aistiharha

23 reviews

Onnistuneen ravintolakokemukseen liittyy paljon yksityiskohtia, joihin kaikkiin ei ravintolalla ole osaa eikä arpaa (kuten nyt vaikkapa pöytäseura). Luonnollisesti keskityn arvioissani käytettyihin raaka-aineisiin, käytettyihin valmistusmenetelmiin, ja yleisesti hlökunnan asenteeseen ja ammattitaitoon. Arvioni eivät missään nimessä ole suunattu suurelle joukolle, koska tarkastelen asiaa alan edustajan näkökulmasta. Keskityn asioihin jotka ovat omasta mielestäni oleellisia, ja vastaavasti yritän olla puuttumatta epäoleellisiin.

Badges

Blog link

Reviews (23)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Maruseki japanese tearoom

Tää vaan on kova. Ei pelkästään ruoka, vaan pitkälti kaikki muukin. Toki viimeistelty tuote näkyy hinnassakin. Toki aina on olemassa lounas.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 24.08.2015
Rating: -1

Restaurant: Maka Sushi

Hyvää yritystä.
Misot kohdillaan, ja ruoka itsessään. Muuten kotikutoista meininkiä. Joka toiselle sopii, se toiselle taas ei.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 23.08.2015
Rating: -1

Restaurant: Inez

Ensimmäinen kerta, ja odotuksilla ladattu. Otin 4 erilaista tapasta, jotka olivat kuitenkin vain ok, ei mitenkään erityisiä. Juomat olivat bueno, helmiäkin löytyi. Miljöö nätti ja tarjoilijat myös. Hymy kuitenkin puuttui / sitä löytyi vain kavereille tai ilmeisesti vanhoille tutuille. Annetaan toki vielä mahdollisuus, joten seuraavaan kertaan..
Plussaa mielestäni oikein hinnoitelluista tuotteista.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 24€ Added: 28.05.2015
Rating: 0

Restaurant: Fresno Hämeenlinna

No jaa, eipä tästä jäänyt paljon kerrottavaa. ..
Lisämyynti unohtui täysin, vuorossa 2 tarjoilijaa ja sisällä tusinan verran asiakkaita.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 28.05.2015
Rating: 0

Restaurant: Neljä Vuodenaikaa finnish/french

Paikkaa ei voi kun kehua. Ainutlaatuinen tilaisuus Suomessa syödä parasta mahdollista saatavilla olevaa ruokaa, joka ilmeisemmin lähtee esille kaupungin osaavimmeista käsistä. Lähin vertailupiste voisi olla Östermalmin kauppahallin parhaat, tosin 4 vuodenaikaa mielestäni vie näistä voiton, kun taas esim. stadista ei vastaavaa löydy. Tämä on niitä Treen MUST- paikkoja missä ruokailla. kiitos.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 25€ Added: 14.12.2014
Rating: 4

Restaurant: Ravintola Obelix

Uusi Obelix testattu 3 kertaa puolen vuoden aikana. Lounas ok, perus raaste- / salaattipöytä ei kummempaa kommentoitatavaa siitä. Kaksi kertaa illallisella, arkena ja viikonloppuna. Ensimmäisellä kerralla kaikki muuten bueno, mutta ne ranskalaiset... maustettu grillimausteella..!? No, ystävällinen nuorehko tarjoilijatar kysyi, ja minä kerroin sen, että mekin kokeilimme sitä kotona 90- luvulla uuniranskiksissa. Muutaman kerran, koska se ei kuulu ranskalaisiin.
2.kerta: Nyt ranskalaiset olivat vetisiä (sulaneita/ hyvän aikaa odottaneita) ja vaimon kala-annos oli mielenkiintoinen sekamelska. Tuli mieleen kolmen helmen simpukat markka-ajalta, eikä tämä siis hyvässä mielessä. Kasvikset uivat rasvassa, ja oikeastaan kaikki annoksen komponentit uivat siinä samassa paistinrasvassa loppujen lopuksi. No lapsemme tykkäsi ruoastaan, joten totuus sekin, mutta valitettavasti maksaja istuu yleensä pöydän toisella puolella. Tod. näk. emme Obelixia enää valitse, ainakaan illalliselle.
ps. ennen teillä kuului ruoan hintaan (vaikkakin itse leikattuna) sentään maukasta leipää

     
     
     
Experience: À la carte Price: 24€ Added: 16.11.2014
Rating: 1

Restaurant: Bistro Helsinki 15 italian bistro

Loistava maa-artisokkakeitto ankan ja tatin kanssa, tryffeli-brie risotto niinikään sopivan tuttuja makuja, mutta yhtä kekseliäs samaan aikaan. Maistoin seuralaisen jälkiruokaa, ja sekin toimi, erityisesti basilika-sorbetti.
Kiitos!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 37€ Added: 24.01.2013
Rating: 1

Restaurant: Kuurna finnish

Alkuun: Kuurna on yksi kaupungin tunnelmalisimpia paikkoja illastaa, joten nuoret ja parit kannattaa käydä.
Jos voisin arvioida alku-, ja pääruoan antaisin tasoksi 4/5. Valitettavasti jälkiruoka (vispipuuro) oli nyt todellakin nuoruuden ruokaloista tuttua sellaista. Oletin että olisi joku päivitys 2000-luvulle ollut.. Toki sain liiankin tarkkaan sen mitä tilasin, että kenessä nyt se vika sitten oli?
Pieni ehdotus: jos viinilistalta löytyy toista sataa euroa maksavia burgundin pinot noireja, luulen että niihin päätyvä asiakas haluaisi nauttia ne asianmukaisista laseista.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 44€ Added: 24.01.2013
Rating: -1

Restaurant: Cafe Medicin Man

Lounaaksi ok, vaikkakin raskas. Paikkaa on laitettu uuteen uskoon viime kerran jälkeen, ja petrausta siinäkin on tullut.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 24.01.2013
Rating: -1

Restaurant: Luomo michelin-gourmet

Kävimme lokakuun lopussa tsekkaamassa 7 ruokalajia viineineen. En tiedä mikä menu oli kyseessä (otimme 7 lajia listoihin tutustumatta)
Alussa tarjoilluista 3 amusesta 2 ei todellakaan vakuuttanut, mielummin olisin jättänyt tarjoilematta.
Ruoka oli tottakai hyvää, virheetöntä ja teknisesti korkealla tasolla luovuutta unohtamatta, mutta, mutta..., mutta viineistä vain yksi suli suussani ruuan kanssa, yksi makea viini oli mieletön erikseen (ruuan kanssa selkeästi dominoiva), ja muut viinit toki laadukkaita, mutta menun kanssa sopivat vain osittain. Tällaisiin ravintoloihin kuuluvat wow-elementit jäivät siis turhan vähiin.
En tiedä olivatko odotukset ladattu liian korkealle (vaimon kanssa ensimmäinen ja harvinainen ilta lapsenvahdin hoitaessa omaa osuuttaan), mutta tänä iltana jäi viimeinen silaus puuttumaan. Siksi vain 4/5.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 79€ Added: 06.12.2010
Rating: 0


Images


Followers

Following (1)


Lists

Bookmarks


Favorites