Más
Uudessa Narinkkatorilla sijaitsevassa rennossa Más-ravintolassa nautit intohimolla tehtyä ruokaa ja huolella valittuja viinejä. Voit maistella useita pieniä annoksia, kokeilla ravintolan Rotisserie-grillin herkullisia makuja tai jakaa isomman annoksen koko seurueen kesken.
Vietä aikaa herkutellen, uppoudu keskusteluun ja hullaannu elämään. Ravintolan Narinkkatorin ylle avautuvalla terassilla pitkä ilta hyvässä seurassa vaihtuu nopeasti yöhön.
Miksi lähtisit kotiin kun voit vielä jäädä?
Asiakaskokemus
Arvostelut (5)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Tapakset ovat ravintolan juttu.
Niitä löytyy niin kylminä kuin lämpiminä. Pääruokiakin löytyy, mm. pihviä, burgeria ja ribsejä. Suunnitelmani oli aloittaa muutamalla tapaksella ja siirtyä luontevasti kohti pääruoka-annosta, kuten mereneläväistä paellaa. Toisin kävi. Tilasin alkuun ekstralistalta plato de carnen (15,80 €), suomeksi lihalautasen, mutta lopputulos olikin paljon monipuolisempi kuin mitä yksiulotteisesta nimestä olisi pystynyt päättelemään. Maukasta chorizoa ja takuuvarmaa iberico-kinkkua ryydittivät pimientos de padron -paprikat, pari valkosipulileivän palaa sekä jokseenkin annokseen kuulumattomat marjat (mustikkaa, vadelmaa ja karhuvatukkaa). Annos oli herkullinen ja perin tuhti. Jouduin hylkäämään suunnitelmani paella-jatkoista.
”Pääruoaksi” otin näin ollen tapas-listalta kolme tapasta (á 5,80 €): gazpacho-keitto, chantarelle sekä iberico. Kylmä tomaattikeitto leipäsen kanssa oli konstailematon, mutta raikas annos. Sen sijaan salaatinlehden päällä värjöttelevät paistetut kantarellit munankeltuaisen ja persiljan kera saivat ikävän roolin olla illan heikoin esitys. Samaa mieltä oli vierustoverini, joka erehtyi samalle sienimättäälle. Kantarelleissa oli ikävän tympeä maku, jonka alkuperä jäi mysteeriksi. Ibericoporsaan kyljestä tehty syntinen tikkari pistaasin kera kuitenkin sai jälleen hymyn huulille. Tikkarissa yhdistyivät makea ja suolainen oivallisella tavalla.
Másissa kunnioitetaan jakamisen kulttuuria. Sen huomasi mm. siinä, että yhden asiakkaan tapakset eivät tulleet yhdellä lautasella, vaan tapakset oli ripoteltu eri lautasille. Ymmärrän, että tapaksia voisi jakaa kaikkien kesken, mutta tekeekö moni niin? Kuka haluaa jakaa possutikkarin? Helpointa olisi, jos jokainen saisi oman tapaslautasensa.
Jälkiruoaksi jaksoin vielä nauttia suklaakakkua (8,60 €). Klassisen kaunis annos oli perusvarmaa työtä: suklaakakkua, jäätelöä ja marjoja. Hyvää, mutta ei ihmeellistä.
Más on tyylikäs ravintola. Sen huomasi heti sisään astuessa. Iso ravintola pitää sisällään erilaisia mikrotiloja eri tarpeisiin. Mieleenpainuvista yksityiskohdista voisi mainita hienot messinkiset aterimet sekä pöytävarausta ilmentäneet nimikirjainkuutiot, joista bongasin etunimeni. Vanhaa Coloradoa ei tule ikävä.
Sen minkä Más voitti miljööllään ja yksityiskohdillaan, se osin hävisi palvelun huolimattomuudella. Palvelu oli nuorekkaan rentoa ja ystävällistä, mutta armottoman hapuilevaa. Pelkästään minun kohdallani keitostani puuttui lusikka ja yksi viinilasitilaus jäi tulematta.
Másissa on potentiaalia, mutta tämän yhden käyntikerran perusteella vähän jäi piippuun. Keskeinen sijainti, kiehtova ruokalista ja tyylikäs sisustus ovat kuitenkin ravintolan valttikortit.
Päädyimme Másiin lounaalle.
Vaihtoehtoina oli buffet-pöytä (11.9e) tai erilliset annokset (15.9e). Päädyimme kuitenkin alennuskomboon: valitsemalla erillisen annoksen, lisukepöydän sai puoleen hintaan (yht. 22e).
Salaattipöydästä löytyi runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja (lähes kaikki) ja olikin vaikea maistella hillitysti, jotta pääruoalle jäi tilaa. Hyvin olisi pärjännyt pelkällä buffalla.
Erillinen lohiannos tuli pöytään varsin nopeasti ja oli maultaan oikein mainio. Lohi oli sopivan kypsä.
Näiden jälkeen ei sitten mahtunutkaan enää kuin kahvi, jälkiruoka olisi maksanut vielä 5 euroa.
Palvelu oli koko ruokailun ajan erittäin ystävällistä. Ravintola on sisustukseltaan oikein viehättävä.
Jos sinulla ei ole kiire ja haluat lounastaa hieman paremmin, tule tänne.
Sijanti 5/5, safka erinomaista varsinkin hinta-laatusuuhteen osalta. Hauskoja moderneja näkemyksiä perinteisistäkin tapaksista sekä espanjalaisista annoksista. Viinit erittäin kohtuuhintaisia, pulloittain ostettuna lasillisen hinta erittäin siedettävä. Más ei ole nopean ruokailun paikka. 3-5 ruokalajin illallisessa saattaa mennä hetki, mutta tämä onkin osa konseptia ja ruokailukokemusta. Kannattaa varata aikaa ja nauttia ystävien seurasta ruokailun oheella. Paella oli hyvä ja täyttävä! Jos ei ota valmista menukokonaisuutta, suosittelen 3-5 tapasta ennen pääruokaa. Hauska ja ihan hyvä cocktail-lista!
Annokset vaikuttivat hyvältä listalla ja ulkonäöltään - juuri tämäntyyppisistä safkoista tykkään! Suerueemme söi pelkkiä tapaksia, kylmiä ja lämpimiä. Otimme niitä 4-7 per henkilö, mikä oli määränä ok. Lämpimät vain saapuivat pöytään kylmänä. Kylmiä ruokia ei esitelty. Kylmissä annoksissa makua sai todella etsiä! Se ei löytynyt edes suola- ja pippurimyllyä käyttämällä. Lisäksi tartar oli suorastaan pahaa.
Mutta pahinta oli palvelu. Tulee todella epäkunnioitettu olo kun tarjoilijoita ei saa hakemaan tilausta, kaiken tuominen kestää ikuisuuden ja lisäksi osaa annoksista ei esitelty lainkaan. Vähän jäi paha mieli ja nälkä. Leipää ei tuoda, se saattaisi pelastaa jotain.
Sijainti
09-68382135
https://www.scandichotels.fi/mas
ravintolamas@scandichotels.com