Washoku

18 reviews

Badges

Blog link

Reviews (17)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Grilli Toro restaurant

Tänne lapsuuteni grilliin olen palannut noin joka 3. vuosi. Tällä kertaa otin välikyljys Mirabeaun, joka oli suureksi yllätyksekseni aivan loistavasti paistettu, murea ja herkullinen. Ranskikset olivat aivan kamalia markettikärppyjä; salaattia ei kai kukaan täällä edes odota saavansa, mutta kaverin kanssa naureskeltiin vertailessamme kummalla oli onnettomin.
Perusviinipullo oli erittäin sopuhintainen, mutta biffin hinta on jo vuosia ollut aivan naurettava koko annoksen laatuun nähden. Mutta me maksettiinkin nostalgiasta ja hyvästä lihasta - ja joku muu tiskasi pihvipannunkin siis...

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 30.04.2011
Rating: -1

Restaurant: Sumo

Avajaistarjoussushisetti oli ihan jees, riisi itse asiassa oikein hyvin tehty, mutta nigirit olivat vähän rumia.
Merileväsalaatti oli ilahduttavan iso 5 euron hintaan nähden ja maittava, vaikka ehkä piirun verran kylmä
Sakevalikoima puuttui listalta jostain syystä, mutta ystävällinen tarjoilija kertoi ja kävi kysymässä lisätietoja. Naapuriraflan älämölö häiritsi, mutta toivon, että volyymit laskevat jatkossa.

Menen vielä uudestaan tsekkaamaan muita annoksia.

(Huom! Muokattu arvostelu monta kuukautta jälkeenpäin ensivisiitin jälkeen)

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.09.2015
Rating: 0

Restaurant: Fat Ramen ramen

Ramenin ystävinä lähdettiin suht toiveikkaina kohti tätä uutta ravintolaa, saatiin puolenpäivän aikaan paikat ihan hyvin. Menussa kahta eri versiota, possu ja vege. Vihreätä teetä ei ollut listalla.

Ikävä kyllä annokset olivat pettymys: liemi, joka on annoksen peruspilari, oli melko suolatonta ja siitä muutenkin puuttui (ilmoitetusta 24 tunnin haudutuksesta huolimatta) maun syvyys ja täyteläisyys. Lisäksi sitä olisi saanut olla enemmän. Chiliä ei saanut edes pyytämällä. Nuudelit olivat usesta kohtaa klimppiytyneet ja raaoiksi jääneitä - ne oli myös pätkitty.

Kahdella eri tavalla tehdyt possubiitit olivat omasta mielestäni suht ok, seuralainen tosin kaipasi napakkuuta toiseen. Tofuannoksen syöjä kehui tofupalat hyviksi, vaikkei muusta välittänyt.

Yritys on tietysti hyvä, ilmeisen vilpitön ja kannatettava, mutta vielä on matkaa täyteläiseen rameniin. Suosittelen kokkeja katsomaan elokuvan "Tampopo", joka kertoo rameninteosta kaiken oleellisen.

Jos ei ole aikaisemmin syönyt ramenia, Fat Ramen antaa vain sinnepäin-kokemuksen. Toivottavasti jatkossa kokemus kartuttaa kokkien makumaailmaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 30.06.2015
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Mount Nepal nepalese cuisine

Innoissani lähdin testaamaan uutta raflaa kotikulmilla. Paikassa oli aikaisemmin kiinalalainen, jotka täällä päin ovat aina olleet melko nuupahtaneita.
Alkuruoka "kukhura sandeko" eli kanapaloja sossissa oli hämmentävä. Listassa luki "pilkotun kurkun, tomaatin ja sipulin kera" Se tarkoittikin kanaa soossissa, ja salaatin tekele vieressä... Annos oli suht hottia, muttei jostain syystä kuitenkaan maistunut miltään..
Mutta pääruoka "karahi paneer" oli miltei tajunnan päräyttävän hyvää! Todella hyviä tuorejuustokuutioita ihanan täyteläisessä punaisessa kastikkeessa, huh huh! Suosittelen!! Naan oli moitteetonta.
Lokerolautasella ollut raita oli valjua, jopa ulkonäöltään. Oli myös jostain käsittämättömästä syystä salaatinpaloja ranskalaisen kastikkeen siivittämänä???
Isona plussana mainittakoon, että kävimme tarjoilijan kanssa rakentavaa keskustelua, ja tuli vaikutelma, että asiakkaan mielipidettä arvostettiin.
Menen uudestaan!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 17.05.2015
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Borneo

