Jaakko33540

82 reviews

Hyvän ravintolakokemuksen käsite riippuu täysin siitä, mitä sillä kerralla on hakemassa. Ravintolaruokaa voi ymmärtää vasta sitten, kun osaa asettaa ruokapaikan omaan slottiinsa ja arvostelee laatua vertailukelpoisten paikkojen joukossa.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Reviews (80)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Ristorante Pulcinella

Pieni ravintola, joka ei kuulu ketjuihin. Lähtökohta ja asetelma antaisi olettaa, että tämä paikka asettuisi suosittuihin ja hyviin paikkoihin. Sapuskan kanssa tuli kuitenkin todella pahasti takkiin. Tilasin etanapannun, jolla benchmarkaan yleensä uudet ravintolat. Annos tarjoiltiin tulikuumassa pannussa, jossa etanat olivat kylmiä! Samoin huomasin, että juusto ei ollut tarttunut kiinni lainkaan astiaan eli käytännössä etanat + juusto oli paistettu joskus aikaisemmin ja työnnetty mikroon. Sieltä sitten käsiä polttavaan posliiniastiaan, josta huijausta ei olisi ehkä äkisti huomannut, jos etanat olisivat olleet mikrossa riittävän pitkään. Se siis siitä laadusta, tämä oli toinen kerta kun törmäsin vastaavaan Suomessa.

Pääruuaksi tuli pastaa, joka oli kohtuullista. Annoksessa oli kuitenkin rucolaa ylenmäärin, varmaan 20-30 lehteä. Vähemmälläkin olisi pärjännyt, kun kasvisruuasta ei kuitenkaan ollut kyse. Jälkiruuasta en kommentoi enempää.

Koska etanakokemus oli niin karmiva, ensimmäinen käynti jäi viimeiseksi. Ravintola, joka vetää alta lipan heti alusta lähtien, ei ansaitse jatkossa käyntiä. Pitsaakin tuli syötyä kaverin lautaselta, se ei ollut mitenkään erityistä. Jos pitää italialaisesta ruuasta, Mamma Maria on ehdottomasti monin verroin parempi kuin Pulcinella.

Tila on pieni, intiimi myös, mutta pöytien välin ollessa alle metrin viereisen pöydän jutut kuuluvat viereen vaikka keskustelisi kuiskaamalla. Ravintolan hyvät arvostelut johtuvat siitä, että Lahdessa ketjujen ulkopuolisia paikkoja on niukasti, jolloin S-kaupan bulkkisapuskan jälkeen kaikki muu tuntuu ymmärrettävästi hyvältä. Onneksi Lahdessa on kuitenkin Mamma Maria, joten Pulcinellaan ei ole mitään aihetta poiketa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 20.02.2010
Rating: 3

Restaurant: Rosso Koskipuisto

Jossain eteläisemmässä maassa Koskipuiston Rosson paikalla sijaitsisi kaupungin paras ravintola. Valitettavasti Tampereella ainutlaatuinen sijainti on uhrattu onnettomalle ketjuravintolalle, jonka heikko palvelu on maankuulua.

Koskipuistossa on tullut ruokailtua muutamia kertoja ja erityisen optimilla kelillä pelkän terassin vuoksi sinne voi ehkä matka suuntautua harvemmin. Muutoin tulee pysyttyä kaukana. Palvelu on aivan uskomattoman hidasta, nähtävästi tarjoilijoiden mitoitus on vielä muitakin Rossoja vähäisempi. Ruokaa ja tilauksien pyytämistä saa odottaa 15-30 minuuttia kumpaakin. Pelkälle pääruoka-jälkiruoka -aterioinnille kertyy helposti aikaa pari tuntia, vaikka kyse on pitseriasta.

Ruuan laadusta ei sen kummemmin voi kehua tai valittaa, tyypillistä heikkotasoista ketjumättöä on. Pannupitsa lienee harvoja kohtuullisesti syötävissä olevia ruokia, jonka Rossossa voi tilata pikaiseen nälkään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 24.10.2010
Rating: 10

Restaurant: Ravintola Ylämummo sports pub & restaurant

Menin Ylämummoon kaverini suosituksesta, joka kehui paikan pitsoja. No, kaiken kaikkiaan ravintolassa taisi tulla käytyä yhteensä kolme kertaa ennen sen hylkäämistä.

Mesta on lähinnä baari, jossa tarjoillaan ruokaa. Sinänsä ei mikään este tai ongelma, mutta sisätiloissa humalaisten ryminä haittaa välillä toimintaa. Kesällä oli käytössä terassi, joka oli ihan mukava. Vilkas liikenne tosin häiritsi kevyesti, mutta syödessä asia ei niin hirveästi haitannut.

