurant: Heipan Herkkulounas

Aikamatka.
Heipan Herkkulounas on hämmentävä aikamatka rehdin ruuan ja palvelun aikaan Kallion sydämessä. Sisään astuessani oli hämmästynyt paikan Kaurismäkeläisyydestä, joka paljastuikin todeksi koska elokuvia on täällä nimenomaan kuvattu. Tomera täti kassakoneen takana suositteli ottamaan nakit ja muussin ja näinhän sitä sitten naposteltiin. Todellinen työmiehen lounas aiheutti pyöreähkön olon ja hyvillä mielin jatkoin matkaa. Nostalgiatippa tuli viimeistään siinä vaiheessa silmään kun ei käynytkään kortti maksuvälineenä. Täältä sai hyvää ja rehellistä Suomalaista ruokaa käteisellä.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 11.08.2012
Note 3

Hard Price Tip Cafe.
Maanantai tyypillisesti ei ole ruuhkaisin päivä ravintoloissa. Tässä ravintolassa se on kuitenkin toistaiseksi poikkeus koska Suomeen on viimein saapunut vähintään 10 vuotta liian myöhään legendaarinen Hard Rock Cafe!

On maanantai-ilta klo 18. Stockmannia vastapäätä näkyy ilmestyneen uusi vaateliike. Ovessa lukee Hard Rock Cafe, on aika jännä nimi vaateliikkeelle. Ovesta sisään syöksyttyäni myyjä heti tervehtii suomalaisittain epätyypillisen tomerasti. Geneerinen rokki soi lujaa, todella lujaa. Vaateliike on täynnä Hard Rock Cafe logolla varustettuja vaatteita. Vasemmalta lähtee melko futuristisen näköiset portaat yläkertaan. Olinko sittenkin menossa discoon? Mistään ei selviä, että mihin ihmeeseen olikaan tullut.

Yläkerrassa kaikki valkenee. Geneerisen rokin ja hämmentävien futuristen portaiden seasta paljastuu geneerisen tyylikäs, miljööltään aavistuksen painavan tuntuinen ravintola, jossa on paljon asiakkaita. Tupa on niin sanotusti täynnä. Vastaanotossa ei ole jonoa mutta tarjoilija on kujalla, ilmeisesti ensimmäinen työpäivä. Hän pyytää kollegansa ohjaamaan meidät jostain kauempaa löytyvään vapaaseen pöytään. Seinillä on hämmentäviä "keräilyesineitä". Ilmeisesti sekaan sopii myös sedumaisesti rokkimusiikkivideoita pyörittävät televisiot. Geneerinen rokki soi lujaa. Oliko tämä Disco? Sedula?

Tarjoilija puhuukin englantia. Hän osaa kuulemma huonosti suomea. Myöhemmin selviää, että hän on tosiaan ulkomailta kotoisin ja asunut vasta pari vuotta Suomessa. Hän on erittäin kohtelias ja ylipirteä. Ilmeisen hyvät mömmöt vuodenaikaan nähden, ei suomalainen näin pirteä olisi. Tilaan ruokaa, koska syömään olin tullutkin. Kaikki on kallista, erittäin kallista. Tämä ei ainakaan tule olemaan suosikkiravintolani vaikka ruoka olisi maailman täydellisintä.

Legendaarinen Burgeri, kallis. Kuulosti hyvältä ja ajattelin, että otan jotain minkä moni on väittänyt hyväksi. Burgeri tulee nopeasti, se on legendaarisen kompakti ollakseen 20 euroa. Ranskalaiset ovat legendaarisen pehmeää höttöä. Pari sipulirengasta ja tomaattia, salaatinlehti. Jep. Legendaarinen todellakin, hinta nimittäin suhteessa laatuun. Burgeri oli todella hyvää mutta aivan käsittämättömän pieni suhteessa hintaan. Rokki soi, lujaa. Kuulen kuinka ihmisten lompakot tyhjenevät.

Tulee laskun maksamisen aika. Pankilla vai luotolla? Pankilla, auts. Tarjoilija kertoo, että tällä maksupäätteellä voi muuten antaa tippiä, kun painaa vihreää ja jos ei halua antaa tippiä, niin punaista. Olen kohtelias ja annoin tippiä. Sain itse päättää summan ilman tarjoilijan apua. Tämä oli outoa. Ei Suomessa ole tällaista ollut ennen.

Minulle jäi tästä paikasta mieleen nopea ja turhankin ystävällinen palvelu, kovaa soiva geneerinen rokki ja tyhjä tili. En tule uudestaan, paikka ei ole minunlaisia varten. Arvostan liikaa hinta/laatusuhdetta. Tämä konsepti on valitettavasti nähty vähintään 10 vuotta todennäköisesti jopa 20 vuotta liian myöhään Suomessa. Tervetuloa turistit. Tämä paikka on teitä varten. Tyhjentäkääpä lompakkoanne tänne. Hyvä meininki, miljöö, palvelu on ystävällisen tipihtävää ja kallista.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 20€ Hinzugefügt: 30.10.2012
Note 2

Restaurant: KaffaRoastery

Kahvin mekka tutuksi.
Sain viimeinkin tilaisuuden tutustua Suomalaiseen kahvin Mekkaan eli tässä tapauksessa Kaffa Roasteryn myymälään ja kahvilaan.

