Kitchen is open

Ristorante Italo

italian
Rating 2.4 / 5

Italo is an exciting Italian-style restaurant at shopping centre Forum's Kukontori plaza, in the very centre of Helsinki. An unhurried and warm rustic atmosphere meets lively urban charm in the shade of olive trees, under a glass atrium.

In the daytime we cater for shoppers and lunch-goers, while evenings are busy with cheerful families and groups - of all sizes. For our smallest guests we have a separate menu and a fun play area


Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Special diets

Reviews (80)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Minulla ei ole tapana tänne koskaan kommentoida mutta tänä iltana tuli syötyä semmoinen annos että piti tili tehdä ja tulla kertomaan asiasta. Kävimme illalla 16.1.18 kyseisessä ravintolassa ja se oli tyhjä. Tilasin alkuruoaksi bruschetta leipää vuohenjuustolla joka oli hyvää, tähän asti siis kaikki moitteetonta. Kun vuorossa oli pääruoka (scampi pasta tomaatilla ja valkoviinikastikkeessa jättikatkarapuja ja peperoncino chiliä) niin täytyy sanoa kun lautanen tuli eteeni niin sukat pyöri jalassa 720 astetta. Ajattelin että oli pakko olla väärinkäsitys kyseessä mutta ei ollut. Ruoka oli mautonta ja valkoviini ei maistunut, ensinnäkin voin vaan ihmetellä minkä sortin copperfield taikoo padassa valkoviiniä tomaatti kastikkeeseen. Annos on nimen perusteella ja raaka-aineiden puolesta tuttu ja voin sanoa että siihen ei tule tomaatti kastiketta! Ruoka oli pettymys ja häpeä, hinta yliluokiteltu ja en käyttäisi edes sanaa italialaista. Tuli maistettua ravioli savulohi pastaa ja se oli ok. Ihme että siellä oli hiljaista. Olisin pahimmassa tapauksessa kiireen alla voinut katsoa sormien läpi mutta paikka oli tyhjä! Buonanotte ruoan ystävät.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 22€ Added: 15.01.2018
Rating: 0

Italo on italialainen ravintola luokkaa: Ihan ok.

Pizzan pohja oli aavistuksen löysänä, mutta maut olivat ihan hyvät. Alkuruoaksi nautittu crostini oli lopulta vähän tylsä leipä juustolla. Jälkiruoksi otettu "gelato" maistui vain todella tavanomaiselle jäätelölle.

Tunnelma paikassa oli mukiinmenevä, ruokailukokemus mukava ja palvelu ystävällistä vaikkei mitenkään erityistä. Kokonaisuudessa kokoemus oli okei, lounaalle tänne voisin jatkossa tullakin, mutta illalliseksi valitsen jatkossa toisen italialaisen ravintolan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 26€ Added: 16.10.2017
Rating: 0

Kympin salaattitarjous sai varaamaan pöydän ja tulemaan paikalle perjantai-iltana. Normihinnallakin valitsemani broilerisalaatti (broiskua, viikunaa, salaattia, kirsikkatomaatteja, auringonkukansiemeniä, oliiveja, kukkakaalia, passion-vinegretti) olisi ollut kelvollinen, mutta kympillä hinta-laatu –suhde oli erinomainen. Paikka edustaa kaikinpuolin tyypillistä S-ravintolaa. En tulisi tänne erityisesti viihtymään, mutta jos kaipaa mutkatonta perushyvää ruokaa ja suht edulliseen hintaan, ei Italo ole huono vaihtoehto. Miinusta hieman kuivaksi paistetusta broilerista ja huonosta akustiikasta. Kolmen hengen seurueemme istui perällä ja ainakin siellä sai ääntä korottaa ja kuuloa terästää, jos mieli olla mukana pöytäseurueen keskustelussa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 14.06.2016 View previous reviews (3)
Rating: 0

Toista kertaa lounaalla, hinnat ovat nousseet viime kerrasta. Valitsen lounasannokseksi pastan, todellinen pettymys. Kastike on mautonta, katkaravut pakastepussin pohjimmaista sitkeäksi keitettyä murua. Onneksi pastaa on riittävästi, joten nälkä lähtee. Pastojen taso on ketjun muiden ravintoloiden tasolla, tunnen olevani ABC:llä. Edellisellä kerralla ottamani salaatti oli selvästi enemmän vastinetta rahalle.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 21.04.2016 View previous reviews (2)
Rating: 0

Spaghetti Bolognese oli hyvää. Jonkinlaisessa tarjouksessa annos oli, mutta ei kuitenkaan lounaslistalla. Ehkä se selittää hieman normaalia lounasta korkeamman hinnan. Alkusalaatti oli aika perinteinen, mutta tuoreen oloinen. Leivän päälle laitettava pesto oli maukasta.

Henkilökunnasta ei valittamista, jos nyt ei erityistä kiiteltävääkään. Kattoikkuna antoi mukavasti valoisuutta ja tekopuut sellaista ulkona syömisen tuntua, eli miljöö mielestäni ihan onnistunut.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 01.02.2016
Rating: 0

Heikko ja hidas palvelu. Ruoka mautonta (pastat ja risotto). Lasten annos lounasaikaan ylihinnoiteltu. Pieni plussa oliivitahnasta salaattipöydässä. Paljon pitää tapahtua että täällä syö uudestaan.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 28.12.2015
Rating: 1

Maniot lounaat. Risotot ovat todella herkullisia. Pastat ovat vaihdelleet tasoltaan eri aikaan, mutta kaikki hyvia. Pizzat riippuvat siita mitka kaksi makua valitset ja itse olen hurahtanut mozzarella ja porsaanposki pizzaan. Nam!

Ainoa miinus on tarjoilussa, jonka taso heittelee reippaasti. On tietyt tarjoilijat jotka ovat erittain ystavallisia ja nopeita palvelemaan, mutta samaa ei voi sanoa kaikista. Pahinta palvelua saa kun ravintolan kummatkin lusmut ovat samaan aikaan toissa. Silloin kokki on itse tuonut ruokia poytaan kun ei halua annosten seisovan ja jaahtyvan. En ihmettele jos ihminen joka menee juuri silloin ekaa kertaa kokeilemaan ei tule enaa takaisin.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 14.12.2015 View previous reviews (6)
Rating: 0

Ravintola markkinoi itseään "Innostavana Italialaisena ravintolana". En muista hetkeen nähneeni yhtä innotonta ja hymytöntä palvelua ravintolassa.
Syömämme pizzat olivat parhaimmillaankin "polttoainetta", mitään positiivista niistä ei löytynyt edes hakemalla. Pohja oli höttöisä, tomaattikastike ja juusto mauttomia sekä muut täytteet halpaa tölkki / purkkikamaa. Toisen pizzan herkkusienet olivat oudosti koostumukseltaan hajoavaa mössöä. Kiitos mutta ei kiitos.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 10.12.2015
Rating: 0

Pizzat oikein hyviä! Suosittelen, varsinkin kun on 10 e -tarjousviikot. Palvelu ystävällistä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 20.09.2015
Rating: 0

Asiakaspalvelu surkeaa. Tullessa henkilökunta ei ottanut mitään kontaktia, alkupala leivät kirjaimellisesti heitettiin pöytään. Lasku jouduttiin lopulta mennä tiskille maksamaan kun palvelua ei muuten saanut vaikka ei ollut edes lainkaan ruuhkaa. Ei tarvitse toiste mennä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 17.09.2015
Rating: 0

Community

Images

Fans (0)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (0)


Location

Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki - Route
010 76 64410
https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/italo

Options