Kitchen is open

Tenho Restobar

Rating 4.5 / 5

We are a young and growing locale in Kallio, Helsinki. Great food and good vibes through live music are our passion. Thank you for sharing these special moments with us. Free entrance everyday.


Reviews (8)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Tenhossa on tunnelmaa. Aivan loistava paikka niin rennolle maanantaidinnerille kuin viikonlopun baarihengauksellekin. Ihana, tunnelmallinen valaistus, ihan kelpo pitsat (jollaisia ei tule ihan kaikkialla vastaan) eksoottisilla täytteillä. Hauskoja musiikillisia tapahtumia pitkin viikkoa. Kuin toinen olohuone.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.11.2017
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 27.07.2017
Rating: 0

Tenhon edeltäjä, legendaarinen Pacifico tuli minulle tutuksi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Sittemmin Tenhokin on käynyt tutummaksi, kun olen käynyt siellä muutamaan otteeseen. Tenhon taustalla ovat töölöläisestä Linko-pizzeriasta tutut tyypit.

Helsingissä on liian vähän paikkoja, joissa yhdistyy mielenkiintoinen juomavalikoima pätevään ruokatarjontaan. Sitä joko ollaan baari tai sitten sitä ollaan ravintola. Molempia ei voida olla, tunnutaan yhä yleisesti ajateltavan. Tähän baarin, ravintolan ja musiikkiklubin muodostamaan kolmiyhteyteen ja samalla selvään markkinaväliin, Tenho Restobar on puskenut itseään nyt reilun vuoden verran.

Olen käynyt Tenhon lounaalla kolmesti. Kahdella ensimmäisellä kerralla ihmettelin alkusalaattipöydän puutetta. Lounaaksi tarjottiin vain listan mukainen annos, joka ensimmäisellä käynnillä oli pasta puttanesca (10,20 €). Tässä huor… hmm… ilotytön nimellä kulkevassa pastassa oli tomaattia, oliivia, kapriksia, persiljaa ja parmesaania päällä. Oikein hyvä annos. Toisella kerralla otin pizzaa, jonka nimen olen jo ehtinyt unohtaa. Saksalaishenkisessä pizzassa (13 €) oli mm. lammasta, hapankaalia, majoneesia ja rucolaa. Ihan ok, ei enempää. Pohja ei ollut onnistunein mahdollinen.

Kolmannella kerralla huomasin lounaskonseptin kehittyneen. Tervehdin muutosta ilolla, sillä kyllähän lounaalla täytyy alkuun saada maistaa salaattipöydän antimia. Se toimii kivana ruokahalun herättäjänä eikä muutenkaan tarvitse tyhjin suin odottaa keskipäivän kohokohtaa. Alkusalaattipöytä oli köykäisen oloinen äkkiseltään vilkaistuna, mutta paljastui tarkemmassa katsannossa varteenotettavaksi ja jopa laadukkaaksi. Löytyi pizzasta tuttua hapankaalia, kikherne-tomaatti-persiljasekoitusta sekä paprika-kesäkurpitsa-aurinkokuivattu tomaatti-oliivisekoitusta. Myös focacciaa sai. Pääruoaksi valitsin karitsaburgerin (13 €) ilman ranuja. Olisivat kustantaneet vain kohtuulliset kaksi euroa päälle. Burgeri oli riittävän simppeli, karitsapihvi maukasta ja tsatsiki toi kivaa lisäbuustia annokseen, mutta niistä huolimatta kokonaisuus ei noussut burgerien mediaaniasteikon yläpuolelle, vaan rima jäi väpättämään juuri siihen kohdalle.

Tenhon tilat ovat Kallion seudulle tyypillistä ”taattua laatua” – siis suunniteltua hällä väliä. Värejä on miljoona, huonekalut on jätelavalta poimittuja (kuvainnollisesti toivottavasti) eikä mikään oikein tunnu sopivan keskenään yhteen. Eli kaikki on kutakuinkin täydellisesti! Iso marmorinen puoliympyrämäinen baaritiski on tilan jakaja. Se onkin sinänsä hieno elementti.

Tenho Restobarissa on tullut käytyä myös alkuillasta. Silloin porukkaa oli enemmän ja meno luonnollisesti lounasaikaa tymäkämpää, mutta vielä myöhempää iltaa odottavaa. En maistanut iltalistan antimia. Kaiken kaikkiaan Tenho on kiehtova ravintola ja oivallinen lisä alueen lounastarjontaan.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 20.06.2017
Rating: 0

Indian chicken lätty.

Kyseisestä tuotteesta olin jo hetken aikaa haaveillut, ja vihdoin, pikkujoulun jälkeisessä tilassa annoin itselleni luvan sellaisen hankkia.

Ja kyllä kannatti, kallion pitsaksi heittämällä parhaimmistoa. Sopivasti chiliä, kana kelpo tavaraa. Pohjakin ohut ja rapia.

Ravintolan palvelusta en osaa sanoa juuta enkä jaata sillä ruoan toi lähetti. Hinta tosin vähän yläkanttiin, toisaalta, yleensä laatu maksaa..

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 15.12.2016
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 15.10.2016
Rating: 0

Kova hinta brunssille, jossa lämmintä syötävää oli vain kolmessa eri astiassa. Yhdessä oli vettyneitä kädenlämpöisiä kasviksia ja kahdessa muussa "tempuraa" eli uppopaistettuja niin ikään kulahtaneita kasviksia ja kuivaa kananrintaa. Chilimajoneesia oli tarjolla näiden kaveriksi ja edes tässä ei voitu taata simppeliä laatua klassisella Hellmansilla vaan tarjolla oli jotain bulkkikamaa, jossa oli chilin palasia ripoteltu sekaan. Salaattipöydässä oli papuja suoraan purkista ja leipänä valkoista paahtista, reissumiestä ja riisikakkuja. Jogurtin kaveriksi pakastemustikoita. 20 euroa arvon naiset ja miehet.

Todella harmillinen asia koska entisen Pacificon tilat ovat kauniit ja potentiaalia olisi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 19.06.2016
Rating: 1

Erinomaisia tapaksia. Otimme kahdelle hengelle kolme tapas-annosta. Lohipastrami ja possun poski olivat erinomaisen herkullisia.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 08.03.2016
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Added: 05.03.2016
Rating: 0

Community

Images

Fans (2)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (0)


Location

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki - Route
0449713151
http://www.tenhorestobar.fi

Options