Mitä tulee itse ruokaan, se on melkoista grillimättöä. Rasvaa on todella reippaasti ja kaloreita riittää. Jos tuollaista ruokaa haluaisi, Ylämummo olisi ihan hyvä paikka. Pitsatarjonta on melkoisen heikko ja mauton. Koko on kyllä todella suuri, mutta se ei kompensoi heikkoa makua ja laatua. Lopputulos on vetinen ja melkoista mössöä.

Ylämummossa käyminen loppui siihen, kun viimeisimmällä kerralla havaitsin pöydän alla siivoamattoman oksennuksen! Joku oli nähtävästi edellisenä iltana voinut "hieman" pahoin ja oksentanut kokonaisen pitsan lattialle. Eipä sitä sieltä kukaan ollut huomannut, ehkä joku sitten siivosin, kun kävin huomattamassa. Meni kuitenkin sen verran maku tähän paikkaan, että uudelleen en enää sinne mene. Oksennuksen keskellä ruoka maistuu hieman heikosti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 23.02.2010
Rating: 0

Restaurant: American Diner Lielahti american diner

Paikka on parempi kuin Siperian ravintola. Koska keskustassa on tullut vierailtua joitakin kertoja heikoin tuloksin, ajattelin antaa Dinersille toisen mahdollisuuden. Nyt olen pari kertaa käynyt täällä, hieman plussan puolelle on päästy.

Ravintolana Lielahden piste on paljon viihtyisämpi kuin Siperian vastaava. Avarat ikkunut antavat mahdollisuuden seurata liikennettä ja sisustus on aika monipuolinen. Lapset varmaan tykkäävät tästä. Lielahdessa olen koittanut löytää listalta hyviä annoksia ja näköjään Diners tarjoaa myös kokolihasta valmistettuja hampurilaisia. Sellaisia olen testannut ja liha on ihan kohtuullista. Muu annos silti melko keskinkertaista, sämpylä heikkolaatuista mössöä, ranskalaiset kuivia ja salaatissa ei kehumista suuremmin.

Jos pakko syödä joskus "pikaruokaa", Lielahden Diners on ehkä hyväksyttävissä oleva paikka. Kyselin erikseen, onko missään muissa paitsi tilaamissani Angus-hampurilaisessa muuta kuin vakiona toimitettavia teollisuusjauhelihapihvejä, jotka maistuvat lähinnä kouluruokalan tavaralle. Ei kuulemma ollut. Niitä samoja pihvejä vaan lastaavat enemmän tai vähemmän annokseen ja sillä hyvä. Yhtäkään pihviä ei tehdä itse paikan päällä. Sen kyllä huomaa laadussa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 21.10.2010
Rating: 3

Restaurant: Little Italy

Olen täällä käynyt muutaman syömässä ilta-aikaan. Joidenkin tietojen mukaan ravintola on auki enää lounasaikaan, mutta en ole varma asiasta.

Perusolemus on ihan hyvä, tosin sijainti hieman syrjäinen sisäänkäynnin osalta, mutta kyllähän tuonne löytää jos haluaa.

Henkilökunta on ystävällistä ja aina käydessäni ravintolassa on ollut todella runsaasti tilaa. Palvelu on ollut nopeaa ja keittiökin sujuvasti mukana touhussa. Mitenkään kovin idylliseksi en kuvaisi paikkaa, sillä sali on melkoisen laaja eikä kovinkaan kodikas.

Ruokapuoli on hienoinen pettymys. Alkupuokapuolella on vielä tilanne oli jotenkin hallussa, mutta pääruokapuolella annokset olivat aika mauttomia ja vetisiä. Peruslähtökohta oli ollut hyvä, mutta toteutus jäi ontumaan. Merenelävät olivat eräässä annoksessa määrällisesti runsaita, mutta maku veltto. Samoin pitsoja kokeillessa mm. uunissa ollut sipuli oli vetistynyt ja pitsan päällä oli vesipatja. Tarjoilijalle kommentoin ruuasta, että maha tuli täyteen, johon hän virkkkoi "no sehän oli tärkeintä". Tuolla mentaliteetilla Little Italy tietysti toimii ok, mutta ei houkuttele pari kertaa enempää käynnille.

Jälkiruokapuolella söin pariinkin kertaan sitruunasorbettia, joka oli varsin kevyttä ja juuri sopivan olematonta tuhtinpuoleisen pääruuan päälle. Siitä jäi ihan hyvä jälkimaku.

