Serving brunch

Vanha Kalasatama

Rating 4 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Accessible
Special diets
Free wifi

Reviews (12)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Käydään joskus aamiaisella kavereiden kanssa. Valikoimasta löytyy kaikki mitä voi aamupalaltaan toivoa

     
     
     
Experience: Breakfast / brunch Price: 10€ Added: 06.02.2018
Rating: 0

Olin 50 - vuotissynttäreillä, johon meny oli valittu emännän mukaan. Hyvä puhvetti ; marinoituja katkarapuja, graavattua lohta, salaattia, paahtopaistia.
Parasta oli talon fisukeitto, jossa lohta ja savunmakua tekemässä kulmäsavulohta. Oma tekemää saaristolailimppua, oikeaa voita. Hyvä tiramisu. Briejuustoa viikuna- ja kirsikkahillolla. Lisäsi henkilökunnalla hyvä asenne, siis ystävällistä. Suosittelen.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 07.10.2013
Rating: 0

Istuva illallinen kauniissa merellisessä Helsingissä.

Olin työkavereitteni kanssa viettämässä keväistä retkipäivää. Illallispaikaksi oli varattu iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana toimiva Vanha Kalasatama.

Keskellä rakennustyömaata koruttoman rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyi todellinen helmi. Sieltä avautui urbaanin kaunis juhlatila, jonkä näkymät Mustikkamalle sekä aina Suurkirkollle asti veti ilta-auringossa hiljaiseksi.

Illallinen tarjoiltiin lautasannoksina. Ensin oli kantarellikeittoa, pääruoka oli joko savustettua nieriää, haudutettua karitsaa tai sienirisottoa. Jälkiruoaksi oli aprikoosipannacotta. Vaituksen teki palvetun ja tarjoitun mutkattomuus. Kaikki sujui erinomaisesti. Kattaus oli myös erittäin kauniisti rakennettu.

Ruoka oli rehellistä ruokaa, josta hyvät perusmaut ja puhtaat raaka-aineet tulivat esille. Sitä oli myös sopivasti - ei mitään piiperrystä mutta ei toisaalla mitään rekkamiesannoksiakaan.

Tila muovautui illan kuluessa niin estradiksi kuin tanssilattiaksikin. Ja mikä mukavaa loppuillasta ei tarvinnut jonottaa keskustan taksijonoissa. Bussit ja metro menee ihan läheltä.

Suosittelen.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 28.05.2013
Rating: 0

Salaattipöytä oli ainoa syy olla pyytämättä rahoja takaisin. Kokki oli käyttänyt maunpoistajaa todella tarkkaan. Mauste valikoima huono ja nekin vähät eivät riittäneet maun aikaan saamiseksi mihinkään lämpimiin tarjokkaisiin.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 12.11.2012
Rating: -1

Hyvää perusruokaa. Aurinkoinen päivä ja lupaava lounaslista pariloidun lohen ja broilerin koipien edustamana houkutteli lähtemään kokeilemaan Kalasataman ravintolaa. Paikka itsessään on ulkopuolelta ja vielä sisään tullessa varsin karu, mutta lounas tarjoillaan suuressa salissa josta on hyvät näkymät merelle. Palvelu on sujuvaa ja mutkatonta, bonusta siitä ettei tarjottimia tarvinnut erikseen alkaa jonnekin raahaamaan. Myös valmiiksi asetetut servetit ja ruokailuvälineet tarjottimella ovat aina plussaa.

Ruokapuoli vaikuttaa hyvälaatuiselta mutta ei erityisesti säväytä. Lohi on hyvää, kanankoivet vähän jo puoli kahden aikaan kuivan oloisia. Salaattipöytä on kohtuullisen runsas mutta majoneesimössöt eivät minuakaan vakuuta, varsinkin maistettuani. Leipäpuolelta löytyvät perusvaihtoehdot ja nekin ovat jo hieman ehtineet kuivua, mutta juomapuolelta löytyy hyvää kotikaljaa.

