lounaat
39 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (39)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Vihdoin pitkästäaikaa pääsin taas käymään KALLION sandrossa.
Ennen kesää 2015 (jolloin muutin helsingistä pois) vierailin suosikki LOUNAS-ravintolassani viikoittain. Hyvän ruoan perässä tuli kuljettua ihan varta vasten klo 10-13 välisen aikataulun salliessa. Vaikka en silloinkaan ihan likellä kalliota muutoin liikuskellut.
Ikäväkseni täytyy todeta ruoan tason laskeneen. Enää ei saanut valita pöytiin tarjoiltavaa pääruokaa maukkaista ja ennen kaikkea esteettisesti tarjoilluista liha, kala, ja kasvisannoksista (kts. yllä aiemmin lataamani valokuva simpukka annoksesta, joka siis sekin tarjoiltu nenän eteen ihan lounasaikaan). Aikanaan toki kokeilin pari kertaa perjantaipäivän marrakesh madness buffettia, mutta sain aina pettyä MA-TO päiviin verrattuna. Valitettavasti myös salaattipöytä tuotti pettymyksen. Erityisesti MAUSTAMINEN oli unohdettu. Valitettava askel yliterveellisen suolatonta laitosruokaa kohden. Kuminakin taisi olla lopussa tai kokki ei vain noudattanut reseptejä.
Henkilökunta näytti vaihtuneen lähes täysin. Ensimmäisenä huomasin hymyilevän "pöytiin heittäjän" poissaolon. Istumapaikka oli kuitenkin helppo löytää omatoimisestikin. Ravintola ei nimittäin ollut enää täpösen täynnä kuten reilu vuosi takaperin. Kuulin myöhemmin ravintolan muuttuneen "usean toimipisteen ketjuksi". Ehkä tason lasku johtuu vain osaavan henkilökunnan siirtymisestä toiseen toimipisteeseen. Liekö siis käynyt kuten leijonan luola tv-ohjelmassa sijoittajien suusta usein kuulee: että yritys ei ole sklaattavissa isommaksi, koska sen suolana ovat innostuneet ja osaavat perustajat, jotka eivät kuitenkaan valitettavasti ole monistettavissa.
Ei suosittele tänne KALLION sandroon tuloa enää kauempaa, ihan vain ruoan vuoksi. Kelvannee kuitenkin silloin tällöin lähialueella työskentelevien satunnaiseksi lounaspaikaksi. Olisikohan kampin sandrossa vielä kenties edes ripaus vanhaa hyvää sandroa?
Herkkuhyvää vaikka onkin kasvisvoittoista. Selviä puhtaita makuja ja estetiikkaan kiinnitetty huomiota. Miinuksena mainittakoon lähes muuttumaton valikoima; Alkaa toistaa itseään ja on muutaman kerran jälkeen "nähty", mutta toisaalta "takuuvarma".
Kaikki pitsat saman hintaisia. Hyvin parkkipaikkoja omalla autolla saapuville. Sisustus melko karu. Pientä hämmennystä ravintolan nimien paljoudesta: Fast Pizzeria, Pizzahelmi, Ravintola Firenze, jne. Ilmeisesti kaikkien edellisten omistajien kyltit jätetty paikoilleen.
Stadin parhaita kiinalaisia. Tarjottavat positiivisen lihaisia. Yllättäen tarjonta myös vaihtelee päivittäin. Joka päivä ei siis välttämättä saa kevätkääryleitä, mutta toisaalta välillä on saanut jopa lohta.
Selleripyre ja sapas hyviä.
Myös pihvi toivottua kypsyysastetta. Yleensähän ei medium onnistu suomalaiselta "kokilta".
Lötköä sienipasteijaa ei kannata tilata. Kovin oli mikrossa lämmitetyn oloinen. Myös (muusi)perunakakku oli suuri pettymys. Voisivat käyttää perunaviipaleita tai tehdä oikeaoppiset duchesse perunat.
Annoksissa ihan eri tavalla makua ja estetiikkaa kuin ABC:llä.
Kaikki seurueen jäsenet olivat sitä mieltä, että täällä käydään vielä uudestaan.
Perinteisiin tienvarsiravintoloihin verrattuna plussaa myös siitä, että aterimet ja jäävedet tarjoiltiin pöytiin eikä niitä tarvinnut itse siivota pois mihinkään tarjoiluvaunuun.
Ohessa kuva alkupala salaatista (maalais salaatti pekonilla). Pääruokaan (hiilisiika) iskin heti kiinni ja kuva jäi ottamatta.
PS: Meille osui varsin hymyileväinen ja nopea tarjoilija.
Ei täyttänyt odotuksia Hesarin Nytin mukaisesta top 10 ravintolasta ( http://nyt.
fi/20131031-nytin-lukijat-valitsivat-vuoden-10-parasta-ravintolaa/ ). Hyvin saman tyylinen, muttei lähellekään yhtä korkeatasoinen kuin Espoon Grilli Toro ( http://eat.fi/fi/espoo/grilli-toro ), jolle eatin kävijät antaneet paradoksaalisesti ihan toisen luokan pisteet. Hesalaisten vaatimustaso lienee alhaisempi.
Plussaa: isot pitsalautaselliset annokset.
Miinuksia:
- Perunoiden tilalle ei saa kuin salaattia.
- Härkä ja kastike eivät erityisen maukkaita.
- Karu sisustus.
Lihaa keskitysleirimiljöössä.
(+) Brisket, Pulled Pork, Bataatti, Beans
(-) Wings, Ribs, Coleslaw
(?) Pähkinät, Ravintolakoira
Vakio "kiinalaista", joskin valikoimaltaan tavanomaista monipuolisempana.
Omia suosikkejani olivat salaattipöydän kirkkaat, etikkaiset paprikalla höystetyt nuudelit sekä kellärtävä "riisimössö"; Älä anna ulkonäen pettää.
Sushi rajoiteitteisena jätän siitä kommentoinnin muille.