Yhteenvetona sanoisin, että Mamma Marian sijaitessa vain 200 metrin päässä on hyvin vaikea keksiä yhtäkään syytä, miksi mennä Little Italyyn oli sitten kyse lounaasta tai iltaruokailusta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 23.02.2010
Rating: 5

Restaurant: Business Park Mankkaa

Kävin täällä lounaalla. Sain varoituksen, että paikassa on poikkeuksellisen hyvät lounaat. Se piti kyllä paikkaansa. Tarjolla ollut uunipaisti oli erinomaista ja sen seurana olleet kermaperunat suussa sulavia. Mukana myös hyvä salaatti, leipä ja jälkiruoka. Lounasruuaksi todellinen plussa, mutta ainoa ongelma runsas rasvaisuus. Täällä ei voisi käydä lounaalla kuin 1-2 krt viikossa, muutoin pakki alkaisi varmasti kasvaa mahalle rajusti. Sen verran hyvästä tarjoilusta kyse.

Jos matka kulkee läheltä, ehdottomasti poikkeamisen arvoinen lounaspaikka, joka kannattaa huomioida.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 07.03.2010
Rating: -2

Restaurant: Ravintola Heinätori european

Positiiviset kommentit siivittivät käymään Heinätorissa arviokäynnillä. Mieletäni eat.fi-palvelun kävijäkuvaukset vastasivat hyvin paikan tasoa.

Menimme ravintolaan ilman varausta arki-iltana, mutta yllätykseksi paikka oli melko täynnä ja porukkaa lappasi sisään koko ajan enemmän. Pöytävaraus kannattaa soittaa etukäteen, sillä paikka tuntuu olevan yllättävän suosittu. Pöytä löytyi ilman ongelmaa kuitenkin lähes heti.

Sisätiloiltaan Heinätori on mukavan leppoisa, vanhanaikainen ja sopii hyvin ravintolaksi. Henkilökunta tuli kyselemään tilaukset ripeästi ja asiallisesti. Leipää tarjottiin useita kertoja ja se oli laadultaan hyvää, joten toiminta lähti heti alusta alkaen liikkeelle hyvin.

Alkuruuaksi otin blinin, joka tarjoiltiin asiallisesti lisukkeiden kera. En ole high-end bliniasiantuntija, mutta mielestäni annos oli aika passeli. Täytteitä olisi saanut olla ehkä hitusen enemmän, mutta mitenkään niukka tarjoilu ei ollut. Maku oli kiitettävä.

Pääruuaksi tilasin karitsaa ja uuninperunaa. Liha oli todella maukasta, erinomainen paistoasteeltaan, joka oli melko raaka pyynnöstäni. Uuniperuna oli maukas, vaikka yleensä en niistä hirveästi pidä. Annos oli kaiken kaikkiaan pieni yllätys positiiviseen suuntaan.

Jälkiruuaksi tilasin suklaakakkua, joka tarjoiltiin lämpimänä ja mehevänä. Huomattavasti parempi annos kuin usein kylmän ja kuivana tarjotut vastaavat tuotteet. Maku oli suussa sulava ja täyteläinen. Kahvi oli myös jostain syystä poikkeuksellisen hyvää, syytä siihen en keksinyt.

Kokonaisuutenaan Heinätori täytti sille asetetut odotukset ja nostan ravintolan selkeästi niiden paikkojen joukkoon, joissa kannattaa jatkossakin vierailla. Keittiö on nopea ja jälkiruoka tuli pöytään tasan tunti sisään tulon jälkeen, joten tahti varsinkin arki-illan ruokailuun on juuri sopiva. Mikään fine dining -paikka ei ole kyseessä, vaan perinteinen suomalainen ravintola. Näille on Tampereella kysyntää, joten markkinarako on siinä suhteessa oikea.

Lounarien hyväksymättömyys nostaa ikävästi ruuan hinnan kohdaltani lähes tuplaksi, joka jarruttaa jatkokäyntejä. Muutoin olisin jo vieraillut 2-3 lisäkäyntiä perään tähän mennessä.

Tarjoilupuoli oli paikassa naisten puolelta kovasti ystävällistä, mutta pieni miinus miestarjoilijasta, joka kommentoi pitkin iltaa ruokailun kulkua, toki neutraaliin sävyyn tietenkin. Kesken ruokalajin ei tarjoilijan tarvitsisi mielestäni kommentoida ruokailijoiden touhuja, vaikka sen tekisi kohteliaastikin.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.04.2010
Rating: 6

Restaurant: Viikinkiravintola Harald theme restaurant

Harald on piristävä lisä Tampereen ravintolakentässä. Kyseessä on teemaravintola eli paikkaa ei pidä puhtaasti mieltää vain perinteisestä näkökulmasta. Käyntikertoja Haraldissa on toistakymmentä itsellä, annoksia se 30-40 likimain.