Sen verran on itsellä matkaa, että useasti tuskin tulee käytyä. Mutta kannattaa kokeilla, lounaslistat löytyvät ravintolan nettisivuilta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 19.07.2012
Rating: 1

Ei mitenkään erikoinen lounasbuffa. Tullut käytyä täällä useasti lähinnä läheisen sijainnin vuoksi. Muuten ei varmaan olisi tullut vierailtua ihan näin usein.
Salaattipöytä suhteellisen runsas, mutta sisällöltään hieman erikoinen. Vihersalaatti vaikuttaa enemmän kiinankaalilta, kuin oikealta salaatilta. Lisäksi on aina ollut jotain majoneesisössöjä salaattipöydässä, jotka eivät oikein lämmitä allekirjoittanutta. Maitoa saa ruokajuomaksi, jos ymmärtää kysyä tiskiltä ja palvelu on muutenkin erittäin mukavaa.

Paikasta itsestään tulee näkymää lukuunottamatta mieleen hieman duunareille suunnattu lounaspaikka. Viihtyvyyteen ei ole panostettu erityisemmin ja suuri tila tuntuu kolkolta. Konstailematonta kotiruokaa tarjolla. Harvemmin kuitenkaan on säväyttänyt mitenkään. Bonukset siitä, että tarjottimet sai jättää pöytään.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 29.06.2012
Rating: 0

Helsingissä käydessäni kävin tutustumassa kehuttuun Kalasatamaan. Ravintolaan oli helppo löytää, parkkitilaa oli loistavasti, eikä aika tuhraantunut parkkipaikan metsästykseen.

Sali oli häkellyttävän iso, kauniisti kalustettu. Isot ikkunat suurensivat tilaa entisestään. Näköala oli kaunis.

Samaan rahaan sai syödä runsaasta noutopöydästä mitä tahansa ilman rajoituksia! Ruoka oli erinomaista.

Arkista ylellisyyttä oli myös se, että tarjottimet kerättiin pois.

Palvelu oli mutkatonta ja ystävällistä.

Ensi vaikutelman johdosta tulen käymään uudelleen ja suosittelen lämpimästi myös muille.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 07.06.2012
Rating: 1

A room with a view – kirjoituksen innoittamana päätin minäkin kokeilla paikan lounastarjontaa. Ensimmäiseksi täytyy antaa paikalle pari piiiiitkää miinusta. Rakennus itsessänsä löytyy helposti päädyssä olevan Tervetuloa Kalasatamaan plakaatin ansiosta, mutta ravintolan sisäänkäynti on onnistuttu tekemään varsin huomaamattomaksi. Sisäänkäyntiä ja porraskäytävää voisi kuvailla vähintäänkin karuksi ja aika ei todellakaan ole kohdellut rakennusta kovinkaan hellästi. Kipuaminen kolmanteen kerrokseen ottaa hissiin tottuneelle voimille ja en lähtisi suosittelemaan paikkaa liikuntaesteisille tai lastenrattaiden kanssa liikkeellä oleville.

 Yläaulassa seinät on peitetty Kalastaman tulevaisuudesta kertovilla seinätauluilla ja ne antavatkin hyvän mahdollisuuden pysähtyä hengähtämään ennen saliin astumista.

 Heti saliin astuessani ymmärrän miksi paikkaa on kehuttu muuallakin kuin näillä sivuilla. Sali on todellakin Sali. Korkea, avara, valoisa tila joka on sisustettu hillityn tyylikkäästi, mutta kuitenkaan pröystäilemättä. Joka suuntaa avautuvat ikkunat tekevät vaikutuksen.

 Henkilökunta tervehtii reippaasti ja pienen epäröintini huomatessaan alkaa opastamaan talon tavoille. Mistä löytyvät ruuat, juomat, kahvit jne ja mitä on tarjolla. 

 Valitsen buffan. Tarjolla on kattava valikoima salaatteja ja raasteita. Lämpiminä ruokina makkarakastiketta, uunilohta, tomaatti-pekonikeittoa sekä gratinoituja kukka- ja parsakaalia. Ruoka on tyypiltään kotiruokaa, mutta siihen on kuitenkin lisätty ”makuja” ja näin saatu siitä tavallista kotiruokaa tasokkaampaa. Kasvisvaihtoehtoa lukuun ottamatta ruuat hellivät makuhermoja ja on suorastaan ilo antaa itsensä rauhassa nautiskella rehellisestä ruuasta. Erityismaininnan saa lohi, joka oli kypsennetty täsmälleen oikein ja kastike oli suussa sulavaa. Loistavaa!