Pursimiehenkatu 29:ssa sijaitseva myymälä oli erittäin helposti löydettävissä koska Kaffa Roasteryn iloisen pirteä keltainen väri erottuu hyvin kauas. Tulin täältä hakemaan minulle suositeltua India Kelagur -sekoitusta. Pelkäsin jo, että maanantaina paahdettu erä olisi loppunut ja hyvin lähellä olikin. Paikalle päästyäni jäljellä oli yksi paketti, toissa viikkoista paahtoa. Tämä vaikuttaa ilmeisen suositulta sekoitukselta koska kaikkia muita vaihtoehtoja kyllä näytti olevan hyllyt täynnä. Vähän harmitti, että en saanut tuoretta paahtoa. Tällä kertaa kuitenkin näin.

Kaffa Roasteryn myymälän tiloissa toimii myös kahvila ja päätin testata paikallista espressoa. Kyselin työntekijältä saako kahviin valita mitä laitetaan mutta ei harmikseni ollut mahdollista. Paikalla oli minulle entuudestaan tuttua Espresso Latte 4.2 sekoitusta, jonka myyjä varoitteli olevan aika tujua tavaraa. Sitä olinkin juuri vailla koska olin marssinut paikan päälle Hietalahden torilta asti. Samaa espressoa olen aikaisemmin maistanut E2 Cafessa. Kaffa Roasteryssä oli paikalla yllättävän paljon porukkaa vaikka sijainti ei suoranaisesti ole mitenkään lähellä ydintä. Istumapaikkoja riitti ulkoikkunan vieressä minullekin onneksi. Viehättävää pientä kahvitilaa somisti mukavasti isot ikkunat myös itse kahvipaahtimoon, jossa työntekijät uurastivat kahvien parissa. Näin ja kuulin kahvimaistajat töissä. Jännittävän näköistä hommaa kun lusikalla maisteltiin ja ryystettiin kahvia. Sympaattinen elämysmatka kaiken kaikkiaan.

Täällä oli oikein mukava ja harras kahvintuoksuinen tunnelma. En kehdannut ottaa valokuvia sisätiloista koska olisivat saattaneet pahastua luulemaan minua teollisuusvakoilijaksi. Suosittelen tutustumaan paikkaan, Viiskulmasta tai Hietalahden torilta kävelee paikalle noin 10 minuutissa.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 2€ Hinzugefügt: 12.10.2012
Note 1

Restaurant: Ravintola AlppiTori

Miellyttävä mahantäyttökokemus.
Kävimme lounaalla täyttämässä mahaamme aika tyypillisellä 9 euron hinnalla saa kyllä mahansa täyteen. Ensi vaikutelma ravintolasta, on hyvin vanhahtavan trendikäs ja tunnelma odottava koska lounaalla oli paljon muitakin ihmisiä. Tarjoilija tuli nopeasti kysymään, että mitä haluamme ja oli lounasaikaan ymmärrettävän jämptin tomera mutta ystävällinen. Kanttarellia ja pastaa kuulosti hyvältä. Ruoka tuli nopeasti ja oli todellakin täyttävää koska en olisi oikein jaksanut liikkua syömisen jälkeen.

Mielestäni tämä on hyvä perus ravintola, josta saa hyvää ruokaa. Aika erikoisiakin lounasruokia mutta tähän mennessä olleet kaikki oikein hyviä. Täällä käyvät läheisien yritysten aavistuksen paremmin pukeutuvat työntekijät syömässä. Paikka suosii maksimissaan neljän hengen ryhmiä ja yksin tai kaksin istuville on vähän kurjaa. Tilaa ei paikassa ole mitenkään ylenpalttisesti mutta sopivasti jos tulee porukalla.

Pitää käydä toistekin vaikka hinta ei aivan miellytä kukkaroa mutta ruoka on kyllä hyvää.

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 9€ Hinzugefügt: 23.09.2012
Note 1

Restaurant: Pizzeria Sky Express

Edullisesti hyvää.
Vuosia sitten kävin viimeksi Sky Expressissä syömässä kännimättöä ja olin tuolloin hämmästynyt paikan hinta/laatutasosta.

Menimme yhdessä kaverin kanssa käymään ajatuksella, että verestetään muistoja vanhasta Sky Expressistä. Paikkaa ei meinannut löytää kun tutkailimme, että missäs se räkälää muistuttava ovi olikaan täällä Annankadulla. Hämmästykseni paikan ulkoasu oli muuttunut hyvin ketjumaiseksi sekä astetta kalliimpaan suntaan. Ensi reaktioni oli, että noniin tämäkin paikka sitten pistänyt euroja hintaan lisää roppakaupalla. Paikka oli todellakin muuttunut sisältä huomattavasti ja suurentunut kolminkertaiseksi... mutta hinnat olivat samat! Edelleen saa päivän lätyn ja 0.5L hanalimun 7 eurolla! Jes! Pizza oli erittäin hyvää suhteessa hintaan. Muistoja veresteltiin kunnolla ja tänne tullaan käymään jatkossakin ehkä useamminkin.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 7€ Hinzugefügt: 23.09.2012
Note 0

Restaurant: New Bamboo Center

Tilaa currykana jos on kiire syödä.
Taivaallisen hyvä currykana toimii ja on iso annos. Kanta-asiakkaat tilaavat usein currykanan ja sitä on yleensä aina melko pian valmiina. Maha tulee täyteen ja pyörit pois tyytyväisenä.

Henkilökunta on ystävällistä ja tomeraa. Täällä ihan paras meininki! :) Lounasaikaan on täyttä mutta sopu sijaa antaa ja henkilökunta kyllä kertoo missä istut.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 9€ Hinzugefügt: 11.08.2012
Note 1


Followers