Opens at 12:00

Makuja

sushi restaurant
Rating 3.4 / 5

The restaurant Makuja serves sushi and offers as much organic and local food, as possible: organic milk, eggs, salmon, tofu, blueberry and lingonberry sauces, and some local vegetables such as cucumbers, tomatoes, carrots, cabbage and others. Almost all of Makuja's dishes are gluten-free and they do not use monosodium glutamate in the cooking process.

Welcome to the restaurant Makuja . Enjoy our healthy and mouthwatering sushi!


Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Vegan
Accessible
Special diets
Free wifi

Reviews (10)

Mainio sushipaikka. Ravintola sijaitsee ravintolakeskittymässä, joten arkilounasaikaan lienee hälyä ja jopa ruuhkaa. Itse kävin veljeni kanssa lauantaina, jolloin ruuhkaa ei esiintynyt ja saatiin olla aika rauhassa. Tilat ovat siistit ja suhteellisen tilavat (jälleen, kun ei ollut paljoa muita asiakkaita), henkilökunta oli ystävällistä ja palvelualtista.

Ruoka oli hyvää, erityisesti sushit. Lämpimiä ruokia oli aika pieni valikoima (frittikana, kevätkääryle, sianviipale yms.), pääasiassa varsin maukkaita (sika hieman jäähtynyttä/olisi kaivannut paremman kastikkeen). Sushit olivat herkullisia (mustekalanigiri oli parasta maistamaani) ja valikoima oli varsin laaja (kuvassa ehkä n. puolet sushipöydästä).

Suosittelen kokeilemaan! Paikkana siitäkin hyvä, että kun ympärillä on paljon muitakin ravintoloita (mm. suomalaistyyppisiä ruokia tarjoava lounasravintola, Tamarin ja pari muuta) voi tarvittaessa valkata toisenlaisen paikan jos sushi ei maistukaan (tai on liikaa porukkaa).

Käyty Syö Helsinki -viikoilla, normaalihinta muutaman euron enemmän.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 10.11.2019
Rating: 0

Buffet näytti ihan hyvältä. Tilasin kuitenkin sushisetin luullen näin saavani hieman tuoreempaa. Toisin kävi, lautaselleni päätyi kelvollisten sushipalojen ohella makirullan paloja, joissa oli ruskeaksi mennyttä purkkitonnikalaa. Tarjoilija ei reagoinut valitukseeni oikein mitenkään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 18.11.2018
Rating: 0

Great sushi buffet, with a wide range of options and diets to choose from. The warm food section was delicious! Oat milk was available. Limited choice of dessert, though. The mango smoothie (?) tasted artificial and a bit weird on the tongue. However, being a fairly spacious restaurant and having only one staff running around, slow service could be expected.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 29.04.2018
Rating: 0

Todella hyvä lounas/sushipaikka kasvissyöjille. Ennen vegaaniksi ryhtymistä olin suuri sushin ystävä ja pidän vieläkin sushin tyylistä vaikka en kalaa syö. Siksi olen iloinen että bongasin Makujan Vegaanipäivän (tiistaisin) somessa. Perus levämakien lisäksi vähän jännempiäkin vaihtoehtoja tarjolla, kaikki tosi herkullisia ja ilm. jopa luomua. Hinta/laatusuhde tosi kohdillaan kun menee lounasbuffeeseen. Vähän miinusta pikkaisen ahtaista tiloista, ravintola on siinä Tennarin viereisessä toimistorakennuksessa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 20.04.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Ällistyttävän hyvää palvelua. Käyn ravintolassa melko usein lounaalla. Tänään olin ällistynyt hyvästä palvelusta. Kysyttyäni noutopöydän ääressä, onko missään sushissa tonnikalaa, minulle tuotiin pyytämättä pöytään kolme tonnikala-nigiriä. Sushit vaikuttavat ravintolassa tuoreilta ja henkilökunnan asenne on kohdallaan. Nigireiden huolelliseen leikkaukseen voisi kiinnittää vähän enemmän huomiota.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 20.02.2018
Rating: 0