 

Salin ja ruuan lisäksi, monet pienet asiat tekivät minuun vaikutuksen. Henkilökunnan mutkaton palveluasenne, valmiiksi laitetut tarjottimet servetteineen ja aterimineen, sai maistella kaikkia ruokia samaan hintaa ja ennen kaikkea MINUN ei tarvinnut siivota pöytiä vaan henkilökunta huolehti siitä.

 Ihastuin paikkaan ja tulen varmasti uudelleenkin.


ain niin… pidin myös kotikaljasta ;-)      
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 09.05.2012
Rating: 0

A room with a view.
Mieletöntä. Kalasatamaa rakentavat miehet saavat nauttia erityisestä lounaskokemuksesta. 250 hengen jättimäinen juhlasali on remontoitu vanhaan duunariruokalaan. Nyt tilalla on hillityn tyylikäs, upea, kolmeen suuntaan ikkunoitu huone. Näkymää on jos jonnekin. Korkeasaarta ja Mustikkamaata, kauhakuormaajia ja energiamiehiä. Pöydät ovat sopivan etäällä toisistaan. Kaikki on sopusoinnussa. Avointa ja ilmavaa. A-oikeudet. Radio Aalto soi, ilman sitä olisi vieläkin parempi. Ai jos terassin vielä saisi. Se on kolme kerrosta alempana, ja keskittyy näemmä lähinnä tupakoimiseen.

Mukava miestarjoilija opastaa ja jututtaa. Tarjottimet valmiiksi katettuina. Neljä lämmintä, joista yksi keitto. Luvataan salaatti- ja leipäpöytä. Salaattipöytä on, "leipäpöytä"-sanaa en ihan tästä käyttäisi. Kuivuneita kantapaloja yhdestä vaaleasta leivästä, sekä näkkäriä. Toinen levite lopussa. Salaattilavetti sen sijaan on asiallinen. Duunattuja juttuja. Peruna-tonnikala-salaatti on oikein jees. Muuten ei mitään spesiaalia. Juomapuolella hyvä esillepano. Vesi, mehu ja kotikalja kukin omissa kulhoissaan, jääkimpaleet killuvat sisällä. Kalja on pahaa, mehu on tyypillistä. Vesi on vettä.

Pääruuissa ollaan myös kahtiajakoisissa tunnelmissa. Hernekeitto on mielettömän hyvä, mausteissa ollaan ääripäässä. Lihapullissa on sivistynyt tunnelma. Tiivistä pullaa, ruskea soosi on herkullinen. Keitetyt potaatit, eri jees. Täytetyt paprikat ovat myös kelvolliset.

Valitettavasti päivän kala-annos menee miinukselle. Kalapuikot ovat kalajalostamon lattialta kauhottua jauhokamaa. En voi väittää, kun en tiedä, mutta maun ja ulkomuodon puolesta sanoisin, että kyseessä on pakaste-eines. Järkyttävän tyhjänpäiväistä moskaa. Tilli-kermaviili ei paljoa pelasta. Buu!

Jälkkärikahvi maistuu kotoisalta. Pannarit ja hillo - no joo. Kuivunutta, hyvä kun haarukalla halki saa. Mautonta kaiken lisäksi.

Tunnelma ja eriskummallinen sijainti nostavat tapahtuman kuitenkin plussan puolelle, vaikka ruokapuolella heittelyä onkin. Näin kertavierailulla katseltuna.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 03.05.2012
Rating: 0

Piti tänään käydä testaamassa lounastauolla kun työkaverit olivat paikkaa niin kehuneet. Eikä suotta. Noutopöydästä saattoi poimia mitä tahtoi ja ruoka oli todella hyvää. Ehdottomasti alan käydä säännölisesti, pieni happihyppy päivällä tekee myös hyvä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 24.04.2012
Rating: 0

Community

Images

Fans (1)

These people have marked this restaurant as a favourite.


Location

Parrulaituri 2, 00540 Helsinki - Route
0505866442
https://www.lounaat.info/lounas/vanha-kalasatama/helsinki

Options