JIP

36 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)
Sankari: Päivittänyt valtavasti tietoja

Arvostelut (36)

Ravintola: Trattoria Limone italialaista

Yksi Lauttasaaren, ellei koko Helsingin, parhaista italialaisista ravintoloista.
Olen käynyt täällä vain kerran brunssilla ja pari kertaa lounaalla, mutta kokemus on joka kerta ollut aivan loistava.
Osa italialaisesta henkilökunnasta ei puhu kovin hyvin suomea, mutta sillä ei ole väliä, asiansa saa esitettyä kuitenkin ja se vain lisää autenttista kokemusta.
Ravintola on aika pieni, ja on sisustettu kodikkaan italialaisen trattorian tyylisesti. Mutta se itse ruoka on pääasia. Se vain on ihan todella hyvää. Pastoissa ja pizzoissa maistuvat aidot italialaiset maut. Tämän ravintolan ruoat päihittävät peruspizzerioiden ruoat mennen tullen.
Kokonaisuudessaan yksi Lauttasaaren parhaista lounasravintoloista.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 21.09.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Luckiefun's keskusta sushia

Luckiefun's on nyt avannut ravintolan myös Helsingin keskustaan. Olin nähnyt paljon mainintoja sushibuffetin hyvästä laadusta joten päätin mennä kokeilemaan.
Lounaslistalta löytyi tasan yksi vaihtoehto, buffet sisältäen sushin, keitot, salaatin, juoman ja kahvin. Otin yhden lautasellisen molempia tarjolla olevia keittoja (misokeitto ja tom yam -lohikeitto) sekä sen lisäksi pelkkää sushia, kaksi ääriään myöten täyttämääni lautasellista.
Sushia oli esillä vaikka minkä verran, pelkkä asetelma oli todella hienon näköinen. Sushin laatu osoittautui kyllä paremmaksi kuin peruskiinalaisten tarjoamissa sushibuffeteissa, mutta olin odottanut vielä parempaa makuelämystä. Todella hyvää se sushi kuitenkin oli vaikkei ihan vastannut odotuksiani. Keitotkin olivat todella hyviä. Salaatin jätin väliin koska tulin kylläiseksi pelkästään keitoista ja sushista. Ruokajuomaksi löytyi vettä ja hanalimsaa, valitsin limsan. Kahvi oli ihan tavanomaista, ihan hyvää muttei sekään mikään makuelämys.
Ravintolan buffetpöydässä oli huomautus että lautaselle otetusta mutta syömättä jätetystä riisistä peritään lisämaksu. Ymmärtäähän tuon, ei kai mikään ravintola halua että asiakas lappaa itselleen enemmän ruokaa kuin jaksaa syödä, koska se loppuruoka menee hävikkiin. Itse söin kaiken ottamani hyvällä ruokahalulla, vaikka kahden keittolautasellisen ja vähän yli 20 sushipalan jälkeen aloin olla jo ihan kylläinen.
Ravintolan henkilökunta on varsin niukkasanaista mutta ihan ystävällistä ja asiallista. Minulta ei tultu turhaan kyselemään tai huomauttelemaan mitään.
Loppujen lopuksi ihan positiivinen kuva jäi tästä ravintolasta, tulen varmasti toistekin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 21.09.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Fisken på Disken kalaa ja merenherkkuja

Kävin naisystäväni kanssa Fisken på Diskenissä syömässä kun se näytti houkuttelevalta ravintolalta.
Kokemuksen mukaan ravintolalla on palvelu vielä vähän hakusessa.
Olimme varanneet pöydän etukäteen heti ravintolan avauduttua kello 13, ja pääsimme pöytään melkein saman tien. Tilasimme blinit alkupalaksi, pääruoaksi fish'n'chips molemmille ja jälkiruoaksi mantelikakkua ja suklaamoussea.
Blinit tulivat melko pian, mutta 10 € hintaiseksi annos oli onnettoman pieni. Etenkin mädin hotkaisi parina suupalana.
Pääruokaa saikin sitten odotella. Naisystäväni kysyi mikä siinä oikein kestää, ja vastauksena tuli että kala oli katkennut grilliin ja annokset piti tehdä uudestaan. Kyllä se katkennut kalakin olisi meille kelvannut. Huomasimme että naapuripöydissä meidän jälkeemme tulleet ihmiset saivat ruokansa aiemmin, tosin useimmat heistä eivät olleet tilanneet alkupaloja.
Kun se pääruoka lopultakin tuli 40 minuutin odottelun jälkeen, oli se kyllä todella hyvää, niin kuin fish'n'chipsiltä sopii odottaakin.
Pääruoan jälkeen meille tarjoiltiin mantelikakku, muttei suklaamoussea. Kysyin asiasta tarjoilijalta ja hän kertoi että hänen muistaakseen tilasimme vain yhden jälkiruoan.
Huomautin että kyllä siinä laskussa on molemmat jälkiruoat mukana, joten tarjoilija kysyi haluammeko me sen vai peruutetaanko tilaus. Oli jo kulunut yli puolitoista tuntia joten päätin peruuttaa tilauksen, ja tarjoilija hyvitti meille sen mantelikakunkin hinnan korvaukseksi.
Loppujen lopuksi itse ruoka oli kyllä herkullista, mutta ravintolalla tuntuu olevan palvelussa vielä opeteltavaa. Toivottavasti pian uutuudenviehätys hälvenee ja ravintolassa syönti sujuu joutuisammin ja helpommin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 21€ Lisätty: 18.12.2016
Arvosana: 0
Ravintolan vastaus:

Hei JIP! Kiitos palautteestasi. Pahoittelen ettei vierailusi sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mukava kuitenkin kuulla, että ruoka maistui. Hyödynnämme palautetta jatkuvasti toimintamme kehittämisessä. Tervetuloa vierailemaan meillä uudemman kerran! Terveisin, Markus


Ravintola: Sticky Wingers wings, amerikkalaista

Tampereella käydessäni piti käydä syömässä kanansiipiä. Siipiweikoissa olin jo käynyt joten päätin kokeilla Sticky Wingersiä, kun se vielä oli lähellä hotelliani.
Tilasin mukaan hotellille 8 kappaletta Crispy Sticky Wings -siipiä Smoky Buffalo -kastikkeessa. Noin 20 minuutin kuluttua sain paperipussin jossa siivet olivat ja menin hotellille syömään.
Siivet olivat hyvänmakuisia ja helppoja syödä, liha tuli kaluttua ihan loppuun. Huomasin että olisi helposti mennyt enemmänkin kuin 8 kappaletta mutta yli eurolla per siipi en viitsinyt tilata enempää.
Ruokalistan mukaan valitsemani kastikkeen olisi pitänyt olla aika tulinen kun kerran tulisuusasteeksikin on listattu 3/5. Mutta huomasin että ei siinä tulisuutta kovinkaan paljon tuntunut. Ensi kerralla pitää varmaan valita tulisuusaste 4/5. Silti kastike oli ihan hyvää eikä lainkaan etikkaista.
Palvelu ravintolassa oli ihan ystävällistä. Istuessani pöydässä odottamassa siipiäni miestarjoilija tuli vielä kysymään olenko tilannut mitään. Vastasin että olen joten tarjoilija lähti jatkamaan kierrostaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 14.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Hao King Kamppi aasialaista

Kävin naisystäväni kanssa syömässä viikonloppubuffetin. Buffettiin kuului salaatti, sushi, lämmin ruoka, jälkiruoka ja kahvi/tee.

Koko setti oli mielestäni aika lailla mautonta. Susheissa maistui lähinnä riisi, ei kala. Joidenkin nigirien kala oli niin sitkeätä että jouduin pureskelemaan niitä minuuttikaupalla.

Lämpimässä ruoassa ankka oli täysin kuivaa ja aika sitkeätä, eivätkä naudan- tai porsaanliha sitä paljon auttaneet. Riisi kyllä oli ihan kelvollista. Loppujen lopuksi jouduin jättämään buffet-annokseni kesken sen mauttomuuden vuoksi.

Jälkiruoaksi oli kahvia ja kahta eri teetä, mustaa ja vihreää. Kahvi ja vihreä tee olivat ihan hyviä mutteiät mitenkkän erikoisia. Sen lisäksi oli rahkaa ja tavallista kuivakakkua. Kuivakakku oli ihan tavanomaista, mutta hyvää.

Loppujen lopuksi aikamoinen pettymys tähän hintatasoon nähden. Tilat ovat oikein viihtyisät ja henkilökunta avuliasta ja ystävällistä, mutta itse ruoka tässä on pääosassa, ja se oli aikamoinen pettymys kun oli niin mautonta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 06.11.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Pancho Villa meksikolaista

Tamperelainen Pancho Villa -ketju rantautui viimeinkin pääkaupunkiseudullekin, Helsingin Itikseen. Tampereen keskustan ravintolan kokemukseni perusteella tämä on yksi parhaista meksikolaisista ravintoloista Suomessa, joten pitihän sitä käydä kokeilemassa.
Ravintola sijaitsee Itiksen ravintolamaailmassa joten sinne on helppo löytää. Tilat tosin ovat hieman pienemmät kuin Tampereella. Sisustus on mukavan meksikolaistyylistä eikä musiikkikaan soi kauhean kovalla.
Söin Hot Hot -hampurilaisen, joka hieman petti odotukseni. Se oli todella maukas, mutta tulisuudesta, johon olin varautunut, ei ollut tietoakaan. Ainoastaan lievää chilin poltetta tuntui. Tampereella syömäni meksikolainen pippuripihvi oli paljon tulisempi.
Seuralaiseni söi kana-fajitakset ja kommentoi että annoksessa oli ruokaa todella paljon, hädin tuskin jaksoi syödä. Parempi kai niin päin kuin liian vähän.
Annettuani palautetta hampurilaisesta ravintola kertoi että sen resepti uusiutuu ja antoi maistiaisen uudesta tulisemmasta kastikkeesta. Se olikin sitten aika reippaan tulinen, muttei sentään liian tulinen minun makuuni. Jään innolla odottamaan uutta kokemusta täällä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 05.09.2016
Arvosana: 0