Oikein mukava, maukas ja sopivan hotti lounas! Tietysti buffetissa maut sekoittuvat, jos ja kun ei malta pitäytyä vain yhdessä vaihtoehdossa. Silti olin aistivinani jotain uutta ulottuvuutta perus-(eur)aasialaiseen mättöön.
Minimunakkaat oli hauska vaihtoehto riisille
Kun seuraavaksi ehdin Manseen, niin taidanpa tsekata paikan illalla!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 30.11.2013
Rating: 3

Restaurant: LN-Sushi Art

Tilasimme kielikurssillemme etukäteen kaksi erilaista isoa gourmet cart -pläjäystä noudettaviksi ja täytyy sanoa, että tulos ylitti odotukset. Riisi oli hyvin keitetty, ei puuroa eikä liian kylmää. Lohinigirin lohi oli vallan suussa sulavaa (tästä useampikin positiivinen mielipide) ja kevyesti grillattu lohi oli myös herkullista. Tamagomunakas oli ikävä kyllä taas sitä kirkkaankeltaista mautonta mitälieneejuttua.
Tämän perusteella aion kyllä käydä ihan henk koht tsekkaamassa mitä suurimmalla mielenkiinnolla!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 16.04.2011
Rating: 2

Restaurant: Funky Burger

Uudessa Ainoa-ostoskesksessa avattu Funky Burger oli avajaisviikonloppuna aivan täynnä, seinällä näkyvän sporttikanavan volyymi kaakossa. Tarjoilija varoitti, että puolisen tuntia joutuisi odottamaan annosta, mutta loppujen lopuksi burgeri oli noin 15-20 minuutissa edessäni.
Burger oli pinnalta jostain syystä viileähkö ja juustokin silleen napakkaa, mutta varsinainen pihvi oli suht ok. Unohdin tilatessa pyytää mediumina, ja niinpä oli läpikypsä miltei.
Maku oli sellanen tavis, vaikka oli pekoniakin... Annoksen paras osio oli oikein hyvät perunat!
Tarjoushintaan burger plus bisse 20 euroa oli laatuun nähden piirun verran yläkanttiin. (Listahintaisena oikein kunnolla...)
Eniten häiritsi hirveä melu, jonks uskoisin tosin jatkossa laantuvan. Ja pöydätkin varmaan siistitään joutuisammin.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 03.11.2013
Rating: 1

Restaurant: Farang modern asian

Tastingmenu alkoi aivan loistavalla, ihanan maukkaalla ja herkullisella savutaimenella, joten odotukset olivat korkealla - mutta toinen annos yllättikin negatiivisesti: sashimissa oli chiliä niin, että mikään muu annoksessa ei maistunut!. Seuraava annos eli taskurapu oli ihan ok, vaikka panerointi/kuorrutus oli kyllä vähän siinä ja tässä.

Ja sitten: tämän tasoisessa raflassa toivoisi lämpimien annosten olevien lämpimiä! Sinänsä vallan maukas rapea possu oli kiistatta haalea, samoin kuin sitten vasikanposkikin. Huomautimme asiasta, ja senkertainen tarjoilijamme kyllä vakuutti, että tarjoiluastiat ovat kyllä lämmitetyt - mutta mielestämme annokset olivat kyllä ehtineet matkalla viilentyä harmittavasti.
Niiden sijaan tofusalaatti oli juuri hyvin lämmintä ja totaalisen herkullista, ja savukalan ohella parhaimman makuinen annos menussa. Leipä ja curry olivat mielestäni melko yhdentekeviä, mutta sitten taas jälkiruoka oli erittäin mielenkiintoinen monine makuineen.