Teemaravintolaksi paikka on onnistunut. Idea on ihan hyvä ja varmasti ulkomaalaiselle mesta on ihan mielenkiintoinen. Ruokalistalla on perinteisiä skandinaavisia ruokia ja valikoima on mielestäni piristävän laaja.

Mitä tulee ruuan makuu ja sen tason vaihtelevuuteen, uskaltaisin väittää, että laadun vaihtelun vuoksi paikkaa kriittisesti arvostelleet kävijät eivät ole käyneet Haraldissa syömässä useita kertoja yhtä ja samaa annosta peräkkäin sanoakseen asiasta riittävästi. Joku neljä käyntiä ei riitä asian toteamiseen alkuunkaan, kun joka kerta pitäisi syödä samaa ja sen jälkeen vaihtaa uuteen annokseen, jota syödä useita kertoja. Itse en ole huomannut suurempaa tason vaihtelua paikassa, eikä sitä tuollaisessa teemaravintolassa pidä aivan viivottimella mennä vetämään muutoinkaan. Pääasia, että ruoka on hyvää ja laatu on asiallinen, hitunen tason vaihtelua voi antaa periksi Haraldin kaltaiselle ravintolalle.

Mielestäni Harald on ihan mukava vierailupaikka, josta kokonaiskokemus on plussalla enemmän kuin miinuksella. Itse pidän kilvistä, joissa on paljon vaihtelevaa syömistä ja annoskoko varmasti riittävä. Esim. päättäjäiskilpi on kovasti kattava jälkiruoka, alkajaiskilpi hyvä alkuruoka monia perinteisiä aineksia. Pääruuaksi yleensä voisi ottaa jotain muuta kuin pääruokakilven, ihan vaihtelun vuoksi. Tarjoilu on ollut kyllä ihan hyvää, mitään erityistä negatiivista ei ole jäänyt mieleen. Keittiö on pysynyt mukana mielestäni hyvin, pitkiä odotuksia en muista kokeneeni Haraldissa. Oudot astiat ovat hieman kummia, mutta niitä sietää konseptin vuoksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 26.02.2010
Rating: 5

Kahvila, jonka kaltaisia toivoisi olevan joka paikassa enemmän. Leivonnaisia on tarjolla moneen lähtöön ja niiden laatu on hyvä. Olen hyvin kriittinen, mutta silti annan vähintään hyvän, ehkä jopa kiitettävän arvosanan kakuille. Makua on aivan toiseen tapaan kuin ketjujen tekemissä tuotteissa. Jos vain aika ja väli on sopiva kahvihetkelle, en voi olla suosittelematta kahvisalonkia vierailukohteeksi.

Palvelu oli kovasti ystävällistä ja astiat oikeita kuppeja, ei mitään teollisuustavaraa, vaan juuri henkeen sopivaa kalustoa.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 28.02.2010
Rating: 3

Restaurant: Huviretki Kuopio

Työmatkalla kävin täällä syömässä, kun majoituin hotellissa. Ravintola käy hyvin silloin, kun saapuu suhteellisen myöhään perille, eikä jaksa alkaa etsimään enää ruokaa kaupungilta laajemmin. Yleensä en käy S-ravintoloissa, mutta pakkohan niitä joskus on arvioida.

Käyntikerralla oli meneillään "pihvituunausviikot" jolloin liha-annoksiin sai valita kastikkeet ja perunat vapaammin. Käytin sitä hyväkseni ja tilasin naudan pihviannoksen lohkoperunoilla. Se oli ihan ok, ei mitään fundamentaalivikaa, paistoastekin oli se mitä pyysin eli lähes raaka. Lihan laatu oli asianmukainen, ei superhuippu, mutta hintaan nähden normaali. Lohkoperunat olivat myös ihan kohtuudella syötäviä, nälkäinen kun olin. Alkupalaksi tilaamani kala-annoksen kera tämä oli nopeaksi ruokailuksi kiitettävä.

Tämänkaltaisista ravintoloista ei oikein saa arvostelemalla mitään irti, tavara on sen verran tasalaatuista ja yllätyksetöntä, ettei eroja vain synny. Kokemus oli kuitenkin parempi kuin pahimmillaan olisi voinut odottaa. Tarjoilu oli myöhään illalla hyvin nopeaa ja keittiö todella rivakka, koko ruokailu ei kestänyt kuin reippaan puoli tuntia sisältäen 3 ruokalajia. Tarjoilija oli myös kovasti ystävällinen ja leppoisa, siitä plussaa.

Jos yöpyy Cumuluksessa, kyllä täällä kertaalleen voi käydä syömässä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 31.10.2010
Rating: 2


Followers