Avautuu 10:30

Ristorante Italo

italialaista
Arvosana 2.5 / 5

Il posto per tutti – Paikka kaikille

Italo on innostava italialainen ravintola Forumin Kukontorilla, Helsingin ydinkeskustassa. Kiireetöntä lämminhenkistä maalaistunnelmaa ja pirteää kaupunkilaisromantiikkaa lasiatriumin alla, oliivipuiden katveessa.

Tarjoilemme tunteella valmistettuja aitoitalialaisia maalaisherkkuja kuten porsaanposkea, forellia, focaccia-leipiä ja rustiikkisia pizzoja sekä kattavan valikoiman kuuluisaa italialaista jäätelöä. Listaltamme löydät huolella valitut italialaiset viinit tunnetuimmilta viinialueilta Piemontesta Sisiliaan.

Päivisin palvelemme kauppakeskuksen asiakkaita ja lounasvieraita, iltaisin iloisia perheitä ja seurueita – kaiken kokoisia. Pienimmille asiakkaillemme löytyy oma ruokalista ja mukava leikkinurkka. Kauppakeskuksen ollessa suljettuna sisäänkäynti ravintolaan löytyy Yrjönkadun puolelta.

Hetken hengähdys tai pidempi illanvietto, Italossa on paikka kaikille.

Italialainen antipastopöytä on myös tarjolla maanantaista lauantaihin klo 17 eteen päin.


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa

Arvostelut (79)

Italo on italialainen ravintola luokkaa: Ihan ok.

Pizzan pohja oli aavistuksen löysänä, mutta maut olivat ihan hyvät. Alkuruoaksi nautittu crostini oli lopulta vähän tylsä leipä juustolla. Jälkiruoksi otettu "gelato" maistui vain todella tavanomaiselle jäätelölle.

Tunnelma paikassa oli mukiinmenevä, ruokailukokemus mukava ja palvelu ystävällistä vaikkei mitenkään erityistä. Kokonaisuudessa kokoemus oli okei, lounaalle tänne voisin jatkossa tullakin, mutta illalliseksi valitsen jatkossa toisen italialaisen ravintolan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 16.10.2017
Arvosana: 0

Kympin salaattitarjous sai varaamaan pöydän ja tulemaan paikalle perjantai-iltana. Normihinnallakin valitsemani broilerisalaatti (broiskua, viikunaa, salaattia, kirsikkatomaatteja, auringonkukansiemeniä, oliiveja, kukkakaalia, passion-vinegretti) olisi ollut kelvollinen, mutta kympillä hinta-laatu –suhde oli erinomainen. Paikka edustaa kaikinpuolin tyypillistä S-ravintolaa. En tulisi tänne erityisesti viihtymään, mutta jos kaipaa mutkatonta perushyvää ruokaa ja suht edulliseen hintaan, ei Italo ole huono vaihtoehto. Miinusta hieman kuivaksi paistetusta broilerista ja huonosta akustiikasta. Kolmen hengen seurueemme istui perällä ja ainakin siellä sai ääntä korottaa ja kuuloa terästää, jos mieli olla mukana pöytäseurueen keskustelussa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 14.06.2016 Näytä aiemmat arvostelut (3)
Arvosana: 0

Toista kertaa lounaalla, hinnat ovat nousseet viime kerrasta. Valitsen lounasannokseksi pastan, todellinen pettymys. Kastike on mautonta, katkaravut pakastepussin pohjimmaista sitkeäksi keitettyä murua. Onneksi pastaa on riittävästi, joten nälkä lähtee. Pastojen taso on ketjun muiden ravintoloiden tasolla, tunnen olevani ABC:llä. Edellisellä kerralla ottamani salaatti oli selvästi enemmän vastinetta rahalle.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 21.04.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Spaghetti Bolognese oli hyvää. Jonkinlaisessa tarjouksessa annos oli, mutta ei kuitenkaan lounaslistalla. Ehkä se selittää hieman normaalia lounasta korkeamman hinnan. Alkusalaatti oli aika perinteinen, mutta tuoreen oloinen. Leivän päälle laitettava pesto oli maukasta.

Henkilökunnasta ei valittamista, jos nyt ei erityistä kiiteltävääkään. Kattoikkuna antoi mukavasti valoisuutta ja tekopuut sellaista ulkona syömisen tuntua, eli miljöö mielestäni ihan onnistunut.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 01.02.2016
Arvosana: 0

Heikko ja hidas palvelu. Ruoka mautonta (pastat ja risotto). Lasten annos lounasaikaan ylihinnoiteltu. Pieni plussa oliivitahnasta salaattipöydässä. Paljon pitää tapahtua että täällä syö uudestaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 28.12.2015
Arvosana: 1

Maniot lounaat. Risotot ovat todella herkullisia. Pastat ovat vaihdelleet tasoltaan eri aikaan, mutta kaikki hyvia. Pizzat riippuvat siita mitka kaksi makua valitset ja itse olen hurahtanut mozzarella ja porsaanposki pizzaan. Nam!

Ainoa miinus on tarjoilussa, jonka taso heittelee reippaasti. On tietyt tarjoilijat jotka ovat erittain ystavallisia ja nopeita palvelemaan, mutta samaa ei voi sanoa kaikista. Pahinta palvelua saa kun ravintolan kummatkin lusmut ovat samaan aikaan toissa. Silloin kokki on itse tuonut ruokia poytaan kun ei halua annosten seisovan ja jaahtyvan. En ihmettele jos ihminen joka menee juuri silloin ekaa kertaa kokeilemaan ei tule enaa takaisin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 14.12.2015 Näytä aiemmat arvostelut (6)
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Ravintola markkinoi itseään "Innostavana Italialaisena ravintolana". En muista hetkeen nähneeni yhtä innotonta ja hymytöntä palvelua ravintolassa.
Syömämme pizzat olivat parhaimmillaankin "polttoainetta", mitään positiivista niistä ei löytynyt edes hakemalla. Pohja oli höttöisä, tomaattikastike ja juusto mauttomia sekä muut täytteet halpaa tölkki / purkkikamaa. Toisen pizzan herkkusienet olivat oudosti koostumukseltaan hajoavaa mössöä. Kiitos mutta ei kiitos.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 10.12.2015
Arvosana: 0

Pizzat oikein hyviä! Suosittelen, varsinkin kun on 10 e -tarjousviikot. Palvelu ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 20.09.2015
Arvosana: 0

Asiakaspalvelu surkeaa. Tullessa henkilökunta ei ottanut mitään kontaktia, alkupala leivät kirjaimellisesti heitettiin pöytään. Lasku jouduttiin lopulta mennä tiskille maksamaan kun palvelua ei muuten saanut vaikka ei ollut edes lainkaan ruuhkaa. Ei tarvitse toiste mennä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 17.09.2015
Arvosana: 0

Pitsat oli kasattu valmiille pakastepohjalle johon oli lisätty lisätäytteet.
Todella ala-arvoista. Mutta olisi tietysti pitänyt huomata että kyseessä on s-ketjun ravintola.
Eli halvalla kaikkea moskaa..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 16.09.2015
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat


Sijainti

Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki - Reitti
010 76 64410
https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/italo