Eli kaikenkaikkiaan, vaikka maut olivat ajoittain oikein osuviakin, niin suoraan sanoen en kokenut wow-efektiä, mitä maksamaltani 105 euron aterialta (alkudrinksu, tastingmenu, 2 lasia viiniä, kahvi) kieltämättä odotin.

Haaleus oli ihan oikeasti aika paha miinus. Ja kun viinilasikin maksoi 19 euroa, olisin toivonut, että tarjoilijat (joita pöydässsämme kävi ainakin 5 eri henkilöä) edes olisivat vastanneet jotain kiitoksiini poistuessamme - koska tulotervehdyksetkin olivat melko hakusessa Michelin-maininnan saaneessa trendipaikassa!
Seurueessani oltiin myös mieltä, että ruoat tulivat aivan liian nopeaan tahtiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 63€ Added: 23.05.2012
Rating: 1

Restaurant: Sumo japanilainen

Harvoin olen saanut yhtä iloista ja ystävällistä palvelua kuin täällä Stadin ilmeisesti uusimmassa japanilaisessa ravintolassa.

Useimmat toisista asiakkaista vaikuttivat syövän sushia, mutta tällä kertaa testasin muuta. Alkupalojen merileväsalaatti oli melko hyvää, vaikka siinä taisi olla aika paljon muutakin kuin merilevää. Kevyesti grillattu härkä oli hyvää, mutta aluksi hieman yllätyin sen viileydestä. Huomautettuani asiasta sain kuulla, että se toki oli nimenomaan tarkoitus. Tästä ehkä olisi voinut olla maininta menussa - jossa on muuten aika paljon kirjoitusvirheitä... ;-) Misokeitto oli ihan ok.
Pääruoka pienenpuoleinen teriyakikana oli hieman vaisu. Lisäkeriisi (1,90 euroa) oli todella pienijyväistä, mutta ihan hyvää.
Jälkiruokana olleeseen vihreä tee-jätskiin olisin kaivannut lisää vihreä tee-makua.

Eli ihan kelpo ateria suht ok hintaan. Sushia täytynee vielä testata, varsinkin kun palvelu oli tosiaan ystävällistä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 38€ Added: 30.08.2011
Rating: 6

Restaurant: Gaijin

Alkudrinksu Matcha Minx oli todella yllätyshyvä ja asetti toiveet korkealle. Alkupaloista vihersimpukka oli turhan tymäkän happamassa soosissa, mutta possujutska salaattin käärittynä oikein hyvä. Gyozan makuihin olisi varmaan päässyt paremmin, jos niitä olisi ollut edes kaksi; toinen sen mukana tulleista sooseista oli melko tylsä sweet&sour-viritys.

Pääruokana oli kampasimpukoita, jotka olivat niinkutsutusti " ihan ok" (bonusta siitä, että olivat leikattu kahtia), mutta kun pienen hässäkän jälkeen sain alunperin tilaamani lisäkkeet dashi-retiisit (kuvassa), kombinaato oli aivan huisi!!

Myös mustikkajälkiruoka oli vallan mainiota.

Juomat olivat kohdallaan ja tarjoilun tempo yksin syövälle oikein sopiva. Palvelu oli ystävällistä, ja pienen virheen korjausliike tehtiin sujuvasti ja asiallisesti.

Olin oikein tyytyväinen Gaijiniin, vaikka onhan tietty selvää, että 48€ ruoasta ja sitten 1 drinksu, 1 viini plus 1 likööri yht 70€ yhdelle on melko paljon... Mutta sen verran oli ilahduttavia yllätysmakuja, että jäi oikein hyvä maku suuhun.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 48€ Added: 26.07.2011
Rating: 0


Followers

Followers (1)