Makujan lounasbuffet oli iloinen yllätys. Buffetista saa salaattia, misokeittoa, sushia ja lämmintä ruokaa. Salaatti ei ollut kovin erikoinen kokemus ja lämmin ruoka oli peruskiinalaisen tasoa.
Mutta misokeitto oli hyvää ja sushi suorastaan loistavaa. Harvoin olen saanut näin hyvää sushia ihan tavallisesta aasialaisen ravintolan lounasbuffetista. Kala oli maukasta ja mehevää ja riisi maistui tuoreelta eikä ollut yhtään paakkuuntunutta. Jälkiruoaksi oli mangosmoothie, joka oli ihan hyvä muttei mitenkään erikoinen.
Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja palvelualtista vaikkeivät välttämättä puhukaan suomea kovin hyvin.
Suosittelen Makujaa ehdottomasti lounasravintolaksi jo pelkästään sushin takia.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 06.11.2017
Rating: 0

Sushibuffet on laadukas, monipuolinen ja etenkin lounasaikaan hyvin kohtuuhintainen. Olen toistamiseen käynyt täällä kumppanini kanssa nauttimassa sushibuffetista, ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Valikoima on laaja, jopa kokeellinen. Hienostuneen yksinkertaisen sushin metsästäjälle paikka ei siis ehkä ole omiaan. Muille noutopöydästä löytyy paljon erilaista maistettavaa, ja tarjoilua täydennetään hyvään tahtiin. Raaka-aineet ovat vaikuttaneet laadukkailta, ja viime käynnillä jopa erityisen tuoreilta ja hyviltä. Palat eivät ole liian suuria, ehkäpä keskikokoa, eivätkä mitenkään huolettomasti tehdyn oloisia.
Tarjolla on myös lämmintä ruokaa, jota en ole kokeillut, mutta se näyttää ja tuoksuu kyllä aivan hyvältä. Sen kierto ei kenties ole yhtä nopeaa kuin sushin. Pöydän päästä löytyvät tuoreet hedelmät ja haudutettu tee ovat hyvin maistuneet.
Palvelu on ollut ystävällistä, tosin asiakaskontaktia on vain vähän ruokaa itse noudettaessa. Tyhjenneitä asiakaspaikkoja voisi pyrkiä siivoamaan hieman nopeammin, vaikka ei olisikaan ruuhka-aika. Vapaat paikat ovat olleet aina siistejä.
Ison ja avaran tilan sisustus on hillitty, mutta ei aivan monotoninen (vrt. Han-Ko-ravintolat). Puupinnat tuovat lämpöä, ja kohtuullisella määrällä viherkasveja on saatu aikaan miellyttävä, paikoin melkein puutarhamainen tunnelma. Laskettu rimakatto vähentää miellyttävästi tilan kaikua. Muutoinkin paikka on rauhallinen, etenkin vilkkaaseen sijaintiin nähden.
Buffet on laajuuteen ja laatuun nähden edullinen, etenkin kun lounashinnoittelu jatkuu peräti kello 16 asti. Olen suositellut paikkaa tuttavilleni, ja huonoja puolia ei juuri ole, ylensyönnin riskiä luukuunottamatta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 08.02.2017
Rating: 0

Korkealaatuinen sushibuffet aivan keskustassa. Saavuimme paikalle puolta tuntia ennen sulkemisaikaa, henkilökunta oli todella ihanaa ja saimme alennusta kun kello oli sen verran ettei valikoimaa buffetissa ollut enää paljoa. Otimme takeawaynä sushia ja toiseen laatikkoon lämpimiä nuudeleita. Sijainti loistava ja ympäristö muutenkin ravintolassa miellyttävä. Suosittelen!

     
     
     
Experience: Lunch Added: 05.12.2016
Rating: 0

Heikko tasoinen sushi-buffetti. Riisin maku kuvottava, soija imelää ja jotenkin hämärän makuista.
Erikoinen tilanne ravintolassa tapahtui, kun lapseni tipautti vahingossa lautasen. Uutta sushi-settiä ottaessamme, ravintolan takahuoneesta säntäsi paikalle kiihtynyt mies, joka vaati vaihtamaan lautasemme toisiin, halvempiin, ja moitti meitä äänekkäästi siitä, ettemme olleet tulleet pyytämään anteeksi lautasen rikkomista. Tarjoilijalle olimme jo lautasen rikkoutumista pahoitelleet. Se ei näemmä riittänyt.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 12.10.2016
Rating: 0
     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 17.06.2016
Rating: 0

Community

Images

Fans (0)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (0)


Location

Fredrikinkatu 46, 00100 Helsinki - Route
0440570015
http://www.ravintolamakuja.fi/

Options