Kappeli
Kappeli – perinteitä ja tarinoita jo vuodesta 1867.
Takana 144 vuotta perinteitä ja uusimpia virtauksia. Kappeli on edelleenkin jotakin uutta ja perinteistä tämän päivän helsinkiläisille, joka päivä. Tervetuloa
Arvostelut (102)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Lapsenlapsen 9-vuotislounas meni pilalle huonon ruuan takia.
Päivänsankari jäi nälkäiseksi, kun lohipala oli pikkuinen ja perunamuussi eltaantunutta.
Äidin lohisoppa oli lähes pilalla vanhuuttaan.
Isän maksa, mediumina tilattu, oli toisesta päästä kuivaa ja paksummasta valui verta lautaselle.
Mummin kuha-annoksessa oli omituisen mustia, tosi pahanmakuisia perunoita, raakaa fenkolia ja vihreää liim amaista mossoa, jonka alkuperä ei mausta selvinnyt.
Annoksissa ei ollut mausteita, ei edes suolaa, eikä mausteita ollut pöydässä tarjollakaan.
Ainoa melko tyytyväinen ruokaansa oli 7-vuotias, joka söi patalapunkokoisen ja näköisen lehtipihvin ja teolliset ranskikset. Poika olisi kyllä ollut vielä tyytyvåisempi mäkkärin hampurilaiseen.
Kappelissa on kautta aikojen ollut ruoka vähän sinne päin ja miten sattuu. Upean miljöön takia ravontola saa paljon anteeksi. Liika on kuitenkin liikaa.
Miten ihmeessä Kappeli ei saa keittiötään
ruotuun?
Hidas palvelu,ruoan hinta-laatu suhde huono
Erittäin ystävällinen ja huomioonottava palvelu. Kerrassaan herkulliset menut (Eino Leino, Kesämenu). Hieno ja keskeinen paikka. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt.
Kauniissa miljöössä hyvää, mutta suolaista ruokaa. Söin tällä kertaa kahvilan puolella katkarapusalaatin. Maku oli hyvä mutta ruoka liian suolaista -- katkarapusalaattiin oli ilmeisesti lisätty suolaa vaikka ei tarvitsisi. Salaatissa tuore punasipuli olisi parempi valinta kuin vetinen marinoitu. Kappelin miljöö on ihana.
Lounas oli hyvää mutta alueen kilpailukin on hyvä.
Käväisin kokki kollegani kanssa lounaalla ja yllätyimme että varsin laadukasta oli.
Kirjoitin blogiini tarkemman arvion:
http://aitoaarkiruokaa.fi/kokit-menivat-syomaan-ravintola-kappeli/
Maistuvat ruoat upeassa miljöössä.
Suosittelen erityisesti, jos on vieraita ulkomailta. Kappeli on sekä ulkoa että sisältä kerrassaan upean näköinen. Tunnelma on hienostunut, mutta pönöttää ei tarvitse.
Erinomainen sijainti, arvokas rakennus, laadukkaat raaka-aineet ja hyvä palvelu näkyvät luonnollisesti hinnoissa. Hinta/laatu on ihan kohdallaan.
Bliniviikot Kappelissa alkoivat jälleen!
Ja viime vuotiset, erinomaiset kokemukset sai meidät tekemään pöytävarauksen blinien ääreen.
Pöytävarauksessa oli huomioitu toiveemme ja siitä erityisen lämpimät kiitokset. Sali oli lähes täynnä ja henkilökunnalla kädet täynnä työtä ja meno siitä johtuen rivakkaa. Tästä huolimatta saimme huomiointia ja palvelua hyvin, näki, että henkilökunnalla on kiireesti huolimatta homma hallussa. Ja silmät selässä.
Blinit oli tuttuun tapaan erinomaiset. Ne oli rapeat ja kuohkeat, makua niinkuin blineissä kuuluukin. Blinipaletin valikoima ja sen tarjoilutapa oli uudistunut viime vuodesta. Täytyy myöntää, että aikaisempi oli parempi, niin valikoima kuin tapa laittaa tarjolle. Hyvää ne tarjottavat oli, ainoastaan hirven/poron pala oli ehkä outo paksuudessaan.
Blinien juomaksi valkoviini Alcasesta erinomainen yhdistelmä. Hinta on järjetön, voi näitä Suomen hintoja.
Lyhyttä alkudrinkkilistaa kaipailen.
Kiitämme onnistuneesta illasta ja varmaa on, että mennään uudestaan. Onneksi bliniviikot kestää huhtikuulle :) !
Kävimme Kappelissa syömässä kesämenun (49€) enkä kokemukseni perusteella voi suositella ravintolaa.
Positiiviset ensin: miljöö on kiva ja Kappeli on paikkana upea edelleen sekä creme brule oli todella hyvän makuinen. Sitten negatiiviset: ruoka oli aivan ylihinnoiteltua ja menun alkuruoka (vihersalaatti) koostui 4 jääsalaatinlehdestä, yhdestä suikaleesta kurkkua, 8 pinjansiemenestä sekä 3 pienestä siivusta "parmesaania", jotka maistui miedolta Emmentalilta. Pääruokana oli marmoroitu naudan ulkofilee, joka osoittautui sitkeäksi. Lisukkeet pääruuassa oli "ok".
Luulisi Kappelin satsaavan ruokiinsa vähän enemmän kun kerta laskuttavat asiakkailtaan noin jäätäviä hintoja. Monesta viereisestä paikasta saa paljon paremmat sapuskat halvemmalla.
En suosittele.
Söin 3-lajin kesämenuun.
Kappelin vihersalaatti todella raikas ja hyvä, yllätyin että salaatti voi olla noin maukas. Ulkofilepihvi ihan maukas(ei kuiva), bernaise kastike hyvä lisuke pihville, creme brule myös hyvin valmisteltu.
Muut seurueessa toki saivat laadulta vaihtelevia annoksia. Esim 2 sisäfilettä joiden piti olla medium olivat läpikypsät ja kuivat, saivat toki uudet, ja jälleen oli medium-aste kokilla hakusessa. Ehkä oli kesäkokki...
Ihan ok ravintola, sijainnista johtuen korkeat hinnat.
Nice typical city crowded and good in summer time, not for business but for friends and social gatherings, like the wine selection, starters are very good.
Yhteisö
Kuvat
Fanit (9)
Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.