Ravintola: Siipiweikot kanansiipiä

Yksi Tampereen suosituimmista kanansiipiravintoloista rantautui viimeinkin pääkaupunkiseudulle. Minulla oli jo ennestään hyvä kokemus Tampereelta, joten kävin sitten Espoossakin.
Ravintolalla ei ole erillistä lounaslistaa, vaan aina tilataan samalta listalta. Lounaaksi sopii hyvin 7 tai 10 siipeä ja ranskalaiset.
Tulisuusvaihtoehtoja on kuusi, miedoin on "Mild" ja tulisin "Kamikaze". Itse söin kolmanneksi tulisimman vaihtoehdon "X-Hot" ja se meni ihan kevyesti. Tosin tulisinta en varmaan uskalla kovin pian kokeilla.
Itse siivet ovat todella maukkaita mutta kovin pieniä, niitä pitää syödä aika monta että tulee kylläiseksi. Kastike on kiitettävän tulista mutta ihan liian etikkaista. Etikan maku tulee selvästi läpi.
Ravintolassa on lounasaikaan yllin kyllin tilaa, mutta siihen nähden palvelu on aika hidasta. Tilauksen pääsee kyllä jättämään saman tien kun tulee koko ravintolaan mutta ruoan saamisessa pöytään voi helposti kestää 15-20 minuuttia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 16€ Lisätty: 30.08.2016
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Sirat Ravintola nepalilaista ruoka

Lauttasaareen on avattu uusi nepalilais-pakistanilainen ravintola. Tarjolla on lounasaikaan vain buffet, annosruokia ei ole.

Kokemukseni perusteella ruoka on aika tavanomaista aasialaista mättöä. Ihan hyvää, mutta häviää selvästi monelle muulle nepalilaiselle ravintolalle Helsingissä, kuten Everest, Yeti, tai Sagun.

Naan-leipä on ihan hyvää. Ravintolassa ei tarjoilla papadumia. Jälkiruoaksi saa ilmaisen mangolassin, joka maistuu ihan hyvältä. Nepalilaista teetä ei ole, ja kahvikin on laihaa ja seisseen makuista.

Yhteenvetona ei kovinkaan erikoinen nepalilais-pakistanilainen ravintola. Suosittelen käymään vain jos parempaa aasialaista ruokaa ei ole tarjolla.

Bonus kuitenkin todella ystävällisestä henkilökunnasta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 8€ Lisätty: 15.04.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Poiju suomalaista, intialaista

Yksi Jätkäsaaren harmittavan harvoista ravintoloista. Tuli testattua kanapakora ja vindaloo. Kanapakora oli todella maukasta ja alkupalaksi harvinaisen täyttävää. Vindaloo sen sijaan oli kyllä kiitettävän tulista, mutta ei minun mielestäni hintaansa nähden mitenkään erityisen maukasta. Ihan hyvää, mutta kyllä keskustasta saa parempaa intialaista ruokaa. Iso kiitos kuitenkin todella ystävälliselle ja palvelualttiille henkilökunnalle ja ravintolan viehättävälle sisustukselle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 09.03.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Splizzeria Kaivopiha splizzaa ja zalaatteja

Piti käydä testaamassa Splizzeria, kun se kuulosti niin erikoiselta. Tilasin listalta splizzan numero 2 eli Mexina - Opera. Splizza piti itse hakea tiskiltä, pöytiintarjoilua ei ollut. Mutta sitä sopii olettaakin näin halpahintaiselta paikalta.

Splizza tuli valmiiksi alle kymmenessä minuutissa, kiitettävän nopeaa palvelua. Laitan tavallisesti pizzan päälle aina lisää oreganoa ja joskus tabascoa, mutta täällä ei asiakkaille ollut tarjolla mitään ylimääräisiä mausteita.

Itse splizza maistui ihan hyvältä, muttei mitenkään erikoiselta. Täytteiden puolesta kahden puoliskon makuja oli vähän vaikea erottaa toisistaan. Se meksikolaisempi puoli kyllä maistui vähän tulisemmalta.

Käyn kyllä varmasti tässä ravintolassa uudestaankin, mutta mitenkään suosikkiravintoloihini se ei tämän kokemuksen perusteella kuulu.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 11€ Lisätty: 11.01.2015
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat