aistiharha

23 arvostelua

Onnistuneen ravintolakokemukseen liittyy paljon yksityiskohtia, joihin kaikkiin ei ravintolalla ole osaa eikä arpaa (kuten nyt vaikkapa pöytäseura). Luonnollisesti keskityn arvioissani käytettyihin raaka-aineisiin, käytettyihin valmistusmenetelmiin, ja yleisesti hlökunnan asenteeseen ja ammattitaitoon. Arvioni eivät missään nimessä ole suunattu suurelle joukolle, koska tarkastelen asiaa alan edustajan näkökulmasta. Keskityn asioihin jotka ovat omasta mielestäni oleellisia, ja vastaavasti yritän olla puuttumatta epäoleellisiin.

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (23)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Maruseki japanilaista, sushi

Tää vaan on kova. Ei pelkästään ruoka, vaan pitkälti kaikki muukin. Toki viimeistelty tuote näkyy hinnassakin. Toki aina on olemassa lounas.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 24.08.2015
Arvosana: -1

Ravintola: Maka Sushi sushi

Hyvää yritystä.
Misot kohdillaan, ja ruoka itsessään. Muuten kotikutoista meininkiä. Joka toiselle sopii, se toiselle taas ei.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 23.08.2015
Arvosana: -1

Ravintola: Inez tapasta ja baaria

Ensimmäinen kerta, ja odotuksilla ladattu. Otin 4 erilaista tapasta, jotka olivat kuitenkin vain ok, ei mitenkään erityisiä. Juomat olivat bueno, helmiäkin löytyi. Miljöö nätti ja tarjoilijat myös. Hymy kuitenkin puuttui / sitä löytyi vain kavereille tai ilmeisesti vanhoille tutuille. Annetaan toki vielä mahdollisuus, joten seuraavaan kertaan..
Plussaa mielestäni oikein hinnoitelluista tuotteista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 24€ Lisätty: 28.05.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Fresno Hämeenlinna Hallituskatu 20

No jaa, eipä tästä jäänyt paljon kerrottavaa. ..
Lisämyynti unohtui täysin, vuorossa 2 tarjoilijaa ja sisällä tusinan verran asiakkaita.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 19€ Lisätty: 28.05.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Neljä Vuodenaikaa suomalaista/ranskalaista

Paikkaa ei voi kun kehua. Ainutlaatuinen tilaisuus Suomessa syödä parasta mahdollista saatavilla olevaa ruokaa, joka ilmeisemmin lähtee esille kaupungin osaavimmeista käsistä. Lähin vertailupiste voisi olla Östermalmin kauppahallin parhaat, tosin 4 vuodenaikaa mielestäni vie näistä voiton, kun taas esim. stadista ei vastaavaa löydy. Tämä on niitä Treen MUST- paikkoja missä ruokailla. kiitos.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 25€ Lisätty: 14.12.2014
Arvosana: 4

Ravintola: Ravintola Obelix pihvipaikka

Uusi Obelix testattu 3 kertaa puolen vuoden aikana. Lounas ok, perus raaste- / salaattipöytä ei kummempaa kommentoitatavaa siitä. Kaksi kertaa illallisella, arkena ja viikonloppuna. Ensimmäisellä kerralla kaikki muuten bueno, mutta ne ranskalaiset... maustettu grillimausteella..!? No, ystävällinen nuorehko tarjoilijatar kysyi, ja minä kerroin sen, että mekin kokeilimme sitä kotona 90- luvulla uuniranskiksissa. Muutaman kerran, koska se ei kuulu ranskalaisiin.
2.kerta: Nyt ranskalaiset olivat vetisiä (sulaneita/ hyvän aikaa odottaneita) ja vaimon kala-annos oli mielenkiintoinen sekamelska. Tuli mieleen kolmen helmen simpukat markka-ajalta, eikä tämä siis hyvässä mielessä. Kasvikset uivat rasvassa, ja oikeastaan kaikki annoksen komponentit uivat siinä samassa paistinrasvassa loppujen lopuksi. No lapsemme tykkäsi ruoastaan, joten totuus sekin, mutta valitettavasti maksaja istuu yleensä pöydän toisella puolella. Tod. näk. emme Obelixia enää valitse, ainakaan illalliselle.
ps. ennen teillä kuului ruoan hintaan (vaikkakin itse leikattuna) sentään maukasta leipää

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 24€ Lisätty: 16.11.2014
Arvosana: 1

Ravintola: Bistro Helsinki 15 bistro

Loistava maa-artisokkakeitto ankan ja tatin kanssa, tryffeli-brie risotto niinikään sopivan tuttuja makuja, mutta yhtä kekseliäs samaan aikaan. Maistoin seuralaisen jälkiruokaa, ja sekin toimi, erityisesti basilika-sorbetti.
Kiitos!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 37€ Lisätty: 24.01.2013
Arvosana: 1

Ravintola: Kuurna suomalaista

Alkuun: Kuurna on yksi kaupungin tunnelmalisimpia paikkoja illastaa, joten nuoret ja parit kannattaa käydä.
Jos voisin arvioida alku-, ja pääruoan antaisin tasoksi 4/5. Valitettavasti jälkiruoka (vispipuuro) oli nyt todellakin nuoruuden ruokaloista tuttua sellaista. Oletin että olisi joku päivitys 2000-luvulle ollut.. Toki sain liiankin tarkkaan sen mitä tilasin, että kenessä nyt se vika sitten oli?
Pieni ehdotus: jos viinilistalta löytyy toista sataa euroa maksavia burgundin pinot noireja, luulen että niihin päätyvä asiakas haluaisi nauttia ne asianmukaisista laseista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 44€ Lisätty: 24.01.2013
Arvosana: -1

Ravintola: Cafe Medicin Man suomalainen

Lounaaksi ok, vaikkakin raskas. Paikkaa on laitettu uuteen uskoon viime kerran jälkeen, ja petrausta siinäkin on tullut.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 17€ Lisätty: 24.01.2013
Arvosana: -1

Ravintola: Luomo michelin-gourmet

Kävimme lokakuun lopussa tsekkaamassa 7 ruokalajia viineineen. En tiedä mikä menu oli kyseessä (otimme 7 lajia listoihin tutustumatta)
Alussa tarjoilluista 3 amusesta 2 ei todellakaan vakuuttanut, mielummin olisin jättänyt tarjoilematta.
Ruoka oli tottakai hyvää, virheetöntä ja teknisesti korkealla tasolla luovuutta unohtamatta, mutta, mutta..., mutta viineistä vain yksi suli suussani ruuan kanssa, yksi makea viini oli mieletön erikseen (ruuan kanssa selkeästi dominoiva), ja muut viinit toki laadukkaita, mutta menun kanssa sopivat vain osittain. Tällaisiin ravintoloihin kuuluvat wow-elementit jäivät siis turhan vähiin.
En tiedä olivatko odotukset ladattu liian korkealle (vaimon kanssa ensimmäinen ja harvinainen ilta lapsenvahdin hoitaessa omaa osuuttaan), mutta tänä iltana jäi viimeinen silaus puuttumaan. Siksi vain 4/5.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 79€ Lisätty: 06.12.2010
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Seuraa (1)


Listat

Kirjanmerkit


Suosikit